Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגור עם ההורים VS לגור לבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לגבי הבישול -

אמנם אני כרגע את האוכל שיש בבית, אבל אני יודע כבר כמה דברים בסיסיים ואין לי בעיה ללמוד. מנגד אני מכיר אנשים שנאטמו, ולא מוכנים ללמוד/רוצים חברה שתעשה את זה בשבילם.

בטטה/תפו"א בתנור, שניצלים בתנור, חזה עוף, אורז.

דברים מאוד בסיסיים, אבל אפשר להכין אותם בכמויות ולשמור אותם במשך שבוע במקרר.

חוץ מזה, שתמיד אפשר לאלתר משהו.

אין כוח לבשל? זורקים תפו"א למיקרו ואיזו ביצה לסיר... פותחים פחית טונה וכד'...

בישולים, כביסה וכו' זה פחות מה שמדאיג אותי.

אם כבר יותר מדאיג אותי העניין של ניהול/חלוקת תקציב חודשי.

קנה רנו מגאן בת 10. יעבוד לך על חלוקת התקציב היטב

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

כמה שזה יכול להשמע מוזר למזלי, אני לא חי בשביל לרצות גחמות של בנות זוג פוטנציאליות.

משתדל לנהל את חיי לפי צרכיי ורצונותיי...

אז אתה כנראה לא בקטע של מערכת יחסים רצינית וזה סבבה (באמת).

גם בת הזוג שלך תחיה בשביל עצמה. פשוט יהיה לה שותף לחיים שזה יהיה אתה: היא תמשיך לפתח קריירה, תרצה לבלות מידי פעם עם חברות, תבקר את המשפחה שלה.

אבל אתה ראית יותר מדי חברים.

רוב הנשים בגיל 30 רוצות קודם כל גבר מבוסס ועצמאי כדי לבנות עתיד משותף (לא לחיות בשביל עצמה) שכולל חתונה וילדים (כמובן שלכל כלל יש יוצא מן הכלל), ולא, "טוב, אני אצל אמא/ החברה/ במסעדה עד שתסיים את התכניות שלך לקראת גיל 40, רק תעדכן אותי, טוב?"

הבחור בונה על לקבל 10 נטו בגיל 34-36 אבל אולי מתישהו הוא יתחתן וירצו ילדים. ואם בת זוגו תהיה מורה/ אחות שגם תהיה מוגבלת גיוגראפית מבחינת תעסוקה, אז מה יקרה לתוכניות?

פורסם

אתה ראית יותר מדי חברים.

רוב הנשים בגיל 30 רוצות קודם כל גבר מבוסס ועצמאי כדי לבנות עתיד משותף (לא לחיות בשביל עצמה) שכולל חתונה וילדים (כמובן שלכל כלל יש יוצא מן הכלל), ולא, "טוב, אני אצל אמא/ החברה/ במסעדה עד שתסיים את התכניות שלך לקראת גיל 40, רק תעדכן אותי, טוב?"

הבחור בונה על לקבל 10 נטו בגיל 34-36 אבל אולי מתישהו הוא יתחתן וירצו ילדים. ואם בת זוגו תהיה מורה/ אחות שגם תהיה מוגבלת גיוגראפית מבחינת תעסוקה, אז מה יקרה לתוכניות?

לא הבנת אותי או שאני לא הסברתי את עצמי טוב:

עצם העובדה שאנשים בזוגיות, עדין יש לכל אחד את התחביב, סביבת חברים (שלעיתים קרובות גם משותפת) וגם משפחה. בת הזוג לא יכולה לבקר מישהו בלי אישור של בן הזוג?

לגיטימי ביותר שבגיל 30 תהיה לך קריירה ולא תעבוד בעבודות מזדמנות.

פורסם

בתור אחד שבגיל 22 עבר לגור לבד/עם חברה, במבט לאחור ולו הייתה לי אופציה הייתי גר עם ההורים עד שזה היה הופך למעיק או שהייתי מתקדם בחיים.

זה הזמן הכי טוב לחסוך ואת ההבדל מרגישים יותר מאוחר!

יש לי חברים שגרו אצל ההורים עד גיל 26, אלה שהיה להם שכל לחסוך היום עם דירה, עם משכנתא אבל עם דירה!

אני 7 שנים אחרי גיל 22 וחייב לומר שאם הייתי יכול בעבר הייתי מושך את המגורים אצל ההורים וחוסך כמה שיותר.

Sent from my PRO 6 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

כן, אבל כאן אנחנו נכנסים כבר לפילוסופיה של החיים.

מה חשוב?

המטרה? או הדרך?

כל מי שעבר את, בא נגיד, גיל 45 יכול להגיד לך שתתפוצץ המטרה, אין לה שום משמעות, החיים קצרים מאוד, חולפים כהרף ולהעביר את מיטב שנותיך במגורים אצל ההורים בשם הגשמת איזה מטרה נאצלה (ונו, בוא נודה, אין שום דבר נאצל ב 4 קירות מבלוקים), נו...איך נגיד, יהיו הרבה שיגידו שזה בזבוז של הדרך (כמו ילדים בטיול באירופה עם הפרצוף בסמרטפון ולא טורחים להביט בנוף).

אני אישית, מסכים איתם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

המטרה אינה 4 קירות

המטרה הינה חיים נוחים, ללא תלות בבעל בית, החופש לעשות מה שבא לך מתי שבא לך, לשבור קיר, לצבוע, להחליף, ולהשקיע במשהו שהוא שלך כנגד משהו שלא שלך.

בהקבלה לרכבים, האם היית משקיע את החומרים הכי טובים ברכב ליסינג שאחרי 3 שנים אינו שלך ? כנראה שלא.

תוסיף לחישוב ילדים, מסגרות חינוכיות ותבין שלבית יש משמעות הרבה יותר גדולה מאשר סתם 4 קירות.

אני מכיר לא מעט אנשים שגרים בשכירות, ואמנם אני לא יודע אם זה מפריע או לא להם, אבל לי זה תמיד מפריע כשאני רואה בית שהושקע בו המינימום אפילו ברמת הריהוט (שלא לדבר על קירות, רצפה, אמבטיה, שלא נוגעים בהם), אמנם הם גרים שם, אבל זה לא מרגיש בית.

פורסם

באגירה יא חתיכת סיזיפוס שמח, מקדיש לך שאלה פסיכומטרית שכאילו אתה כתבת אותה :)

Untitled.jpg

מקור:

https://nite.org.il/files/psych/psychometric_april_2017.pdf

אני אגב בדעתך. תמיד משתדל לבחור בדרך המהנה והמספקת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הייתי מוכן להקריב 3 שנים מהחיים בלגור עם ההורים רק בשביל הון עצמי לדירה.

זה השלב הכי קל לחסוך בו בחיים צריך רק מעט משמעת עצמית.

קנה דירה, אפילו אל תגור בה, תשכיר אותה ותגור איפה שבא לך, הדירה כבר תשלם את עצמה במצב הזה!

כשמתחילים ללמוד, מקימים משפחה וכו' קשה מאוד להגחע ל 300 אלף ש''ח מזומן כהון אישי! הייתי שם את זה כמטרה ואז עושה מה בא לי.

יש לי חברים בעבודה בני 25-30 רווקים ואני מופתע מפעם לפעם לשמוע שלזה ולהוא יש דירה באיזה מקום בארץ.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לחסוך 300 אלף תוך 3 שנים זה רק אם אתה מרוויח 15 נטו בחודש, ושם 10 מתוכם בחסכון כל חודש.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

10k לחודש לשלוש שנים יניבו 360k ולא 300

ואם אתה גר אצל ההורים במטרה לחסוך, אין שום סיבה לבזבז חמשת אלפים שח בחודש להוצאות מחיה. אפשר להסתפק בהרבה פחות.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

רק שאחוז האנשים שסיימו צבא מרוויחים 10,000 הוא נמוך.

באיזה גיל אתם רוצים להתחיל לפתח קריירה? בגיל 27?

לא לכולם יש בגרות מושלמת, גם זה עולה כסף.

קל להגיד 3 שנים ויש לך עצמי לקנית דירה. אם כל כך קל, כולם היו עושים את זה.

פורסם

זה לא קל

אבל זה בהחלט אפשרי

למה לא הרבה אנשים עושים את זה?

כי הרבה אנשים שואלים האם להחליף פיג'ו 2008 מודל 2015 בקקטוס 17 ולממש ירידת ערך של 50,000₪ על כלום

כי הרבה אנשים יוצאים לאכול יותר מדי במסעדות ואשכרה מפרקים 500₪ מדי שבוע על מסעדה

הרבה אנשים *חייבים* טיול אחרי צבא חצי שנה בהודו ותיילאנד

הרבה אנשים מתחתנים בהפקת אירוע ענק כדי לא לצאת עניים בעיני החבר'ה, עם חתונות של 100/200/300 אש''ח שמתאדים בלילה אחד

אני מסכים עם בגירה שצריכים להנות מהדרך.

אבל כל אחד וההנאות שלו...

אני נהנה מילדים (למרות העלות), מבית משלי (זה ממש לא סתם 4 קירות. בית נאה ומטופח מרחיב דעתו של אדם. שלי לפחות). מההנאות הקטנות של החיים שצריכים רק לפקוח עיניים ולראות אותם.

פה ושם גם מסעדה או חו''ל זה לא רע, אבל אחרי שהבסיס קיים.

השניקל שלי (סתם כדי להרגיש חכם שגם אני הגבתי בעוד שרשור חפירות)

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
הייתי מוכן להקריב 3 שנים מהחיים בלגור עם ההורים רק בשביל הון עצמי לדירה.

זה השלב הכי קל לחסוך בו בחיים צריך רק מעט משמעת עצמית.

קנה דירה, אפילו אל תגור בה, תשכיר אותה ותגור איפה שבא לך, הדירה כבר תשלם את עצמה במצב הזה!

כשמתחילים ללמוד, מקימים משפחה וכו' קשה מאוד להגחע ל 300 אלף ש''ח מזומן כהון אישי! הייתי שם את זה כמטרה ואז עושה מה בא לי.

יש לי חברים בעבודה בני 25-30 רווקים ואני מופתע מפעם לפעם לשמוע שלזה ולהוא יש דירה באיזה מקום בארץ.

במקום לקנות דירה בגיל 25-30 תקנה דירה בגיל 35-40. ביג פאקינג דיל. אני מוקף באנשים שקנו דירות בכל מיני פרברי שינה רק בשביל "בעלות" על דירה וכמעט כולם מתגעגעים לחיים שהיו להם בתל אביב/גבעתיים/רמת גן.

אנשים כל כך אובססיבים על רכישת דירה שהם פשוט לא רואים בעיניים. לא מעניין אותם מה הם קונים, איפה, מה יש להם לעשות שם, איזה תחבורה יש, עבודה, מקומות בילוי. העיקר לקנות, להרביץ שיפוץ ב-200 אלף ולחזור הביתה ב-8 בערב אחרי שעתיים נסיעה.

פורסם

למה לא הרבה אנשים עושים את זה?

כי רוב הצעירים חיים ממשכורות מינימום שעתי, ואי אפשר לעבוד על היום 12 שעות כמו חמור.

גם כאשר כסף גדל, גם התיאבון.

אז לא תקנה רכב מיני חדש, אלא רכב מאוד זול. גם לתחזק אותו עולה כסף. אם לא רכב, תרצה ללמוד ולהשקיע בעתיד, זה לא כסף? המסע לרכישת דירה לא צריכה להיות כמו הדרך למדורי גיהינום.

פורסם

זו תשובה אחת

ויש גם האפשרויות האחרות שהזכרתי

הכל נכון

ובדרך כלל האמת אי שם באמצע

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...