Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

הציעו לי עבודה שבה המעסיק אומר שהוא מעדיף לקבוע שכר נטו עם העובד ולא ברוטו.

הטענה שלו היא שאין לי זמן וסבלנות כל פעם להתעסק על שינויים של כמה שקלים לפה או לשם וכל פעם צריך להעביר שאלות לרואה חשבון שייתן מענה לעובדים.

מדובר על ארגון של 25 עובדים, לטענתו חוץ מאחד כולם מעדיפים לעבוד נטו.

העבודה כמובן מסודרת עם תלוש והכל רק שאני מסכם איתו שכר נטו ואת כל החישובים ההפוכים לברוטו עושה הרואה חשבון (כולל פנסיה גילום רכב וכד').

אם יש שינויים לטובה או לרעה במס הוא סופג את זה.

מה דעתכם? יש דברים חשובים לשים לב לפני?

פורסם

כן, לפי איזה שכר מתבצעות ההפרשות הפנסיוניות? כל חודש משהו אחר?

מה לגבי המיסים שאתה משלם, מי ישלמם?

נשמע לי מוזר

משכנתא זה קל

פורסם

לגבי ההפרשות הפנסיות למיטב הבנתי זה מופרש מהברוטו ולא מהנטו.

מיסים המעסיק משלם הכל.

בכל מקרה לפני שאחתום חוזה אבקש סימולציית שכר זה ישקף לי את הכל בצורה יותר טובה, השאלה אם יש עוד דברים מיוחדים לשים לב.

פורסם

אתה צריך לסכם שכר ברוטו בכל מקרה(כמו שכתבו פה מסיבות פנסיוניות וכו') - מה הבעיה שתסכם נטו ותיתן לרואה חשבון לייצר לך "חישובים" לברוטו לפני החתימה על החוזה?.

דיברת על גילום רכב - שווי השימוש של הרכב משפיע ישירות על השכר, אם לקחת סיאט איביזה ששווי השימוש שלה הוא 86 אלף שקל או הונדה גאז' ששווי השימוש שלה מעל 100 אלף שקל יש משמעות ישירה על הנטו - אני לא יודע איך ידעו לחשב את זה לפני שתדע בדיוק איזה רכב תקבל.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

איך אפשר לחתום לפי שכר נטו?

היום אתה רווק ללא ילדים, שגר ביישוב עם הקלות מס, וחלפה שנה מאז סיימת תואר ראשון, אז הנטו שלך הוא ככה וככה.

מחר אתה נשוי פלוס ילד בן שנה וילדה בת 4, עברת לעיר ללא הטבות מס ועברו יותר משלוש שנים מאז סיימת תואר, אז הנטו שלך שונה...

לא ברור הסיפור הזה, אבל שיהיה בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מס הכנסה גם רוצה לדעת על כך

141. התחייב אדם בהסכם לשלם לאחר הכנסת עבודה שלא תפחת מסכום פלוני, לאחר ניכוי מס לפי סעיף 164, חייבים גם המשלם וגם המקבל למסור על כך הודעה למנהל, תוך שלושים יום מיום עשיית ההסכם, ולפרט בה את פרטי ההסכם וכל פרט הנוגע לו שידרשנו המנהל, ואם היה ההסכם בכתב - יצורף העתקו להודעה.

141. התחייב אדם בהסכם לשלם לאחר הכנסת עבודה שלא תפחת מסכום פלוני, לאחר ניכוי מס לפי סעיף 164, חייבים גם המשלם וגם המקבל למסור על כך הודעה למנהל, תוך שלושים יום מיום עשיית ההסכם, ולפרט בה את פרטי ההסכם וכל פרט הנוגע לו שידרשנו המנהל, ואם היה ההסכם בכתב - יצורף העתקו להודעה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

זה נקרא גילום

וזה מקובל במקרים מסויימים

שים לב שזה לא אומר סכום בבנק, כי לא כולל הפרשות לפנסיה (חלק עובד)

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

תודה על התגובות.

אברגל לא הבנתי את התגובה שלך.

בכל מקרה אם אתקדם עם המעסיק אנסה להמיר את זה לברוטו.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

פורסם (נערך)

אל תעשה את זה בחיים!

בעבר הרחוק גם נכנסתי לעבודה כזו ובתלוש הראשון כבר שמתי לב לפטנט.

הברוטו היה 110 שח מעל הנטו! (ולא מדובר על שכר שלא אמור לשאת מיסים וכו")

איך?

קומבינה/עבריינות של המעסיק/רואה חשבון.

כדי להסדיר את זה עברתי איתו ריב שלם שזה הגיע לעזיבת העבודה ועוד בטענה שאני עושק אותו והוא לא יכול לשלם כזו עלות שכר...

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
תודה על התגובות.

אברגל לא הבנתי את התגובה שלך.

בכל מקרה אם אתקדם עם המעסיק אנסה להמיר את זה לברוטו.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

למשל

שכר ברוטו של 10,000₪

מזה אמור לרדת הפרשות של מס הכנסה / בריאות / ביטוח לאומי / קופת גמל חובה חלק העובד

במקרה סטנדרטי כל הנ''ל מופרש מהברוטו, והסכום בבנק יהיה נמוך כמובן מה10,000₪

במקרה של גילום, המעביד בעצם אומר לעובד: שכר הברוטו שלך יהיה כזה שהסכום שלך בבנק יהיה 10,000₪ מינוס החלק שלך להפרשות לקופת גמל.

כל ההפרשות למס הכנסה וכו' יהיו על חשבוני

שוו''ע להעלאה של הברוטו בעצם בכמה מאות / אלפי שקלים

כמובן, שמכיוון שמיסים זה דבר שנגזר ממעמדו של העובד בעיני רשויות המס (כמה נ''ז יש לו - מושפע ממצב משפחתי, מקום מגורים וכו' וכו'), אז במקרה ה"סטנדרטי" הנטו של של העובד יושפע משינויים כאלה (למשל ילד נולד = 225₪ אאל''ט, ילד עבר גיל 6 = הנ''ז בגינו התבטלו, טכן על זו הדרך).

במקרה של גילום, המעביד "יספוג" את כל השינויים, לטובה או לרעה, והשכר של העובד יישאר יציב.

אין לי מושג למה הבוס שלך מעצמו יזם מהלך כזה, אבל אני לא באמת מצליח להבין איך זה יכול לפגוע בך.

מקובל לגלם למשל שווי רכב שמשמש בצורה מובהקת לצורך העסק, למרות שאצל רשות המיסים זה לא נכנס לקטגוריה של פטור ממס במקרים רבים, אז המעביד משפה את העובד או בהעלאה של השכר בערך בגובה ניכוי המס בגין הרכב, או באמצעות גילום שזה משקף בצורה מדוייקת את ההפסד מהמס.

נ.ב. אני לא רו''ח או חשב שכר. סתם אדם שחפר את זה קצת, וחלק מהעובדים שלי (לא ממש שלי אבל אני מעביר את המשכורות) בעיקר אלה עם השכר הנמוך שחשוב להם לדעת שסכום X נכמס כל חודש בלי משחקים וחישובים, שכרם מסוכם עימם "נטו".

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני פעם עבדתי בעבודה כזאת.

שהוחלט מראש מה הנטו, וכל מה שהיה קורה בברוטו זה באמת הרואה חשבון היה מטפל בזה.

והיה משולם הכל מס הכנסה ביטוח לאומי הפרשים וכל הדברים מעבר.

החיסרון שאני ראיתי שהיה שכר בסיס ועליו נבנה בונוסים, זאת אומרת שאם אתה חותם בלשכה אתה מקבל רק לפי הבסיס בלי הבונוסים.

• תוכן חדש...