Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב היברידי - כיצד מתרגלים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכם.

לאחרונה קניתי טויוטה פריוס.

הנתונים בה די טובים, יד ראשונה, גמעה כ157K, טיפולים רק בחברה, אחריות למערכת הסוללה.

אבל, ויש אבל, הנסיעה בה די שונה מכל הרכבים שהיו לי.

עשיתי חיפוש בפורום, ויש גם אחרים שמרגישים כמוני, מדובר לא מעט על השינוי ברכבים אחרים, על הנסיעה השקטנה וההרגשת הנהיגה הרגועה והלא מאומצת.

לחיצה על הבלמים קצת מוזרה.

יש לה כוח נחמד, במיוחד בהורדת ההילוכים, בעת נסיעה על 30-40 קמ'ש, הדבקת הדוושה נותנת תאוצה נחמדה, הנסיעה במהירות גבוהה די נעימה.

אבל היא אחרת.

אני לא מרגיש את מעבר ההילוכים, לא מרגיש כמעט מתי מנוע הבנזין פועל ומתי לא, הכל מרגיש 'אוטומטי' כזה.

אין לי בעיה עם זה, להיפך, אבל מפריע לי ההרגשה שאני לא שולט בצורה מלאה על כל פעולה ברכב.

קניתי את הרכב שמור ובמטרה להשאר איתו מספר שנים, ובעיקר בעיקר, לחסוך בהוצאות השוטפות ובאחזקה.

מקווה שכל זה שווה את הנהיגה 'המוזרה' ברכב.

פורסם

אין תחושה של העברת הילוכים כי זת תיבה רציפה.

אם תדביק את הוושה לריצפה תגלה שצריכת הדלק בשמיים.

הדרך הנכונה היא להאיץ בעדינות וכשאתה מגיע למהירות הרצויה לשחרר את הגז לשנייה ואז ללחוץ שוב בעדינות - כך המנוע בנזין מפסיק לעבוד ואתה על החשמלי.

פורסם

אבל היא אחרת.

אני לא מרגיש את מעבר ההילוכים, לא מרגיש כמעט מתי מנוע הבנזין פועל ומתי לא, הכל מרגיש 'אוטומטי' כזה.

אכן, היברידיות של טויוטה מרגישות שונה מאוד מרכבים הרגילים.

בטויוטה הפילוסופיה שונה, הם מאמינים שהנהג צריך להתרגל לצורת הנהיגה ברכב הספציפי, הרכב מנסה "ללמד" את הנהג, לנהוג "נכון" (בהתאם למה שהרכב תוכנן). יש כאלה שאוהבים את זה ולא רוצים לנהוג על שום דבר אחר ויש כאלה ששונאים את זה ולא רוצים בכלל לנהוג בסוג כזה של הרכב.

כאשר תלמד להשתמש במערכת ההיברידית שלהם באופן מלא, אתה תקבל את הצריכה האופטימלית.

גם הבלימה שונה מאוד מאשר ברכב רגיל. מרגישים מעבר מבלימה רגנרטיבית ובלימה הרגילה. במהירות נמוכה כאשר יש את המעבר הזה, הרכב מרגיש כאילו לרגע מאבד את הבלמים, כדי שזה לא יקרה צריך לדעת מתי זה מגיע וללחוץ על דוושת הבלם טיפה יותר.

אתה תתרגל. :)

תתחדש!

לא צריך לעשות הכללות עם רכבים היברידיים של מותגים אחרים. למשל אצל יונדאי, רכב היברידי לא מרגיש היברידי ולא צריך להתרגל לפילוסופיה שונה של נהיגה. אצלם רכבים היברידיים ננהגים כמו רכבים רגילים, רק יותר חסכוניים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נקווה שהרכב לא יהפוך אותך לנהג פריוס טיפוסי, כזה שנוסע 20 קמ"ש מתחת למהירות המותרת, ומאט עוד לפני סיבובים. לא נהגתי בזה, אבל אני מניח שהמד הראשי ברכב אינו מד המהירות, אלא מד ה"כמה קילומטרים אפשר לנסוע בלי בנזין בדרך לטיזאנבי"...

איכשהו, כל מראה של פריוס על הכביש גורם לי לנסות ולעקוף אותה בכל מחיר לפני שאתקע מאחוריה לנצח.

פורסם

שטויות מתרגלים תוך יום רק צריך ללמוד תתגובות של הרכב .

וכמו שאמרו פה באמת בהתחלת

נסיעה צריך ללחוץ לאט על הדוושה.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

פורסם
נקווה שהרכב לא יהפוך אותך לנהג פריוס טיפוסי, כזה שנוסע 20 קמ"ש מתחת למהירות המותרת, ומאט עוד לפני סיבובים. לא נהגתי בזה, אבל אני מניח שהמד הראשי ברכב אינו מד המהירות, אלא מד ה"כמה קילומטרים אפשר לנסוע בלי בנזין בדרך לטיזאנבי"...

איכשהו, כל מראה של פריוס על הכביש גורם לי לנסות ולעקוף אותה בכל מחיר לפני שאתקע מאחוריה לנצח.

מעניין אותי על מה אתה נוהג שאתה מפחד מפריוס .

לא חסר מבוגרים שנוהגים בנתיב השמאלי ואין בררה אלה להשאר מאחוריים.

פורסם
מעניין אותי על מה אתה נוהג שאתה מפחד מפריוס .

לא חסר מבוגרים שנוהגים בנתיב השמאלי ואין בררה אלה להשאר מאחוריים.

הרכב שלי לא רלוונטי. משפחתית סטנדרטית. אני גם לא נוסע מהר מדי, אבל גם לא לאט מדי.

נוסע הרבה בכבישים חד נתיבים מפותלים בלי הרבה אפשרויות עקיפה.

פורסם

נאמרים פה כאלה שטויות במיץ.

מה קשור נהג פריוס טיפוסי?

כל מי שנוהג בפריוס נוהג במחצית מהמהירות המותרת?

בגלל שזה הייבריד אז אין מד קמש ראשי אלא מד דלק?

מה קשור להתרחק מפריוס?

אוריס לא הייבריד? ואיוניק? וקאמרי? ולקסוסים למיניהם?

כל מי שנוהג במרסדס או בבמוו עבריין?

תגובה של ילדים.

ובכלל עצם השאלה שלי היא ההיבריד בכלליות, ולא משנה כרגע זאת מרסדס הייבריד או טויוטה.

פורסם
נאמרים פה כאלה שטויות במיץ.

מה קשור נהג פריוס טיפוסי?

כל מי שנוהג בפריוס נוהג במחצית מהמהירות המותרת?

בגלל שזה הייבריד אז אין מד קמש ראשי אלא מד דלק?

מה קשור להתרחק מפריוס?

אוריס לא הייבריד? ואיוניק? וקאמרי? ולקסוסים למיניהם?

כל מי שנוהג במרסדס או בבמוו עבריין?

תגובה של ילדים.

*נאמרות. שטויות זה נקבה.

תקרא שוב את ההודעה שהעלת את חמתך, ותגלה ששום דבר ממה שטענת לא נכתב שם.

מה שכתבתי זה שיש נטייה לחלק גדול מבעלי פריוס (ספציפית פריוס, ולא רכב היברידי אחר) לסגנון נהיגה מסויים. לא הכללתי, לא כתבתי "מחצית מהמהירות המותרת", לא כתבתי שאין מד מהירות, והפלא ופלא - גם לא כתבתי להתרחק מהרכב הזה.

מה גם שזו לא המצאה שלי; רבים מבאי הפורום יודעים בדיוק על מה אני מדבר.

פורסם

ZiggyMan - לדעתי כל מה שנכתב על ידך לאורך השרשור לא רלוונטי,

זאת מעצם זה שאתה לא מתייחס ועונה לפניית פותח השרשור.

אין זה פלא שהצלחת להעלות את חמתם של חלק מהכותבים בשרשור.

באם אתה לא יודע/מסוגל לענות לשאלותיו של ecomicra - פותח השרשור,

רצוי שתכבד את באי הפורום הנכבד ולא תשתתף בכתיבה בשרשור הנוכחי.

פורסם

זה פריוס 3?

תכבה את מצב eco.

לא עוזר הרבה לחיסכון, אבל גורם לרכב להיוץ איטי בהאצה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
ZiggyMan - לדעתי כל מה שנכתב על ידך לאורך השרשור לא רלוונטי,

זאת מעצם זה שאתה לא מתייחס ועונה לפניית פותח השרשור.

אין זה פלא שהצלחת להעלות את חמתם של חלק מהכותבים בשרשור.

באם אתה לא יודע/מסוגל לענות לשאלותיו של ecomicra - פותח השרשור,

רצוי שתכבד את באי הפורום הנכבד ולא תשתתף בכתיבה בשרשור הנוכחי.

תגובתי הייתה מכוונת לפותח השרשור, ובמענה על שאלתו. נסה גם אתה לקרוא את מה שכתבתי שוב. ואם כבר, ההודעה שלך עושה בדיוק את מה שאתה אומר לא לעשות; פניה אישית שאין לה כל קשר לנושא השרשור. אם יש לך הערות אישיות אתה מוזמן לכתוב בפרטי.

• תוכן חדש...