Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט אטקה מול פגו 3008 דיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נתחיל בכך שה- 3008 מוכר כמעט פי שניים מהאטקה, נכון לינואר עד יולי ה- 3008 מכר 1,113 רכבים והאטקה רק 619 רכבים.

האטקה פשוט לא ממריא ואני לא חושב שזה מבשר טובות לגבי הביקוש ליד 2.

לא שזה בהכרח אומר כי מחיר המחירון יושפע מכך, מאחר והרבה פעמים מחיר המחירון מנותק מהמציאות, אבל יש סיכון שזה כן ישפיע, נדע בהמשך.

לגבי שני הרכבים עצמם, הם דומים מאד בפרמטרים של מרווח פנים ונפח תא מטען, אבל הפיז׳ו פשוט מרגיש מקטגורייה יוקרתית יותר והסיאט בדיוק ההיפך.

הפיז׳ו בדגם הפרימיום דיזל שנמכר במחיר מקביל לאטקה אקסלנס, גם מציע חבילת אבזור עדיפה ובאופן כללי ללא תחרות במחיר הזה וגם חסכון עדיף בדלק. לאטקה ביצועים טובים יותר, אני לא חושב שזה פרמטר משמעותי אם בכלל לקהל היעד.

דרך אגב בניגוד לתדמית של סיאט, לדגמי איביזה וליאון שמירת ערך טובה.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ה-3008 הקודמת הייתה אמנם מעולה וייחודית, אך מה שהרג את השוק שלה היה מנוע THP (הדור הראשון) הקטסטרופלי.

א. הוא לא כזה קטסטרופלי, לצורך העיניין היו לנו הרבה בעיות אמינות מעבר למנוע ושאינן קשורות אליו, כמו משאבות דלק (כן, יש שתיים כאלו ושתיהן הלכו), סלילי הצתה (הם לא יחודיים למנוע הזה), ידית מחשב דרך (שדרשה החלפה של כל ההגה) ופלסטיקה מתעוותת בחום.

עדיין, אני דיי בטוח שהקונה הממוצע לא מכיר אף לא אחת מהבעיות האלו כמו שהוא לא מכיר את בעיית המנוע (אגב החלפנו גם מנגנון טיימינג), הוא פשוט יודע שזו פיג׳ו וזה מספיק לו להרשות לעצמו לנסות להוריד עוד ועוד במחירון.

גם החבר בעבודה אומר לו ״השתגעת, אל תגע בפיג׳ו״, גם האישה לא כל כך רוצה...

גם לוי יצחק לא ממש מתלהב מהתוצרת.

וכך ממשיך הנוהג של פיג׳ו בארץ, בצדק או שלא בצדק, זה לא ממש משנה.

פורסם

לגבי שני הרכבים עצמם, הם דומים מאד בפרמטרים של מרווח פנים ונפח תא מטען, אבל הפיז׳ו פשוט מרגיש מקטגורייה יוקרתית יותר והסיאט בדיוק ההיפך.

לא על פי התרשמות שלי כולל מדידות.

המושב האחורי של האטקה הוא הצפוף מבין כלל הג׳יפונים מבחינת רוחב מושב בין ידיות הדלתות (הרוחב הפנוי בפועל לישבנים או כיסאות בטיחות), אם נדבר במידות אז זה 130 ס״מ מול 135 בפיג׳ו.

למעשה המושב האחורי של האטקה מרווח בדיוק כמו זה של הסיטרואן קקטוס.

מבחינת מקום לברכיים הם באמת אותו הדבר, כלומר בינוני ולא מרשים במיוחד (לעומת הטיגואן למשל).

לגבי העיצוב מסכים לחלוטין.

פורסם (נערך)
למה מתעתעת??? אג'נדה זו המילה??? כנס ליד 2 בעצמך.

למה להמציא מילים חזקות ללא בדיקה ולעשות צחוק ממני???

איזה אג'נדה ואיזה נעליים, זה יד2 (אחלה משפט).

גם הסיאט קיבלו שינויים בגלל יבואן ומשחקיו במלאי שלו ונתינת מלא ימי מכירות.

קח לדוגמא סיאט ליאון 2015 מנוע 1.8 ליטר שנמכר בימי מכירות ב120 אלף, היום מחיר נדרש

במודעות יד2, 100 אלף שח. זהו רכב שדי מחליף ידיים במהירות ודי סובל מתדמית של גירים

בעייתים...כמה אחוז זה יוצא??? 20 אחוז?

תשווה עכשיו לסיטרואן קקטוס C4 .

2015 נקנה בסביבות 95 אלף ונמכר באיזור ה60 אלף שח וגם בפחות ורכבים עם 20-30 אלף קמ.

כמה אחוזים זה יוצא??? 28 אחוז?

עדיין יש הבדלים ועוד שנתיים??? לא נביא ולא בטיח ,סיטרואן קקטוס ב40 אלף???

וסיאט ליאון 1.8 ליטר ב75 אלף???

אילו סתם דוגמאות שרשמו מעלי ועדיין אני טוען שצרפתיות מאבדות יותר ולא המצאתי את זה.

תבדקו בעצמכם... סיטרואן C4 2013 1.6 ...

35-40 אלף שח...4 שנים על הכביש, בכמה נמכר כחדש? אינני יודע , אבל בטח סביב ה100 פלוס. זה לא 50 אחוז בחשבון פשוט אחרי 4 שנים???

היום נמכרים סביב ה100-110 אלף שח. לא בימי מכירות.

לא צריך לכעוס, בטח לא לאחר שתקרא שוב ותראה למי כיוונתי בענין האג'נדה. אצלך זה סתם ענין של יכולת מופלאה לנבא כמה יהיה שווה אוטו בעוד ארבע שנים, והפלא מתעצם במיוחד כשמדובר באוטו חדש לגמרי בשני המקרים ( גם האטיקה לא משהו שאנחנו מכירים יותר משבועת ספורים ). ולמרות שניסיתי לפחות להסביר של 3008 יש סיכוי לא רע בהיותה די ייחודית בשל הנעת דיזל בג'יפון בקטגורית המחיר הנידונה, אתה מביא דוגמאות שמתעלמות מהענין הזה. ונכון בהחלט שמכונית צרפתית באופן בסיסי תשמור על ערכה פחות מאשר יפנית מקבילה, בלי הצדקה אובייקטיבית כמובן, אבל גם לאטיקה שאינה ענין לצעירים שנורא אוהבים לאונים ואיביזות, ויש לה שנתיים אחריות בלבד וגיר עם מוניטין לא משהו, לפחות על פניו אין סיכוי רב להיות להיט יוצא דופן בשוק יד שניה, הגם שראוי להזהר בנבואות גם לענין זה. בכל מקרה ורק בכדי לסדר את הדברים, לי נראה ששיקולי שמירת הערך העדיפים לכאורה של האטיקה שהבאת, לא צריכים להיות חלק מגדר ההתלבטות בין שתי המכוניות.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

לא כועס, ממש לא. סתם והכל שילקח ברוח טובה.

הפיזו מציגה, אחרי הרבה מאוד זמן בשוק שרק דרכה במקום, רכב שונה, יעיל, מעוצב מצוין

רכב שנוסע ויכולתו מיישרת קו אחד עם השוק...רוחות טובות של שינוי משמעותי, שלדעתי

כן שינה את החשיבה הנוספת על היצרן הצרפתי, השינוי ברור שמין הסתם יפגע בקונצרן VAG.

הפזו בעלת מנוע מוצלח מאוד, אחרי סדרה של שנים שהוא היה פחות רלבנטי ודי לא אמין.

והיום אחרי תיקונים ומעשים, לא דיבורים, מציגה סוף סוף רכבים רלבנטים לכולם ויתכן שבשוק

המשומשות יהיה גם שינוי, אבל שינויים לא באים מהר אצלנו ועל פי זאת רשמתי את מה שרשמתי.

ובגדול רשמתי שאחרי 4 שנים, רכב צרפתי מאבד 50 אחוז מערכו...נכון להיום זה נכון ועובדתי.

מה יהיה בעוד 4 שנים אינני יודע, אבל צפוי להיות דומה ולא שונה ממה שקורה עובדתית...עד היום.

יכול להיות שינוי לכאן או לכאן במה שרשמתי, אבל שינויים קטנים יהיו.

אגב גם סיטרואן מייצרת רכבים יותר ויותר רלבנטים ומשמעותית הם טובים נכונים ומתאימים יותר

מפס הייצור של העשור האחרון.

פורסם

האטקה נוצרה לדעתי, בגלל שליצרן סיאט אין רכב פנאי וגם בגלל יכולת, בגלל שאם אפשר ,אז למה לא בעצם?

הקונצרן הגדול סופר מכירות והצלחות אחרת מפיזו סיטרואן.

הוא סופר את סיאט אטקה, הסקודה קודיאק ועוד רכב שיגיע בקרוב, האודי Q2,טיגואן פולקסוואגן,Q5...

ועוד . ביחד כולם הוא סופר מעצמה אחת גדולה, זה הכוח שלו...להציע המון דגמים ברכבי הפנאי שטח...

והוא די כובש ומנצח, אז גם אם ימכרו בפיזו סיטרואן יותר מה3008...לא נורא.

פורסם

התפלגות מכירות הרכבים הנ"ל בישראל אינם דומים למכירות במדינות האירופאיות השונות.

חבר הפורום green - ציין נתוני מכירות מארצנו הקטנה ולפי הנכתב על ידו -

"שה- 3008 מוכר כמעט פי שניים מהאטקה,

נכון לינואר עד יולי ה- 3008 מכר 1,113 רכבים והאטקה רק 619 רכבים."

מאחר ואין איש נביא בעירו (בארצו),

כמובן שאין לקבל מכך השלכה לגבי שוק היד 2 העתידי במעצמת הרכב ישראל.

פורסם
היי תודה לכולם על התגובות,

היום ביצעתי נסיעת מבחן על האטקה, בכללי האוטו גם הרגיש ממש טוב, החיסרון היחידי שהרגשתי לעומת הפ'גו היה המושב, הרגיש לי לא הכי נוח, למרות שהנסיעת מבחן הייתה על דגם סטייל, האם יש סיכוי שבדגם האקסלנס ששם יש מושבי אלקנטרה הישיבה תרגיש לי טובה יותר במהלך נסיעה?

מישהו יודע להגיד לי האם יש הבדל משמעותי במושבים בין רמות הגימור של האטקה?

פורסם
נתחיל בכך שה- 3008 מוכר כמעט פי שניים מהאטקה, נכון לינואר עד יולי ה- 3008 מכר 1,113 רכבים והאטקה רק 619 רכבים.

האטקה פשוט לא ממריא ואני לא חושב שזה מבשר טובות לגבי הביקוש ליד 2.

לא שזה בהכרח אומר כי מחיר המחירון יושפע מכך, מאחר והרבה פעמים מחיר המחירון מנותק מהמציאות, אבל יש סיכון שזה כן ישפיע, נדע בהמשך.

הפיז׳ו בדגם הפרימיום דיזל שנמכר במחיר מקביל לאטקה אקסלנס, גם מציע חבילת אבזור עדיפה ובאופן כללי ללא תחרות במחיר הזה וגם חסכון עדיף בדלק. לאטקה ביצועים טובים יותר, אני לא חושב שזה פרמטר משמעותי אם בכלל לקהל היעד.

דרך אגב בניגוד לתדמית של סיאט, לדגמי איביזה וליאון שמירת ערך טובה.

לא יודע איך אתה מסיק כי האטקה אינו ממריא.

מספר המסירות והמכירות בכלל קשורים קשר הדוק להקצאות שהיבואן משיג.

גם פיגו וגם סיאט מוכרים את כל ההקצאות שיש להם מבלי להתקע עם עודפי היצע.

לראיה, עבור שתיהן צריך להמתין מספר חודשים (אם כבר הייתי מסיק שהביקוש דומה לפי זמני ההמתנה הדומים).

כמו כן שתיהן אינן רכבי ליסינג טיפוסיים וגם לא ניתן למצוא אותם (לפחות אני לא נתקלתי) במסלולי האפס הקילומטר.

כל האמור לא מצביע על כך שאתה טועה בתחזית שלך, אלא שפשוט המסקנה שלך לא נתמכת על ידי המספרים.

פורסם

האם הטיגואן ברמת גימור טרנדליין יכולה להוות אופציה טובה יותר לעומת האטקה אקסלנס או הפ'גו דיזל?

אשמח אם תוכלו לציין מה היתרונות של הטיגואן לעומת השניים, כי קיבלתי הרבה המלצות עליה על פני שני הרכבים שהתלחתי איתם את הבדיקה.

פורסם

מלבד נושא האבזור, הטיגואן מרווח משתיהן וכולל מתלה אחורי רב חיבורי - לפחות ביחס לאטקה, נוחות הנסיעה עדיפה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...