Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, אני לא בטוח שנושא מתאים לכאן, מצטער מראש ואשמח אם תעבירו למקום המתאים, אני בן 23, והבנתי שללא תואר או דיפלומה בארצנו קצת קשה לגרד משכורת מעל 6 אלף, מטעמים אישים בלבד נאצלתי לוותר על לימודי תואר, והחלטתי לעשות משו בתחום שאני אוהב, שזה עולם הרכב איך לא, כרגע על הפרק להוציא רישיון נהיגה על מונית, שלאחר בירורים הבנתי שזה בערך חצי שנה, אם הבקשה והכל ויש לי רישיון נהיגה למונית/רכב ציבורי, ואפשר להביא מונית ולעשות כסף לא רע בערך עשיריה בחודש, אם אני עובד מ8 עד8 בערב, שזה בסדר עבורי, הרעיון השני שחשבתי לעשות זה לימוד הוראת נהיגה, שבשונה ממונית הקורס 606 שעות, מתפרס לשלוש שנים כמעט, וההליך מול משרד הרישוי (בקשה) לוקח כחצי שנה עד ששולחים אותי בעצם למבחנים, ואז אחרי הכל התחיל ללמד נהיגה, בגיל 27.5, מה לדעתכם בנושא שכתבתי ומה מומלץ?

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נדמה לי שלא חשבת על זה עד הסוף.

מונית (רכב) עולה כסף

מספר רישוי למונית עולה כסף

ביטוח מונית עולה כסף

דלק עולה כסף

עמלה לתחנה עולה כסף

טיפולים שוטפים עולים כסף

ומי מבטיח לך שתרוויח עשירייה בזה?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם (נערך)

מה גם לטווח ארוך לבחור להיות נהג מונית זה לא הכי טוב לדעתי, כי בטח עוד 10 שנים (אולי מוקדם יותר אולי מאוחר יותר) ניכנס לעידן המוניות האוטונומיות..

מצד שני עד אז תוכל להחליף מקצוע :)

אחרי שכתבתי את זה ראיתי שפיספסתי את החלק האחרון של ההודעה שלך שאומר שגם כך תעבור להיות מורה נהיגה בעוד מספר שנים.. אז אם יש לך כסף למונית ומספר רישוי בתור התחלה, לך על זה, למה לא.

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם

הוא יכול לעבור כנהג שכיר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נראה שלא הבנתם סליחה שלא הסברתי נכון, אני מתלבט בין מונית לבין מורה נהיגה, ולא שניהם יחדיו.

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

פורסם

לא ברור לי למה אתה ממעיט מיכולותיך.

בוא אני אגלה לך סוד. תואר לא מבטיח לך שום דבר אבל שום דבר בישראל 2017.

אתה בן 23 וכבר התייאשת ? לאן אתה רץ ?

מונית, לימוד נהיגה, כבודם במקומם מונח, אבל אני לא מבין למה אתה עושה לעצמך הנחות ..

רוצה לרכוש מקצוע יש לא מעט קורסים טכנולוגיים, קורסים מקצועיים שמשוועים לידיים עובדות.

טוב עם מחשבים ? לך ללמוד QA וכנס לעבודה, בשכר שיתנו מה שיתנו, גרק כדי לצבור נסיון ומשמה תתקדם.

טוב עם הידיים ? גש ללמוד אינסטלציה \ בניין \ חשמל \ מנעולונת \ CNC, השוק משווע לעובדים מקצועיים...

טוב במכירות ? כנס לאחת החברות התקשורת \ ביטוח \ בנק בשביל שנה של נסיון, ומשמה תתקדם.

את הלימודים ,שכר המינימום, וביסוס מיקומך בתחתית שרשרת המזון התעסוקתית תעשה היום -

שאתה רווק בן 23 לא מחר שאתה בן 40 עם 3 ילדים.

בשוק הפרטי אם אתה טוב - אתה תרוויח טוב.

לא לוותר וללכת לברירת המחדל רק כי מישהו הכניס לך למוח שאתה לא יכול.

פורסם

אני חושב שהנקודה של arco1 חשובה מאוד.

אף אחד לא יודע מה יהיה עם רכב אוטונומי. אולי תוך 5 שנים זה יקרה, ואולי זה לא יקרה אף פעם. אם זה יקרה, כל מה שקשור לשוק הרכב ישתנה בצורה דרסטית, ולכן לא הייתי ממליץ לאף אחד שניגש לבחור היום מסלול קריירה ללכת לכיוון הזה (אלא אם מדובר בראייה ממוחשבת או משהו בסגנון כמובן).

זה כולל גם קריירה כמוסכניק למשל, או כל דבר אחר שקשור לתחום הרכב.

גם אם זה יקח עוד 20 שנה, אתה לא באמת רוצה למצוא את עצמך מובטל כשהמקצוע שלך כבר לא קיים, אבל יש לך 3 ילדים להאכיל.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
אני חושב שהנקודה של arco1 חשובה מאוד.

אף אחד לא יודע מה יהיה עם רכב אוטונומי. אולי תוך 5 שנים זה יקרה, ואולי זה לא יקרה אף פעם. אם זה יקרה, כל מה שקשור לשוק הרכב ישתנה בצורה דרסטית, ולכן לא הייתי ממליץ לאף אחד שניגש לבחור היום מסלול קריירה ללכת לכיוון הזה (אלא אם מדובר בראייה ממוחשבת או משהו בסגנון כמובן).

זה כולל גם קריירה כמוסכניק למשל, או כל דבר אחר שקשור לתחום הרכב.

גם אם זה יקח עוד 20 שנה, אתה לא באמת רוצה למצוא את עצמך מובטל כשהמקצוע שלך כבר לא קיים, אבל יש לך 3 ילדים להאכיל.

דווקא לגביי מוסכניק אני חושב שאתה טועה, גם כשיהיו מכוניות אוטונומיות (אם יהיו) אז עדיין מישהו יצטרך לתחזק אותן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני לא אומר שכל התפקידים האלו ייעלמו, אבל בסיכוי גבוה הם עומדים להשתנות בצורה מהותית. אם רכב אוטונומי יתפוס דוקא כרכב שיתופי, כמות הרכבים על הכביש תרד משמעותית, ואיתה הביקוש למוסכניקים.

בקיצור, מכיוון שאי הודעות מאוד גדולה, נראה לי שקצת מסוכן להמר על כל התחום כמקצוע לכל החיים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

בכלל, יש דעה כזאת שבעוד 15-20 שנים הרבה מהמקצועות יעלמו לטובת רובוטים שיעשו את העבודה. הוא לא יוכל להבטיח את עצמו בשום צורה ובשום מקצוע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
בכלל, יש דעה כזאת שבעוד 15-20 שנים הרבה מהמקצועות יעלמו לטובת רובוטים שיעשו את העבודה. הוא לא יוכל להבטיח את עצמו בשום צורה ובשום מקצוע.
עובד נמל, שכר 40k, קביעות. וכשלילד של הבוס יש בר מצווה מקבלים יום חופש.
פורסם

גם עתידם לא מובטח, יש דיבורים על עוד נמל באשדוד, אם תהיה תחרות לא בטוח שהנמל הזה ישרוד.

פורסם

למה רק 40? יש מקצועות שמרוויחים שם 80 למשמרת של 5 שעות.

אם ייפתח נמל נוסף / הנוכחי יופרט - דברים ישתנו דרסטית. כל המאפיה הזאת שמתרחשת שם תלך קפוט.

פורסם
עובד נמל, שכר 40k, קביעות. וכשלילד של הבוס יש בר מצווה מקבלים יום חופש.

ניראה אותך נכנס לשם עם תנאים כאלה.

אחרי שכתבתי את זה ראיתי שפיספסתי את החלק האחרון של ההודעה שלך שאומר שגם כך תעבור להיות מורה נהיגה בעוד מספר שנים.. אז אם יש לך כסף למונית ומספר רישוי בתור התחלה, לך על זה, למה לא.

מי צריך מורים לנהיגה כשיש רכב אוטונומי??

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...