Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה,

יש לי בעיית איבוד מים ברכב

כל הזמן עד עכשיו הייתי בודק מים רק במיכל עיבוי, ולא ברדיאטור עצמו (כי חשבתי שאם יש במיכל עיבוי אז מין הסתם שיהיה גם ברדיאטור), וכלל כמעט לא היה חסר במיכל עיבוי, הייתי מוסיף פעם בהרבה זמן טיפה מים למיכל עיבוי

לפני כמה ימים בדקתי ברדיאטור עצמו ומסתבר שהיה חסר כמה כוסות, בעוד שבמיכל עיבוי היה מים

מילאתי את החסר ויום לאחר מכן שוב היה חסר ברדיאטור עצמו מים ומילאתי עוד בערך כוס וחצי\שתיים (ובמיכל עיבוי היה מים)

הרכב הורם על הליפט ולא נצפו נזילות (אולי היה קצת קורוזיה על הפלאנג'ים)

שמתי תוסף של "בלוק סיל" ויום למחרת שוב הייתי צריך למלא בערך כוס - שתי כוסות מים ברדיאטור עצמו

יש לציין שמעולם מד החום ברכב לא הראה שהוא התחמם

משאבת מים הוחלפה בערך לפני כשנה ברכב (שבאותו זמן הוא היה מאבד מים גם מהמיכל עיבוי), וגם רדיאטור הוחלף בערך לפני שנה וחצי..

מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

כאשר יש חוסר ברדיאטור צריך להימשך ממיכל העיבוי אליו מה שאומר שככל הניראה פקק הרדיאטור עצמו לא תקין וגם ממנו כניראה בשל חוסר אטימות נעלמים המיים. בתור התחלה החלף אותו ובדוק שהוא בלחץ המתאים.

פורסם

אם אני לא טועה,פתחת שרשור דומה וכבר הומלץ לך,לבצע בדיקת לחץ למערכת הקירור.

אם יש דליפה היא תתגלה ואם אין דליפה אז כנראה שיש בריחת לחץ מהמנוע שזה אומר במקרה שלך,שבלוק המנוע העשוי מאלומיניום נאכל(זה קורה,כשהידיים הקודמות והחביבות השתמשו במי ברז/נוזל קירור לא איכותי שאכל את הבלוק שכפי שכתבתי עשוי מאלומיניום שרגיש מאוד ואם האבחנה נכונה הפתרון היחיד הוא החלפת מנוע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

היי תודה על המענה המהיר

למאור - פקק רדיאטור הוחלף לפני בערך מקסימום שנה, בזמן שהוחלפה משאבת מים, האם בזמן כה קצר הוא יכול להתבלות? ואם מחליפים - לאיזה לחץ מומלץ בדייהטסו? הבנתי שיש כמה סוגים..

לקולאווטי - השרשור שפתחתי מזמן הוא על משהו אחר, לא על מערכת קירור

הבנתי שברכב כה ישן לא מומלץ לעשות בדיקת לחץ, שכן זה יכול לעשות יותר נזק מתועלת..

איך ייתכן שמד החום לא הראה שהרכב התחמם?

פורסם

מד החום לא הראה התחממות כי ייתכן שבשל החוסר הגדול בנוזל יוניט החום לא באה במגע עם נוזל קירור ולכן לא התקבלה אינדיקציה לשעון החום וייתכן ובמזל לא הגעת לחוסר גדול מידי כדי שישפיע על הסירקולציה ועל חוסר קירור הבלוק עצמו.

אם הפקק לא מקורי ייתכן והוא כבר עשה את שלו. לא זוכר את הלחץ הנידרש..אבל אני מניח שבתגובות הקרובות יענו לך על זה.

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?200212-%D7%9E%D7%91%D7%A7%D7%A9-%D7%97%D7%95%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%A2%D7%AA-%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%9E%D7%95%D7%9E%D7%97%D7%99-%D7%94%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%A2%D7%9C-%D7%90%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%9A&highlight=%D7%A4%D7%A7%D7%A7+%D7%A8%D7%93%D7%99%D7%90%D7%98%D7%95%D7%A8+%D7%90%D7%A4%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%96.

פקק מים BAR 0.9 ולא משהו אחר .

היה לי רכב כזה 4 שנים וחצי.אצלי המנוע סיים את חייו מסיבה אחרת (רשתית משאבת השמן נסתמה מבוצה ולא הגיע שימון למנוע).

אצלי הרכב לא התחמם מעולם.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אוקי בדקתי את הפקק שיש לי והוא 1.1 באר, אבל הוא פקק איכותי (נראה לי) תוצרת קוריאה

היום שוב בדקתי מים ברדיאטור והוא מלא, הרכב לא איבד מים (ראיתי אבל שהמים חומים)

מה אתם אומרים? בכל זאת להחליף פקק או לחכות עוד מס' ימים ולבדוק איבוד מים?

תודה, שבת שלום

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הוא אמר לך לבדוק שמן כדי לראות שאין חדירת מים לשמן. אם יש, זה נראה כמו טחינה.

הנוזל חום מכל מיני סיבות. יכול להיות שזה בגלל שאתה מוסיף בכל פעם נוזל קירור מסוג אחר ממה שכבר יש במנוע והערבוב משנה את הצבע.

או שפשוט יש לכלוך וחלודה במערכת.

אם נוזל הקירור חום, צריך לרוקן אותו מהמנוע, לשטוף את מע' הקירור ולמלא נוזל קירור חדש, שמתאים לסוג המנוע שיש לך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה זה אומר "כמו טחינה"? הוא משנה את צבעו?

והאם יש סיכון כשהמי קירור בצבע חום?

עומרי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תבדוק אם יש צבע ומרקם של טחינה על מדיד השמן או על הפקק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אוקי בדקתי את הפקק שיש לי והוא 1.1 באר, אבל הוא פקק איכותי (נראה לי) תוצרת קוריאה

היום שוב בדקתי מים ברדיאטור והוא מלא, הרכב לא איבד מים (ראיתי אבל שהמים חומים)

מה אתם אומרים? בכל זאת להחליף פקק או לחכות עוד מס' ימים ולבדוק איבוד מים?

תודה, שבת שלום

בוודאי שתחליף את הפקק ל 0.9. זה שהרדיאטור מלא לא אומר שהפקק תקין. יכול להיות שמאז הפעם האחרונה שהוספת מיים נסעת נסיעות קצרות כך שמערכת הקירור לא נאלצה לעמוד בלחץ ונוזל הקירור לא הגיע כלל לנקודת רתיחה.

• תוכן חדש...