Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, רציתי לדעת האם זה תקין (איביזה 2012 ידני 1.4) כאשר אני מגיע ל100 קמש הסלד מתקרב ל3k וכשאני על 120 זה כבר על 3 וקצת..

האם זה כי זה 1.4? הרכב הישן היה מגיע לסלד נמוך במהירות גבוהה יותר לכן נראה לי תמוה במקצת..תודה לעונים!

פורסם

ברכבים אחרים גם ידנים היה לי את אותו הדבר, 100 קמ"ש 3k סל"ד. כנראה כך תכננו את מערכת ההינע ברכב.

לא הכי נעים בנסיעות בין עירוניות.

פורסם

תקין, כל הפרטים כמו נפח מנוע וכו' לא רלוונטיים.

זה לא משהו שיכול להשתנות עקב תקלה.

יחס סל"ד/מהירות ישאר תמיד קבוע, אלא אם החליפו גיר לגיר מדגם אחר או החליפו צמיגים למידה לא מאושרת עם קוטר גדול או קטן יותר.

פורסם

הדגם הזה בעל גיר עם יחסי העברה קצרים. שמבחינתי זה יתרון.

ז"א שבכל הילוך תמיד יש לך כוח זמין. כך שאין צורך להעביר הילוכים יותר מדי. גם המומנט של המנוע עוזר, כי אינו מתקבל בסל"ד "בשמיים".

למשל ההילוך החמישי מאיץ יפה מאוד, גם ב-100 קמ"ש, עד המהירות הסופית. ולמרות הכל הרכב עדיין, די חסכוני בדלק.

יש כאן הרבה יתרונות, מול "חיסרון"[לדעתך] קטן ולא משמעותי.

מה לדעתך עדיף בבינעירוני? סל"ד קצת גבוה ב-100? או תכנון, ובחישה אין סופית בהילוכים, לפני כל עקיפה של משאית?

פורסם

גיר 6 הילוכים היה פותר את הבעיה הזו.

עם גיר 6 הילוכים הייתה לך אפשרות לבחור בין שיוט בסל"ד נמוך ושקט בהילוך 6 אבל ללא אפשרות של ממש להאיץ בלי הורדת הילוך לבין שיוט בהילוך 5 בסל"ד גבוה יותר ותגובת דוושה טובה.

פורסם
הדגם הזה בעל גיר עם יחסי העברה קצרים. שמבחינתי זה יתרון.

ז"א שבכל הילוך תמיד יש לך כוח זמין. כך שאין צורך להעביר הילוכים יותר מדי. גם המומנט של המנוע עוזר, כי אינו מתקבל בסל"ד "בשמיים".

למשל ההילוך החמישי מאיץ יפה מאוד, גם ב-100 קמ"ש, עד המהירות הסופית. ולמרות הכל הרכב עדיין, די חסכוני בדלק.

יש כאן הרבה יתרונות, מול "חיסרון"[לדעתך] קטן ולא משמעותי.

מה לדעתך עדיף בבינעירוני? סל"ד קצת גבוה ב-100? או תכנון, ובחישה אין סופית בהילוכים, לפני כל עקיפה של משאית?

זה תלוי מה המסלול של פותח השירשור,אם הרוב בין עירוני עדיף סלד נמוך אם בעיר עדיף יחסי עברה קצרים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מסכים לחלוטין, המנוע הזה הגיע בפולקסווגן פולו בעבר עם גיר 6 הילוכים (אוטומט) , שם היה ניתן לשייט במהירות 100 עם סלד נמוך בהרבה מה שהתבטא גם בצריכת דלק פחותה

פורסם

בפולו עם המנוע הזה וגיר DSG יש 7 הילוכים, בהילוך שביעי סל"ד ב 100 קמ"ש בערך 1900.

זה מספיק רק כדי להתמיד במהירות הזו במישור. כל לחיצה על הגז שהיא מעבר לקלה מאוד מורידה להילוך שישי או חמישי.

פורסם

7? אולי בפולו החדשות יותר, זכור לי שבפולו 2008 שהיתה לי יש גיר אוטומט 6 הילוכים- אפילו רשום על הצג ההילוך הנוכחי מ 1 עד6

• תוכן חדש...