Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 22.9.2023 בשעה 17:20, om2 כתב:

אם יקרסו וימכרו. אולי מחירי הדירות ירדו...

אבל חוסר ההיצע בדירות שכירות יקפיץ את מחירי השכירות למקומות אחרים 

אתה שוכח שאם יקרוס וימכור הדירה או תימכר למשקיע אחר שישכיר, או תימכר למגורים וזה מוציא שוכר מהשוק. או בקיצור זה לא נכון.

בתאריך 25.9.2023 בשעה 04:25, MZN כתב:

מזה הון בין דורי? אנחנו מרוויחים ביחד 35 נטו בחודש וחיים רמת חיים ממוצעת מינוס.

איך אתה מגדיר ממוצעת מינוס? יש לי הרגשה שאתה לא סגור על רמת החיים הממוצעת.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לפני 25 דקות, wa11a כתב:

איך אתה מגדיר ממוצעת מינוס? יש לי הרגשה שאתה לא סגור על רמת החיים הממוצעת.

גר בשכירות בדירה של המשפחה ששווה בלחץ מיליון שח, מחזיק רכב אחד שנתון 08, טס לחול פעם בשנה וחצי לשבוע, לא אוכל במסעדות, רואה טלויזיה על המנוי של אחי כמו עלוקה, מזמין וולט פעם בשבועיים, קונה בגדים פעם בשנה מאמזון ( האישה זה כבר סיפור אחר 🫠). זהו, מה עוד? חוסכים הרבה, לא מתלונן, אבל ב׳מזל׳ המשפחה גרה בפריפריה, אם היינו גרים במרכז היינו צריכים לחסוך עוד עשור להגיע למשכנתא שפויה ולקנות דירה נורמאלית. עכשיו כנראה שבסביבות גיל 30 נגיע להון עצמי שיצליח להוריד את המשכנתא ל-קצת פחות ממיליון עבור דירה יד2 ממחיר למשתכן בפריפריה.  

• אהבתי 1
פורסם

בקבוצה הזו אוהבים לספר כמה לדור שלי (בומרים) היה קל. אז אספר לך שרמת החיים שלך יותר גבוהה מזו שלי בגיל 30. עם עבודה של משרה מלאה ועוד למעלה מ-100 שעות לילה וסופ"ש,כל חודש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

בקבוצה הזו אוהבים לספר כמה לדור שלי (בומרים) היה קל. אז אספר לך שרמת החיים שלך יותר גבוהה מזו שלי בגיל 30. עם עבודה של משרה מלאה ועוד למעלה מ-100 שעות לילה וסופ"ש,כל חודש.

1. אנחנו זוג מהנדסים מהטכניון, עבדנו קשה להגיע לשכר הזה.

2. רמת החיים של כל בני האדם עלתה, אתה לא שואף שילדיך יחיו ברמה גבוהה יותר ממך?

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 דקות, sperial כתב:

לא אומרים שהחיים היו יותר קלים, אומרים שהיה יותר קל לקנות דירה.

אתה נעזרת בהורים שלך לרכישת דירה ראשונה? מניח שלא.

הילדים שלך היום, מסוגלים לרכוש דירות ללא עזרה ממך? מניח שלא.

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, sperial כתב:

ככה זה אמור להיות, כל דור צריך לחיות חיים טובים יותר מהדור שלפניו.

עכשיו קצת מהסיפור שלי, עלינו לארץ כל המשפחה מאוקראינה ביוני 91, חודשיים אחרי העלייה קנינו רכבים חדשים(אנחנו דייטסו אפלאוז ודוד שלי קנה מיצובישי לנסר), שנה אחרי שעלינו גם אנחנו וגם דוד שלי עם המשפחה שלו קנו דירות(אנחנו בקרית יובל בירושלים והוא בקטמון בירושלים גם כן), העבודה הייתה של אבא שלי ושל דוד שלי זה שומרי מעליות, מה זה אומר?? לשבת כל יום 12 שעות במעלית ולוודא שהכול בסדר, אמא שלי ודודה שלי עבדו בתור אחיות מעשיות בהדסה.

אז בבקשה אל תספר לי שגם לכם היה קשה לקנות דירה, להורים שלי לא היה כלום(אבל אמת כלום!!) ועדיין הם קנו דירה שנה אחרי שעלינו לפה.

ופה בשרשור אתה רואה זוגות צעירים מהעשירונים ה8-9 שלא יצליחו לקנות דירה שהיא לא בפריפריה אלא אם יקבלו עזרה מהמשפחה שלהם/ירושה/יזכו בלוטו...

עריכה אחרונה על ידי Jeka88
  • אהבתי 1
  • מבאס 2

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

פעם לעולים חדשים היו הטבות.

גם היום זה קיים. לא יודע אם בדיוק אותו דבר.

אבל שכנים של ההורים שלי,

זוג עולי אתיופיה בני 50 פלוס מינוס סיפרו שקיבלו הלוואה של 100% מערך הדירה ללא ריבית ל25 שנים.

זה היה לפני כ7-10 שנים 

לא יודע אם עדיין ההטבה קיימת ולמי היא קיימת.

.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

אתה עושה סלט בין רמת חיים גבוהה יותר לבין היכולת לקנות דירה (אין קשר ביניהם).

היום אובייקטיבית יותר קשה לקנות דירה מאשר היה בתקופתך והוכחתי לך את זה לפני כמה עמודים בשרשור.

עכשיו תסובב את זה איך שבא לך

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

זה שאני כותב כאן חודשים, ואף אחד לא מוכן לשמוע, הוא שההשוואה בלתי אפשרית. מבנה ההכנסות וההוצאות היה שונה לגמרי. אז אולי היה יותר קל לקנות דירה (אני מדבר על המחיר היבש, לפני ריביות), אבל בהחלט לא היה יותר קל להתקיים, כי הוצאות אחרות היו הרבה יותר גדולות, מה שכמובן הקשה גם על רכישת הדירה, כי ההוצאות השוטפות נגסו ביכולת החזר המשכנתא, שבתורה היתה הרבה יותר יקרה. 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ובכל זאת, אנשים ממעמד ביניים רכשו דירות בלי ליבש להורים שלהם את החסכונות.

היום זה כבר לא ככה.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא היה צריך הון עצמי.

אבל היה צריך להחתים "ערבים" בעלי משכורת יציבה.

לא משהו פשוט למצוא מישהו שיהיה מוכן להיות ערב שלך 

וגם. אחרי שלקחת משכנתא, הריביות עמדו על 10% + מדד (היתה משכנתא זכאות במחיר נורמלי, אבל המשכנתא המשלימה היתה בתנאים גרועים )

והמדד פעם היה גבוה מהמדד של היום.

אז תכלס היה יותר קל לקנות את הדירה.

אבל להמשיך להחזיק את הראש מעל המים כדי לשלם משכנתא זה כבר היה הרבה יותר קשה.

.

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, om2 כתב:

אבל היה צריך להחתים "ערבים" בעלי משכורת יציבה.

לא משהו פשוט למצוא מישהו שיהיה מוכן להיות ערב שלך 

הרבה משפחות התפרקו על הדבר הזה.

במשך כמה שנים ההורים שלי לא דיברו עם דודים שלי שלא הסכימו לחתום להם ערבות.

שלא לדבר על כאלו שחתמו ואז מצאו את עצמם משלמים משכנתא של מישהו אחר.

וכאלו ששמו את מיטב כספם אצל קבלן שפשט רגל (לא היתה חובת ערבות בנקאית) ונשארו בלי כלום.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 20 דקות, om2 כתב:

אז תכלס היה יותר קל לקנות את הדירה.

אבל להמשיך להחזיק את הראש מעל המים כדי לשלם משכנתא זה כבר היה הרבה יותר קשה.

היה כל כך קשה שרק בטעות זה הדור שמחזיק את רוב הדירות בארץ ומחזיק הרבה יותר מדירה אחת פר זוג.

• אהבתי 4

טסלה 3 2022

פורסם

@om2 אני זוכר את משכנתת הזכאים  וה"משלימה" של אשתי כאשר פגשתי אותה - ההלוואה נלקחה בסביבות 1987, וכעובדת בנק שילמה 7% צמודי מדד. וההצמדה הזו היתה דו ספרתית. אגב, הדירה היתה 46 מ"ר בשיכון רכבת ביזרעאליה.

• תוכן חדש...