Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 דקות, motizkn כתב:

היה כל כך קשה שרק בטעות זה הדור שמחזיק את רוב הדירות בארץ ומחזיק הרבה יותר מדירה אחת פר זוג.

זה משפט כל כך לא נכון מבחינת הסקה סטטיסטית.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

זה שאני כותב כאן חודשים, ואף אחד לא מוכן לשמוע, הוא שההשוואה בלתי אפשרית. מבנה ההכנסות וההוצאות היה שונה לגמרי.

תפשט את הבעיה, תשווה את היום ללפני עשר שנים.

מוצרי חשמל, טיסות, מזון, חשמל ומים לא עלו יותר מדי, כלומר עלו אבל לא בהרבה ביחס לעליה בשכר (ואני מנפנף פה בידיים, לא בדקתי בדיוק). 

דירות הכפילו את מחירן וכמו שאמרו פה לגבי ההון העצמי, המשמעות של זה נמדדת בשנות אדם.

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, יובל .מ. כתב:

זאת לא השיטה ללמד מה זה מס הכנסה וביטוח לאומי?

בול.

גם חסכו ארגז, גם עצרו את החיים כנראה לכמה שנים טובות, גם לקחו משכנתא של מיליון שקל וכל מה שיצאו איתו זה דירה בפתח תקווה.

אגב, להשיג ריבית של 1.9% זה מספר שלא יחזור כנראה בשנים הקרובות.

אתה קורא לזה ל'עצור את החיים' אני קורא לזה 'תכנון פיננסי נכון', כל אחד והשקפת העולם הכלכלית שלו. 

באותו משקל אפשר להגיד שלעשות תואר בהנדסה זה ל'עצור את החיים' ל4 שנים במקום זה אפשר 'לעשות חיים' בעגלות בחו"ל ולהתגלגל אחרי זה מעבודה לעבודה.

בשורה התחתונה,

ההשקעה משתלמת והוכיחה את עצמה.

כל מי ש'חי את הרגע', לא חוסך וחי חיי שופוני (לדוגמה, SUV במס' תשלומים ובריבית דו ספרתיים כ"א) כי הוא במחשבה של 'fuck it בחיים לא אגיע לדירה'

שאחרי זה לא יפתלא למה הנבואה הגשימה את עצמה ולא מצליח באמת לחסוך לדירה.

ההורים שלנו הגיעו לדירות לא כי בזבזו את החסכונות שלהם על שטויות אלא כי חסכו שקל על שקל. ההורים שלי אקדמאים עלו בשנת 90 ללא שפה וכמעט ללא הון, עבדו בשני עבודות כ"א יומם ולילה ובסופו של דבר הגיעו לדירה בשכונה נחשבת. (שנות ה90' האינפלציוניות, כן? לא צברים שקנו דירות בגרושים בשנות ה70/80)

נכון שהיום הפיתויים והאתגרים הרבה יותר גדולים, אבל שכבר אמרתי, כל אחד יכול עם התכנון הפיננסי והmindset הנכונים.

עריכה אחרונה על ידי TheOne23
  • אהבתי 2

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
לפני שעתיים, TheOne23 כתב:

אתה קורא לזה ל'עצור את החיים' אני קורא לזה 'תכנון פיננסי נכון', כל אחד והשקפת העולם הכלכלית שלו. 

באותו משקל אפשר להגיד שלעשות תואר בהנדסה זה ל'עצור את החיים' ל4 שנים במקום זה אפשר 'לעשות חיים' בעגלות בחו"ל ולהתגלגל אחרי זה מעבודה לעבודה.

אתה מדגים היטב את הטיית ההישרדות. אתה מניח שבגלל שאתה סיימת תואר בהנדסה והתקבלת לעבודה בשכר גבוה, ש"כל אחד יכול".

זה מאוד רחוק מהמציאות ויש בזה אלמנט גדול מאוד של מזל. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

אתה גם מתעלם מזה שהיום הנטל עלה.

צריך יותר משכורות ממוצעות בשביל משכנתא ממוצעת.

זה לא מדד מושלם, אבל ברמת העלייה שלו, בהחלט אפשר להבין שמשהו לא תקין.

אגב, זה לא נועד להוריד אותך או משהו, פשוט להצביע על סיטואציה בעייתית.

אם הבנתי נכון אתם שני מהנדסים, שמרוויחים הרבה יותר מהממוצע, עדיין התכלבתם ומה שאתם יכולים להרשות לעצמכם זו דירה בקריית אונו.

מה השלב הבא? עוד 5 שנים של 40% תוספת למחירי הדיור ומי יוכל להרשות לעצמו לרכוש?

פורסם

חברים אתם לא חשים קצת צורך לנוח מהדיון המעגלי הזה?

שואל ברצינות כדי להבין

יש כאן כמה שחזרו על אותה נקודה בדיוק סביב ה40-50 פעם

• אהבתי 2
  • מצחיק 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני שעתיים, oryo כתב:

טוב לא יודע איך הגעתי לכאן ומה הפואנטה שלי, מה שאני מנסה לומר בעילגות האישית שלי זה שאין שום הגיון בסיטואציה שכולנו התרגלנו לחיות בה, ואולי צריך לקחת שני צעדים החוצה מהמטריקס הישראלי בשביל לקלוט עד כמה הסיטואציה הזויה. ואולי זה רק אני 😅 תודה וסליחה (שקראתם/על החפירה)

גם בתוך המטריקס הישראלי יש כאלה שקולטים כמה זה דפוק וכאלה שחושבים שככה צריך לחיות.

אנשים עוצרים לעצמם את החיים לעשור ומתגאים בדירה עם מרפסת בפתח תקווה שיש עליה משכנתא של 1M+.

בכל מקום נורמלי הם היו מדברים בדונמים של שטח..

• אהבתי 1
פורסם

בסופו של דבר אנחנו גרים במדינה קטנה עם שטח מוגבל. פה זה לא ארצות הברית ולא אירופה.

אין שום תרחיש שבו שני העשירונים העליונים יגורו באחוזות, בלי לגרום לנזק בלתי הפיך (אם יש בכלל מספיק שטח שהוא לא מדבר).

קניית דירה מרווחת כן אמורה להיות בהישג יד של העשירונים העליונים ונכון לעכשיו, זה לא המצב.

• אהבתי 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 10 דקות, פינדר כתב:

אין שום תרחיש שבו שני העשירונים העליונים יגורו באחוזות, בלי לגרום לנזק בלתי הפיך (אם יש בכלל מספיק שטח שהוא לא מדבר).

לא חסרים שטחים לבניית דירות בישראל. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 13 שעות, stx כתב:

מוצרי חשמל, טיסות, מזון, חשמל ומים לא עלו יותר מדי, כלומר עלו אבל לא בהרבה ביחס לעליה בשכר (ואני מנפנף פה בידיים, לא בדקתי בדיוק). 

דירות הכפילו את מחירן וכמו שאמרו פה לגבי ההון העצמי, המשמעות של זה נמדדת בשנות אדם.

מוצרי חשמל וטיסות ירדו במחיר. גם נומינלית וגם ריאלית.

חשמל ירד ביחס לשכר.

לפני 12 שעות, TheOne23 כתב:

ההורים שלנו הגיעו לדירות לא כי בזבזו את החסכונות שלהם על שטויות אלא כי חסכו שקל על שקל. ההורים שלי אקדמאים עלו בשנת 90 ללא שפה וכמעט ללא הון, עבדו בשני עבודות כ"א יומם ולילה ובסופו של דבר הגיעו לדירה בשכונה נחשבת. (שנות ה90' האינפלציוניות, כן? לא צברים שקנו דירות בגרושים בשנות ה70/80)

נכון שהיום הפיתויים והאתגרים הרבה יותר גדולים, אבל שכבר אמרתי, כל אחד יכול עם התכנון הפיננסי והmindset הנכונים.

בולשיט.

מי שמרוויח שכר נמוך לעולם לא יצליח לגייס את ההון העצמי. בסוף יש תקציב בסיס שממנו אי אפשר לרדת. יש שכירות מינימלית שאתה צריך לשלם, נסיעות לעבודה, כלי תחבורה אפילו זול עדיין עולה הרבה כסף בהוצאות החודשיות.

• רעיון טוב! 2

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לפני 49 דקות, MiniMiz3r כתב:

לא חסרים שטחים לבניית דירות בישראל. 

אבל אני לא מדבר על דירות. מדבר על אחוזות כמו באמריקה.

וגם שטח לדירות הוא בעייתי.

כשגדלתי בשנות ה70 וה80 היו בישראל 3 מליון איש. היום יש 10.

אבא שלי היה חונה עם סמיטריילר (כולל העגלה) מול הבית במרכז ראשון לציון. היום לא תמצא שם חניה לקורקינט.

זה שיש שטחים פנויים בצפון או בדרום זה לא עוזר. וגם לחסל את המלאי המצומצם של השטחים הפתוחים זו בעיה גדולה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
Just now, Lior_Django כתב:

הכל מרוכז במרכז וזו הבעיה.

זו לא בעיה. הפירבור הוא הבעיה.

• אהבתי 1

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לפני 20 דקות, Lior_Django כתב:

יש את כל רמת הגולן והנגב ששטחים לא חסרים בהם.

הכל מרוכז במרכז וזו הבעיה.

יש בעולם מטרופולינים הרבה יותר גדולים מגוש דן, שגם נעים לחיות בהם.

לבנות ערים חדשות בנגב או בגולן, זו בכיה לדורות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...