Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 25 דקות, SlowRide כתב:

אה אוקיי, אם כבר יש לך מכונת זמן, למה לחשוב בקטן? במקום לקנות פה קנה כמה מגרשים במנהטן😁

הייתי מתחיל בלכתוב על דף את הסיסמא לארנק הביטקוין ששכחתי מגיל 16 🫠

אבל ברצינות, דיברו פה על כמה קשה היום לעומת פעם וכמה שזה מוזר שיש מלא אנשים במרכזי קניות, אני אומר מספיק שהייתי נולד איזה שלוש שנים לפניי והייתי מסודר היום עם השכר שיש לנו לפני גיל 30 ודירה בפריפריה.. אין אפילו צורך בהון בין דורי..

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כן זה ברור. להורים שלנו שנולדו פה לא עזרו ויש להם 2 דירות + יכולת לעזור לי ולאחי לקנות דירות, לעזור במימון חתונות, לעזור במה שלא צריך.

אני כבר היום מרגיל את הבן שלי שלא יבנה עלי בעזרה בכך שאני אוכל לו חצי מהגלידות והחטיפים שהוא מקבל. 

• מצחיק 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הזכרתם לי את השיר הזה (אפשר גם לשמוע מההתחלה)

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

השיר הזה מצוטט בחתימה של אחד החברים כאן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, SlowRide כתב:

לפי מדלן הדירה שקנינו לפני 5 שנים ברמת גן עלתה אולי ב800k מקסימום.

ראשית,

מי אמר שעליית ערך של דירה *כלשהי* ברמת גן צריכה לעלות יותר מכל דירה שהיא בפ"ת,

יכול להיות שזה אמור להיות דווקא הפוך אם משקללים בתמכור את הקו האדום שפ"ת 'נהנית' ממנו

ומגמות נוספות שלא מתומחרות במחירי הנדל"ן של פ"ת וכבר כן בר"ג.

שנית,

מכירת דירה היא פונקציה של הרבה גורמים שפעלו לטובתנו (וחלקם דאגנו שיפעלו לטובתנו) בתקופת המכירה:

1. בחירת שכונה עם פוטנציאל פיתוח גדול-

השכונה שגרנו ומכרנו בה (מחנה יהודה) היתה ידועה למי שמכיר את פ"ת כפוטנציאל אדיר, במיוחד לאור תכניות הפיתוח ולהתחדשות שקורים בה, כמעט

כל בניין חמישי עובר פינוי/בינוי.

קטה שעכשיו בונה בכל המרכז עשה את ההון שלנו בשכונה.

נכון ללפני חצי שנה לא הייתה מוצא בשכונה דירה במצב טוב מ2010 צפונה בפחות מ2.6-2.7. (אולי עכשיו כן עם מצב השוק 😁)

2. מכירה בשוק עולה -

מכרנו בדיוק בשיא הטרפת של עליית מחירי הנדלן של 2021-22, לפני עליות הריבית המשמעותיות.

ביומיים-שלושה מרגע פרסום הדירה עד מכירתה היתה טרפת של אנשים שבאו לראות את הדירה שממש הופתענו ממנה.

3. מו"מ על המחיר -

תכלס נגזרת של סעיף 2, פרסמנו ב2.35 בסוף לאור הביקוש מכרנו ב150K יותר. לקחנו שני 'פיינליסטים' רצינים (הראשונים שבאו לראות) שהתמקחו ביניהם על המחיר.

4. מצ"ב הנכס - נתוני הנכס שלנו היו משמעותית אטקטיביים יותר מייתר דירות 4 חדרים בשכונה ביד2 נכון למועד המכירה. (פינוי/בינוי מ2014 במצב כחדש)

תוסיף לזה שדאגנו להחצין את מצב הדירה ויזואלית כשהדירה ברמת מוזיאון בימי המכירה.

מקווה שעושה שכל.

לפני 6 שעות, MiniMiz3r כתב:

זה ממש לא אומר את זה...

תתפלא אבל כן, כל מי שממוקד ובעל תכנית עם מטרה מוגדרת יכול.

היו לי מספר לא מבוטל של חברים לתואר עם נתוני פתיחה דומים/זהים לשלי שעד עכשיו שוכרים דירות במחירי שחיטה בת"א והסביבה הקרובה, מבזבזים כספים על שטויות כמו מסעדות/רכבי SUV/חו"ל/בילויים ומתמסכנים בסוף היום שכל העולם נגדם כולל שוק הנדל"ן..

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם (נערך)
לפני שעה, TheOne23 כתב:

ראשית,

מי אמר שעליית ערך של דירה *כלשהי* ברמת גן צריכה לעלות יותר מכל דירה שהיא בפ"ת,

יכול להיות שזה אמור להיות דווקא הפוך אם משקללים בתמכור את הקו האדום שפ"ת 'נהנית' ממנו

ומגמות נוספות שלא מתומחרות במחירי הנדל"ן של פ"ת וכבר כן בר"ג.

שנית,

מכירת דירה היא פונקציה של הרבה גורמים שפעלו לטובתנו (וחלקם דאגנו שיפעלו לטובתנו) בתקופת המכירה:

1. בחירת שכונה עם פוטנציאל פיתוח גדול-

השכונה שגרנו ומכרנו בה (מחנה יהודה) היתה ידועה למי שמכיר את פ"ת כפוטנציאל אדיר, במיוחד לאור תכניות הפיתוח ולהתחדשות שקורים בה, כמעט

כל בניין חמישי עובר פינוי/בינוי.

קטה שעכשיו בונה בכל המרכז עשה את ההון שלנו בשכונה.

נכון ללפני חצי שנה לא הייתה מוצא בשכונה דירה במצב טוב מ2010 צפונה בפחות מ2.6-2.7. (אולי עכשיו כן עם מצב השוק 😁)

2. מכירה בשוק עולה -

מכרנו בדיוק בשיא הטרפת של עליית מחירי הנדלן של 2021-22, לפני עליות הריבית המשמעותיות.

ביומיים-שלושה מרגע פרסום הדירה עד מכירתה היתה טרפת של אנשים שבאו לראות את הדירה שממש הופתענו ממנה.

3. מו"מ על המחיר -

תכלס נגזרת של סעיף 2, פרסמנו ב2.35 בסוף לאור הביקוש מכרנו ב150K יותר. לקחנו שני 'פיינליסטים' רצינים (הראשונים שבאו לראות) שהתמקחו ביניהם על המחיר.

4. מצ"ב הנכס - נתוני הנכס שלנו היו משמעותית אטקטיביים יותר מייתר דירות 4 חדרים בשכונה ביד2 נכון למועד המכירה. (פינוי/בינוי מ2014 במצב כחדש)

תוסיף לזה שדאגנו להחצין את מצב הדירה ויזואלית כשהדירה ברמת מוזיאון בימי המכירה.

מקווה שעושה שכל.

היו לי מספר לא מבוטל של חברים לתואר עם נתוני פתיחה דומים/זהים לשלי שעד עכשיו שוכרים דירות במחירי שחיטה בת"א והסביבה הקרובה, מבזבזים כספים על שטויות כמו מסעדות/רכבי SUV/חו"ל/בילויים ומתמסכנים בסוף היום שכל העולם נגדם כולל שוק הנדל"ן..

לא יודע מי כמוך. אתה או חסכת (עשור?) או קיבלתם עזרה מההורים.

אם חסכת, הרי ששמת את חייך ב"hold" - האם זה היה שווה את זה?

ואם קיבלתם מההורים חלק, כיף לכם.

מה גם שקנית לפני העלאת הריבית ובינתיים, מחירי הדירות מתחילים לרדת (אאלט).

סך הכל התגובות שלך כאן מצדיקות את הטענה שיש בועה בשוק הדיור.

לפני 8 שעות, TheOne23 כתב:

כנל 

דירה ראשונה שלנו בפ"ת 4 חדרים יד2 מ2013 בשכונה מתפתחת (מחנה יהודה מי שמכיר) שקנינו ממש לפני פרוץ הקורונה בפברואר 2020, כולם אמרו שאנחנו משוגעים עם המחירים של אז (לפני הקפיצה מטורפת של ה25 אחוז בשנה) 

קנינו ב1.6 עם משכנתא של 950k ריבית משוכללת 1.9%  מכרנו כעבור שנתיים ב2.5 יומיים אחרי הפרסום. 

השתדרגנו ל5 חדרים חדשה בקרית אונו ב3.4 (השמאי מהבנק העריך ב3.65) וגררנו את המשכנתא שנשארה 700k.

אם אז לא היינו קופצים לתוך המים, ה5 חדרים היום היתה נראית לנו כמו מדע בדיוני למתקדמים. 

מה שאומר שהזמן לקנות דירה זה *עכשיו*, אם לא נצמדים לשוק הנדלן עם הדירה הראשונה( בין אם למגורים או השקעה) בשלב כלשהי הרכבת תברח. 

אגב,

אם אני מבין נכון, שיפרת דיור לכאורה, אבל עברת מפת לקריית אונו היותר זולה?

למה לא רכשת דירה עם אותו מפרט כמו באונו, אבל בפת?

רק מראה שהדלתא עדיין עובדת נגד בעלי הדירות.

וגם היו לכם 650k שבאתם לרכוש. לרוב האנשים אין את זה. 

אם אני "מתייג" אותך נכון אתם בעשירון העשירי (?) וככזה הייתם צריכים להיות מסוגלים לרכוש דירות שתג המחיר שלהן הוא בעשירון העשירי (קורלציה).

לא בטוח שזה מתקיים.

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 12 שעות, SlowRide כתב:

אני כבר היום מרגיל את הבן שלי שלא יבנה עלי בעזרה בכך שאני אוכל לו חצי מהגלידות והחטיפים שהוא מקבל. 

זאת לא השיטה ללמד מה זה מס הכנסה וביטוח לאומי?

לפני 5 שעות, Lior_Django כתב:

וגם היו לכם 650k שבאתם לרכוש. לרוב האנשים אין את זה. 

אם אני "מתייג" אותך נכון אתם בעשירון העשירי (?) וככזה הייתם צריכים להיות מסוגלים לרכוש דירות שתג המחיר שלהן הוא בעשירון העשירי (קורלציה).

לא בטוח שזה מתקיים.

בול.

גם חסכו ארגז, גם עצרו את החיים כנראה לכמה שנים טובות, גם לקחו משכנתא של מיליון שקל וכל מה שיצאו איתו זה דירה בפתח תקווה.

אגב, להשיג ריבית של 1.9% זה מספר שלא יחזור כנראה בשנים הקרובות.

פורסם
לפני 7 שעות, TheOne23 כתב:

יש הרבה אנשים ממוקדים ובעלי תכנית עם מטרה מוגדרת, בודדים מאוד עובדים בהייטק בשכר גבוה. 

היה לך בעיקר מזל, ואני אומר את זה כמי שעובד בהייטק יותר מעשור. 

• אהבתי 3
פורסם
לפני 10 דקות, MiniMiz3r כתב:

יש הרבה אנשים ממוקדים ובעלי תכנית עם מטרה מוגדרת, בודדים מאוד עובדים בהייטק בשכר גבוה. 

היה לך בעיקר מזל, ואני אומר את זה כמי שעובד בהייטק יותר מעשור. 

אפשר לשנות פרמטר אחד ולראות אם יצליחו אותו דבר - אותו שכר, אותו חסכון אגרסיבי, אבל סיימו את הלימודים 4 שנים מאוחר יותר.

בהצלחה.

פורסם

אנחנו קנינו פנטהאוז בתל אביב וההכנסות שלנו 100 אלף נטו למשפחה וכמה מיליונים שעשיתי בקריפטו מהצד. לכל המיואשים - אני מראה לכם שזה אפשרי!

ועכשיו ברצינות, אני צעיר יותר. כנראה רק בכמה שנים אבל זה ההבדל.

יש לנו דירה בחיפה(גרים במרכז) בלי משכנתא, אבל רק בזכות המשפחה.

היום אין לי בעיה לקחת משכנתא ולעמוד בהחזרים של 10-12 אלף, לפני שלוש שנים ממש לא. 

אם תראה לי איפה אני יכול לקנות היום משהו ב1.6 מיליון ולמכור עוד שנתיים ב2.5 כי ״כל אחד יכול״ אני נותן לך 250 אלף מהרווח על הייעוץ. 

לא צריך ללכת רחוק, הקולגות בחברה שלי שמרוויחים כמוני או אפילו פחות חיים פי כמה יותר טוב עם כול עשור אקסטרה שיש להם. 

לבני ה50+: יש יותר מדירה אחת, רכבים יקרים חדשים והרבה יותר כסף זמין.

לבני ה40+: אין בעיה עם גידול של 4 ילדים, דירה, רכבים וחופשות.

למי שבגיל שלי(30+) 2 ילדים מקסימום, דירה במקרה הטוב בחור כמו חריש, כול הזמן במחשבות איפה עושים יותר כסף כדי לשרוד.

כמובן שמשפחות ששני בני הזוג בהייטקס זו בכלל ליגה אחרת. 

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
בתאריך 24.9.2023 בשעה 17:04, oryo כתב:

שים לב לטענה שלך: לעם ישראל יש יותר מדי כסף, כי הם מבצעים את הפונקציות הכי בסיסיות שיש בחברה מערבית. 

תחשוב עוד דקה על הטענה ואולי תבין כמה דפוקה הסיטואציה במסגרתה היא נכתבת מלכתחילה. 

אלא אם ההשוואה שלך היא לאיזו מדינה נכשלת כלשהי ואז אתה צודק, ישראל מדהימה... אבל האם זה באמת הרפרנס שאתה מעוניין בו? 

ללכת לקניון או מסעדה לא אמור להיות נחלתם של עשירון 10 בלבד, ואותו כנ"ל על רכישת דירה בגודל סלון וחצי בבניין צפוף. משהו דפוק בחינוך אם הורגלנו/הוסללנו לחשוב ככה. 

בלי קשר לנדל"ן, כדאי להתעכב על הטענה הזאת - תרבות הצריכה החולנית של האמריקאים היא ממש לא "הפונקציה הכי בסיסית" בחברה מערבית. הגרמנים למשל (שיש שיגידו שהם מינימליסטים על גבול הקמצנים בצריכה שלהם) לא יסכימו עם הקביעה הזאת.

האמריקאים, כרגיל, לקחו את זה לקיצוניות, עם העגלות המגודלות שלהם בסופרים או החלב שנמכר במיכל של גלונים ולא ליטרים, המנות המגודלות שלהם במסעדות (והעובדה שלבשל בבית זה משהו שזר להמון אמריקאים, ורואים את זה היטב בכמות הסובלים מהשמנה, כולל השמנה קיצונית, אצל חברנו מעבר לאוקיינוס), והצורך לקנות טלוויזיה גדולה יותר או פיק-אפ טראק גדול יותר כדי לפצות על חייהם המשעממים או חסרי המשמעות, אבל זה כבר לא לפה.

ועם קשר לנדל"ן, נניח ומשפחה קונה אייפון חדש כל שנה, נוסעת לאילת בשיא העונה, קונה רק בגדי מותגים, מתפנקת חלילה במדיח כלים או מייבש כביסה ועוד. בשנה זה יוצא כמה, עוד 20-25 אלף ש"ח?

ה-25 אלף האלו זה לא מה שיביא אותם לדירה בנתניה/חדרה, כשמחירי הנדל"ן שם עלו בכ-10% בממוצע בשנה (שזה כ-100-120 אלף בהערכה גסה, ובשנים מסוימות אולי יותר), וזה מה שהדינוזאורים כאן מסרבים להבין - כל ההתעסקות במדיחי כלים, או טלוויזיות זה זוטות. חסכון של עוד 1-2 אלפים בחודש רלוונטי אם הם מנסים לקנות אולי דירה בדימונה או בחריש, לא בחדרה או בנתניה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 3

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

זאת לא השיטה ללמד מה זה מס הכנסה וביטוח לאומי?

הלוואי ויגיע לרמה שמס הכנסה לוקח לו חצי משכורת. ככה אולי לא יצטרך לחכות שאני אתפגר כדי לקנות דירה משלו.

לפני 10 שעות, TheOne23 כתב:

מקווה שעושה שכל.

כמובן, מה שאני אומר זה שמדובר בעסקה יוצאת מן הכלל ולא משהו שאפשר לראות בו דוגמא טיפוסית.

פורסם
לפני 4 שעות, Giant_TA כתב:

אנחנו קנינו פנטהאוז בתל אביב וההכנסות שלנו 100 אלף נטו למשפחה וכמה מיליונים שעשיתי בקריפטו מהצד. לכל המיואשים - אני מראה לכם שזה אפשרי!

ועכשיו ברצינות, אני צעיר יותר. כנראה רק בכמה שנים אבל זה ההבדל.

יש לנו דירה בחיפה(גרים במרכז) בלי משכנתא, אבל רק בזכות המשפחה.

היום אין לי בעיה לקחת משכנתא ולעמוד בהחזרים של 10-12 אלף, לפני שלוש שנים ממש לא. 

אם תראה לי איפה אני יכול לקנות היום משהו ב1.6 מיליון ולמכור עוד שנתיים ב2.5 כי ״כל אחד יכול״ אני נותן לך 250 אלף מהרווח על הייעוץ. 

לא צריך ללכת רחוק, הקולגות בחברה שלי שמרוויחים כמוני או אפילו פחות חיים פי כמה יותר טוב עם כול עשור אקסטרה שיש להם. 

לבני ה50+: יש יותר מדירה אחת, רכבים יקרים חדשים והרבה יותר כסף זמין.

לבני ה40+: אין בעיה עם גידול של 4 ילדים, דירה, רכבים וחופשות.

למי שבגיל שלי(30+) 2 ילדים מקסימום, דירה במקרה הטוב בחור כמו חריש, כול הזמן במחשבות איפה עושים יותר כסף כדי לשרוד.

כמובן שמשפחות ששני בני הזוג בהייטקס זו בכלל ליגה אחרת. 

ומה עם בני ה-20+? אסור להם להביא ילדים?

אני כנראה באזור הגיל שלך 30+ ולא מסכים עם מה שרשמת. נכון שלא קל, אבל אם תמשיך לקחת החלטות נכונות (כמו הדירה בחיפה, לא לקפוץ מעבר לפופיק), תראה גם אתה עוד עשור שהמצב משפתר כמו הדורות שאתה לוטש אליהם עיניים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

המצב לא משתפר כי אם בני דורנו שלא קופצים מעל הפופיק לא מסוגלים לרכוש דירות בכוחות עצמם ללא עזרת המשפחה, מה יהיה עם הילדים שלנו? 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

• תוכן חדש...