Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 שעות, MZN כתב:

מזה הון בין דורי? אנחנו מרוויחים ביחד 35 נטו בחודש וחיים רמת חיים ממוצעת מינוס.

אם היינו מבוגרים יותר בכמה שנים בודדות / חכמים מספיק לקנות בזמן, והיינו קונים דירה באזור 2018 2019 במקום 2021 2022 היינו היום חיים כמו מלכים. אם הייתי צריך לקחת רק משכנתא של 600 אלף לדוגמא עם החזר שלא מדגדג לי, החיים היו יפים. אפילו המחירים ההזויים של הרכבים בארץ לא היו מפריעים לי כלכך. 

הון בין דורי זה שבמקום לקחת משכנתא של מליון שקל, אבא עוזר לך עם חצי מליון ואתה מסיים לשלם משכנתא בגיל שעוד נשאר לך שיער על הראש. או לחלופין, במקום ללכת לבנק לקבל משכנתא אתה מקבל משכנא מאמא ואבא ומחזיר להם כל חודש כמה שבא לך, בלי ריבית כמובן...

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הון בין דורי זה הורים שמורישים דירה ל2 אחיות, האחת לוקחת אותה לבעלה והילדים, והם מחזירים לאחות השניה את החלק שלה כל חודש, בלי ריבית :)

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

הון בין דורי זה לקחת מההורים את הפנסיה לטובת משכנתא בתקווה שבגיל מבוגר ממילא יהיו דימנטים ולא תאלץ להחזיר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה כבר הורים מפגרים, לא הון בין דורי.

• אהבתי 1

פורסם

@SlowRide צודק. כמובן שזה בתנאי שההורים חסכו הרבה.

באוכלוסיה היהודית תוחלת החיים בגיל 65 הוא קרוב ל-20 שנה (גם לגברים וגם לנשים) - אז מי שיוצא לגמלאות צריך להביא בחשבון הוצאות מחיה לעוד 20 שנה, מה שמגביל את היכולת להעביר כסף ורכוש לדור הבא בגיל המתאים (נניח כשהם כבני 30).

מה שיכול לעבור הוא רכוש של סבא וסבתא - כמובן בהנחה שהם מספיק ותיקים בארץ כדי לחסוך ולרכוש דירה, לא שרפו את כל חסכונותיהם אחרי הפרישה, וכמון שהכסף מתחלק בין 6-8 נכדים אם לא יותר (אולי בין יוצאי מזרח אירופה עם מעט ילדים יחס החלוקה יותר נוח). ולא לשכוח, גם ההורים צריכים חלק מהכסף לתקופת הפרישה שלהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

הון בין דורי זה שבמקום לקחת משכנתא של מליון שקל, אבא עוזר לך עם חצי מליון ואתה מסיים לשלם משכנתא בגיל שעוד נשאר לך שיער על הראש. או לחלופין, במקום ללכת לבנק לקבל משכנתא אתה מקבל משכנא מאמא ואבא ומחזיר להם כל חודש כמה שבא לך, בלי ריבית כמובן...

יצאתי לא ברור בעליל 😅

התכוונתי לזה שמי צריך אפילו הון בין דורי? הייתי קונה בזמנים ההם או נולד כמה שנים לפני, עם אותו שכר - הייתי מסודר ומתנהג כמו כל אותם פוקדי BIG למיניהם.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, לירון .ה. כתב:

אני קניתי בשנת 2020, חתמתי על המשכנתא יום אחד לפני הסגר הראשון של הקורונה, כולם אמרו לי אתה משוגע עכשיו לקנות?!.

אני תמיד אומר שהזמן לקנות הוא עכשיו.

שמח שקניתי.

דירה יד 2 בכרכור, מול נוף, שדות, שכונה שקטה, טובה. בניין בן 10 כרגע, 7 קומות. 24 דיירים בלבד.

אין קירות משותפים. יש גינה גדולה לבניין, ויש חדר ג'ימבורי גדול.

אני במקור קיבוצניק, אז הייתי חייב לגור בסביבה ירוקה, כמה שאפשר.

לקחתי בחשבון שיש 2 תחנות רכבת ברדיוס של כמה קמ מהשכונה.

היה לי הון עצמי של 700k, לקחתי משכנתא של 900k.

הבית, 4 חדרים, מרפסת של 13 מטר מרובע, מרפסת בלי אף אחד מעליה, רק השמיים.

הבית עלה 1.6m. כיום כמעט 4 שנים אחרי דורשים לפחות 2.2m!

אני משלם משכנתא אחרי כל העלות של הריבית 4.6 לחודש. שכירות לבית כזה בבניין רוצים 5.

כנל 

דירה ראשונה שלנו בפ"ת 4 חדרים יד2 מ2013 בשכונה מתפתחת (מחנה יהודה מי שמכיר) שקנינו ממש לפני פרוץ הקורונה בפברואר 2020, כולם אמרו שאנחנו משוגעים עם המחירים של אז (לפני הקפיצה מטורפת של ה25 אחוז בשנה) 

קנינו ב1.6 עם משכנתא של 950k ריבית משוכללת 1.9%  מכרנו כעבור שנתיים ב2.5 יומיים אחרי הפרסום. 

השתדרגנו ל5 חדרים חדשה בקרית אונו ב3.4 (השמאי מהבנק העריך ב3.65) וגררנו את המשכנתא שנשארה 700k.

אם אז לא היינו קופצים לתוך המים, ה5 חדרים היום היתה נראית לנו כמו מדע בדיוני למתקדמים. 

מה שאומר שהזמן לקנות דירה זה *עכשיו*, אם לא נצמדים לשוק הנדלן עם הדירה הראשונה( בין אם למגורים או השקעה) בשלב כלשהי הרכבת תברח. 

עריכה אחרונה על ידי TheOne23
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

אם הבנתי נכון צברתם 900,000 ש"ח בשנתיים, לא משהו שזוג מן השורה יכול לעשות. או שלקחתם הלוואה נוספת שלא ציינת.

אגב, וסליחה על הטרחנות, אבל משהו שמשגע אותי (במיוחד בשרשורי מחירון הרכב) - הריבית משוקללת (מלשון משקל), ואינה משוכללת כמו הרכב החדיש.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, sperial כתב:

אם הבנתי נכון צברתם 900,000 ש"ח בשנתיים, לא משהו שזוג מן השורה יכול לעשות. או שלקחתם הלוואה נוספת שלא ציינת.

הכל מהון עצמי בין שנצבר או שהונזל. 

שנינו עובדים במקצועות בעלי כושר השתכרות גבוה, יחד אם זאת כל ההון העצמי ה'אמיתי' (לא דמי כיס מעבודות סטודנטים) נבנה לבדנו ללא כל עזרה מ0 אי שם מ2013 אחרי סיום התארים של שנינו, מה שאומר שכל אחד יכול. 

עריכה אחרונה על ידי TheOne23
  • אהבתי 1

פורסם

ממש לא. בחישוב סופר גס חסכתם 20,000 ש"ח בחודש, לא כולל תשלומי המשכנתה, וכמובן לא המחיה השוטפת. מבחינתי זה אומר שאתם מרוויחים נטו בסביבות 40,000 ש"ח בחודש. ממש, אבל ממש, לא זוג טיפוסי של בני 30-40.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דירה בפתח תקווה עלתה מ1.6 ל2.5 תוך שנתיים?!

לפני 3 שעות, MZN כתב:

יצאתי לא ברור בעליל 😅

התכוונתי לזה שמי צריך אפילו הון בין דורי? הייתי קונה בזמנים ההם או נולד כמה שנים לפני, עם אותו שכר - הייתי מסודר ומתנהג כמו כל אותם פוקדי BIG למיניהם.

אה אוקיי, אם כבר יש לך מכונת זמן, למה לחשוב בקטן? במקום לקנות פה קנה כמה מגרשים במנהטן😁

פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

דירה בפתח תקווה עלתה מ1.6 ל2.5 תוך שנתיים?!

אתר רשות המיסים פתוח לכולם לעיון. 😉

וכן, שנתיים בדיוק. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא טוען חלילה שאתה משקר, פשוט שזה מטורף. 900k בשנתיים.

לפי מדלן הדירה שקנינו לפני 5 שנים ברמת גן עלתה אולי ב800k מקסימום.

• תוכן חדש...