Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

"אני לא מאמין שאני גר בפתח תקוה, שנים! שנים על גבי שנים,
ערסים זקנות ובני עקיבא! אני לא מאמין שאני גר בפתח תקוה,
שנים, ערסים זקנות ובני עקיבא, אנ'לא מאמין שאני גר בפתח תקוה."

זה מה ששרו על פתח תקווה בתחילת שנות ה-2000...
היום אם אתה גר בפתח תקווה סימן שאתה בהייטק עם משכנתא של 1.5M.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • מצחיק 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

נתקלתי בזה. 

https://www.bizportal.co.il/realestates/news/article/818901

סוף ידוע מראש: מה קרה בחריש מאז הקמפיין של משרד השיכון?

משרד השיכון יצא בקמפיין אגרסיבי כדי לעודד אזרחים לעבור לעיר - כמה דירות נמכרו מאז תחילתו בחודש מרץ? הנתון שלא בטוח שיפתיע אותם.

• אהבתי 2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
בתאריך 28.9.2023 בשעה 20:54, natco כתב:

אז אתה מציע בעצם שנוותר על כל השטחים שצפוניים להרצליה, דרומיים לבת-ים, ומזרחיים לפתח תקווה?

ואז נבנה בניין אחד ענק על כל השטח שנשאר, שיהיו בו גם כל התעשיה,המסחר והתעסוקה (לא צריך הרבה, כולם יעבדו בהייטק, ומי שלא, נחזיר אותו יחד עם שאר השטחים).

מדינה של מטרופולין אחד. הונג-קונג. רק נקווה שנצליח להפוך את זה לאי באוקיינוס, כי עם השכנים שלנו כרגע זה פחות ישים...

זה ממש לא מה שאמרתי. צריך לעבות ערים קיימות. ולצופף יותר ריכוזי אוכלוסיה קיימים. לא להקים ישובים חדשים ולא מלא שכונות מפוזרות שמסתמכות על רכב פרטי.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

או.קי. זה יותר הגיוני.

שכונות מפוזרות בלי מחשבה מינימלית על תשתיות,  זו אכן הרעה החולה הכי גרועה שצמחה מהותמ"ל.

אין בעיה עם להקים יישוב חדש, צריך רק לפתח עבורו את התשתיות התומכות בצורה מיטבית.

יש למדינה אינטרס ליצור משילות וסדר בתכנון. שטחים שנשארים "פנויים" מושכים אוכלוסיות שמתיישבות בהם ללא הסדרה וקובעות עובדות בשטח. המקומות האלו הופכים עם הזמן לאיזורים ללא חוק על כל סוגיו. זה נשמע גזעני אולי, אבל זו ממש לא הכוונה. אפשר וצריך  ליצור בינוי מתוכנן לכל המגזרים באוכלוסיה, תוך הקשבה ושיתוף של כל מגזר לצרכיו,  ואחרי שתוכנן, יש לאכוף אותו בקפדנות.

אגב, גם כשמצופפים ישובים קיימים צריך במקביל לפתח תשתיות מתאימות. תראה מה קרה בראש העין, באיזור מזרח נתניה ובישובי השרון הצפוני (קדימה פרדסיה,תל-מונד אבן יהודה).

הוסיפו אלפי יח"ד על תשתית של "ישוב קיים", ועכשיו התושבים הותיקים והחדשים עומדים כל בוקר יחד בפקק של שעה כדי לצאת מהשכונה לכביש הראשי.

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)
בתאריך 27.9.2023 בשעה 09:00, wa11a כתב:

מוצרי חשמל וטיסות ירדו במחיר. גם נומינלית וגם ריאלית.

חשמל ירד ביחס לשכר.

בולשיט.

מי שמרוויח שכר נמוך לעולם לא יצליח לגייס את ההון העצמי. בסוף יש תקציב בסיס שממנו אי אפשר לרדת. יש שכירות מינימלית שאתה צריך לשלם, נסיעות לעבודה, כלי תחבורה אפילו זול עדיין עולה הרבה כסף בהוצאות החודשיות.

בישראל אוהבים לבכות
נכון, יקר פה ומחירי הדירות עולים ויש יוקר מחייה
אבל ויש אבל גדול - יש הרבה כסף לאנשים
על הכביש מכוניות חדשות/SUV רובם במחירים של מעל 200 אלף שח
נמל תעופה מלא, שיא השיאים בטסים השנה
מדינות רחוקות כמו תאילנד מפוצצות בישראלים
אתה רוצה להזמין מקום למסעדה תמתין שבועיים כי הכל עמוס
עכשיו בחול המועד של סוכות תנסה להזמין מלון באילת, רוב המלונות בתפוסה מלאה
תעמוד בסופר בקופה אנשים מפוצצים עגלות כאילו אין מחר
מסקנה, סדרי העדיפויות השתנו, אנשים אוהבים לחיות טוב ולא נשאר כסף לדירה אז מתחילים לבכות

מוגש כחומר למחשבה לציבור. 🤨

עריכה אחרונה על ידי TheOne23
  • אהבתי 3

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם (נערך)

ואגב, המחירים עולים רק בגללנו.
תמיד תיקנו את המותג הזול ביותר.
אל תיתביישו לקום מהמסעדה שנותנים לכם תפריט והמחירים מוגזמים.
תפסיקו לטוס כל חודשיים לחול.
בגדים קונים בתמנון או בחנויות זולות אחרות.
רק ככה מורידים את יוקר המחייה.
די לבכות זה בזמן לעשות. 

אני לדוגמה נוסע כבר כמעט עשור באותה יונדאי i30 סטיישן ליסינג שקיבלתי ב2014 מהעבודה, ווואלה לא מגרד לי להחליף כל 3 שנים suv בתשלומים בשביל השופוני לשכנים. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

אני לא בטוח שאתה צודק. למשל לגבי נמלי התעופה אין לך סטטיסטיקה מי הנוסעים וכמה הם נוסעים. חלק גדול מהנוסעים כלל לא יוצאים לנופש אלא לצרכי עבודה. חלק מהנופשים שייכים למעמד האמיד שנוסעים מספר פעמים בכל שנה ובקלות נספרים 10 פעמים (5 טיסות יוצאות ו-5 נכנסות), וחלק גדול מהנופשים עושים זאת במדינות שבהן החופשה הרבה יותר זולה מאשר בישראל. אני תמיד חוזר לפטנט של הבן שלי שהיה יוצא לסופ"ש באירופה (עשה זאת כמה פעמים בערים שונות) ב-1000 ש"ח, כולל טיסות, לינה, ביטוח ושהות.

עגלות מפוצצות בסופר? בהחלט. קניה שבועית למשפחה בהחלט ממלאת עגלה גדולה. חבילת נייר טואלט וחבילת חיתולים חד פעמיים ממלאות ביחד עגלה. ושוב - זה שעגלה מלאה לא אומר שהמוצרים בה יקרים או יוקרתיים, חלק גדול מהם בסיסיים.

כדי להצהיר הצהרות כשלך אתה צריך בדיקה יותר יסודית של המוצרים הנרכשים ומי רוכש אותם. כן, יש בישראל בעיה קשה של חוסר חינוך כלכלי ושל אנשים שלא יודעים להתנהל נכון עם מה שיש להם. אבל הסתכלות שטחית על הקופה בסופר לא מלמדת הרבה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, TheOne23 כתב:

בישראל אוהבים לבכות
מסקנה, סדרי העדיפויות השתנו, אנשים אוהבים לחיות טוב ולא נשאר כסף לדירה אז מתחילים לבכות

עוד הוכחה לטענות:

https://www.icar.co.il/חדשות_רכב/אין_האטה_בשוק_הרכב,_המסירות_נושקות_לשיא_כל_הזמנים/

אגב, תגיד בעמידה בצומת/פקק אני נהינה לשחק בלספור את היחס בין הרכבים החדשים לישנים יותר ויחס בין רכבים משפחתיים לג'יפונים, באותו רגע נתון ברדיוס הנראה לעין.

וכמעט תמיד היחס הוא 2:1 לטובת החדשים ולרוב 1:1.5 לטובת הג'יפונים.

חומר למחשבה. 

אגב2, מחקרים במדעי פסיכולוגיה התנהגותית בארץ ובחו"ל מראים לרוב יחס קורלטיבי הפוך בין העשירון הסוציו-אקונומי שאליו אדם משתייך לבזבוז כספים על סמלי סטטוס,

לרוב עשירונים תחתוניים יבזבזו כסף ביחס של 1:1.75 עד 1:2 לעומת עשירונים עליונים על סמל סטטוס באותה רמת מחיר.

אפשר להסיק מזה הרבה מסקנות ואנלוגיות מעניינות..

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעה, TheOne23 כתב:

תודה שהגשת את זה, אם תדפדף אחורה בשרשור תראה שזה מוגש בערך אחת לדף

• אהבתי 2
  • מצחיק 3

יום טוב גם לך

פורסם

זו תעמולה פוליטית מוכרת. לא ארחיב, כדי לחסוך לעצמי התראה.

האמת היא, שכל הטוב הזה, הוא לא תוצאה של רווחה כלכלית אמיתית של הציבור, אלא של בועת אשראי צרכנית, שהולכת ומתנפחת בעידוד גורמים פויטיים וכלכליים, שיש להם אינטרס שהפעילות במשק לא תואט (מיתון) מחד, ושל גורמים בשוק האשראי הצרכני, שגם להם יש כמובן אינטרס שהעסק ימשיך לדפוק.

אנשים נוסעים ברכב של 200 אש"ח, כשיש להם הכנסות חודשיות של 8-10 אש"ח. זה הרי מעבר ליכולת ההחזר שלהם, ואז האשראי הוא בצורת הלוואת בלון( "שלם X עכשיו, Y לחודש ו-Z בסוף התקופה"). קונים אייפונים ב-48 תשלומים, ונסיעות לחו"ל מכרטיס האשראי.

אין כאן שום חינוך פיננסי, ואנשים לא מבינים את המשמעות של הצעדים שלהם. 

רק כשזה נופל להם על הראש, הם נלחצים, ולוקחים "הלואת חילוץ לכיסוי המינוס" מגורם טוב לש בריבית הוגנת של 12.5 אחוז לשנה צמוד למדד.

רוצה תימוכין למה שאמרתי? ראה את ההכנסות לפי עשירונים. 

תראה כמה מרוויחים 80 אחוז מהאזרחים (עשירונים 1-8) חשב להם את ההוצאות המינימליות למחיה, ותראה אם נשאר כסף לג'יפים טיולים ואייפונים.

• אהבתי 3

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 20 דקות, natco כתב:

רוצה תימוכין למה שאמרתי? ראה את ההכנסות לפי עשירונים. 

ההכנסות לפי עשירונים שמפורסמות זה ברוטו או נטו? 

פורסם

ברוטו. יש שמפרסמים לפי ראש ויש שלפי משק בית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, TheOne23 כתב:

ואגב, המחירים עולים רק בגללנו.
תמיד תיקנו את המותג הזול ביותר.
אל תיתביישו לקום מהמסעדה שנותנים לכם תפריט והמחירים מוגזמים.
תפסיקו לטוס כל חודשיים לחול.
בגדים קונים בתמנון או בחנויות זולות אחרות.
רק ככה מורידים את יוקר המחייה.
די לבכות זה בזמן לעשות. 

אני לדוגמה נוסע כבר כמעט עשור באותה יונדאי i30 סטיישן ליסינג שקיבלתי ב2014 מהעבודה, ווואלה לא מגרד לי להחליף כל 3 שנים suv בתשלומים בשביל השופוני לשכנים. 

נכון,המחירים עולים נטו בגללנו,אין לנו אחדות בצריכה (בניגוד לערבים\חרדים,שם באמת יודעים להתאגד ולהוריד כל אחד על הרגליים מהר מאוד),ואחד עסוק לעזור לשני לדפוק את השלישי.

"זול עולה יקר",עדיף לשלם לפעמים טיפה יותר על איכות,לא על זול בשביל לרוץ לצעוק "דפקתי ת'מערכת"

לקום ממסעדה? פאדיחות,מישהו יתעד ויעלה לרשת :) (עדיף לבכות שיקר\אין מה לאכול)

לטוס הרבה - מתקשר למה שאמרתי של תחרות בשכנים\בתוך המשפחה

בגדים באמת קונים בתמנון (קרדיט לאשתי),אחלה סחורה ואפילו מחירים טובים עם מבצעים לפנים.

וכאמור,לא נפסיק לבכות,כי זה מה שאנחנו יודעים הכי טוב..

לפני 3 שעות, TheOne23 כתב:

בישראל אוהבים לבכות

מה שכתבת זה מצא שווא,ישראלים אוהבים מינוס והלוואות,רק שיהיה כסף לבזבז ולנקר את עיני השכנים (הוא יכול? גם אני! ולהגדיל בשקל 90!)

מחירי הדירות עולות כי זה טוב למדינה (מיסים)

מכוניות - המון נמסר לחברות הליסינג

נמל תעופה מלא - הכל מהלוואות כאמור,אל תשכח שיש גם תיירות נכנסת.

תאילנד מלא כי זול שם,לא בגלל משהו אחר

להזמין מקום במסעדה שבועיים קדימה זה חרטא,תממן מסעדה אחרת ולא אחמש שמשחק אותה "הכל מלא אחי באמאשלי"

מלונות מלאים כי שוב,מחיר לא מרתיע ישראלי (כי אפשר לבכות אחכ)

עגלה מלאה בסופר,מלאה במה? שטויות לרוב ומותרות,תבדוק כמה באמת אוכל קונים...רמז הרבה פחות מחצי עגלה (הרבה הרב הפחות)

לבכות תמיד אהבנו ותמיד נאהב :) כמו שאמרו בסיני "נעשה ונשמע" (קודם נעשה כל טעות אפשרית,אחרי זה נשמע ונבכה במקביל מה לא עשינו נכון)

לפני 29 דקות, natco כתב:

זקונים אייפונים ב-48 תשלומים,

העייפון בתשלומים זה בשביל לרוץ לפרסם בפשפשוק :P ,רצוי במחיר הרבה מעל המחירון בחנויות (כסף מהיר)

מעולם לא הבנתי את הטמטום הזה..

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 30 דקות, natco כתב:

Untitled-1.jpg

אה זה ברוטו?! וואוו, לא ידעתי שאנחנו בעשירון העליון.

איזה טפסים צריך למלא כדי לקבל את הלמבורגיני והפנטהאוז בתל אביב?

וברצינות, אני חי בדיוק כמו שכתב האחד23.

בלי עזרה רצינית מההורים, לא יכלתי לקנות את הדירה שאני חי בה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...