Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

המשכורת החציונית היא איזה 6-7. הממוצעת היא 11 בערך.

וזה שאנשים קונים איזה ג'ינס פעם ברבעון זה לא כזה חגיגה. ולא חושב שזה מונע מאדון ישראלי לרכוש דירה.

אם כבר להפך, אנשים הבינו שלרכוש דירה זה מאבק אבוד.

אני חוסך בחודש בין 5 ל 7 והאמת לא ברור לי עצמי למה אני חוסך. אולי בשביל התקווה למצב את עצמי במיקום יותר טוב מאחרים בעתיד. אבל באמת שזה כלום לעומת מחירי הדיור בישראל. 

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, SlowRide כתב:

אה? יש כזה דבר בכלל?!

כל תשלום שאתה יכול לחלק לתשלומים ללא ריבית והצמדה(ורוב המקומות מצמידים..) זה לגמרי הלוואה ללא עלויות.

ברוב מוחלט של העסקאות אני לא משתמש בזה, כי אלו עסקאות חוזרות ואז מה הטעם...

אבל בהוצאה חד פעמית של 40k שח, לא רואה סיבה לא לנצל את זה.

עריכה אחרונה על ידי vxlan
פורסם

לפני שנה + חבר קיבל 130,000 ללא ריבית והצמדה ברכישת פיג'ו 3008 מלובינסקי

היה לו את כל הכסף במזומן (אחרת לא היה רוכש בכלל), אז הוא לקח את ההלוואה וזרק את המזומן על מחקה snp כלשהו

זה צעד נכון פעמיים

גם החוב נשחק בגלל האנפלציה

וגם הקרן שהיתה לו צמחה

במילים אחרות

לא תמיד הלוואה זה רע

הכל בהתאם לנסיבות

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אין באמת משמעות למשפט "החוב נשחק בגלל האינפלציה". סכום החוב קטן רק בעקבות תשלומים שהוא מבצע ולא אף מנגנון אחר.

אלא אם כן המשכורת שלו מוצמדת למדד(ואין דברים כאלה היום למיטב ידיעתי).

פורסם
לפני 48 דקות, avargel כתב:

מחקה snp כלשהו

זה גם יכול לרדת..

בטח בתקופה קצרה של הלוואה בסדר גודל הזה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

אין בעיה שירד

הכסף שם ל10 שנים לפחות, עד החלפת הרכב הבאה

בינתיים עלה ב30%

כמובן שיהיו גם ירידות, כפי שקרה בחודש האחרון

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 12 שעות, G. P. Magnus כתב:

לגבי עשירונים - לכאורה כרגע אמצע העשירון ה-10 (דהיינו האחוזון ה-95) זה 70,000 ש״ח והכניסה לשם היא 50,000. האחוזון ה-85 הוא 45,000 ורף הכניסה לאחוזון התשיעי הוא 38,000.

ראו כאן: https://www.bizportal.co.il/general/news/article/756917

גם ממליץ בחום לקרוא:

1. את הדוח של מרכז המחקר של הכנסת. המספרים בני 5 בערך אבל סביר להניח שהמצב לא השתפר מאז:

https://fs.knesset.gov.il/globaldocs/MMM/e8316a79-c6ac-eb11-8124-00155d0af32a/2_e8316a79-c6ac-eb11-8124-00155d0af32a_11_18101.pdf

איך אתה יכול לומר שלא השתפר כשרואים שבשנתיים מ- 16 עד 18 ההכנסות עלו ב- 10%. מה נראה לך שקרה בעוד 5 שנים מאז? שנים שהיו באמת שנים של צמיחה כלכלית.

2. הדוחות של מרכז אדום לגבי אי השיוויון המתפתח:

https://adva.org/he/socialreport2022/

גם כן מקור אמין הקומוניסטים האלה שמעוותים נתונים בשביל אג,נדה

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

רק עוד הערה אחת לעניין הלוואות לרכישת רכב:

כשאתה מקבל סכום כסף ב"הלוואה" ללא ריבית והצמדה, זו לא הלוואה. זו מתנה מהמוכר, לצורך קידום מכירות. כמו שנותנים נניח, מערכת מולטימדיה, או חישוקים קלים.

המוכר מממן את ההלוואה הזו, הרי. או שהוא לוקח כסף נזיל, שאפשר במקום זה למנף ליצירת רווח בעסק, או שהוא מממן מכיסו את עלות האשראי מול הגוף המלווה.

עוד שיעור באוריינות כלכלית: אין כסף בחינם. כסף עולה כסף. אם לא לך, אז למישהו אחר. 

ואל דאגה- זה בסופו של יום מחושב בעלות העסקה הכוללת, כי אף אחד לא אוהב להפסיד.

(אצלנו למשל, כשאנחנו עובדים מול גופים ציבוריים, כמו עיריות וכו', שאנחנו יודעים שתנאי התשלום שלהם הם שוטף +90, עלות האשראי ל-90 הימים האלו בהחלט מתומחרת להם בעלות העסקה).

אני מכיר את ההטבות הללו, מהתקופה שהמשרד שלנו היה מתנהל באופטרות שקנינו ב-UMI. 

"בואו תשדרגו את הרכבים, קחו טרייד-אין במחיר מחירון ו-30-40 אש"ח (של אז) ללא ריבית והצמדה".

שנת 2006-2008 כזה. אולמות המכירה ריקים וצריך למלא אותם...

*אגב זה- מי שנותן 130 אש"ח ללא ריבית והצמדה, בפריסה ל-3 שנים, כנראה ממש ממש ממש רוצה למכור. זו חתיכת עלות הטבה.

לא נראה לי שזה הסטנדרט בשוק היום, שהוא שוק של מוכרים, אבל האמת שאני לא מכיר, אז בטח שלא פוסל בלי לדעת.

**וכן, כשנותנים לך מתנה אז אתה לוקח אותה, גם אם אתה לא צריך מולטימדיה. או הלוואה.

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

דל"פ:

אוריינות פיננסית אפסית: לוקחים הלוואה בשביל לצרוך 

אוריינות פיננסית רמה 2: לא לוקחים הלוואות ומשעבדים את העתיד עבור יצירת כסף לבנק 

אוריינות פיננסית רמה 3: ממנפים הון של אחרים כאשר תנאי ההלוואה נמוכים יותר מהתשואה האלטרנטיבית בפרופיל סיכון מתחת לסף שלנו, בהינתן שיש לנו הבנה ואסטרטגיית השקעות ברת קיימא. קרי: לוקחים הלוואה ומבצעים ארביטראג'. 

אוריינות פיננסית רמת על: מתחברים לעטיני השלטון וגונבים כסף לציבור העסוק בדיון על איך הכי נכון לסגור את החודש ("בחודש שעבר, בזה אחר זו, הגיעו ל"אולמי אמדו" בהרצליה שורה ארוכה מאוד של חברי הליכוד כדי לתמוך בקדושים, שריצה בעבר ארבעה עונשי מאסר אחרי שהורשע במעשי אלימות, חטיפה וסחיטה ועסק בניכיון צ'קים בשוק האפור" - אשכרה לולז)

**

להמחשה: יש לי עשר משכנתאות, כל אחת מהן בריבית *קבועה לא צמודה* של 2.5-3.5%, וזה מושקע בנכסי נדל"ן שבינתיים מבצעים סדג 15-20% irr. אבל עזבו את הפורטפוליו / אסטרטגיה שלי, לנצח 3% (כמעט) כל מטומטם יכול.

הרכבים שלי נרכשו במזומן לא כי אני גאון או עשיר אלא כי אני עצלן, הדבר הנכון יותר לעשות היה למנף את הכסף כשהריבית היתה נמוכה ולהשקיע גם אותו. Seize the opportunity. 

במחילה ממכובדי הפורום אבל גם כאן יש ססמאות למכביר, וכשלועגים לאנשים כי אין להם אוריינות פיננסית לכאורה כי הם לוקחים הלוואה, בעצם חוטאים בכך שמביעים דעה חסרת אוריינות השקעתית.

not all debts are created equal - יש חוב שלוקחים מתוך הכרח ויש כזה שלוקחים בתור כלי, הראש צוות לשעבר שלי באמזון התרברב בפניי ששמע הרבה דייב רמזי ולכן החזיר את המשכנתא והלוואת הרכב - שהיו על 2-3% דאז, מהעולה כאן בפורום נראה שרבים היו תומכים בתזה הזו כי "בית או רכב אינם מוצרי צריכה", בזמן שהם לא מבינים שחוב במחיר כזה הוא לא liability אלא asset. 

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 7

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 8 דקות, oryo כתב:

אוריינות פיננסית אפסית

אוריינות פיננסית רמה 2

אוריינות פיננסית רמה 3

מה זה, ככה אתה מדלג על אינדקסים? פויה :roll:

לפני 8 דקות, oryo כתב:

הראש צוות לשעבר שלי באמזון התרברב בפניי ששמע הרבה דייב רמזי

עוד דוגמא שלהיות מפתח תוכנה לא גורר אוריינות פיננסית/השקעתית :LOL: (ואז השאלה היא מה אני מבין בכלל?)

--

מזכיר לי (עוד) שיחה שהיתה לי עם זוג משכיל ש"נמאס" להם לשכור והם רוצים לקנות אבל יקר. לקח קצת זמן אבל בסוף הם הפסיקו להשתמש בטרמינולוגיה ששכירות זה "לזרוק כסף לפח" ועברו ל"שכירות זה רכישת שירותי דיור". זה מפתיע אותי כל פעם מחדש כמה סטיגמות או סיסמאות טבועים בנו, וכמה עבודה צריך להשקיע כדי לערער עליהם. 

• אהבתי 3
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 34 דקות, Gosser1860 כתב:

עוד דוגמא שלהיות מפתח תוכנה לא גורר אוריינות פיננסית/השקעתית :LOL: (ואז השאלה היא מה אני מבין בכלל?)

אולי. מצד שני הבן אדם בלי חובות לאף אחד (שזה יוצא דופן באמריקה). יכול לישון בשקט. אישית, לא יודע מה עדיף. 

פורסם

יועצת שינה 🙂😋

• מצחיק 1

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני כשעה, oryo כתב:

יועצת שינה 🙂😋

לא כולם רוצים לכבוש את העולם. חלק רוצים בסך הכל לדוג דגים בכיף שלהם בפנסיה…

• אהבתי 3
פורסם

שמתי סמייליז!! לא היתה כוונה לעקוץ/לבקר אלא סתם להתבדח

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 48 דקות, oryo כתב:

שמתי סמייליז!! לא היתה כוונה לעקוץ/לבקר אלא סתם להתבדח

מבין אותך. בוא נגיד ככה, יש גורו הרבה יותר גרועים באינטרנט מדייב רמזי. 

• תוכן חדש...