Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, אלפרד חיות כתב:

רקע כללי, הוא מרוויח משכורת מעל הממוצע, נע בין 35K-42K, אין לו הון עצמי לקניית רכב חדש.

סליחה,אבל זה מפריע לי

בנאדם מרוויח סכום נאה ובניו (מניח שחצי מזה נטו,אולי יותר),ולא זורק כמה שקלים בצד? רק עם זה יכל לאסוף הון עצמי לרכב או למשהו אחר

אם היום אני מרוויח X,ומחר כפול מזה - ראס בן אמו אני מתכלב קצת לתקופה וזורק בצד כל חודש לפחות 2000+ שקל.

או שהוא כן? סתם הסתקרנתי...(ככה זה פורום,גורם לך לחטט בחיי אחרים :P )

לפני 9 שעות, natco כתב:

(אצלנו למשל, כשאנחנו עובדים מול גופים ציבוריים, כמו עיריות וכו', שאנחנו יודעים שתנאי התשלום שלהם הם שוטף +90, עלות האשראי ל-90 הימים האלו בהחלט מתומחרת להם בעלות העסקה).

תגיד,החולה הרעה הזו,שוטף+,קיים גם בחו"ל ? לא ידעתי כיצד לחפש באינגליש בגוגל...

או שזה ייחודי לנו? אני לא עצמאי (שכיר בלאט) ורק המחשבה לספק סחורה לתקופה ארוכה בלי לקבל כסף מרטיטה אותי (נראה מי ייאמץ לחתימה)

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
לפני 23 שעות, יובל .מ. כתב:

אני מעדיף זירו.

בשבילי קולה רגילה.

לפני 13 דקות, garicho כתב:

יש גורו הרבה יותר גרועים באינטרנט מדייב רמזי. 

בדיוק יצא וידאו של nerdcity, אחלה יוטיובר שמוציא אחת לאף פעם, כאלה שממש מושקעים, מה שנקרא ברמה.

אמ;לק - מדבר על NFT's והשקעה בהם עם ה"תוצרת" של הגורו גרי וי.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
בתאריך 3.10.2023 בשעה 18:22, פינדר כתב:

יש קבוצת פייסבוק בשם ציפור פיננסית. אני קורא שם וחושכות עיני.

אני כבר לא מדבר על משפחות, עם ילדים, שנאבקות בחובות ובמינוס. צעירים רווקים שגרים אצל ההורים וצוברים חובות של עשרות אלפי שקלים, שזה כבר ממש בלתי נסלח.

בעבודה אני הרבה מתעניין בהוצאות של אנשים, והם מצידם גם מספרים לי המון בפירוט מלא. 

לא רק שאני די בהלם מהסכומים שהם מוציאים, אלא אני הרבה יותר בהלם מזה שאנשים אפילו לא מנסים לצמצם או לשנות משהו ממה שהם רגילים אליו. פשוט כלום. ואלו לא אנשים שההוצאות שלהם מתגמדות לעומת ההכנסות, אלא בדיוק להפך. 

זה כאילו שברגע שנכנסים עניינים פיננסים, אנשים מתעלמים מהקיום של זה ומטאטאים מתחת לשטיח. 

פורסם

זה עניין מוזר בעיניי, באחת העבודות הקודמות שלי, מישהי סיפרה לי שהיא הוציאה את קרן הפנסיה שלה, הקטע שהיא עוד התגאתה שהיא הצליחה לא לשלם את ה35 אחוז (שבעינה זה הקטע הטוב בסיפור). הקטע היותר הזוי, היא הולכת לצאת בשנים הקרובות לפנסיה. מה היא תעשה כשהיא תגיע ל65~?, לא כל כך ברור. בטח תמשיך לעבוד ולהשתעבד.

אני לא יודע איך עדיין המדינה הזו לא קרסה כלכלית. מה שבטוח זה יתחיל מהדבר הכי מטומטם שיש..

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעה, ezuf כתב:

תגיד,החולה הרעה הזו,שוטף+,קיים גם בחו"ל ? לא ידעתי כיצד לחפש באינגליש בגוגל...

או שזה ייחודי לנו? אני לא עצמאי (שכיר בלאט) ורק המחשבה לספק סחורה לתקופה ארוכה בלי לקבל כסף מרטיטה אותי (נראה מי ייאמץ לחתימה)

https://en.wikipedia.org/wiki/Net_D

פורסם
לפני שעתיים, ezuf כתב:

סליחה,אבל זה מפריע לי

בנאדם מרוויח סכום נאה ובניו (מניח שחצי מזה נטו,אולי יותר),ולא זורק כמה שקלים בצד? רק עם זה יכל לאסוף הון עצמי לרכב או למשהו אחר

אם היום אני מרוויח X,ומחר כפול מזה - ראס בן אמו אני מתכלב קצת לתקופה וזורק בצד כל חודש לפחות 2000+ שקל.

או שהוא כן? סתם הסתקרנתי...(ככה זה פורום,גורם לך לחטט בחיי אחרים :P )

אולי קצת טעיתי בניסוח קודם, אבל השכר הינו ברוטו, כך שהנטו קטן משמעותית מהסכומים שציינתי קודם.

רכב כזה כחדש עולה 200K, על זה תוסיף עלות ביטוח שנתית, רישוי, דלק, ועל זה תוסיף את השקט הנפשי שיש בליסינג.

יש לו משכנתא גבוהה שהוא מחזיר, 5 ילדים לגדל. ובאופן כללי, הוא מעדיף לשים כסף בצד בחיסכון והשקעות, מאשר לצבור ולקנות עם זה רכב.

הוא יודע שחד משמעית הוא משלם הרבה על הלינסינג הזה, אבל בשיקלול הסופי, הוא טוען שזה עדיין עדיף. 

פורסם
לפני 7 שעות, oryo כתב:

במחילה ממכובדי הפורום אבל גם כאן יש ססמאות למכביר, וכשלועגים לאנשים כי אין להם אוריינות פיננסית לכאורה כי הם לוקחים הלוואה, בעצם חוטאים בכך שמביעים דעה חסרת אוריינות השקעתית.

לא יודע אם התכוונת אלי, או למישהו אחר. אני בכל מקרה לא ראיתי פה לעג, בטח לא מהצד שלי. אני פשוט מציין עובדות (בכאב) על צעירים שנופלים למלכודות שקשה להם מאוד לצאת מהן.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

התכוונתי להודעה של natco- שאולי יותר מתאימה לקטגוריית ה״ביקורת שגויה״ מאשר ל״לעג״

לטעון שלשאול על תשלום במזומן על רכב מצביע על חינוך פיננסי לקוי, זו טענה שמבהירה שרבים מבינים את שלבים 1 ו-2 (מההודעה שלי) אבל לא את 3, ובפרט יש מקרים רבים בהם לקחת ליס/הלוואה זו ההחלטה הכלכלית הנכונה יותר במובן הרחב מאשר לשלם במזומן (וכאמור, כל הרכבים שלי נרכשו במזומן, אז זה לא שאני מתגונן - אני פשוט מודע ליתרונות של x לעומת y).

אגב- אני מסכים שעבור ההדיוט/למן הממוצע, לרכוש במזומן עדיף, אבל אם כבר הטרחנו להגיב בפורום על עניינים כלכליים מצאתי שיש מקום להרחיב בנושא. בטח במדינה בה לרכוש רכב דורש מיני משכנתא...

(וכמובן שאני תמיד בעד לרכוש משומש ולרכוש under market :) )

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, oryo כתב:

דל"פ:

אוריינות פיננסית אפסית: לוקחים הלוואה בשביל לצרוך 

אוריינות פיננסית רמה 2: לא לוקחים הלוואות ומשעבדים את העתיד עבור יצירת כסף לבנק 

אוריינות פיננסית רמה 3: ממנפים הון של אחרים כאשר תנאי ההלוואה נמוכים יותר מהתשואה האלטרנטיבית בפרופיל סיכון מתחת לסף שלנו, בהינתן שיש לנו הבנה ואסטרטגיית השקעות ברת קיימא. קרי: לוקחים הלוואה ומבצעים ארביטראג'. 

אוריינות פיננסית רמת על: מתחברים לעטיני השלטון וגונבים כסף לציבור העסוק בדיון על איך הכי נכון לסגור את החודש ("בחודש שעבר, בזה אחר זו, הגיעו ל"אולמי אמדו" בהרצליה שורה ארוכה מאוד של חברי הליכוד כדי לתמוך בקדושים, שריצה בעבר ארבעה עונשי מאסר אחרי שהורשע במעשי אלימות, חטיפה וסחיטה ועסק בניכיון צ'קים בשוק האפור" - אשכרה לולז)

**

להמחשה: יש לי עשר משכנתאות, כל אחת מהן בריבית *קבועה לא צמודה* של 2.5-3.5%, וזה מושקע בנכסי נדל"ן שבינתיים מבצעים סדג 15-20% irr. אבל עזבו את הפורטפוליו / אסטרטגיה שלי, לנצח 3% (כמעט) כל מטומטם יכול.

הרכבים שלי נרכשו במזומן לא כי אני גאון או עשיר אלא כי אני עצלן, הדבר הנכון יותר לעשות היה למנף את הכסף כשהריבית היתה נמוכה ולהשקיע גם אותו. Seize the opportunity. 

במחילה ממכובדי הפורום אבל גם כאן יש ססמאות למכביר, וכשלועגים לאנשים כי אין להם אוריינות פיננסית לכאורה כי הם לוקחים הלוואה, בעצם חוטאים בכך שמביעים דעה חסרת אוריינות השקעתית.

not all debts are created equal - יש חוב שלוקחים מתוך הכרח ויש כזה שלוקחים בתור כלי, הראש צוות לשעבר שלי באמזון התרברב בפניי ששמע הרבה דייב רמזי ולכן החזיר את המשכנתא והלוואת הרכב - שהיו על 2-3% דאז, מהעולה כאן בפורום נראה שרבים היו תומכים בתזה הזו כי "בית או רכב אינם מוצרי צריכה", בזמן שהם לא מבינים שחוב במחיר כזה הוא לא liability אלא asset. 

הלוואות זה כלי כשצריך לקחת כשיודעים להשתמש ויש מטרה הגיונית.

התגובות (שלי לפחות) מוכוונות לארץ. לא יודע מה התנאים/התנהלות בארה"ב.

בארץ אנשים לוקחים הלוואה כדי לקנות רכב חדש, בזמן שהם במינוס ולא מבינים שהמינוס הזה עולה להם איזה 12 אחוז ריבית.

החובות נערמים - והסיכונים בשוק ההלוואות גדלים | כלכליסט (calcalist.co.il)

נתעלם מהחלק של המשכנתאות, נקפוץ לסוף:

"האשראי הבנקאי היקר ביותר הוא האוברדרפט – משיכת היתר מחשבון העו"ש. כיום הריבית עליו היא לרוב דו־ספרתית ועומדת על כ־12%, ובמקרים חמורים יכולה אפילו להגיע ל־17%.
בשנה האחרונה עלה היקף האוברדרפט בישראל ב־10.1% ל־10.5 מיליארד שקל. בתקופת הקורונה, שבה הייתה ירידה בצריכה והוזרמו כספים למשק מצד המדינה, היקף האוברדרפט ירד ל־8.4 מיליארד שקל, אך בשנה האחרונה הוא חזר לרמה דומה לעומת טרום הקורונה, רק שהפעם הוא כבר הרבה יותר יקר בגלל הריבית.
מנתוני בנק ישראל עולה כי 50% מחשבונות העו"ש, שיש בהם מסגרת אשראי, היו במשיכת יתר בשנה האחרונה. 27% היו במשיכת יתר כרונית, קרי היו במינוס במשך 12 חודשים רצופים. "

50% מהחשבונות בארץ עם אוברדראפט.

ב-2021, שלדעתי זה קשור לקורונה, עלייה בהזמנות הביתה של מוצרים, והפיכת כל העולם למומחים בהזמנות מאמזון, האשראי של הציבור גדל ב13.7%.
חלק מזה קשור גם לידע כלכלי שיכול להיות טוב, אבל פתאום כל אחד נהיה מומחה השקעות ולוקח הלוואה מהבנק כדי להשקיע ב-S&P.

דרך אגב - ההלוואות שלך מושקעות בנדל"ן ומייצרות תזרים חודשי, לא מניות שאולי ישתלמו לך בעוד שנתיים.
עוד הבדל בין השוק בארצות הברית לארץ, אם היית צריך להביא מהבית 500-600 אלף לכל דירה ולקחת עוד 1.3 מיליון משכנתא היה לך הרבה פחות משתלם.
בטח עם המיסים שהיו עוקצים אותך.

לפני 10 שעות, DareDevil כתב:

זה עניין מוזר בעיניי, באחת העבודות הקודמות שלי, מישהי סיפרה לי שהיא הוציאה את קרן הפנסיה שלה, הקטע שהיא עוד התגאתה שהיא הצליחה לא לשלם את ה35 אחוז (שבעינה זה הקטע הטוב בסיפור). הקטע היותר הזוי, היא הולכת לצאת בשנים הקרובות לפנסיה. מה היא תעשה כשהיא תגיע ל65~?, לא כל כך ברור. בטח תמשיך לעבוד ולהשתעבד.

אני לא יודע איך עדיין המדינה הזו לא קרסה כלכלית. מה שבטוח זה יתחיל מהדבר הכי מטומטם שיש..

חבר מהעבודה במינוס קבוע, אשתו עברה עבודה ומשכה את הפיצויים. סגרה סופש במלון עם חברות.

לך תבין.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לא יכול להיות שהמצב באמת כזה גרוע וכל אדם שני נמצא במצב של הלוואות מעבר ליכולת הכלכלית שלו ומסובך עם הוצאה לפועל. קצת הזוי בעיני.

לדעתי זה כמו עם הדירות, אנשים נעזרים בדור הקודם לסגור את החודש כשקשה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

מלווים ומתגלגלים.

"נסגור בעתיד".

לפי דעתי את ההשלכות של ההלוואות נראה רק אם יהיה פה גל פיטורים ולאנשים לא יהיה איך לשלם.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני 9 שעות, אלפרד חיות כתב:

הוא יודע שחד משמעית הוא משלם הרבה על הלינסינג הזה, אבל בשיקלול הסופי, הוא טוען שזה עדיין עדיף. 

כנראה שלא אלא אם הקילומטרז שלו אסטרונומי. אבל בסדר שימשיך לשכנע את עצמו שהוא יורה לעצמו ברגל וזה רק שריטה.

לפני 10 שעות, DareDevil כתב:

הדבר היחיד שמפריע לי בחוסר אחריות הזה הוא לא שהם יהיו עניים בפנסיה, זה מעניין לי את ה.. הבעיה היא שהפוליטיקאים יגרמו לנו לממן אותם בגלל לחץ ציבורי.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

הנקודה המסויימת הזו עולה פה במנות קטנות בחלק מהתגובות אבל זוכה להתעלמות, ובעיניי זה כל הסיפור פה.
אני לא חסיד גדול של האוניברסיטאות, אבל אם יש משהו אחד שהמיותרים הללו צדקו בו, זה שכלכלה מתקיים תחת מדעי החברה, וזה מה שאתם מפספסים פה בעיניי. אתם מנסים למצוא רציונל במספרים אבסולוטים וחישובי סיבוכיות, אבל בסופו של דבר, אין פה שום היגיון, זה הכל מונע מקונספציות חברתיות. כבר הוכח מספר פעמים, ולא כזה מזמן, שעדיף להיות טיפש וחסר כל אחריות פיננסית במדינה הזו, כי כשזה הרוב, אין ברירה אלא לדאוג להם ולעשות מה שיטיב עימם.
״זה מה שהעדר עושה״ עלה פה באחת התגובות, אני (רוצה להאמין אדם בעל הגיון פיננסי) לא יכול להתמודד עם 1000 טיפשים שקונים בהלוואות בלון/הלוואת למשכנתא בכסף שאין להם ובכך מעלים את מחירי הרכבים/דירות/הכל, זה קרב אבוד. האופציה היחידה זה להתלונן ולהצטרף למשחק.

את המספרים והמדדים כולנו מכירים ובשביל שהם יירדו (יוקר המחייה/דיור) או יעלו (שכר) באופן שיגיע לשיווי משקל הגיוני, זה אומר פיצוץ במימדים אטומיים במונחים כלכליים, שווה ערך לכך שהמדינה הזו תקרוס לתוך עצמה, לכן זה לעולם לא יקרה. המדינה/גופים הפרטיים/בנקים, כל בעלי הכוח, לעולם לא יתנו לזה לקרות. ירידות לא יהיו פה כי המוח אמבה הקטן של הישראלים לא מאפשר להם לקבל את העובדה שמחירי דיור יכולים גם לרדת, ועם זה אי אפשר להלחם.
איך הילדים של אותם בני 30-45~ שלקחו משכנתא של 1M+ שקל אמורים לקנות דירה/בית אנחנו נגלה רק בעתיד. אישית, לא רואה אף דרך שזה קורה להוציא הון דורי שמתגלגל בעקבות פטירה של דורות קודמים (שגם, לרוב מתחלק בין מספר ילדים), אולי שם יגיע הפיצוץ האמיתי...
לדעתי אנחנו כבר אחרי נקודת האל-חזור, הכי טוב שיצא פה זה stagnant של הכלכלה כי נגיע לאיזה deadlock שאף אחד לא יכול לשלם על כלום. ועם זאת, אני עדיין מאמין שכלום לא יקרה כי כל הדבר הזה מונע מהקונספציות פיננסיות מפגרות של הישראלים שצריך שנים על גבי שנים בשביל רק לתת אפילו איזה nudge קטן.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 10 שעות, פינדר כתב:

לא יודע אם התכוונת אלי,

כנראה אלי.

"אוריינות השקעתית" זה מושג שלא קיים.

יש פה ושם גאונים פיננסיים, שיודעים לעשות כסף מכסף, ומינופים של כסף של אחרים.( תכל'ס- אני מקנא בהם, הלוואי וידעתי לעשות את זה גם).

אלו יחידי סגולה, בתוך הרוב המכריע שמשתמש באשראי ככלי צרכני נטו.

(כמובן שלא מדובר כאן על אשראי עסקי, שבלעדיו אין שום משק כלכלי בעולם שיכול להתקיים. מדובר על אדם פרטי שמפנה כסף מזומן להשקעה ולוקח במקומו הלוואה)

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 27 דקות, YoJ כתב:

המדינה/גופים הפרטיים/בנקים, כל בעלי הכוח, לעולם לא יתנו לזה לקרות. ירידות לא יהיו פה כי המוח אמבה הקטן של הישראלים לא מאפשר להם לקבל את העובדה שמחירי דיור יכולים גם לרדת, ועם זה אי אפשר להלחם.

בסוף תמיד יש מי שכבר לא יכול לחכות וחייב למכור. 

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• תוכן חדש...