Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר מפאסאט לג'אז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אתחיל בסיפור.

אבא שלי קנה פאסאט 2006 2.0FSI עם 20,000 ק"מ לפני שנתיים, ממש יפיפייה ושמורה.

נהנתי מאוד ממנה - הרכב מפנק, מהיר, גדול ופשוט קלאס. הבעיה היחידה היא שהוא צרך המון דלק - אני ואימי נוסעים 70 ק"מ לערך ביום, ראשון עד חמישי, ולכן יצא מצב שתידלקנו פעם בשבוע פול (וכמו שאתם יודעים המיכל הוא 70 ליטר לערך, משמע 350 ש"ח בממוצע בשבוע).

רצינו רכב חסכוני יותר וההורים שלי לבסוף סגרו על הונדה ג'אז 2013, יד ראשונה מפרטי, 55,000 ק"מ, צבע אפור מטאלי ב-62,500 (הדגם האלגנס... עם הגג הפנורמי).

מחר אנחנו אמורים לקבל את הרכב ואני לא מרוצה. לא יודע למה. אולי אני סתם מפונק, ורגיל לפינוקים של פולקסווגן ול"יוקרה" ביחס לג'אז, אבל הג'אז משום מה נראה לי "זול" יחסית לפאסאט. נראה לי הזוי לשלם פי 3 מהפאסאט, שהוא נראה רכב הרבה יותר מאסיבי, מפנק ומהיר בשביל ההונדה.

אולי אני טועה, אולי אני סתם מפונק - אבל מישהו יכול להסביר לי למה הראייה שלי ככה? מה היתרונות של ההונדה על פני הפאסאט פרט מ"0 תקלות" - כי טפו טפו הפאסאט לא עשתה לי תקלה אחת במהלך כל השנתיים האלו..

תודה.

2016 BMW M235i.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם זאת ג'אז הייבריד תראה ממנה חסכון משמעותי בדלק.

מעבר לכך 1:5 ברכב כזה? הזוי. אם היית אומר 1:8-1:10 הייתי אומר הגיוני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אילו רכבים מקטגוריה אחרת בכלל , על כל מה שמשתמע מכך.

אם הסיבה העיקרית להחלפה היתה צריכת הדלק - תבחינו מהר מאוד בשיפור מהבחינה הזו.

alfa 156 2.5.

פורסם
מי משלם על האחזקה ? (ביטוחים, אגרה, דלק, טיפולים וכו')

אני מניח שניסית לרמוז בשאלה הזו שזה רכב של ההורים שלי ובסופו של דבר הם נהנים ממנו אבל אני מסיע את אימי לעבודה כל יום ומחזיר אותה ואבא שלי נהג משאית כך שיוצא שאני הנהג היחיד באוטו לכן אני היחיד שבאמת נהנה ממנו.

אם זאת ג'אז הייבריד תראה ממנה חסכון משמעותי בדלק.

מעבר לכך 1:5 ברכב כזה? הזוי. אם היית אומר 1:8-1:10 הייתי אומר הגיוני.

כן, זו הייבריד.

ולמה 1:5? אנחנו נוסעים 70 ק"מ בממוצע ביום, זה יוצא בערך 1:8. לדעתי נורמלי לגמרי בהתחשב שהרכב 2006.

2016 BMW M235i.

פורסם
אילו רכבים מקטגוריה אחרת בכלל , על כל מה שמשתמע מכך.

אם הסיבה העיקרית להחלפה היתה צריכת הדלק - תבחינו מהר מאוד בשיפור מהבחינה הזו.

נכון, וזו בדיוק הבעיה שלי. עם הפאסאט הרגשתי כמו מלך. האוטו היה מהיר, גדול, מפנק... והג'אז נראית לי מאוד פשוטה, דלה, ומבחינתי ממש לא שווה את המחיר העצום (ביחס לפאסאט) ששולם עליה. אולי שמא משהו אטום בחשיבה שלי ואני מפונק מדי... ובגלל זה אני שואל אם הבעיה היא בי או באמת באוטו, כי נשמע לי אבסורד לשלם 60,000 ש"ח על רכב כמו הונדה ג'אז כשיש לך פאסאט בשליש מחיר. נכון, צריכת הדלק היא הסיבה אולי העיקרית והקטוגריות שונות - אבל קח כל רכב אחר בקטגוריה והוא נראה לי עדיף. ספציפית הג'אז נראית לי מאוד זולה וממש לא שווה כל כך הרבה כסף...

2016 BMW M235i.

פורסם
נכון.

שליש מחיר עלות + שני שלישים נוספים על דלק ואחזקה... (ככה זה בגדול, לרכב גדול).

תראה, במשך שנתיים שהיה לנו את הפאסאט היא באמת לא צייצה פרט לטיפולים תקופתיים או תיקונים מינורים.

ואם זו הסיבה, אז כנראה שהבעיה באמת בי... אני הייתי מעדיף רכב "אמיתי" מבחינתי ולא מסרגה על גלגלים גם אם זה עולה לי בעלות של דלק או אחזקה נוספים.

2016 BMW M235i.

פורסם

לא הצלחתי להבין את ההגיון

לשלם פי 3 על רכב, לרדת ברמה, לסוע בצפיפות, באג'ז קטן יותר, רק כדי לחסוך בדלק ?

מאילה היה רכב לימון, מתקלקל כל שני וחמישי, עוד הייתי מבין.

אבל 0 תקלות ?

70 קמ ליום יוצא לי בערך 20,000 שח בשנה דלק על 1:8

70 קמ ליום יוצא לי בערך 11,000 שח בשנה דלק על 1:13 (הערכה, לא יודע באמת כמה הג'אז צורכת)

הוצאת 40,000 שח על ההחלפה, אתה תגיע לאיזון רק אחרי 4 שנים

אחרי 4 שנים הג'אז תהיה שווה משמעותית פחות, כלומר תגיע לנקודת איזון לאחר ~6 שנים

נכון, לא לקחתי בחשבון עלויות תקלות בפאסאט שיכולות לשנות את התמונה, אבל כרגע הצהרת שיש 0 תקלות ..

אני מפספס משהו ?

פורסם (נערך)

קשה מאוד לרדת ברמת פינוק אחרי שנתיים שהתרגלת לפאסאט.

תחליטו סופית מה יותר חשוב לכם, פינוק או הוצאות דלק. אחרי קבלת ההחלטה צריך לחתוך ולעבור האלה. אין מה לבכות על חלב שנשפך.

וההשוואה לא בדיוק הוגנת - הונדה ב 7 שנים יותר חדשה, הגיוני שהמחיר יותר גבוה.

אני גם מבין את ההיגיון להחליף רכב כדי לא לנסוע 20 אלף קילומטרים בשנה ברכב בן 10-11.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כן, זו הייבריד.

ולמה 1:5? אנחנו נוסעים 70 ק"מ בממוצע ביום, זה יוצא בערך 1:8. לדעתי נורמלי לגמרי בהתחשב שהרכב 2006.

70 ק"מ ביום, כלומר בערך 350 ק"מ אחרי שבוע, אתה נכנס לתדלק בסופ"ש, 70 ליטר בערך לדבריך. 350/70 = 5.

אם נגיד נסעת את המרחק הזה גם עוד יומיים, אז הצריכה תהיה 1:7. עדיין צריכה מאוד גבוהה לרכב כזה. אני מאמין שנתון כזה ניתן גם לקבל בתוך העיר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא מבין את ההגיון בלרדת ברמת חיים בשביל חיסכון בדלק שיבוא לידי ביטוי מתי? בעוד 5 שנים? בעוד 5 שנים כבר לא תהיה לך הונדה.לדעתי למכור פאסאט במצב מצויין שללא תקלות כפי שציינת בשביל לחסוך 30 שקל על מיכל דלק,טעות.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
נכון, וזו בדיוק הבעיה שלי. עם הפאסאט הרגשתי כמו מלך. האוטו היה מהיר, גדול, מפנק... והג'אז נראית לי מאוד פשוטה, דלה, ומבחינתי ממש לא שווה את המחיר העצום (ביחס לפאסאט) ששולם עליה. אולי שמא משהו אטום בחשיבה שלי ואני מפונק מדי... ובגלל זה אני שואל אם הבעיה היא בי או באמת באוטו, כי נשמע לי אבסורד לשלם 60,000 ש"ח על רכב כמו הונדה ג'אז כשיש לך פאסאט בשליש מחיר. נכון, צריכת הדלק היא הסיבה אולי העיקרית והקטוגריות שונות - אבל קח כל רכב אחר בקטגוריה והוא נראה לי עדיף. ספציפית הג'אז נראית לי מאוד זולה וממש לא שווה כל כך הרבה כסף...

בלי להיעלב,אתה נשמע לי כמו ילד מפונק בן 22. כשיהיה לך כסף משלך לממן מכונית נוחה, תרכוש משפחתית גדולה ישנה אירופאית ותראה כיצד הכסף עף לעזאזל... נכון - ברור לגמרי שהפאסאט יותר נוחה, חזקה, ואולי גם מאובזרת ובטוחה. ואיך אומרים הזקנים - "יושבת" טוב יותר על הכביש - בכל זאת, היא שוקלת יותר. אבל, הג'אז חסכונית בהרבה, בוודאי יותר אמינה וזולה לאחזקה ולגמרי מרווחת והיא אפילו יותר מבוקשת כמשומשת, וגם מחזיקה מחירון טוב בהרבה. הדבר היחיד שצריך להתרגל אליו לטעמי, זה הגיר הרציף.

גילוי נאות: הרכב השני שלי הוא ג'אז היברידית, וכאמור, כשמתרגלים, זו מכונית מצוינת, ובוודאי יותר פרקטית לחנייה עירונית ולהסיע נוסע אחד עד שלושה - זה המצב אצלכם.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

יש משהו בפולסווגן שמשדר יוקרה מיוחדת ע"פ המכוניות היפניות. אבל כמו כל דבר חדש, צריכים להתרגל ולהנות מהמציאות החדשה.

כשתקנה רכב ראשון, ותצטרך לשלם על כל ההוצאות, אולי תבין את ההורים שלך.

• תוכן חדש...