Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי ברכב שקע USB מובנה, חיברתי אליו DOK מהסוג שיש בו נורת חיווי

ושמתי לב שלאחר כיבוי המנוע נורת החיווי ב-DOK ממשיכה לדלוק.

האם זה עלול לגמור את המצבר? יעזור אם אני אחליף ב-DOK ללא נורת חיווי?

תודה מראש

פורסם

צריכת הזרם של זיכרון USB במצב שאינו עובד היא קטנה מאוד והדבר לא יגרום לריקון המצבר. אין צורך להחליף ל-DOK ללא לד חיווי.

איזה כייף לי :)

פורסם

לעומת זאת, צריכת הזרם של הרגולטור שמזין את השקע, ושל מכשירים שמוטענים על ידי השקע, איננה קטנה כלל. האם אתה בטוח שהשקע ממשיך לספק זרם גם במצב כבוי? יכול להיות שהמטען שהקבלים הגדולים שברגולטור מספק את הצריכה הנמוכה של ה DOK לדקות ארוכות.

:turn-l:
פורסם

בדרך כלל לד החיווי אשר נמצא ב-DOK עובר למצב של הבהוב איטי כאשר לא קיימת פעילות של קריאה/כתיבה. בכול מקרה הנצילות של ממירי DC-DC עומדת על 93-95 אחוז ככה שהאנרגיה המתבזבזת היא קטנה מאוד.

שנית אנחנו מדברים כאן על שקע לקריאה/כתיבה ולא לטעינה של מכשירים סלולרים.

אין קבלים 'גדולים' בממיר DC-DC אשר מסוגלים לספק זרם למשך יותר מכמה שניות ל-DOK. בדרך כלל הקבלים בממירים הם בסדר גודל של עד 220 מיקרופארד.

פורסם

האם השקע מוגבל לקריאה ולא להטענה? כל שקע USB נדרש לספק לפחות 500 מיליאמפר.

היעילות נמדדת בעומס והיא לא רלוונטית. הצריכה העצמית של ממיר DC ללא עומס בכלל יכולה להיות משמעותית.

:turn-l:
פורסם

ברור מהנכתב ששקע ה USB מספק 5 וולט באופן קבוע, כך שהספק הסרק (נמוך או גבוה) של הממיר תמיד יהיה גם ללא ה DOK. צריכת הזרם של ה DOK מאוד נמוכה כך שתרומתו לצריכה הכללית זניחה ולא צריך להתיחס אליה בהיבט הזה.

פורסם

יש לבדוק אם ברכב המדובר (והמסתורי) המערכות החשמליות למיניהן לא ממשיכות לפעול ברגיל לאחר כיבוי וטרם הוצאת המפתח מהסוויץ'.

כמו כן, לבדוק אם המצב מתקיים גם לאחר הוצאת המפתח מהסוויץ'.

וכן, האם כל הקשור למערכת הסאונד (ואולי מערכות נוספות) לא נכבה סופית לאחר תקופת זמן קצובה (10 דקות, חצי שעה וכד').

פורסם
ככה המצב, אני מעריך. אחרת מכשיר שנשכח בטעינה עלול לרוקן את המצבר במהלך סופ"ש.

שום מכשיר סלולרי אשר נשכח בשקע הטעינה לא ירוקן את המצבר.

לדוגמא: מכשיר סלולרי עם סוללה בעל קיבולת של 3000MAH שהסוללה שלו התרוקנה לחלוטין ואתה מטעין אותו דרך שקע ה-USB לא מסוגלת לרוקן מצבר של 60AH עד לרמת מתח של 11.8 וולט ולגרום לחוסר יכולת התנעת הרכב אלא אם הסוללה מתרוקנת ונטענת לסרוגין או המצבר של הרכב גמור.

פורסם (נערך)
האם השקע מוגבל לקריאה ולא להטענה? כל שקע USB נדרש לספק לפחות 500 מיליאמפר.

היעילות נמדדת בעומס והיא לא רלוונטית. הצריכה העצמית של ממיר DC ללא עומס בכלל יכולה להיות משמעותית. - לא משמעותית.

ברור שבעולם המעשי אף אחד לא בודק יעילות ללא עומס מכיוון שכול ממירי DC-DC אשר יוצרו בשנים האחרונות עוברים למצב

Shutdown/Standby Mode או IDLE כאשר לא מחובר אביזר שצורך זרם ואני בטוח ששקע USB ברכב מנוהל בצורה חכמה.

הנצילות בהחלט רלוונטית מכיוון שאם אתה מחבר DOK אשר (מהבהב בקצב איטי או דולק קבוע) כאשר אין פעילות קריאה/כתיבה צריכת הזרם הממוצעת היא כ-20 מיליאמפר כמובן שגם היא קשורה לנצילות.

נצילות של ממירי מתח מודרנים יורדת לכ-60-70 אחוז בצריכת זרם של 10 מיליאמפר.

צריכת זרם נוספת של 10-15 מיליאמפר מעבר לצריכת הזרם הפרזטית אשר עומדת על 15-25 מיליאמפר ברכב מודרני לא תגרום לריקון המצבר עד כדי מצב של חוסר אפשרות להניע את הרכב.

מכיוון שאני בעבר תכננתי מטען USB לאייפון 3GS אני קצת מכיר מקרוב ובאופן מעשי את התחום ואינני ניזון מדברים אשר נכתבו באתרים השונים.

בכדי להוכיח לך חד משמעית שהדברים אשר כתבת אינם נכונים מצורפות תמונות של מדידת צריכת הזרם של מטען USB תוצרת גריפין אשר יוצר לפני 6-7 שנים ונחשב יחסית מיושן ולא GREEN.

כפי שניתן לראות צריכת ללא עומס עומדת על כ-16 מיליאמפר במתח של 12 וולט.

* כול הנכתב מתייחס למטענים איכותיים ולא סינים שעולים 5 שקלים.

צריכת זרם של מטע&#.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...