Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אשמח לעצה והדרכה.

מעוניינת לרכוש רכב חדש ואין לי מושג ברכבים.

אני מעוניינת ברכב לנסיעות בינעירוניות, לא משפחתי, בטיחותי (מלבדי ינהגו 2 נהגים צעירים), לא אוטומטי, על גז ולא דלק, יציב בכביש. הרכב אמור לשרת אותי לטווח ארוך, לא בעניין של להחליף כל שנתיים, לכן עם כמה שפחות בעיות ותקלות.

תקציב גמיש.

אם יש למישהו המלצות, תודה.

ירדנה

פורסם

מה הכוונה על גז? דיזל או אופציה להתקנת בלון גז?

Sent from my A0001 using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ברוכה הבאה,

לא תוכלי להתחמק מהצורך להגדיר תקציב, או טווח כספי מסויים, כי כרגע אפשר להמליץ לך על קיה פיקנטו ב 60,000 שקלים או פרארי ב 1,850,000 שקלים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
מה הכוונה על גז? דיזל או אופציה להתקנת בלון גז?

בלון גז, נאמר לי שזה חסכוני יותר, ואני בעניין של איכות הסביבה.

תודה

פורסם

לטעמי ה i10 מצויינת, ואמינה.

גם אחותה התאומה הפיקנטו שנמכרת עם אחריות ל 7 שנים היא מצויינת. שתיהן יתנו לך שקט מבחינת טיפולים.

מכיוון שאת מחפש רכב עם גיר ידני, אזי גם צריכת הדלק בהתאם תהיה טובה.

לא רואה לנכון להסב רכב קטן שכזה לנסיעה על גז. עלויות ההסבה, והפגיעה באחריות פשוט לא שווים את החסכון. מסבים לגז רכב עם מנוע גדול שמעוניינים בו בגלל המנוע הגדול.

קצת יותר יקר מזה (באיזור 90.0 אלף) את יכולה לרכוש פיג'ו 208 עם מנוע דיזל, צריכת דלק מצחיקה וזיהום אוויר של רכב היברידי.

השיקול כאן הוא הק"מ השנתי אותו הרכב יעבור.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

אם את בקטע של איכות הסביבה אולי הייתי בודק הונדה גאז היברידית,תכלס גם המכוניות עם נפח קטן פחות מזהמות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לטעמי ה i10 מצויינת, ואמינה.

גם אחותה התאומה הפיקנטו שנמכרת עם אחריות ל 7 שנים היא מצויינת. שתיהן יתנו לך שקט מבחינת טיפולים.

מכיוון שאת מחפש רכב עם גיר ידני, אזי גם צריכת הדלק בהתאם תהיה טובה.

לא רואה לנכון להסב רכב קטן שכזה לנסיעה על גז. עלויות ההסבה, והפגיעה באחריות פשוט לא שווים את החסכון. מסבים לגז רכב עם מנוע גדול שמעוניינים בו בגלל המנוע הגדול.

קצת יותר יקר מזה (באיזור 90.0 אלף) את יכולה לרכוש פיג'ו 208 עם מנוע דיזל, צריכת דלק מצחיקה וזיהום אוויר של רכב היברידי.

השיקול כאן הוא הק"מ השנתי אותו הרכב יעבור.

בהנחה שהרכב עושה 90 ק"מ ביום, הקטנות לא מומלצות?

יש לי הסתייגות שאינה לוגית מהקטנות , פשוט משום שלא נהגתי ברכב כזה.

לגבי עניין הגז, לא ידעתי שזה פוגע באחריות.

פורסם

תפני לעצמך שני ימי שישי, תקבעי נסיעות מבחן במכוניות השונות ואז תחליטי.

בשום אופן אל תקני רכב ללא נסיעת מבחן מספקת מבחינתך (גם עירוני וגם מחוץ לעיר).

90 ק"מ ליום X חמישה ימים בשבוע זה 450 ק"מ בשבוע, כלומר כ 2000 ק"מ בחודש, או 24,000 ק"מ בשנה, וזה עוד לפני נסיעות בסופ"ש או לקניות וכד'.

זה הרבה.

לשעבר:

פורסם
תפני לעצמך שני ימי שישי, תקבעי נסיעות מבחן במכוניות השונות ואז תחליטי.

בשום אופן אל תקני רכב ללא נסיעת מבחן מספקת מבחינתך (גם עירוני וגם מחוץ לעיר).

90 ק"מ ליום X חמישה ימים בשבוע זה 450 ק"מ בשבוע, כלומר כ 2000 ק"מ בחודש, או 24,000 ק"מ בשנה, וזה עוד לפני נסיעות בסופ"ש או לקניות וכד'.

זה הרבה.

תודה על העצה.

לאחר כמה שעות של קריאת שרשורים כאן, מודה שיצאתי מבולבלת.

לכל רכב הבעיות שלו :)

פורסם

התקנת מערכת גפ"מ אינה פוגעת באחריות - היצרן אינו רשאי לשחק באחריות בעקבות התקנת מערכת, אך יש להתקינה אצל מוסך מורשה לרכב גפ"מ. החסכון ניכר, אך ברכב עם מנוע חלש מאוד יש לשים לב שאת עלולה להרגיש את המשקל שיתווסף לאחור.

ט.ל.ח

פורסם
התקנת מערכת גפ"מ אינה פוגעת באחריות - היצרן אינו רשאי לשחק באחריות בעקבות התקנת מערכת, אך יש להתקינה אצל מוסך מורשה לרכב גפ"מ. החסכון ניכר, אך ברכב עם מנוע חלש מאוד יש לשים לב שאת עלולה להרגיש את המשקל שיתווסף לאחור.

תודה.

אני מתחילה לחשוב שמנוע של 1000 קטן מידי לצרכיי. בעיקר משום שאני מבינה שיש בעייה עם הקטנות כאשר מפעילים מזגן.

נראה לי יותר הכיוון של הקומפקטיות (אמצע הדרך)

פורסם

חד משמעית לא גז. זה בלאי מואץ, זה משקל עודף שמוציא את הרכב מהאיזון של היצרן, זה איסור מוחלט להיכנס עם הרכב לחניונים תת קרקעיים וזה קושי מתמיד באיתור של תחנות דלק מתאימות (בלמעלה מ90% מהן אין אפשרות לתדלק בגז).

כאמור, הנסועה היא יחסית גבוהה ולכן קיימת עדיפות לרכבים עם מנוע דיזל (שחסכוניים יותר בדלק).

מבחינת רכבים, את יכולה למצוא את הקקטוס דיזל שהחבר'ה פה מאוד אוהבים (באיזור ה100k) או את הדאצ'יות (לוגן וסנדרו שקרובות יותר ל70K שהקצבת). אם עוזבים את הדיזל והולכים על בנזין אז אפשר להסתכל על הגירסאות הידניות של הסיאט איביזה או הפיז'ו 208. שתיהן מומלצות וקרובות לתקציב שלך.

פורסם (נערך)

ההמלצה שלי שבאמת תחפשי רכב מקטגוריה גדולה ממיני.

בכלל שאת מחפשת רכב חדש אני לא אמליץ לך איזה רכב, אני אמליץ לך להיכנס לסוכנויות שונות ולבדוק מה בתקציב, לראות ולהרגיש, לבקש נסיעת מבחן, לשאול את עצמך אם זה טוב בשבילך ואם התחברת, ורק אז לבוא לשאול אם יש טענות בפורום על דגמים מסוימים.

מהניסיון שלי בגפ"מ:

אין בלאי מואץ, להפך.

הרכב לא יוצא מאיזון ולא נכנס לטראנס.

אין איסור מוחלט להיכנס עם הרכב לחניונים סגורים, הרבה חניונים היום מתירים כניסה, כולל עזריאלי (ת"א) וסינמול (חיפה) לדוגמא. אני מקווה שחניונים אחרים (שמבחינת חוק ניתן להחנות ברובם אך החניון עצמו לא מרשה) ירשו עם השנים. אם את בוחרת בגפ"מ תבדקי אם את נכנסת הרבה לחניונים כאלה ואם איך לך חניה חלופית. לעומת זאת שמעתי פעם שרכב מונע גפ"מ פטור מתשלום חניה "כחול-לבן" בחיפה ובהרצליה, לא בדקתי אם זה נכון ולא בדקתי אם אלו הערים היחידות.

אין בעיה למצוא תחנת תדלוק גז, היום יש הרבה תחנות ואפילו ערים בהם יש מס' תחנות תדלוק גפ"מ - מערכת הבנזין עדיין פעילה, ככה שבמקרה שנתקעים (ולא קרה לי פעם אחת ב-6-7 שנים האחרונות) ניתן לעבור לנסיעה בבנזין או לתדלק בנזין.

יש לבדוק שניתן להסב את הרכב לגפ"מ.

יש ביטוח למערכת גפ"מ וביטוח משלים, אבל אני לא יודע להגיד לך אם הם חובה.

בנוסף לטיפולים תקופתיים ברכב, יש לעשות טיפולים תקופתיים למערכת הגז. (אני לא בטוח שהמחיר הכללי ייצא גבוה מטיפול של רכב דיזל, הכל תלוי ב...)

מנוע דיזל יתן לך פחות התעסקות עם התקנת מערכת חיצונית. אך הוא יקר ממנוע בנזין וקצת יותר מהוספת מערכת גפ"מ.

בהרבה מכוניות אין הרגשה בירידה בביצועים בנסיעה בגפ"מ, במיוחד עם כיווני תוכנה נכונים ומערכת מתאימה. עריכה: אני יודע שניתן לנסוע על תערובת בנזין-גפ"מ בעזרת המערכות החדשות. ברוב המקרים ניתן להעביר את המערכת לרכב אחר.

גפ"מ אכן ירוק וידידותי, ואני ממש שמח שאני מתקין מערכת אחר מערכת, עם הנסועה שלי לאחר בדיקה חסכתי הרבה כסף כל השנים, העיקר לא לפחד משמועות או ממקרים שקרו כשהמתקינים התעסקו בזה בחיתולים ולבדוק אם מה שמספרים לך זה נכון. אם מערכת גפ"מ הייתה בעייתית, יצרנים היו נלחמים חזק להפסיק את האחריות למנועים שהוסבו.

עריכה אחרונה על ידי LPG

ט.ל.ח

פורסם
ההמלצה שלי שבאמת תחפשי רכב מקטגוריה גדולה ממיני.

בכלל שאת מחפשת רכב חדש אני לא אמליץ לך איזה רכב, אני אמליץ לך להיכנס לסוכנויות שונות ולבדוק מה בתקציב, לראות ולהרגיש, לבקש נסיעת מבחן, לשאול את עצמך אם זה טוב בשבילך ואם התחברת, ורק אז לבוא לשאול אם יש טענות בפורום על דגמים מסוימים.

מהניסיון שלי בגפ"מ:

אין בלאי מואץ, להפך.

הרכב לא יוצא מאיזון ולא נכנס לטראנס.

אין איסור מוחלט להיכנס עם הרכב לחניונים סגורים, הרבה חניונים היום מתירים כניסה, כולל עזריאלי (ת"א) וסינמול (חיפה) לדוגמא. אני מקווה שחניונים אחרים (שמבחינת חוק ניתן להחנות ברובם אך החניון עצמו לא מרשה) ירשו עם השנים. אם את בוחרת בגפ"מ תבדקי אם את נכנסת הרבה לחניונים כאלה ואם איך לך חניה חלופית. לעומת זאת שמעתי פעם שרכב מונע גפ"מ פטור מתשלום חניה "כחול-לבן" בחיפה ובהרצליה, לא בדקתי אם זה נכון ולא בדקתי אם אלו הערים היחידות.

אין בעיה למצוא תחנת תדלוק גז, היום יש הרבה תחנות ואפילו ערים בהם יש מס' תחנות תדלוק גפ"מ - מערכת הבנזין עדיין פעילה, ככה שבמקרה שנתקעים (ולא קרה לי פעם אחת ב-6-7 שנים האחרונות) ניתן לעבור לנסיעה בבנזין או לתדלק בנזין.

יש לבדוק שניתן להסב את הרכב לגפ"מ.

יש ביטוח למערכת גפ"מ וביטוח משלים, אבל אני לא יודע להגיד לך אם הם חובה.

בנוסף לטיפולים תקופתיים ברכב, יש לעשות טיפולים תקופתיים למערכת הגז. (אני לא בטוח שהמחיר הכללי ייצא גבוה מטיפול של רכב דיזל, הכל תלוי ב...)

מנוע דיזל יתן לך פחות התעסקות עם התקנת מערכת חיצונית. אך הוא יקר ממנוע בנזין וקצת יותר מהוספת מערכת גפ"מ.

בהרבה מכוניות אין הרגשה בירידה בביצועים בנסיעה בגפ"מ, במיוחד עם כיווני תוכנה נכונים ומערכת מתאימה. עריכה: אני יודע שניתן לנסוע על תערובת בנזין-גפ"מ בעזרת המערכות החדשות. ברוב המקרים ניתן להעביר את המערכת לרכב אחר.

גפ"מ אכן ירוק וידידותי, ואני ממש שמח שאני מתקין מערכת אחר מערכת, עם הנסועה שלי לאחר בדיקה חסכתי הרבה כסף כל השנים, העיקר לא לפחד משמועות או ממקרים שקרו כשהמתקינים התעסקו בזה בחיתולים ולבדוק אם מה שמספרים לך זה נכון. אם מערכת גפ"מ הייתה בעייתית, יצרנים היו נלחמים חזק להפסיק את האחריות למנועים שהוסבו.

תודה על התשובה הארוכה והעניינית, בהחלט נתת לי חומר למחשבה.

גיסתי עשתה הסבה לגפ"מ והיא מאוד מרוצה , יתכן שאולי לא מתאים לכל רכב.

• תוכן חדש...