Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

A.E.M

אל תסכם את השנים ביחד אלא תעלה כל פעם בעליה השנתית תקבל עליה של 92% לחלק ל5 שווה כ 18%

בארי

הסתכלתי בוויז הוא אמר לי שאני בישראל

לסלס

אף אחד לא בא להתנצח איתך

בסה"כ רוצים להבין איך השיטה שלכם עובדת.

כאשר אתה כותב מחירי הדירות לא יירדו, ברור לך שזה המצב כרגע , אבל הוא לא חייב להימשך כך

כפי שכתבת כאשר ההיצע יעלה על הביקוש , זה יקרה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כדי לקבל בב"ש שכר דירה 2500 שקלים בחודש ולא להתקע בלי יכולת להשכיר בגלל איזור דפוק, צריך להשקיע לפחות 600-700 אלף שקל בקניה באיזור טוב שקרוב לאוניברסיטה. הייתי בעל דירה כזאת במשך הרבה שנים.

ב 400 אלף בב"ש קונים עכשיו חורבה בשכונה ד'.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
A.E.M

אל תסכם את השנים ביחד אלא תעלה כל פעם בעליה השנתית תקבל עליה של 92% לחלק ל5 שווה כ 18%

אתה צודק. לא התייחסתי לשנת 2009. בדקתי את העלייה החל משנת 2010. בכל אופן, אין טעם בכלל להסתכל על הממוצע. ניתן לראות שהעלייה הגדולה הייתה עד שנת 2011 פחות או יותר בגלל נקודת הפתיחה הנמוכה יחסית. לצורך קבלת החלטה, לא כדאי להשתמש בממוצע מכיוון שהוא לא מייצג את הצפוי לדעתי...

פורסם
רכישת דירה עיסקה לא פשוטה אז לסבך אותה עם שותף/פים , וציינת כמה חסרונות בעצמך

ואם יש לך איך לקנות את חברך החוצה , עדיף שתקנה ישר לבד.

לקניית דירה עם שותף יש יתרון מובנה של הכפלת סכום ההשקעה בלי להזדקק לחסדים של בנקים. רק מזוכיסט יאהב את הנבזויות של מערכת המשכנתאות, ההמלצות החלקיות, חתמים שיוצאים לחופשה שנתית, שליפות של הרגע האחרון לפני העברה לחשבון המוכר ושאר ניבזויות של הבנקים.

אם אין התאמה במועד המכירה של שני השותפים עדיין, אם אין ברירה, ניתן לקחת משכנתא.

השקעה גבוהה יותר מאפשרת רכישת נכס יותר אטרקטיבי אותו קל יותר להשכיר, לנהל וכך הלאה. גם אם יש חסרון קל ביחס ההחזר מול ההשקעה בנכס יותר יקר יש סיכוי ממשי שעליית הערך תקזז זאת.

יוסי

פורסם

כל אחד והנסיון שלו

אני מעדיף בתור שותף את הבנק.

אתה אחד מרבים שחושבים שעליית הערך היא דבר שיימשך לעד.

הביא לך כאן בארי מה שקרא אומנם בשווקים בחו"ל בו היו ירידות חריפות ....

אני בנדל"ן שנים רבות וראיתי גם ירידות של 40% בנכס שהיה במרכז של המרכז של תל אביב.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כלל לא התייחסתי לנושא עליית הערך הלא נגמרת, שלא תטעה.

כתבתי נטו לגבי שותפות בהשקעה. כמובן שבחירת השותף מחייבת בררנות וכמו בכל דבר, גם קצת מזל.

לגבי עליית הערך, איזה קשר יש בין הדוגמא שמישהו הביא לגבי יפן עם מיעוט הילודה ובין פיצוץ האוכלוסין בארץ? כאן אנשים מתרבים כמו ארנבות ושאר מכרסמים. פרו ורבו, לא?

מחיר למשתכן, רפורמת המרפסות, הסרת חסמים ושאר ירקות והמחירים רק עולים.

כל כמה שמנסים לייקר משכנתאות ולצנן את הביקוש השוק מתחכם ואנשים משעבדים פנסיות של הורים ומה לא.

אז אין לי כל יומרה לחזות את העתיד ובכל זאת קצת צניעות מצד מנבאי השחורות.

יוסי

פורסם

ישה, האמרה שלי לגבי זה שמחירי הדירות מתנהגים בטווח הארוך בדומה לאינפלציה הייתה כללית ולא ייחודית לגבי ישראל. שווקים פיננסיים, במיוחד בעשורים האחרונים, מתנהגים דומה והקורלציה גדלה, כך שבהחלט ניתן להסיק מהנתונים של ארה"ב לגבי ישראל, במיוחד שבישראל אין סטטיסטיקה לטווח ארוך מספיק- הרי הסיבות שהמחירים מתנהגים דומה די דומות בין מדינה למדינה ובתכל'ס מושפעות בעיקר מצמיחה שמשפיעה על הריבית, אינפלציה, תשואות נכסים, שינוי בשכ"ד וכו'. אני מניח שבארץ אפשר לטעון לגבי מגבלה על שטח פוטנציאלי לבניה ושליטת הממשלה על הקרקעות אבל הנתונים הקיימים מ- 1994 די דומים למה שקרה בחו"ל.

* ברי, לא בארי

פורסם

יוסי05, הדוגמה של יפן מאוד רלוונטית כי היא מראה שגם בריבית אפסית בהחלט תיתכן ירידת מחירים דרסטית. שיעור הילודה בישראל, במיוחד במגזרים הרלוונטיים לדירות שאנחנו מדברים עליהן כאן, נמצא במגמת ירידה ולא הוא שהביא לעליית המחירים המטורפת בשנים האחרונות, אלא הירידה בריבית במשק.

פורסם

מצטער, לא מסכים אתך.

גם בני מעמד בינוני גידלו לאחרונה שלושה צאצאים ומעלה, וגם אצל בני המגזר הערבי יש היום צורך בדירות מחוץ לבנייה המסורתית בצמוד לבית ההורים.

כמה צעירים אתה מכיר היום שיסתפקו בשכירת חדר אצל איזה זקנה בסמוך לאוניברסיטה או לטכניון?

אז אולי לא כל העליות נגרמו מהעליה בביקוש אבל אני משוכנע שלא ניתן לתלות את כל העלייה רק בגובה הריבית.

יוסי

פורסם (נערך)

תקראו מאמר מאחד שאולי מבין על העליות והירידות בשוק הנדל"ן

http://www.madlan.co.il/article/areFlatPricesAlwaysRising

או סקירה של משרד האוצר

http://mof.gov.il/ChiefEcon/EconomyAndResearch/DocLib2/SkiratNadlan_2015Q1.pdf

עריכה אחרונה על ידי ישה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כולה 100 אלף, מה דירה עכשיו?? ועוד בשיא המחירים?

תקרא קצת ב"הסולידית", תעשה תיק פשוט עם 1 עד 4 קרנות מחקות מדד שבטווח הארוח ירוויחו לך כמה אחוזים כל שנה, זה מתחרה בתשואה של דירה רק בלי כל התסבוך, רק ללחוץ על כמה כפתורים באינטרנט והכל מוכן.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אם השוק של הדירות עולה אז ה"שיא" עליו אתה מדבר הוא בסה"כ המקסימום בנקודת הזמן הנוכחית. זה עוד יכול לעלות (או לרדת, לך תדע).

"הסולידית" זה טוב ויפה אבל גם פה אתה סומך על סמוך - אם נכנס למיתון המדד לא יעזור לך והכמה אחוזים בשנה האלה יכולים להיות גם אפסיים (שלא לדבר על אם תהיה בקרוב נפילה בשווקים כפי שכל מיני רואי שחורות חוזים). דירה נותנת פוטנציאל תשואה כפול - גם על שכירות וגם על עליית שווי הנכס. נכון, כשמו כן הוא, זה פוטנציאל בלבד, אבל לצערי אף אחד מאיתנו לא יכול לחזות במדויק איזו השקעה תהיה מוצלחת יותר. בימינו הכל הימור...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפותח השרשור יש לו אפשרות להשקיע בהלוואת מסוג PEER2PEER ולראות תשואה יפה וסולידית

או אם הוא רוצה יש גם אופציה להשקיע בעסק כשותף ולראות איך הוא מחזיר את ההשקעה או במניות

מי אמר שתיהיה חייב להשקיע בנדל"ן, באיזה שכונה נידחת בב"ש או בהדר בחיפה ולקוות לרצף שכירויות

מה גם שיש אחלה דירות פנויות בחיפה לסטודנטים ולא ימהרו להיכנס לדירה שלא נראית טוב ומשופצת.

בתור סטודנט מהאזור ראיתי הרבה דירות גמורות שביקשו שכ"ד גבוה ולא עברו שיפוץ/ללא ריהוט וכו

היום גם בונים פרויקט מעונות חדשים ליד הטכניון מה שמתחרה מאד בשוק הדירות להשכרה באזור.

אם אתה מהמרכז זה אומר להתנהל מול דיירים ונסיעות לצפון ובזבוז ימי עבודה ושיפוצים ויותר

בשביל 2500 שקל בחודש שאף אחד לא מבטיח לך רצף של שכירות.

פורסם (נערך)

כבר דובר על נושא ההלוואות peer2peer לא מעט בדפי הפורום הזה. הרבה אנשים דיווחו על כך שהלווה לא החזיר את הכסף והתשואה היתה נמוכה במיוחד.

עריכה אחרונה על ידי קאררה

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תוכן חדש...