Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק ברכב חדש PASSAT 1.8

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

הרכב ברשותי קצת יותר מחודש, הצהרות היצרן מאד אופטימיות.

בבדיקת תדלוק הרכב הראה צריכה של 10 ק"מ לליטר בנזין. קרוב לנתוני מחשב הרכב.

הנסועה שלי משולבת, חצי עירוני חצי בינעירוני.

עם הצהרות יצרן של 17 במשולב! 20 קמ לליטר בבינערוני ו 15 בעירוני, האם התוצאות שקיבלתי תקינות או שמצריך בדיקה במוסך?

הרכב גמע עד כה 1500 ק"מ - האם צריכת הדלק במנוע חדש ובתול יותר גבוהה בהתחלה?

המנוע הנ"ל קיים בעוד הרבה רכבי הקונצרן, האם כולם מקבלים תוצאות זהות? כיצד ניתן לשפר את הצריכה?

תודה

עריכה אחרונה על ידי Ameer.86
פורסם
הרכב גמע עד כה 1500 ק"מ - האם צריכת הדלק במנוע חדש ובתול יותר גבוהה בהתחלה?

קודם כל, כן.

בהתחשב במשקל של הרכב (1.4 טון), בהספק של המנוע (180 כ"ס), אני לא חושב שתראה 15 ק"מ לליטר משולב, לעולם. אם תראה 12, אני חושב שזה לא רע.

שיפור הצריכה בא מהאצות עדינות ככל הניתן ושמירה על מהירות קבועה בכביש המהיר, רצוי לא מעל 100-110 קמ"ש. כמובן שאם תנהג ככה כל הזמן, אז באמת היה מספיק מנוע ה-1.4... אבל זה הרעיון בגדול.

גם לחץ אוויר תקין בצמיגים, שמירה על מינימום מטען ברכב ונהיגה עם חלונות סגורים עוזרת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בהתחשב במשקל של הרכב (1.4 טון), בהספק של המנוע (180 כ"ס), אני לא חושב שתראה 15 ק"מ לליטר משולב, לעולם. אם תראה 12, אני חושב שזה לא רע.

אולי לא 15 משולב, אבל 10 ק"מ לליטר נשמע לי מעט לנסועה המתוארת (אלא אם כן החלק העירוני זה פקקי גוש דן). במונדאו ששוקלת 150 ק"ג יותר ועם מנוע 2 ליטר ו-200 כ"ס ותיבה עם מצמדים רטובים אשתי משיגה יותר מ-11 ק"מ לליטר בתמהיל די דומה של נסועה (אולי מעט יותר בין עירוני). פאסאט עם מנוע מודרני ומיועד לחסכון ותיבה עם מצמדים יבשים אמורה להציג נתונים טובים בהרבה.

בכל זאת, אחזק את falou - לסגנון הנהיגה יש השפעה גדולה על צריכת הדלק, ואחרי כמה אלפי ק"מ הצריכה משתפרת במעט. אוסיף שגם לתוואי הנסיעה יש השפעה לא קטנה - תוואי הררי, פקקים קשים או נסיעות קצרות יגדילו את צריכת הדלק.

פורסם

הנתונים של יצרן מאוד אופטימיים. 1-20 בבין עירוני עם 1.8 טורבו זה קצת מנותק מהמציאות.

1-10 בממוצע זה צריכה סבירה לרכב כזה. מניח שזה ישתפר במעט אחרי ההרצה, אבל אני לא מאמין שהנתון יכפיל את עצמו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

האוריס שהייתה לי לפני הרכב הזה הציגה צריכהשל 9 בבמוצע. ככה שאני רגיל לצריכה כזו.

הרכב מפתה ״ללחוץ״ הדחיפה שנותן ממכרת ולעיתים לוחץ ומאיץ גם בעליות עם מזגן. (הנאה מהכוח שלא הרגשתי ברכב הקודם)

החשש שלי הוא מתקלה/פגם בגלל שהנתון רחוק מאאד מהצהרת היצרן.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אין שום תקלה. בדקתי את הרכב שלך 1.8 tsi חדש) במשך שלושה ימים וגם אצלי הכי טוב במשולב יצא 11:1 והרוב בינעירוני. ככלל, מנועי הטורבו של VAG מאד ערמומיים...אם אתה דורש ביצועים כפי שדרשתי אז לא לגמרי חסכוניים.

Sent from my m2 note using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

ואגב, מי בכלל מתחשב בנתוני יצרן שהם נתוני מעבדה הרחוקים מהמציאות / שקר כלשהו (ראה מקרה מיצובישי...). צריך לקרוא כתבות מבחן או לבדוק הלכה-למעשה.

Sent from my m2 note using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

לנתוני התקינה לצריכת דלק האירופאית יש מטרה אחת בלבד- השגת פליטת co2 נמוכה ככל שניתן. זה מהסיבה שקטגוריות המיסוי והביטוח באירופה נקבעות בעיקר בהתאם לפליטה זו.

נתונים אלה טובים אך ורק לצורכי השוואה ותו לא! סביר להניח שרכב עם תצרוכת דלק תקנית נמוכה יהיה כזה גם בחיי היומיום.

צריכת הדלק בפועל שונה מאד מנתוני התקינה ומושפעת מכל כך הרבה משתנים שאין מקום להשוואה בין רכב אחד למשנהו ובין נהג אחד למשנהו אפילו בנהיגה באותו הרכב, אפילו באותו מסלול.

מה שחשוב זה העקביות בצריכה אישית במסלולי הנסיעה המוכרים לך. חריגה משמעותית מהנורמה שלך צריך לבדוק.

יש אתרים בארץ ובחו״ל שבהם נהגים מזרימים מידע אישי. בממוצע זה יכול לתת לך כוון מסויים, לא יותר מזה.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

נתוני תצרוכת הדלק אצל רוב, אם לא כל היצרנים רחוקים מאוד מהמציאות.

הם תמיד היו מופרזים אבל בשנים האחרונות ההפרש בין המציאות למוצהר הולך וגדל.

זה אחד השקרים הגלויים לכל של תעשיית הרכב בשנים האחרונות ומטרתו לאפשר ליצרנים לעמוד בתקני זיהום האויר המנותקים מהמציאות שמפילים עליהם.

פורסם

אני עם מנוע דומה (leon 1.8 )

נוסע בערך 80:20 לטובת בינעירוני ואני מצליח להגיע ל 1:13.5-14.

הרכב כבר 15 אלף ק"מ.

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם

אמנם פות"ש שאל, אבל אין מקום להשוות בין הלאון הקלה לפסאט הכבדה משמעותית, מניח שגם הצמיגים שונים.

גם סגנון נהיגה, נסיעה מחוץ לעיר בתוואי שטוח והמנוע שנפתח, מיטיבים. אפשר להשוות לסופרב בתנאים דומים.

עדיין טוב לדעת!

פורסם

אז זהו שגם החצי הבינערוני אצלי עמוס ברמזורים... ככה שאפשר להגיד שהרוב עירוני... והנהיגה שלי, לפחות עכשיו כשיש התרגשות מהכח שלא היה בעבר, קצת לא חסכונית.

פורסם

סליחה שאני מתפרץ

אני כל הזמן מתפלא על הנתונים שאנשים נותנים 20:80, 50:50 איך אתם קובעים את זה, אצלי במחשב הרכב יש מהירות ממוצעת...לדעתי זה מדד יותר מדוייק לחישוב. האם יש לעוד מותגים נתון כזה או רק לסיטרואן?

פורסם

מנוע טורבו 1.8 על פאסאט יעשה 1ל8 בתוך העיר במקרה הטוב. תוסיף לחיצות והאצות וזה יחמיר. לא משאיר הרבה מקום לחיסכון בשיוט, כשגם הוא לא רגוע ועם "לחיצות".

• תוכן חדש...