Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעוד לצערי אני לא פועל נגד תרבות הטיפים, אם אני זוכה לשירות גרוע מאוד ממלצר (וזה די נדיר האמת), אני לא משאיר טיפ בכלל.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איך מתדלק יכול לדעת איזה שמן למלא וכמה!?

בטוח יש מלא פאשלות!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

mark_Avn ניסיתי לא להגיב לנושא הטעון הזה, אבל אני חייב להתייחס לטענות שלך בעניין ההתיחסות למי שנחות והספר וכו'.

נוהג מתן טיפ הוא הפוך ממה שאתה מיחס לו (חמלה כלפי הנחות) אלא התנשאות וקבלת תעדוף גבוה בזכות זה שאתה עשיר. ואסביר:

יש בו מעין זלזלול באדם שנותן שירות שבא ממעמד נמוך, ובכמה גרושים ניתן "לקנות" אותו לצורך קבלת שירות אקסטרא, אישי וטוב יותר משניתן לאחרים, וניתן לראות איך נותני שירות "מקרקרים" סביב אלה שנראה להם שיש ביכולתם לתת טיפ גבוה.

בעזרת אותו טיפ הוא מפלה מישהו אחר ששילם בדיוק אותו סכום עבור אותו שירות, מכיוון שיש ביכולתו לתת שוחד ולהפוך את נותן השירות לשפוט שלו.

מדינות בהם ערך הכבוד העצמי הוא גבוה, לא יאפשרו לך לתת טיפ, תנסה לתת טיפ ביפן, מלצר יעשה חרקירי לפני שיקבל טיפ. זו פגיעה בכבודו.

הערה נוספת, הטיפ באבולוציה שלו, הוא מניפולציה שמפעילים נותני השירות על לקוחות שלא מרגישים בנוח מולם, אנשים אלו אינם מוחלשים, אדם חלש מודה על כך שניתן לו המעט שהוא מקבל, אדם חזק יוצא אחרי סועדים ודורש אקסטרא, שיקח את האסרטיביות הזו שלו אל מול המעסיק ולא מול הלקחות (שבלעדיהם אין לו איפה לעבוד), וידרוש את שמגיע לו ממנו, ולא מהם, הרי הוא לא פרילנסר של הלקוחות אלא פועל של מעסיקו.

יום טוב לך. וטיפ לחיים, אל תצפה אף פעם לטיפ, כך תהיה מסופק יותר מעבודתך

אין עבודה בזויה, הדבר היחיד שבזוי זה לסחוט לקוחות לתת מעבר למה שהתחיבו

פורסם

כמעט ולא נתקל במתדלקים.

מתדלק בשירות עצמי.

זול יותר ובי בלבולי מוח, אז מה אם יצאתי מהאוטו.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בעמוד 2 בתגובה האחרונה רשמתי את דעתי, יתכן כי זה לא עניין אף אחד מכם או שאף אחד לא קרא אותה.

אבל אני לא מבין: למה אתה מרגישים חייבים להשאיר טיפ למצרים, ולא לתת לנותני שירות אחרים? כי זו התרבות? זו קצת צביעות לדעתי.

פורסם

מי אמר לך שמרגישים חייבים לתת טיפ למלצרים? זוהי קביעתך.

מלצרים בעמדה מניפולטיבית חזקה יותר, שכן לרוב במסעדה אתה עם אנשים, ואז יש להם מנוף מניפולטיבי שעל פיו יציירו אותך באור שלילי, וכך למעשה הם סוחטים ממך כסף. אז תחושת החובה היא חברתית, ולא כלפי המלצר שרק משתמש בחברה כמנפולציה להרוויח, כמו הרבה מחוות אחרות שאנחנו עושים ביום יום אך ורק כדי להצטייר נכון חברתית.

אני מרגיש נוח מאד לא לתת למלצר טיפ.

פורסם

גם אני, אבל כשאתה עם אנשים וכולם שמים למרות שהשירות היה חרא, אתה תרגיש לא נעים.

בדיוק כפי שאתה טוען.

כשאתה עם אנשים וכולם שמים אתה לא שם?

בטוח יש מלא פאשלות!

שוב חוזר על השאלה...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

בטוח יש מלא פאשלות!

לא בטוח שזה נכון ,לפי דעתי אפשר לבדוק לפי דגם של רכב ,הרי יש לכל תחנת דלק דף למילוי לחץ בצמיגים.

ובנוסף כמה פעמים שמעתי שמתדלקים שואלים מה סוג השמן ואז מוסיפים אם חסר,וכמה ?- זה לא מסובך ,קצת רקע טכני והסברה כל אחת יכול ללמוד איך בודקים כמה שמן חסר.

פורסם

אוקיי קיבלתי את הטעונות שלכם ויכול שיצאתי קצת אהבל.

אבל מי שחושב שבכך כשהוא מביא למתדלק טיפ בסוף התדלוק הוא דואג לכך שהעבודה תעשה בצורה איכותית הוא טועה כי המתדלק לא יודע אם הוא יקבל טיפ,לכן בכל מקרה המתדלק עושה את את זה העבודה.

יש מתדלקים שמנקים חלונות בלי רשות ויש כאלה שישאלו,אבל בכל מקרה לדעתי כנורמה חברתית אם ביקשת שינקו לך חלון ניתן להשאיר טיפ(בדר"כ על ידי עיגול העודף ככה גם הטיפ לא ניתן בנפרד מהשרות ואף אחד לא מרגיש שום יחסי נחיתות או הרגשה שמנסים לסחוט ממנו כסף,במידה משולם במזומן).

מעבר לכך אני אישית כמתדלק לשעבר כשהייתי צריך לתת שירות ללקוח עם בעיית אישיות רציניות הייתי מחזיר בכמה שיותר מטבעות קטנות שאפשר(ולא בשביל קבלת טיפ).

למנהל התחנה יש טבלה עם צמיגיות ושמנים ולאיזה יצרנים זה מתאים.

עוד משהו שהיה ככל זה רכב ישן זה 20W50 ו15W40 רכבים קצת פחות ישנים בני 15 ומתחת 10W40 וחדשים יותר 5W40 ו5W30(ככה היה בדור אלון לפני 3 שנים לפחות אצלנו בתחנה).

היום כשאני חושב על זה טעות ויש צורך בבדיקת על המנוע קר ובדיקה בספר לגבי התקן מתאים.

פורסם

אני באופן כללי נהנה מאוד לוותר על נותני שירות,

אם אני יכול לבצע אתזה בעצמי - מה טוב.

אני עם רישיון כבר 6 שנים בערך ומעולם לא נכנסתי לתחנה בתדלוק מלא אלא רק עצמי(גם אם בהטבות מסויימות שירות מלא יצא לי זול יותר).

כנ"ל בסופרים,

הקופות החדשות של השופרסל הן תענוג בשבילי - חוסך מפגש עם נותן שירות.

לא מוצא לנכון לעבור נציג או נותן שירות על משהו בסיסי וקל שיש אופציה לבצע בעצמי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
אם מישהו היה מנקה לי משהו ברכב בלי שאני מבקש אני אתעצבן.

בנוסף אני אנטי טיפים בכללי,אתם עובדים בשביל משכורת, אין סיבה שאני אשלם לכם.

++!

להתעצבן זאת מילה חלשה יחסית למצב

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.

• תוכן חדש...