Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 188
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הפוך גוטה, הפוך.

הוא מתלונן (ובצדק מוחלט) שבגלל שהם מוכרים כ"כ בזול לליסינג ובגלל שהם רוצים לשמר ערך לצי של חברת הליסינג, המחיר לצרכן הפשוט הוא גבוהה בצורה מלאכותית מאוד.

רק שאתה לא חייב לקנות.

אתה יכול לקנות מיבואן שלא חזק בליסינג ואם הם מרויחים כל כך הרבה אז תביא לבד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא מסכים, אם יש כשל שוק, צריך לתקן אותו, לא למצוא דרכים עוקפות. מה זה פה, פארטאציה אהובתי?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

צודק ,

הבעיה היא שלאוצר אין אינטרס לתקן את כשל השוק הזה.

כל בעלי רכבי הליסינג משלמים שווי רכב לפי מחיר המחירון ואם יכפו הורדה של מחירים , או שיאלצו לספוג ירידה בגביית המיסים

או ששר האוצר יאלץ לחתום על העלאה של אחוז השווי לרכב ליסינג, כלומר העלאת מיסים.

ומשום מה לא נראה לי שכחלון יעשה את זה.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
אני בכלל לא בטוח שחברת הליסינג משלמת מכס בקניית הרכב.

גם אם חברות הליסינג כן משלמות את המיסים, הן מקבלות הלוואות מהבנקים וגם אשראי מסובסד מהיבואן (כפי שציטטתי לגבי רנו פלואנס) וההון העצמי שלהם מאוד קטן. זה כמו לחיות על חבית בנזין כשמסביב כולם משחקים בגפרורים.

"שיעור הרווח לפני מס הוא 2%–3% בלבד. זאת, כאשר החברות בענף ממונפות מאוד, המכוניות משמשות ביטחונות, ושיעור ההון העצמי הנפוץ בענף נע סביב 11%–18% מהמאזן."

כל זמן שהן מרויחות לפחות את ה 2% האלה, בעל הבית של חברת הליסינג עושה עסק טוב: על כל 15 ש"ח ( באמצע בין 11% ובין 18% ) הוא מרויח 2-3 ש"ח. הלוואי על כולנו.

אם אני זוכר נכון, הנושא שאתה מדבר עליו הוא אחת מהמלצות ועדת זליכה.

נכון מאוד. הזכרת נושא מאוד חשוב. בדקתי ומתברר :

"אולם, בשבוע שעבר נחשפה לראשונה טיוטה של חוק ההסדרים, שממנה עולה כי מסקנותיה העיקריות של ועדת זליכה - אלה שמשקלן נחשב לקריטי ביותר עבור יבואני הרכב - נעדרות מן הטיוטה. מדובר ..., והטלת מגבלה על גובה ההנחות שמותר ליבואני הרכב להעניק לחברות הליסינג."

חבל, זו מסקנה פשוטה וקלה לישום והיתה יכולה לשנות מהיסוד את מחירי הרכבים החדשים.

במקום זה, הפערים עוד החמירו מאז זליכה.

ב 2011, עלות מאזדה 3 ליבואן היתה 47,000 ש"ח, והמיסים על הרכב (כולל גם מע"מ) היו כ 49,000 ש"ח. מחיר מאזדה 3 לאנשים פרטים היה 120,000 ש"ח. מאז עד היום מטבע הין היפני ירד מאוד לעומת השקל מה שהיה אמור להוזיל את מחיר המאזדה 3 לאנשים פרטים אבל המחיר לקונה הפרטי דווקא עלה לכ 128,000 ש"ח !

אני אשאל אחרת. מה אכפת לי כמה הוא עולה לחברת הליסינג?

אם כדאי לי אני קונה ואם לא אז לא. החשבו7 שלי הוא מה כדאי לי ולא כמה המוכר מרויח[. [/quote

כל הרעיון של מלחמה בקרטלים ובמונופולים הוא כדי לאפשר חברה בריאה, שבה מעמד הביניים מהווה חלק גדול מהאוכלוסיה, ולא הידרדרות למדינת עולם שלישי שבה כמעט כולם עניים, מעטים הם במעמד הביניים, ושבריר אחוז הם מיליארדרים.

אפילו בארה"ב, ארץ הקפיטליזם הקלאסי, הבינו זאת וכבר לפני כ 100 שנה חוקקו חוקים נגד מונופולים ונשיא ארה"ב, טדי רוזוולט הכריח להתפצל את הגופים ששלטו על הנפט, הרכבות ועוד.

אם בכל זאת תתעקש להיכנס לחשבון הזה אז חברת הליסינג לא צריכה את אולם התצוגה, מרכז המסירות ועוד כל מיני שטויות שעולות רבה כסף .

נכון, אבל זה לא כל כך הרבה כסף ומצדיק רק פער קטן בין המחיר לקונה הפרטי ובין המחיר לקונים הגדולים- חברות הליסינג.

בודאי אחד מההכנסות הגדולות של המדינה הוא שווי השימוש שנגזר ישירות מעלות הרכב במחירון היבש:

דהינו שווי המס ליונדאי I30 ממוצעת הוא 132900*0.0248 = 3295 ש"ח בחודש,

במידה והשווי היה מחושב לפי המחיר בפועל (בערך 105000 ש"ח) המדינה הייתה מקבלת רק 105000*0.0248 = 2604 ש"ח בחודש

הפסד של 691 ש"ח, תכפיל בכמות רכבי הליסינג, ומצאת עוד פרה חולבת.

נכון, אבל זה גם עוזר לנו, אלה שקונים רכבים, שהרי זה לוחץ קצת על היבואן לא להעלות את המחיר לאנשים פרטים, מה שאוטומטית יפגע עוד בנטו של נהג הליסינג ויקטין את האטרקטיביות של אותו רכב בליסינג.

שאפו לפות"ש על הנתונים המדהימים. אם ככה כל הסיפורים על זה שהרכבים בארץ יקרים בגלל מיסים הוא פשוט לא נכון. מסתבר אפשר למכור פלואנס ב90K ועדיין להרוויח! הגיע הזמן להתחיל במחאה שתשים קץ לחרפה הזאת.

הפוליטיקאים (ולא משנה מי בשלטון) ממש לא מתענינים במחאה שלנו, כי לפני הבחירות הויכוח מוסט ל"דחלילים" כמו "מי יחזיר שטחים לערבים" ואנשים מצביעים מתוך אנטי לצד השני ולא כדי לפתור בעיות שמעיקות עלינו. שורש הבעיה הוא שיטת הבחירות הדפוקה, ועד לשינוי שלה לא יטופל פה שום דבר ברצינות.

יהודה

פורסם
לא מסכים, אם יש כשל שוק, צריך לתקן אותו, לא למצוא דרכים עוקפות. מה זה פה, פארטאציה אהובתי?

הכשל היחיד הוא המונופול של כל יבואן על המותג שלו.

מצד אחד רכב זה לא מיקסר וחייבים תמיכה של היצרן ומצד שני זה יוצר מונופול מאוד לא בריא.

נכון להיום אני לא רואה פיתרון יותר מעשי מיבוא מקביל תחת מגבלות ופיקוח.

פורסם (נערך)

נהג לילה, יבוא מקביל הוא לא הפתרון (ניסיתי וזה פשוט לא עובד, אחרי שלחלוטין התיאשתי הלכתי לקבל חויה מתקנת אצל היבואן הרשמי, שילמתי מקדמה, קיבלתי VIN, שילמתי את כל הסכום וקיבלתי רכב תוך שבוע). זה תחום בעייתי מאוד כי לדילרים הרשמיים אסור להתעסק עם יבואן מקביל. הרכב עובר כל כך הרבה ידיים עד שהוא מגיע לצרכן שזה פשוט בדיחה.

כך זה עובד: היצרן מוכר לדילר רשמי. דילר רשמי מוכר לדילר לא רשמי. מדילר לא רשמי מזמין היבואן המקביל. למעשה יוצא שיבוא המקביל עובד עם מלאי רכבים לדילרים לא רשמיים.

וגם יש שאלות לגבי מימוש אחריות במקרה הצורך, מי יתקן את הרכב במוסך מורשה יבואן כאשר הם לא ראו רכב כזה בחיים? כלומר אני הופך לשפן ניסיונות, עד שאולי יצליחו לתקן תקלות אם יהיו.

אני האמנתי כך כך בפתרון יבוא המקביל שהלכתי לנסות את זה בעצמי. אחרי שנכוויתי, אני הבנתי שהפתרון הזה לא עובד. למרבה הצער, אין פתרון אחר לקניית רכב חדש חוץ מאצל יבואן הרשמי או יבוא אישי.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא אמרתי שזה עובד חלק ושזה שווה את הטירחה. מה שאמרתי זה שהאופציה קיימת ורק הלקוח יכול להחליט כמה שווה לו להתעסק בזה מול החיסכון הצפוי.

זה שהאופציה של לקנות ולהביא לבד לא חוסכת סכום משמעותי רומזת גם על החזירות של היבואן. אל תשכח שחברות הליסינג לרוב מטפלות לבד ולכן גם האחריות שהם מקבלים שונה (ואחריות עולה כסף).

פורסם (נערך)

אם לפחות היה בזה חיסכון - אני מבין שאפשר לקבל טירחה נוספת. הרכב שהגיע לארץ התברר שהרכב הזה רחוק יותר יקר ממה ששילמתי להם (דיברתי איתם על רמת גימור קצת מעל בסיסית, הם הביאו את הבסיסית שמיועדת לצאי רכב ורמת גימור מטורפת לחלוטין, מכיוון שהרכב המקורי שהזמנתי היה רכב שהם לא יכלו לספק והרכב המדובר הוא בכלל אלטרנטיבה שהם הציעו לא הייתי מוכן להתפשר על רמת גימור בסיסית כאשר מדובר על רכב ללא שירות בארץ, הרי המוסכים שאמורים לטפל ברכבים האלו באופן רשמי, מעולם לא ראו אותם, לשלם יותר כסף ולהיות שפן ניסיונות לא רציתי). האירוניה היא ששנה אחרי שכבר היה ברשותי רכב שקניתי מיבואן הרשמי, הם עדיין ניסו למכור את אותו הרכב היקר. :shock: לא יודע אם הצליחו בסוף, אבל בשני הוריאציות שהם הביאו, ליבואן הרשמי של מותג אחר, היו אופציות עדיפות שקולות יחסית למחיר.

לפחות במקרה שלי זה לא עבד (במקרים אחרים אולי זה היה יותר טוב - אני לא יודע). אני לא הייתי רוצה לחזור על החוויה. לכל הפחות נכון לזמן שאני ניסיתי, כל העסק הזה לא היה בשל. אולי אני בכל לא בסדר כי הציפיות שלי היו גבוהות יותר, חשבתי שזה אמור להתנהל כמו אצל יבואן רגיל. בשורה התחתונה לא הגרשתי שאני לקוח חשוב להם.

להבדיל למשל מיבואן רשמי, שם כן הרגשתי שאני חשוב להם. ולדוגמא אציין לטובה את החויה מהשקה של פיאט, הם התקשרו עלי ושאלו איך היה. התשומת לב הזאת בונה את החויה.

הרכב שלי שהזמנתי מהיבואן הרשמי, גם שם החוייה הייתה מאוד חיובים והיחס היה נהדר. כך גם אצל יבואן רשמי נוסף שעזרתי להזמין את הרכב לאבא.

אני מקווה שיום אחד יבוא מקביל בארץ יהיה ראוי לצרכן. אבל עדיין זה לא שם.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יבוא זה מקצוע. היבואנים (לא רק של רכבים) משקיעים לא מעט כסף ואנרגיה כדי לצמצם עלויות ואני לא יודע לעשות את זה טוב כמוהם.

בגלל זה אני משתמש בשירותיהם ומשלם את ההפרש בשביל הנוחות והביטחון שהם מוכרים לי.

פורסם

כאשר באנגליה היו מרווחים כאלה, חוקקו שם חוק שהגביל את הפער בין המחיר הרשמי והמחיר לקונים גדולים כמו חברות הליסינג. זה קצת דומה לחוק של שכר הבנקאים- שהמנהלים בבנק ירויחו לכל היותר פי X מהעובדים הזוטרים.

ומתי אצלינו תהיה ממשלה "אנגלית" ?

התערבות ממשלתית זה מה שהכי פחות היית רוצה. עדיף שימכרו למי שרוצים בכמה שרוצים.

מה שצריך זה שיבטלו את ההגבלות והתקנות ההזויות, יבטלו את התקינה המטופשת, אישור מוסך יבואן, ויאפשרו לייבא רכבים על סמך תקן אירופאי. ככה שיהיה אפשר לקנות אוטו בגרמניה, להביא אותו לישראל, לשלם מס ייבוא, לעבור טסט, לקבל מס' רישוי ולנסוע לשלום.

נתקעת עם תקלה בלי אחריות ובלי חלפים לרכב שיוצר לשוק המקומי בלבד - זבש"ך. אבל זאת צריכה להיות בחירה שלך לחסוך להביא רכב שאין לו אבא ואמא, ולא של הממשלה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה לא יקרה.

קודם כל מכון התקנים צריך להרויח. שנית, אנחנו לא אירופה וצריך לבצע התאמות (סתם לדוגמא חובת המזגן).

אם יהיה הרהנ יבוא אישי ומכון התקנים יצטרך לבדוק רק 3-4 סעיפים זה יעלה ללקוח כמה אלפי שקלים בדיקה ועוד כחצי שנה אחסנה עד שהם יבצעו אותה (ואני מאוד מקל בענייני ליחות הזמנים שלהם).

פורסם

ND, בחיי שאני לא מבין את ההקלות שאתה נותן פה ליבואנים.

מה לא ברור באמירה של בגירה (שוב, אני מסכים עימו...), שנותנים לך מחיר מנופח שנועד לשמור אך ורק על חברות הליסינג, ולכן אתה משלם יותר מאשר היית משלם בשוק נעדר חברות ליסינג ו/או מוסדר? בשוק שלנו אין תחרות. אם היתה תחרות, רכבים מיפן, גרמניה, קוריאה וכו' לא היו עולים אותו דבר, ולו בשל עלויות הובלה. אם היתה הסדרה, פורד העולמית לא היו עושים יד אחת עם דלק מוטורוס כדי למנוע יבוא מוסדר על ידי איילון - והממשלה היתה עושה משהו בנידון.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אין ספק שאנחנו משלמים יותר אבל אל תשכח ש 70% מבעלי הרכבים החדשים נהנים מההסדר הזה. אתה חושב שנייתי נותן רכב צמוד פלוס משכורת זהה לעובד שלי אם הרכב היה עולה לי יותר?

פורד עשתה יד אחד עם דלק בדיוק כמו שהיא עושה את זה בכל מקום אחר וככה נהוג ברוב התחומים כשיש לך יבואן רשמי שיושב עם חוזה. לי עש חוזה כזה עם חברה גדולה ומופיע בו מפורשות עמלה של 15% בלתי תלויה על כל מוצר שיגיע לארץ גם אם מדובר במישהו שנסע לחול והביא אותו איתו.

עד כמה שננסה לא נצליח להגיע לשוק חופשי לגמרי והדבר היחיד שנשאר זה להילחם בקרטל.

• תוכן חדש...