Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

-לכל הצעה יש מגרעות והשאלה היא איזה הצעה פחות גרועה, ההצעה שכתבתי עליה או המשך המצב הקיים שבו הרכבים יקרים כי רווחי היבואנים גבוהים מאוד.

התרגיל שעליו אתה מצביע יכול אמנם להתממש וזו אכן מגרעת. מצד שני, קרוב לודאי שמימוש הורדת המס המוצעת יביא לביקוש גדול לרכבי מיקרו-ואן ויבואן שייקר כך את מחיר המיקרו-ואן שלו יפסיד שוק גדול. שווה לו? לדעתי לא.

-כתבת "לעומת זאת כל רכב נקנה ממקור אחר והם לא זהים ולכן יכולה להיות שונות גדולה". נראה לי שדווקא פשוט יותר לפקח על מחירי הרכבים כי המכס כבר יודע מה מחיר הרכב בנמל CIF , שעליו מחושבים המיסים.

-לגבי "כאשר המחיר לא מפוקח , על היבואן לשכנע כל לקוח שהמחיר הוגן ולא מנופח. כאשר המחיר מפוקח , צריך לשכנע פקיד אחד בלבד." זה נכון בשוק נורמלי, אבל שוק הרכבים מעוות כאשר אוליגופול יבואני הרכב פועל נגד התחרות. כאשר יש כשל שוק כזה, צריך לתקן על ידי פיקוח. היתרון של הצעת פיקוח זו הוא שיבואן הרכב לא חיב להשתתף בו כך שיבואני הרכב לא יכולים לעכב את הרפורמה על ידי פניה לבג"צ.

יהודה

• תגובות 188
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יהודה

אני אלך איתך הפוך

שר התחבורה מת להיות כמו כחלון מושיע העם בסללולר.

אם מה שאתה מציע הוא היה כזה קלי קלות ,הוא לא היה עושה?

לא לשכוח שלכל מהלך הוא צריך אישור של האוצר

אז צריך להחזיר את ארידור שהוריד מיסים רק עד לנפח של 1300 סמ"ק להיטיב עם העם, והשאיר את המיסים כפי שהיו על שאר המכוניות ל "עשירים".

מה שאפשר היה לעשות לפני 30 שנה פלוס לא עובד כיום.

גם מי שלא משתתף בתוכנית רשאי לבג"צ אם זה פוגע בו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אם מה שאתה מציע הוא היה כזה קלי קלות ,הוא לא היה עושה?

לא לשכוח שלכל מהלך הוא צריך אישור של האוצר

אולי פשוט לא חשבו על זה? ואולי יש סיבה טובה (אבל לא ידועה) לא לעשות רפורמה כזו ?

אז צריך להחזיר את ארידור שהוריד מיסים רק עד לנפח של 1300 סמ"ק להיטיב עם העם, והשאיר את המיסים כפי שהיו על שאר המכוניות ל "עשירים".

הטבת המס של ארידור חלה על רוב הרכבים שמכרו, כלומר הקטינה את הכנסות המדינה ממיסים על רכב. ההצעה הנוכחית מתיחסת לקבוצה קטנה יותר של רכבים, מיקרואנים, כך שניתן לקזז את ההטבה עם הגדלת מס קטנה על רכבים שעולים יותר, כך שלא תהיה פגיעה בהכנסות המדינה ממיסים.

גם מי שלא משתתף בתוכנית רשאי לבג"צ אם זה פוגע בו

צודק. אבל עדיין רוב היבואנים העיקרים (מבחינת כמות מכירות) יתמכו כי יהיה להם דגם רכב רלבנטי.

יהודה

פורסם

המלצתי ולא בציניות

אם סטיו הצליח לחולל מהפכה בוולפסבורג

אולי אתה תוכל לחולל מהפכה בירושלים

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לא ברור מדוע אתה צריך לטפל באדם שכותב במקום בענין עצמו. אין לי מושג מה זה "סטיו הצליח לחולל מהפכה בוולפסבורג" ומדוע צריך להתיחס לזה כאן. אודה לך אם להבא לא תגיב למה שאני כותב, וכמובן גם אני לא אגיב לדבריך.

יהודה

פורסם

רצונו של אדם כבודו וכמובן אכבד את רצונך

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
לא ברור מדוע אתה צריך לטפל באדם שכותב במקום בענין עצמו. אין לי מושג מה זה "סטיו הצליח לחולל מהפכה בוולפסבורג" ומדוע צריך להתיחס לזה כאן. אודה לך אם להבא לא תגיב למה שאני כותב, וכמובן גם אני לא אגיב לדבריך.

יהודה

יהודה ,

הייתי מצפה שקצת תתעדכן במה שקוורה בפורום גם מחוץ לשרשור הזה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?601725-חגיגה-גרמנית-מבחן-דרכים-כשפולקסווגן-פולו-GTI-הידנית-יוצאת-לכבוש-את-כבישי-ישראל

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

קראתי את הקישור ונראה שלא היתה כוונה שלילית במשפט של ישה "סטיו הצליח לחולל מהפכה בוולפסבורג". אני חוזר בי ממה שכתבתי ומצטער על כך.

יהודה

פורסם

מודה ועוזב ירוחם.

ותודה לירון שליח האו"ם למזרח התיכון

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...