Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב דיזל 60,000 ק"מ בשנה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי ששאלתי, ועניתם. אני מרכז את הדילמות שלי.

רנו קאפצ'ור דיזל - מחיר - 130,000 ש"ח - 26 ק"מ לליטר (נתוני יצרן)

דאציה דאסטר דיזל - 2*4 - 110,000 ש"ח - 22 ק"מ לליטר (נתוני יצרן)

סיטראן C4 דיזל פיקאסו 5 מושבים - 156,000 - 26 ק"מ לליטר (נתוני יצרן)

אם הדאציה היתה אוטומטית, לא הייתי מתלבט.

כאמור חשוב לי רכב אמין, חסכוני ומפנק לנסיעות ארוכות.

מה דעתכם?

פורסם

נוסע לבד או עם עוד אנשים?

אם אתה נוסע עם משפחה אז הדאסטר יפול עקב הבטיחות.

לפיקאסו יתרון בדומת תיבה אוטומטית רגילה מבחינת אמינות.

אני לא מוצא את המפרט של גרסאת הדיזל באתר היצרן על מנת להשוות.

פורסם (נערך)

בעקרון כל הרכבים שציינת לא אמינים במיוחד, הקפצ'ור יש לו נוחות נסיעה לא טובה (ראה מבחני דרכים) הדאצ'יה לא בטיחותי וידני, אז המומלץ ביותר הוא ה-c4 פיקאסו . לו גם יש את נוחות הנסיעה הגבוהה ביותר. חוץ מזה ה-c4 פיקאסו (5 מושבים) לא נמכר בדיזל. בדיזל נמכר רק ה-7 מושבים הגרנד פיקאסו וזה מקפיץ את המחיר ל-178000

עריכה אחרונה על ידי kingoftheroad123
פורסם

מבחינת דרישת הנוחות לנסיעות ארוכות, הדאסטר לא שייך לרשימה.

להבנתי מהשרשורים בנושא בימים האחרונים, גירסת הדיזל של הפיקאסו הקצר עוד לא משווקת ואין צפי לתחילת השיווק - מהיכן המחיר?

לא מכיר את הקאפצ'ור מספיק טוב (לצערי) - אבל ממליץ לשקול שנית גם פלואנס או מגאן אסטייט.

חזיר דיזל

פורסם

אז בין הפיקאסו לקפצ'ור כנראה שהפיקאסו לוקח .

תא מטען יותר גדול ועם יותר מרווח פנימי (רואים הבדל משמעותי במידות הרכב.)

פורסם (נערך)
בעקרון כל הרכבים שציינת לא אמינים במיוחד, הקפצ'ור יש לו נוחות נסיעה לא טובה (ראה מבחני דרכים) הדאצ'יה לא בטיחותי וידני, אז המומלץ ביותר הוא ה-c4 פיקאסו .

מה מתקלקל שוב ושוב בקפצ'ור ומה מתקלקל שוב ושוב בדאסטר?

המנוע של הדאסטר הוא מנוע ותיק יחסית שכבר הוכיח את עצמו במגוון יצרנים (מרצדס , ניסאן ועוד) והוא משודך לתיבה ידנית.

לא מכיר תקלה בולטת חוזרת.

בכל מקרה המנוע דיזל מופיע עם 120 כ"ס באתר של לובניסקי אבל לא המחיר.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

אם ידני בא בחשבון, אוקטביה 1.6TDI מעולה. היא יקרה (משהו כמו 150K+), אבל היא באה מאובזרת למדי. מדובר על רכב נוח ומרווח שמתאים לנסיעות ארוכות.

אל תקח את הדגם האוטומטי DSG7 !

יש גם אוקטביה 2.0TDI אוטומטית עם גיר מעולה DSG6, אבל היא יקרה מאוד, קרוב ל 190K (בדגם הזול והלא מאובזר, היא פחות מאובזרת מ1.6 המאובזרת שעולה הרבה פחות). יש לה מנוע חזק, מה שמאפשר לתמרן בקלות (לתפס מהר במהירות) גם במהירויות שיוט+.

ביטוח של שקודה יקר מאוד.

יש גם ראפיד דיזל ידנית 1.6. היא פחות נוחה ופחות מרווחת מאוקטביה. מדובר על סופר מיני סדאן שפותח עבור מדינות עולם השלישי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לגבי הסנדרו- אני לא בטוח שזה האוטו שהייתי רוצה להעביר בו 60 אלף ק"מ בשנה...

הייתי מכניס למשוואה גם 208 דיזל.

לדעתי המנצחת םה היא הפיקאסו- הרנו לא נוחה לנסיעות ארוכות, והדאצ'יה לא מספיק מעודנת.

פורסם

אני חושב שכדאי לך לשקול הנעה בגז.

בקילומטרז' כזה נראה שתחזיר את העלות די מהר.

במחירים האלו תוכל לרכוש אמריקאית בת שנתיים ולהסב לגז.

בקטגוריית הדיזל יש גם את הקיה סיד, גיר 7 הילוכים, מהניסיון שלי עד היום עם קיה האמינות מופתית.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

ממליץ לבדוק גם את הקיה סיד דיזל, היא מוצעת כרגע במחיר מוזל שהוא בדיוק באמצע בין הקפצ'ור לפיקאסו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

קיה סיד דיזל השוק שלה לא כל כך חזק, לכן לא מומלץ. אני ממליץ על רנו פלואנס דיזל, המשפחתית הכי מרווחת ונוחות נסיעה גבוהה מאוד. אם אתה לא בעניין של הפלואס אז הפיקאסו גם תהיה בחירה מעולה.

• תוכן חדש...