Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתחילת השבוע עלי לנסוע מספר פעמים בין ירושלים לגוש דן ובתוך הערים. צפוי מזג אוויר חורפי וגשום. אוכל להשתמש בשתי אופציות.

1. רנו מגאן I, מודל 2001 טורבו דיזל מרובת נסועה אך שמורה היטב - בלמים במצב מצויין, צמיגי פאלקן 914 חדשים, מערכת ABS ו4 כריות. בזמנו קיבל 4 כוכבי NCAP.

2. רנו מגאן II בנזין 2009. הרכב די מוזנח ומצבו הבטיחותי לא ברור . מאחור שני צמיגים סיניים די חדשים, חברת 'סטארפייר'. מקדימה צמיג אחד קונטיננטל שחוק בן 4 ועזר ממולו מישלן שחוק גם כן. בנסיעה שערכתי הרגשתי בבירור ברעידות חזקות ברכב ובהגה בבלימה סטנדרטית במהירות מעל 70. כשבלמתי רק עם הבלם יד בעדינות במהירויות כאלו אין כלל רעידה.

הרכב מגיע עם מערכת Esp - בקרת יציבות אלקטרונית ובעל 6 כריות, 5 כוכבי NCAP.

איזה רכב לדעת המבינים עדיף לשימוש בהיבט הבטיחותי ?

לצערי אין זה רלבנטי לטפל בימים הקרובים במגאן החדשה יותר. מה הייתם לוקחים לשימוש האמור ולמה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני ללא ספק הייתי בוחר בישנה ושמורה, עם היסטוריה ידועה.

במקרה שלך יש גם הבדל (גדול לטעמי) בדורות ובאיך שהרכב מרגיש, אולי שווה להתאזר בסבלנות ולחפש עוד קצת.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אני הייתי מחפש עוד רכבים,אבל אם חייב רק את שני אלו

מבחינת בטיחות המגאן של 2009 עדיפה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני חדשה מוזנחת,

מכניס אותה לטיפול גדול מקיף, מחליף צמיגים ויש לך רכב לכמה שנים קדימה, כמובן שעושה לרכב בדיקה או בודק לבד לסיפוק רצוני.

שמונה שנים זה הרבה הבדל ואם הקילומטרז נורמאלי לחדש, אז בלי להתבלבל בכלל.

Golf 1.6 DSG 2009

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב לתקופה ארוכה, במקומך הייתי קונה את הישנה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

צמיגים זה הדבר הכי חשוב.

אין בכלל ספק שהרכב עם הצמיגים התקינים עדיף.

אבל לא ברור מה המצב.

אם זו שאלת קנייה, נעביר לפורום ייעוץ ונתחיל מהתחלה (תקציב וכו').

אם אתה יכול להחליף צמיגים, תיקח את החדשה. היא כנראה עדיפה (ואי אפשר לדעת אם יש לה בעיות אחרות, עד שלא תחליף צמיגים...).

אם לא, תיקח את הישנה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לצערי אין זה רלבנטי לטפל בימים הקרובים במגאן החדשה יותר.

זו מילת המפתח - אני מבין שאתה קונה ונוסע as-is.

אל תקנה אף אחת מהן. אם זה המצב אתה לא יכול לקנות היום אוטו.

כעיקרון הייתי מעדיף את החדשה יותר, אבל משקיע בה בצמיגים, ואז בודק את מערכת הבלמים וההיגוי, וזה יכול להיות הוצאה כוללת של עוד כמה אלפים.

עדיף לנסוע באוטובוס.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

להבנתי, לא מדובר על התייעצות לקניה. מדובר על שימוש as-is עם הדגשה:

לצערי אין זה רלבנטי לטפל בימים הקרובים במגאן החדשה יותר.

פורסם (נערך)

מתנצל על ההבהרה המאוחרת :

אדגיש כי הדילמה הנ"ל אינה לגבי רכישת רכב (אחרת הייתי פותח ב"ייעוץ ברכישת רכב") , אלא במה בפועל להשתמש בארבעת הימים הקרובים לנסיעות הצפויות היומיות ירושלים-גוש דן ובתוך הערים. (מזג האויר יהיה כנראה חורפי).

המגאן הישנה והשמורה שלי (ולכן מוכרת ואופטימלית במצבה). המגאן II מופקדת אצלי לזמן קצר ועומדת לרשותי זמינה לשימוש, אך היות ואינה שלי וזמני וממוני מוגבלים לא אשקיע בה דבר.

מבחינת הבנתי נטיתי להשתמש בישנה התקינה אך עלו בי הרהורי ספק שראיתי תמונות מתאונה בצפון שהתרחשה אתמול עם מגאן I. חס ושלום , אולי עדיף להיות במצב זה במגאן II ?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4762583,00.html

6800964092394640360no.jpg

68010320991590640360no.jpg

עריכה אחרונה על ידי beamvelavan
פורסם

מבחינת הבנתי נטיתי להשתמש בישנה התקינה אך עלו בי הרהורי ספק שראיתי תמונות מתאונה בצפון שהתרחשה אתמול עם מגאן I. חס ושלום , אולי עדיף להיות במצב זה במגאן II ?

אולי.

ואולי לא היה משנה דבר.

החלטות אפשר לקבל לפי מה שיודעים, לא על סמך תסריטי קצה.

אתה כבר יודע שהמגאן II לא נוסעת טוב בגלל הצמיגים, אז תיקח אותה בכל זאת?

למה?

הציר הקדמי במגאן II סובל מניקוז שונה בכל צד בגלל הצמיגים השונים, ושניהם שחוקים. יש לו סבירות של סטייה מהנתיב בבלימה. לבנות על ה-ESP שתתקן... או שכן או שלא.

כמה הם שחוקים וכמה זו בעייתי והאם בכלל יש סיכוי שהם לא יתפקדו טוב בבלימה (או סתם ייקרסו בנהיגה) - אי אפשר לדעת מהאינטרנט.

יש לך את הרכב שלך.

אתה מכיר אותו.

סע בזהירות וזהו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הצמיגים במגאן הישנה חדשים, הצמיגים במגאן החדשה על הפרצוף.

לכן בכביש רטוב הסיכוי שלך להגיע למצב שבתמונה גבוה יותר בחדשה מאשר בישנה.

• תוכן חדש...