Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

מה שלומכם?

רציתי לדעת כמה יכול לעלות התענוג של החלפת בולמי הזעזועים הקדמיים ברכב שלי(מגאן 2 מבציר 2007 האצ'בק)

אתם יודעים במקרה?

תודה ושיהיה שבוע פורה לכולם,

זיו.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
מה מוקדם בהחלפה של בולמים לאחר 9 שנים על הכביש?

אצלי סיוויק 07 עם 115K, ואני לא מרגיש שהבולמים הולכים לא במכות מהירות ולא באיטיות

אולי זה תלוי ביצרן של הבולמים המקוריים (אצלי זה KYB) אולי בצרפתיות זה MONROE???

פורסם

זה לא רלוונטי יש לכל יצרן מליון ואחד דגמים.

בכל אופן קשה להרגיש בולמים גמורים בנסיעה ועוד בנסיעה רגילה.

זה יותר מורגש במצב קיצון כמו העברות משקל חדות ואז זה כבר מאוחר מידי.

יכול להיות שתרגיש כל מיני דברים בנסיעה ותפרש אותם כבולמים גמורים אך המתלים מורכבים מהרבה חלקים.

העניין עם הנידנוד של הרכב להרגיש אם הבולם גמור לא ממש אפקטיבי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
מה הסיבה להחלפה כל כך מוקדמת של הבולמים?

לא חייב להיות מוקדם.

תלוי גם בקילומטראז' (מעניין לדעת כמה?) שעבר הרכב ובאילו דרכים (אם היה "מגהץ" כל יום רק את כביש 6 - הבלאי אינו שווה לנסיעה בכבישים עירוניים שמשובשים, לדוגמה).

לגבי עלויות - מעריך שזוג סיני יעלה כ-450 ש"ח ומתוצרת ידועה - עוד כ-300 עד 400 ש"ח (לא כולל עבודה).

alfa 156 2.5.

פורסם

Kyb הם יצרני ה oem של המגאן. המחיר אצל אבי הוא מעולה, לדעתי תחליף את כל הרביעייה ואז השיפור יהיה מורגש.

אני החלפתי לפני שנה ב150אלף בולמים ותושבות בולם וההבדל היה מורגש.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

הרכב עם 159 אלף ק"מ,בבקרים כשהרכב קר ואני עולה על פסי האטה יש רעש כזה מהמתלים ולאחר זמן מה בנסיעה הרעש נעלם,מה זה עוד יכול להיות חוץ מהבולמים?

פורסם (נערך)

בכל אופן קשה להרגיש בולמים גמורים בנסיעה ועוד בנסיעה רגילה.

זה יותר מורגש במצב קיצון כמו העברות משקל חדות ואז זה כבר מאוחר מידי.

בדיוק כך.

לבולמים יש ארבע מצבי ריסון, מתוכם חשובים לנו שלושה, שמיוצגים בגרף מהסוג הזה:

734706d1351812977-can-somebody-explain-high-speed-damping-forks-dyno.jpg

הריסון הראשוני המבוסס על חיכוך באטמים. כל כוח שאינו גובר על החיכוך הזה לא יזיז את הבולם. המתלה יישאר נעול והרכב יקפץ. הריסון הזה מיוצג בגרף כאזור שבו העקומה אנכית.

ריסון אינרציאלי ("אטי") - ריסון של תנודות מרכב שנובעות מפעולות האצה, האטה ופניה שהנהג דורש מהרכב. ככל שהריסון טוב יותר, תגובת הרכב תשתפר. הריסון הזה מיוצג על ידי החלק התלול יחסית בגרף.

ריסון מהיר - ריסון של מהמורות בכביש. ככל שהריסון טוב יותר, ההצמדה לכביש משתפרת ועמה גם האחיזה. הריסון הזה מיוצג על ידי החלק השטוח של העקומה, וניתן להבחין בנקודת המעבר בינו לבין השיכוך האטי.

כשהבולם מתיישן, החיכוך הפנימי בו גובר ונדרש יותר כוח כדי להניע אותו. כמו כן, עוצמת השיכוך שהוא מספק פוחתת, אבל בראש ובראשונה בחיכוך האטי ולא המהיר.

לכן, עם שחיקת הבולמים לא תהיה בהכרח תחושה משמעותית של רכב מתנדנד אבל כן יהיו יותר תנודות מרכב בזמן פניה, האטה והאצה.

ביומיום אנחנו לא מפעילים על הרכב כוח רב, ובשל מימדי הרכב וגובהו תנודות המרכב קטנות, אך ביום האחד שבו ניקלע למצב קצה - ההשפעה על אחיזת הכביש תהיה גדולה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מה טווח המחירים על העבודה שאני אמור לשלם בערך בהנחה ואני קונה את הבולמים בנפרד?

תודה,

זיו.

פורסם (נערך)

מנצל"ש.

בעת החלפת בולמים (קדמיים + אחוריים), איזה רכיבים נוספים יש צורך להחליף עימם ?

הבנתי שביחד עם הבולמים רצוי וכדאי להחליף גם קפיצים (בולם חדש+ קפיץ ישן = בלאי מוגבר של הבולם).

האם יש רכיב נוסף שצריך להחליף עם הבולמים ?

(אם רלוונטי - רנו טליה 2005).

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • תוכן חדש...