Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, שאלה בעניין דיני עבודה.

עובד התחיל לעבוד בעבודה מסויימת. בחוזה שנחתם סוכם על משרה מלאה, 6 ימים בשבוע. ימים א-ה 8 שעות ביום וביום ו' 5 שעות.

השכר לשעה או חודש הוא מינימום.

עובד נמצא בעבודה כבר שנתיים. המעסיק על דעת עצמו החליט שמעתה והלאה הוא מוריד 3 שעות במשך ימי השבוע וביום ו מן הסתם השעות הפכו בשל כך לשעות רגילות ולא שעות נוספות.

מספר שאלות:

א. האם מותר למעסיק לעשות זאת על דעת עצמו?

ב. האם הוא חייב להתייעץ עם העובד בקשר לביצוע המהלך ולקבל את הסכמתו?

ג. האם העובד יכול להתפטר על סמך הרעת תנאי עבודה?

ד. האם לעובד בעבודה במשרה מלאה שמתפטר על דעת עצמו מגיעים פיצויים כלשהם? יש כאלה שטוענים שגם אם עובד ותיק מתפטר על דעת עצמו ישנם פיצויי פיטורים אך בשיעור של 70 אחוזים ולא 100 במידה ומפטרים את העובד.

אשמח לשמוע את ההערות שלכם.

תודה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

1. כן, זה הרעת תנאים.

2. כידוע לי - לא, המעביד יכול לעשות מה שבא לו (אם כי יכול להיות שאני טועה).

3. כן, כדין מפוטר.

ד. אין לי מושג, אבל מקום עבודה הוגן שמכבד עצמו בדר"כ נותן לעובד את הפיצויים בכל מקרה. קח בחשבון שהיום זה כמעט בטל ב 60, כי רוב הפיצויים הולכים לפנסיה ולכן כסף משמעותי ביד לא יהיה, לכן לדעתי רוב המעבידים יעדיפו פשוט לשחרר לעובד את הכספים מאשר להתחיל לגבות אותם חזרה מחברות הביטוח, לא יודע אם יש חוק בנושא אבל זה מה שההגיון אומר לי.

פורסם

קודם כל רק שעתיים ביום שישי הן שעות נוספות והיתר רגילות.

אם היגדרו שעות עבודה אז סטיה מהן זו הרעת תנאים על כל המשתמע מכך אבל אם הוגדרה משרה בהיקף השעות של היום והיתר היה שעות נוספות אז אין לך קייס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

קודם כל - לוודא שהבנתי נכון -> במשך השנתיים הראשונות עבדת משרה מלאה + עוד כמה שעות מעבר, כך שהיו שעות נוספות.

כיום, המעסיק קיצץ במספר השעות, כך שנשארת עם משרה כמעט מלאה, בלי שעות נוספות.

שעות עבודה בשבוע לפני הקיצוץ -> 5*8 + 5 = 45

שעות עבודה בשבוע כיום -> 45-3 = 42

לפי מיטב הבנתי - זה גבולי. כדי שזה יחשב כהרעת תנאים - יש צורך בשינוי מהותי בהיקף עבודה.

כאן יש שינוי, אך להבנתי הוא איננו מהותי.

כיום המעסיקים מפרישים את דמי הפיצויים (או את חלקם ) לקרן הפנסיה.

החוק מחייב את המעסיק להפריש 6% מהשכר לקרן הפנסיה - וזה על חשבון פיצויי פיטורין (במקרה של זכאות לפיצויי פיטורין, המעסיק צריך להשלים את ההפרש).

ישנם מעסיקים שמעדיפים להפריש 8.33% מהשכר לקרן הפנסיה -> וזאת הפרשה של כל פיצויי הפיטורין (במקרה של זכאות לפיצויי פיטורין - המעסיק לא צריך להשלים, מאחר וכל הכסף הופרש לקרן הפנסיה).

תבדוק, האם המעסיק הפריש לך לקרן הפנסיה 6% או 8.33% על חשבון פיצויי פיטורין.

הערה : בנוסף, יש הפרשה של 6%, שהיא הפרשת המעסיק לקרן הפנסיה בלבד.

כפי שכתבתי, להבנתי אינך זכאי להתפטר בגין הרעת תנאים - כך שבמקרה של התפטרות, תיאלץ להסתפק במה שהמעסיק הפריש לקרן פנסיה (בהנחה שלא הפריש את כל הכסף לקרן פנסיה).

קח בחשבון, כי ההפחתה של שעות העבודה גורמת גם להפחתה בהפרשה לקרן פנסיה.

המלצה שלי - תשוחח עם המעסיק. תבדוק איתו מדוע בוצעה הפחתת השעות. האם זה משהו זמני/ קבוע.

יתכן שיש ירידה זמנית בכמות העבודה, ולכן המעסיק נאלץ לקצץ.

בכל מקרה, ובלי קשר לעניין זה - תמיד כדאי לבדוק את המצב בשוק. אולי תצליח למצוא מקום עבודה עם תנאים יותר טובים.

עריכה :

הרעת תנאים ופיצויי פיטורין - קישור לפורטל העובדים

http://bit.ly/1UYTTbM

אורך יום עבודה - קישור לאתר כל זכות

http://bit.ly/1mDQWR5

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

עקרונית, מה שהרעו את תנאי עבדותו, יכול להתפטר ולהנות מזכויות הקבועות בחוק, כאילו פוטר.

אבל שים לב שאין זכות זו קיימת לך לעד ובאופן רטרואקטיבי.

כלומר, אינך יכול לעבוד בתנאים החדשים פרק זמן ארוך, ולאח"כ להתפטר ולצפות לקבל פיצויים.

המשך עבודה בתנאים החדשים, ללא כל פעולה מתועדת מצידך לנסות לשנותם, מהווה הסכמה לתנאים הללו, דה-פקטו.

בנוסף, על מנת שהתנאים החדשים יהוו הרעה מהותית, הם צריכים להיות קבועים, לא חד פעמיים.

אם היגדרו שעות עבודה אז סטיה מהן זו הרעת תנאים על כל המשתמע מכך אבל אם הוגדרה משרה בהיקף השעות של היום והיתר היה שעות נוספות אז אין לך קייס.

זה לא מדוייק, כי לא רק החוזה קובע, אלא גם מה היה הנוהג בפועל.

אבל נכון, כאן כדי לזכות בכל הזכויות, באם המעסיק יתנגד, יש לו קייס, וזה עניין לבית משפט.

זכור לי המקרה בו עובדי תע"ש קיבלו תשלום עבור הפסקת הצהריים שלהם, בניגוד להסכם הקיבוצי, במשך שנים, בגלל טעות בהגדרות מערכת השכר.

עם גילוי הטעות, ניסתה ההנהלה לקזז ממשכורתם את ההפרש, ששולם לאורך שנים ארוכות, במשכורות העתידיות. לא רק שבית המשפט לא הירשה זאת, תע"ש חוייבו להמשיך לשלם לעובדדים לפי האופן שבו קיבלו את שכרם בפועל, כי זה היה הנוהג שהתקבע...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

איך עובד יכול\ צריך להוכיח שהוא ניסה להחזיר את תנאי העסקתו כמו שהיו מקודם?

המעסיק טוען שבעוד 3 חודשים כאשר כמות העבודה תגדל אז השעות יחזרו לקדמותם. כאמור, הפחתת השעות נעשתה לראשונה מזה שנתיים ובחוזה לא נאמר שום דבר על הפחתת שעות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

מכתב למעביד יוכיח זאת

אם מדובר במשהו זמני, ומקום העבודה מתאים לאותו עובד, אז שהמעסיק יענה לו כי מדובר במשהו זמני של 3 חודשים

הכל בכתב , למען הסדר הטוב.

גויה

שעות העבודה בישראל 43 שעות , (אלא אם אתה עובד בענפים מסויימים שאז מספר השעות מופחת, ) לכן ב 45 שעות, כבר יש שעתיים נוספות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אין מחלוקת על כך שמספר שעות עבודה במשרה מלאה הוא 43 שעות חודשיות.

רק עשיתי חישוב כמה שעות עבד לפני כן, וכמה כעת (לפני ואחרי הקיצוץ).

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם, משיחה עם חשבת שכר במשרד רואה חשבון אשר מתמחה בהכנת תלושי עבודה ובחוקי עבודה מדובר בהחלט בהרעת תנאים.

במידה וקיים שינוי בשעות העבודה של העובד מכל מיני סיבות כאלה ואחרות כולל קשיים כלכליים שהמעסיק נקלע אליהם, חובה על המעסיק לזמן את העובד ולהסביר לו שתנאי העבודה שלו משתנים. במידה והעובד מסכים על המעסיק להחתים אותו על חוזה עבודה חדש. במידה והעובד לא מסכים שהרי הוא התקבל לעבודה עם תנאים מסויימים אזי על המעסיק לפטר אותו, לתת לו מכתב פיטורים ולשלם את כל הזכויות המגיעות לעובד.

אין כזה דבר שמעסיק משנה לעובד את תנאי העבודה לכמה חודשים עד אשר המצב "יסתדר".

• תוכן חדש...