Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש רכב 5 דלתות, צריכת דלק חשובה אבל היא פחות חשובה אם זה בא על חשבון אמינות.

אני נוסע כ- K15/20 ומעדיף רכב עם מנוע 1.6 מינימום בשביל שיוכל לגרור נגרר כמה פעמים בשנה, עדיפות לגיר ידני.

חשוב שהרכב יהיה גבוה ככל הניתן מכיוון שרכב נמוך מונע ממני לקחת איתי קרובי משפחה שמתקשים בכניסה למאזדה 323F שאני מחזיק היום.

יש צורך שהמושבים האחוריים יתקפלו שיהיה אפשרי להכניס כלי עבודה ארוכים וכמובן שמשטח ההטענה יהיה נגיש ולא בעל מדרגה שתקשה על הכנסת והוצאת כלים מהרכב.

התקציב כמו שצוין בכותרת הוא 30K אך אני מעדיף לקנות בפחות על מנת לא לבצע ביטוח מקיף. יש לציין שאני בטווח שבין גיל 24 ל-30 כך שהביטוח יוצא יחסית יקר בגילאים אלה.

תודה מראש

פורסם

טנדרון כמו קנגו, ברלינגו או דובלו מתאים מאוד לשימוש שלך. דגמים עם מנוע טורבו דיזל חסכוניים מאוד וגרוררים עגלה בלי בעיה.

יש קיפול מושבים אחוריים ורצפה שטוחה בתא מטען, בגובה סף הדלת.

בעיה מסויימת היא בכך שמתחת ל 30.000 ש"ח מדובר לרוב בכלים קצת עייפים ועם קילומטרז' גבוה, גם אם זה מודל יחסית חדש.

פורסם

אופציות נוספות:

דייהטסו טריוס מ-2004-5-6.

סוזוקי איגניס 2006

טויוטה יאריס ורסו 2005

פוד פוקוס סטיישן 2009

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

שוב תודה על התשובות,

בוקי אני מעדיף לא לקנות טנדרים מבחינת עלויות אחזקה,

הדייהטסו אוטו נחמד אבל הוא עם מנוע 1300 עד 2007 ולא נראה לי שיהיה אפשרי לסחוב נגררת עם ה1300, מ2007 אין ידני,

גם סוזוקי איגניס וגם היאריס הם עם מנוע 1300,

הפוקוס יש אוטומט שנכנס בתקציב שלי, ידניות לא יודע אם יש, כרגע אין כרגע ביד 2 בכל אופן,

אפשר עוד הצעות?

לפי מה שאני רואה ביד 2 יש, סובארו C4 ,B3 סיטרואן ושברולט אופטרה שנכנסות לי לתקציב, איך הם מבחינת אמינות?

איך הם מבחינת גובה כיסאות? נגיד במאזדה 6 הגובה כיסאות בסדר,

חשוב לציין שהמאזדה שיש לי זה ה323F בין השנים 97/98, לא הלאנטיס סטיישן ואני מסתדר עם מה שיש לי רק שהיא ישנה ולא מתאימה לצרכי המשפחה,

עריכה אחרונה על ידי nisim91
פורסם

ה-B3 עם איזה מנוע? 1.5 או 2.0? אם 1.5- אז המנוע חלש, ומשודך לתיבת הילוכים עם 4 הילוכים בלבד. האופטרה "קיבלה" ציון נמוך מאוד בבטיחות (שמקבל משנה תוקף במונחים של היום, עם החמרת המבחנים) של 1.5 כוכבים במבחן ריסוק, ולכן הייתי מעדיף להימנע ממנה.

פורסם

בוקי אני מעדיף לא לקנות טנדרים מבחינת עלויות אחזקה,

לא מדובר בעלויות שונות באופן מהותי לעומת מכוניות פרטיות.

בטנדרונים תמצא את כל מה שביקשת:

גיר ידני, מרווח למשפחה, גובה, תא מטען גדול ונוח, מנוע חזק, חיסכון בדלק, יכולת גרירה.

פורד פוקוס אין ידניות, דגם 1.6 אוטומטי בקושי מזיז את עצמו שלא לדבר על נגרר.

כנ"ל מכוניות קטנות עם מנוע 1300 שלא מתאימות לגריריה אלא אם זו עגלה מאוד מאוד קלה וקטנה.

עוד נקודה שלא יודע עד כמה היא חשובה לך: לדעתי בעל מקצוע כמו גנן, חשמלאי או שיפוצניק שמגיע עם אוטו פרטי קטן עמוס בציוד עד מעל הגג נראה קצת כמו חאפר.

לשימושים כאלה צריך רכב יעודי.

פורסם

עוד אופציה היא פיאט קובו דיזל (ו

סיטרואן נמו, פיז'ו ביפר)

, מנוע 1.3 דיזל, לא מאוד חזק אבל עושה את העבודה, קמצ מעל התקציב, אבל תקבל שנתון חדש יותר.

פורסם

הB3 עם מנוע 1.5,

כמעט כל הנסיעות שלי הם לבד, השאלה מה זה אומר ציון נמוך? הרכב יתפרק לי במקרה של תאונה במהירות 40?

בוקי היה לי בעבר טנדר סיטרואן ג'מפי שלפחות פעם בשבוע {אני רציני שאני אומר פעם בשבוע} היה במוסך והוצאתי עליו בשנתיים שהיה אצלי סכומים מטורפים עד שמישהי נכנסה בי והשביתה לי אותו למזלי, כי הוא היה לפני ראש מנוע בפעם השניה.

העגלה שיש לי היא סגורה שמתאימה גם לרכבים פרטיים, עד 500 קילו,

מובן לי שזה לא נראה טוב אבל לרוב האוטו לא עמוס בכל הכלים,

אני כל יום מעביר את הכלים שאני צריך לאותו יום מהנגרר לרכב ובסוף היום מחזיר,

אני עושה את זה גם בגלל גניבות וגם בגלל נוחות שאני לא צריך לנסוע עם נגרר ולחפש חניה לשני רכבים באזור המרכז ,

ברוב הגינות שלי לא צריך גם סולם וגם מכסחת אז רק שיש גם סולם וגם מכסחת יש לי בעיה קטנה ואז אני שם את הסולם במושב לידי.

בן, הרכבים שהצעת הם 1.3 ולא נראה לי שהם יכולים לסחוב נגרר אפילו שהם דיזל, חוץ מזה שהם כ15K מעל לתקציב שלי וזה כבר מכניס לי גם את הנושא של ביטוח מקיף שיהיה יקר מאוד לגילי.

פורסם

אני עם בוקי ברלינגו פשוט "תפורה" לדרישות שלך, והרכב אמין להפליא.

יכול להיות שהג'מפי שלך הייתה שחוטה, הם גם רכבים אמינים ביותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

סוזוקי איגניס שכתבו קודם ממש לא מתאים לדבר הזה. זה רכב קטנצ'יק ולא חסכוני, במיוחד אם שמים לו גורר.

הטנדרונים כמו קנגו וברלינגו/פרטנר הכי טובים לעבודה הזאת.

אופציה קצת שונה - על סטיישנים חשבת? נסה למצוא למשל סובארו לגאסי סטיישן במצב טוב. יעלה לך קצת יותר מחמישית מהתקציב ויהיה לך מקום להרבה יותר ציוד. בישוב שלנו ל90 אחוז מהגננים יש סובארו טנדר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני מעדיף להמנע מהטנדרים אבל אם לא תהיה ברירה אני יקנה טנדר בסוף,

סטיישן חשבתי והייה לי בעבר סובארו גרנד לאונה סטיישן,

איזה סגנון סטיישן יכול להתאים לי אבל משהו מעל שנת 2002?

כל הרכבים הישנים כשיש לך איזה תיקון לעשות זה בעסה כי כל תיקון זה השווי רכב, זה מה שקורה לי עכשיו עם המאזדה,

פורסם

אני חושב שגם ברומסור ריצפת תא המטען נמוכה יותר מסף הדלת.

כלומר אם נניח מובילים מכסחת דשא, כדי להוציא אותה מהאוטו צריך קודם להרים אותה לגובה של איזה 10 ס"מ וזה הורס את הגב. או לשים קרש מגביה שיהיה קבוע בתא המטען. זה פותר את בעיית ההרמה אבל מצמצם את הנפח.

פורסם
אני מעדיף להמנע מהטנדרים אבל אם לא תהיה ברירה אני יקנה טנדר בסוף,

סטיישן חשבתי והייה לי בעבר סובארו גרנד לאונה סטיישן,

איזה סגנון סטיישן יכול להתאים לי אבל משהו מעל שנת 2002?

כל הרכבים הישנים כשיש לך איזה תיקון לעשות זה בעסה כי כל תיקון זה השווי רכב, זה מה שקורה לי עכשיו עם המאזדה,

בגדול פוקוס סטיישן אמינה מאוד נוחה ומרווחת, אבל ארוכה לחפש בעיר חניה איתה ונגרר )-:, סוקדה פביה סטיישן שוב תתן מענה טוב אבל פחות מרווח מהטנדרונים.

ניסן נוט (אם תמצא אחת בתקציב) גם אופציה הגיונית לסטיישנים.

ואחרונה חביבה טויוטה יאריס וורסו - מרווחת מאוד תקרה גבוה ואמינה - החיסרון בתקציב שלך תצטרך לרדת בשנתונים.

פורסם

תודה שוב,

אני רוצה ידני,

פוקוס סטיישן אמרו פה שאין ידני ושהם חלשות מידי,

ההעדפה שלי היא לא לסקודה וכל הגרמניות בגלל חלקים יקרים,

ניסאן נוט גם כן בעיה שיש רק אוטומט,

והיאריס היא גם אוטומט וגם מנוע 1.3.

יש עוד הצעות או שאני יתחיל לחשוב על אופטרה, או טנדרים?

• תוכן חדש...