Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיצובישי אאוטלנדר 2016

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

מבחינתי אותם דרישות, אבל העדיפות שלי שונה. אני מעדיף, לפני הגודל, מנוע "בריא" שסוחב.

עריכה אחרונה על ידי shai_ka
פורסם

לrav 4 ההיברידי יש מנוע כמו של הNX.

197 כ"ס, 8.7 שניות מ-0 ל-100 קמ"ש.

אני הייתי מעדיף את הטוסון 1.6 טורבו, אבל אף אחד לא יודע אם יגיע בכלל לארץ.

פורסם

הגיר והמנוע באאוטלנדר ה"חדש" זה אותו גיר ואותו מנוע רק שינוי תוכנה והרבה בידוד רעשים. וטוב שכך כי הגיר ממש צועק בסלד מסוים... איפו שהוא ב 3000סל"ד ואח"כ נרגע.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

התרגשות גדולה לחזור עכשיו לשרשור הזה, שנפתח בניק הקודם (ע"ש הרכב הקודם...) כשעוד נהגתי ברכב הקודם והאאוטלנדר היתה סוג של חלום, עם חששות שונים שפירטתי לעיל. איכשהו הצלחתי להגשים את החלום בלי להסתבך עם חובות עתק.

את ההזמנה ביצעתי בינואר, והנה אנחנו אחרי 3 חודשים של המתנה מורטת עצבים, ברכב החדש והמגניב, ואני כותב ביקורת משל עצמי על הנסיעה ברכב.

ובכן, הרכב אצלי כבר שבועיים, נסעתי איתו בהמון ואריאציות, כולל משפחה בת 7 נפשות + מטען על הגג, בעיר ומחוצה לה, ואני חושב שאני בשל לכתוב ביקורת לטווח הקצר. אולי בעוד כמה שנים יהיו תובנות אחרות (...) אבל מה שבטוח, כרגע אני ממש מרוצה מהרכב.

נתחיל מהתחושה המרגיעה ברכב. הרכב די מנותק מהכביש, בשיוט איטי. ושיוט איטי זה אומר 1500 סל"ד בתוך העיר, 2500 סל"ד מחוצה לה. הוא מסוגל לשייט על 140 קמ"ש כשהוא נע בין 2000 ל-2500 סל"ד, וזה מאוד חסכוני ושקט.

בניגוד ל-FRV שהייתי מרגיש את המנוע עובד, בפרט בימיו האחרונים שהייתי מרגיש ממש כאב ראש מהרעידות של המנוע שהיתה לו מחלת תושבת כחלק ממחלות הונדה, באאוטלנדר פשוט לא מרגישים את המנוע עובד, וגם כשהמזגן דלוק. רק משהו חלש, אי שם למטה.

אשתי אמרה לי כבר פעמים שמוזר לה שהיא לא שומעת את הרכב כשאני מגיע הביתה, ויש לי בית קרקע פרטי. היא רגילה מההונדה לשמוע אותי כבר מקצה הרחוב... ופתאום אני דופק ונכנס לבית בלי רעש של מנוע.

ההגה קשיח בנסיעות במדה הדרושה, ממש תענוג. בחניה הוא רך מאוד (וזה הרושם הראשוני שהיה לי על הרכב מנהיגה אקראית, שפעם כתבתי בפורום). בקיצור מושלם. המצלמה של הרוורס חדה וברורה ומאוד מועילה.

המערכת מולטמידיה מצויינת, ויש בה כל מה שצריך: רדיו לוויני, ניווט נוח מאוד עם וויז, שמע חיצוני מהפלאפון דרך הבלוטות', סלופארק ופאנגו, מחשבון, ספר רכב, ועוד כמה דברים ששכחתי. הרדיו עם משהו כמו 20 תחנות ומאוד נוח לנווט, גם דרך ההגה. יש גם בקרת שיוט דרך ההגה וגם הגבלת מהירות שעובדת יפה.

ב"פרימיום" שאני רכשתי יש חישוקים מאוד נאים וגדולים, חימום למושבים ופס ניקל סביב החלונות שמשדרג את הרכב. יש גם הזזה חשמלית לכסא הנהג, שזה ממש כיף אבל לא הכי נוח כשאני צריך להתחלף עם אשתי מידי פעם והיא אוהבת להיצמד להגה.

הוספתי גם כיתוב של אותיות על מכסה המנוע ופס לד שעשוי ממראה, שמונח על הסף, ומרצד כשפותחים את הדלת באור לבן. הוא לא דלוק תמיד אלא מרצד עם הכיתוב אאוטלנדר (

).

בהגה יש צג אינפורמטיבי שמעודד אותך לנסוע חסכן, עם עוד הרבה אופציות שלא הספקתי להעמיק בהן. יש גם מצב "אקו" חסכני בדלק שאני אישית לא אוהב, כי אני לא אוהב שמתערבים לי בנהיגה. בכל אופן, בשיוט בתוך העיר לא הרגשתי בהבדל, רק משהו פסיכולוגי.

האופציה של "עצור וסע" מגניבה. בכל רמזור הרכב נכבה, ומפעיל סטופר שמראה לך כמה חסכת בדלק. בכל נסיעה של חצי שעה אפשר לחסוך 10 דקות לפחות... של דלק שמתבזבז לחינם. זה לא הורס את הסטרטר כי ההנעה לא דרך הסטרטר (מה שהסביר לי מוסכניק מקצועי). זה מאוד נוח בפקקים, פחות נוח בנסיעה בתוך העיר, ואז אתה צריך לכבות את זה בכל תחילת נהיגה.

השילוב של צבע שחור בחוץ וריפוד בז' בפנים, הוא שילוב עשיר ויחד עם הריח של ה"חדש" זה עושה את שלו. הכל ברכב מתקתק כמו שצריך, וברכב יש שפע איבזור, כולל חלון גג שנפתח חשמלית ומאיר את פני הנהג, וגם צריכת הדלק עושה רושם די חסכני מהתידלוקים המעטים שתידלקתי.

בעבר כתבתי שעיצוב הפנים לא מוצא חן בעיני, אבל כעת התרגלתי אליו והוא סבבה לגמרי. ללא ספק, הוא נראה מהודר גם מבפנים וגם מבחוץ, והרכב מושך מבטים מכל כיון (לפעמים החניתי את הרכב, וחזרתי כשאני רואה התקהלות לידו... לא הכי נעים). לגבי איכות ההרכבה, זה תלוי. הכל ברכב מורכב באיכות טובה ולא מקרקש, אבל יש מקומות שהגימור הוא עלוב ולא יושב טוב.

2 המקומות האחרונים מיועדים לילדים, והם ממש מרווחים יחסית לקטגוריה. אבל חשוב להדגיש שהם לא מיועדים למבוגרים והם באים על חשבון הבגאז' - למרבה הצער. כנראה לא היה שייך להאריך עוד את הרכב הארוך הזה.

אז לחג הפסח קניתי (2080 ש"ח הכי זול שמצאתי) גגון של טולה, הגגון הכי יפה והכי שקט שיש, וגם חסכני. דגם Edge 9595 עם ערכה 4030, והוא החזיק יפה את המזוודות והעגלות מעל הגג, בלי לשרוט את הרכב. היה קצת מפחיד בהתחלה לנסוע עם מטען על הגג (וגם צריכת הדלק עלתה בהתאם) אבל למדתי לקשור טוב את המטען עם רצועה ומותחן, וככה הוא לא זז מילימטר גם במהירות של 140 קמ"ש בכביש 6. את הגגון פירקתי בסיום הנסיעה (ענין של דקות) למרות שהיה מי שניסה לשכנע אותי שזה מוסיף יופי לרכב.

בכל אופן, תא המטען מאוד פרקטי, נוח לקפל את הכסאות, ואז יש לך משטח ישר וממש ענק, אפשר להעמיס שם המון, וזה מגיע עם חוצץ שמסתיר את המטען ומתלבש כמו וילון. כשכל המושבים פתוחים, יש לך תא מטען שיספיק לקניה סטנדרטית במכולת. ספק אם תצליחו לדחוס שם עגלת ילדים סטנדרטית, קחו זאת בחשבון כשאתם קונים עגלה, הכניסו אותה לתא המטען ובדקו אם היא נכנסת לשם כשכל המושבים פתוחים.

זהו, אני חושב שסיכמתי את הנושא מכל הזויות, ונותר רק לדבר על הצבע השחור. ללא ספק, זאת היתה בחירה מצויינת. סוכך שמש שקניתי (אקורדיון) עוזר מאוד לשמור על הרכב קריר, והוא לא מרגיש יותר חם מהרכבים הלבנים או הכסופים שהיו לי לפניו. מה שכן, אם אין לך חניה פרטית, הרכב מתכסה מאוד מהר בשכבת אבק מעצבנת, ואם אתה חובב ווקסים ומראה יוקרתי, אז גם רואים טביעות אצבע.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

נ.ב. שכחתי לציין: בניגוד למי שכתב כאן שהמערכת מולטימדיה לא מעודכנת, אז הוויז אצלי מעודכן לגירסה האחרונה והחביבה, ויש אפשרות עדכון כללי מובנית במערכת.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

לדעתי אתה האדם היחיד שאני מכיר שאוהב את המערכת ״עצור וסע״ (ועוד קורא לה מגניבה...) ולא מקלל אותה בכל נסיעה.

מערכת מעצבנת, מרגיזה ולא מתאימה לאקלים הישראלי. מצד שני למה שתהיה אובייקטיבי ותגיד משהו שלילי על המכונית המושלמת שלך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...