Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש טרנד שהתחיל בשנות התשעים והיום קיים בכל הרכבים בערך, והוא הבלטת הכנפיים ברכבים.

הדבר קיים גם ברכבים הזולים ביותר, אפילו באלטו, עליו הדבר אפילו בולט יחסית.

האם יש סיבה לכך שהיצרנים החלו לעשות זאת, מעבר לתרומה למראה של הרכב?

חשבתי אולי משהו שקשור לחוזק או למשקל.

כדי להבהיר על מה אני מדבר, הנה סוזוקי ליאנה, לה אין הרחבה של בתי הגלגלים:

848.jpg

והנה אלטו:

alto.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה כדי שהגלגלים יראו גדולים יותר בפרופורציה לגוף. המכוניות הולכות ומתנפחות עם השנים ואין הצדקה הנדסית וכלכלית לשים ג'אנט 17 אינצ' על אלטו עם מנוע 1.0 ובלמי תוף, אז מנפחים את הכנפיים שיראה פחות מגוחך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
זה כדי שהגלגלים יראו גדולים יותר בפרופורציה לגוף. המכוניות הולכות ומתנפחות עם השנים ואין הצדקה הנדסית וכלכלית לשים ג'אנט 17 אינצ' על אלטו עם מנוע 1.0 ובלמי תוף, אז מנפחים את הכנפיים שיראה פחות מגוחך.

זה בדיוק הפוך; ככל שאתה מנפח את הכנפיים, הגלגלים נראים קטנים יותר.

הדוגמא הכי טובה היא פיג'ו 306, ששווקה עם גלגלי "14, אבל הם נראים מתאימים לחלוטין. לעומתה, ה-307 שהחליפה אותה, שווקה עם גלגלים גדולים יותר ("15) אבל עליה הם נראו קטנים- בגלל הכנפיים המנופחות. רק בגרסאות ה-XT עם גלגלי "17 יש פרופורציה.

פורסם

יוחאי מסכים עם דברייך, יחד עם זאת לטעמי גורם תורם לכך שהגלגלים ברכבים מודרנים נראים קטנים מדי זה בתי הגלגלים שלעיתים קצת גדולים מדי לפרופורציות הרכב ומצד שני יש גם אספקט פסיכולוגי, כשאתה רואה את אותה 307 עם ג'אנט 17 הוא נראה מתאים פיקס ואז אוטומטית ג'אנט קטן יותר לא יושב טוב בעין.

אם בענייני גלגלים עסקינן, לי מאוד מציק בעין לראות רכב עם כנפיים תפוחות וגלגלים שנראים כאילו נבלעים בתוך בית הגלגל, כלומר שקו הכנף מובלט יותר ביחס לחלקו החיצוני של הגלגל (מפתח סרנים בשילוב אופסט שצרים יותר מהרוחב של הרכב).

וכמובן שאי אפשר לדבר על מה שקשור לפרופורציות לא נכונות ולהמנע מלהזכיר מיצובישי אטראז', רכב שעוצב על טהרת חוסר פרופורציות, פשוט מכאיב בעיניים להסתכל על הרכב הזה (ויסלחו לי בעליו אם כי אני מניח שגם הם לא בחרו ברכב בגלל העיצוב המלהיב שלו).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מצחיק שאתה מעלה את זה.

כשהייתי בן 17, לאמא שלי הייתה יונדאי לנטרה חדשה (שנת 2000) ואילו לחבר טוב הייתה הונדה סיוויק (שנת 98)

ואני זוכר בבירור שתמיד קינאתי בסיוויק שיש לה את הניפוחים האלה בכנפיים הקדמיות לעומת הלנטרה שאין לה את זה.

?IMG=CAB00HYC021A0101.png&WIDTH=624&HEIGHT=300&AUTOTRIM=1

honda_civic_2526925_orig.jpg

לדעתי זה ממש תורם ללוק של הרכב עצמו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
זה בדיוק הפוך; ככל שאתה מנפח את הכנפיים, הגלגלים נראים קטנים יותר.

הדוגמא הכי טובה היא פיג'ו 306, ששווקה עם גלגלי "14, אבל הם נראים מתאימים לחלוטין. לעומתה, ה-307 שהחליפה אותה, שווקה עם גלגלים גדולים יותר ("15) אבל עליה הם נראו קטנים- בגלל הכנפיים המנופחות. רק בגרסאות ה-XT עם גלגלי "17 יש פרופורציה.

כל העיצוב של ה307 הוא מנופח ביחס ל306. קשה לקבוע שזה רק בגלל הכנפיים.

לי זה נראה שהניפוח נועד להדגיש את הגלגל בשבירת האחידות של גוף המכונית, שלא יראה קטן בכל הפח הזה.

Maserati-Kubang_Concept_Car-2003-1024-05.jpgMaserati-Kubang_Concept_Car-2003-10224-05.jpg

במכוניות כמו אלטו, האלמרה החדשה ואטראז' זה לא עוזר ורק גורם לרכב להראות מגוחך יותר כי אי אפשר לפתור פערים כאלה גדולים באשליות אופטיות. אלה מכוניות שכדי שהעיצוב יראה פרופורציונלי צריך לרוקן לפחות בקבוק וודקה אחד לפני שמסתכלים עליהן. לא פלא שמכוניות כאלה נמכרות מעולה ברוסיה :lol:

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

סלואו רייד, העניין הוא שהגלגלים דווקא גדלים כל הזמן ביחס לרכבים פעם, פעם היו לך גלגלי 13 אינצ' ברכבים לא קטנים שנראו נורמאלי, בלי שום הרחבות כנפיים.

מצד שני נראה שהם מוסיפים "עצבנות" לרכב, דבר שמאוד תופס היום - אגזוזים עם סופיות, דפיוזרים, ספויילרים קידמיים, גאנטים 17", וכל מיני שטיות שמגיעים ברכבים משפחתיים כסטנדנט. אז גם הרחבות שמגיעות מרכבי ספורט עם גלגלים רחבים ואופסט קטן, כנראה נכנסות.

אגב, דווקא יש רכבים עם עיצוב עצבני משהו שלא נגעו להם (כמעט) בבתי הגלגלים, כמו איביזה דור קודם, גם בגרסאות הספורטיביות שלה:

Seat_Ibiza_Cupra_R_537_13.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

באחד השרשורים העלו פעם תמונה של גולף משנות ה80 ליד 206 משנות ה2000, הסופר מיני גדולה יותר מהמשפחתית הקומפקטית.

הגלגלים גדלים אבל גם הרכב עצמו גדל, בגלל כל מיני שיפורי בטיחות ואוירודינמיות.

באיביזה הזאת יש ניפוח בכנפיים, אבל בקו ישר כמו בM3 רק מינורי יותר.

מבחינה עיצובית זה לא מוצלח במיוחד (לדעתי),שים לב כמה "פח מיותר" יש בין החלון האחורי לגלגל באיביזה הזאת.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

Slowride אני חושב שאתה טועה, אין מצב שבקבוק וודקה אחד יגרום לאטראז’ להראות פרופורציונלית.

זה יותר בכיוון של 2 שוטים של אפטרשוק לחימום, בקבוק וודקה ושוטים של וויסקי ומדי פעם צ’ייסרים של ערק.

באותה שנייה שלפני שאתה מאבד את ההכרה והחדר מסתובב מאוד מהר- אז אולי תצליח למצוא זכר לפרופורציונליות ברכב הזה (וגם אז לא בטוח...).

זה רכב שכנראה עוצב על ידי נפל של מגמת עיצוב רכב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• אחראי פורום
פורסם

זה יותר בכיוון של כדור בראש, אולי אחרי זה היא נראית פרופורציונלית. והאלמרה זה בכלל אולי אחרי פגז 120.

כפי שכתב שוגיפלקס, זה טרנד. טרנד הולך וטרנד בא ולעיתים עושה קאמבק.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

סלואו, תחשוב על זה; אם אתה מנפח\מגדיל את הכנף סביב הגלגל ומצד שני, הוא נשאר באותו גודל- הוא נראה גדול או קטן יותר? אפילו ב-rendering שהעלית זה נראה כאילו בדוגמא המנופחת הגלגל קטן יותר, וזה עוד ציור של משהו שלא קיים.

בכוונה הבאתי את הדוגמא של ה-306 מול ה-307, שהתנפחה כולה- כולל הגלגלים (14 ל-15) ובכל זאת הם נראים קטנים יותר, זאת בעוד שגלגלי ה-14 של ה-306 נראים הרבה יותר פרופורציונאלים לבודי שלה, למרות שהם קטנים יותר.

בכלל, כל העניין נובע מכסף- עיצוב בודי עם כנפיים מנופחות מאפשר ליצרן "לעבוד" עם כמות יותר גדולה של גלגלים בקטרים שונים, וגם כאן אפשר לתת דוגמא פיג'ואית;

למי שמכיר, ה-206 שלוש דלתות XT, שונה מהחמש דלתות לא רק במספר הדלתות, אלא גם בכנפים מנופחות יותר מלפנים, כי ה-XT למעשה משתמשת בבודי של ה-GTI, ששם יש ג'אנטים 16-17. אבל שימו לב שביורשת שלה, ה-207, אין הבדל בין הכנפים של הרגילה ל-GTI, ובאופן טבעי, הגלגלים של ה-207 חמש דלתות הרגילה נראים קטנים על הכנפים המנופחות מדי.

זה כמובן גם עובד הפוך: כבר יצא לי לראות 206 חמש דלתות "משוברות" עם ג'אנטים של 307 XT בגודל 17, וזה נראה פשוט מגוחך, כי הבודי קטן מדי בשביל גלגלים ענקיים כאלה.

לגבי האטאראז', היא נפילה עיצובית כי כשאתה מנסה לעשות ממכונית מיני משהו משפחתי וה-guidelines שלך נוקשים, לא יצא מזה שום דבר טוב. אני מעריך שלמשל בתי הגלגלים קטנים מדי על הצורה הכללית כי המתכננים קיבלו הוראה לא לעבור גודל ג'אנט מסויים = מחיר בעיצוב. אם היה צפי להשתמש בגלגלים גדולים יותר, אני בטוח שהיינו רואים את זה בתוצאה הסופית (שמכוערת בכל מקרה אבל זה כבר בגלל השפה העיצובית של מיצובישי... 8) ).

אגב, כשרוצים- יכולים. יש הרבה סופרמיני משפחתיות מהשנים האחרונות שבלי להכנס ליכולות\ביצועים\תשוקה בהן, נראות "תקינות" לחלוטין מבחינת פרופורציות- i25, ראפיד, 301\C-Elize, וכן הלאה. לא אומר שהן יפות אבל לפחות יש להן פרופורציות נורמליות, בניגוד לאטראז' הנ"ל.

• תוכן חדש...