Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב לזה, ולי זה נראה מגוכך ואפילו מאד מכוער בעיני. אני ממש לא אוהב את האופנות האלה בעיצוב.

עוד סיבה למה התחלתי לחפש רכב מסחרי שישמש כרכב משפחתי .

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
סלואו, תחשוב על זה; אם אתה מנפח\מגדיל את הכנף סביב הגלגל ומצד שני, הוא נשאר באותו גודל- הוא נראה גדול או קטן יותר? אפילו ב-rendering שהעלית זה נראה כאילו בדוגמא המנופחת הגלגל קטן יותר, וזה עוד ציור של משהו שלא קיים.

לי זה נראה כאילו הגלגל בגודל "נכון" יותר עם הניפוח. בלי הניפוח של הכנף, הניגוד בין הגלגל לגוף הרכב גדול יותר אז קולטים כמה הוא זעיר.

תסתכל באיביזה הצהובה מלפני כמה הודעות, במיוחד בבית הגלגל האחורי. לא משנה איזה גלגל תתקע שם, הוא יראה קטן בגלל שיש יותר מדי פח חלק סביב בית הגלגל.

העיצוב ב307 לא מצליח להסתיר את היחס הלא נאה בין פח לגלגל:

cmp.jpg

לדעתי, אם הכנפיים היו ישרות ה307 היתה הרבה יותר מכוערת והגלגלים היו נראים ממש קטנים.

זה רכב שכנראה עוצב על ידי נפל של מגמת עיצוב רכב.

יותר גרוע, זה רכב שכנראה עוצב ע"י צוות של מהנדסים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לי זה נראה כאילו הגלגל בגודל "נכון" יותר עם הניפוח. בלי הניפוח של הכנף, הניגוד בין הגלגל לגוף הרכב גדול יותר אז קולטים כמה הוא זעיר.

תסתכל באיביזה הצהובה מלפני כמה הודעות, במיוחד בבית הגלגל האחורי. לא משנה איזה גלגל תתקע שם, הוא יראה קטן בגלל שיש יותר מדי פח חלק סביב בית הגלגל.

העיצוב ב307 לא מצליח להסתיר את היחס הלא נאה בין פח לגלגל:

[ATTACH=CONFIG]434541[/ATTACH]

לדעתי, אם הכנפיים היו ישרות ה307 היתה הרבה יותר מכוערת והגלגלים היו נראים ממש קטנים.

...

רגע, אני סוף סוף מתחיל להבין אותך- אתה מדבר על שטח הפח שסביב הגלגל, אבל אני מתכוון (גם) למיפתח סביב הגלגל- לזה התכוונתי בכך שהיצרנים משווקים את הרכב מראש עם מיפתח גדול, כדי שאפשר יהיה להגדיל את הגלגלים לפי הצורך. למשל, בתמונות שהעלית, הגלגלים של ה-307 נראים בסדר כי הם בגודל 17. הנה תמונה של אחד עם 15:

p5.peugeot-307-petrol-hatchback.jpg

מבין למה אני מתכוון? יחסית ל-306 שהעלית (במקרה שלה גם כן עם גלגלי 15) יש המון חלל סביב הגלגלים והם כביכול הולכים לאיבוד בתוך בית הגלגל. בפשטות- לא מתאימים לגודל של הרכב.

זה שיש יותר פח? ברור, אין וויכוח שיש מגמת ניפוח בשנים האחרונות, כתוצאה מגדילה של המכוניות ביחס לדור הקודם שלהן (אם כי זה הולך ומשתנה ממש עכשיו, יש בלימה מסוימת), וגם מה שציינתי על בתי גלגלים גדולים כחיסכון בכסף.

עריכה: אני אנצל את ההזדמנות להעלות תמונה ישנה שמדי פעם אני משתמש בה בשרשורים שונים, פשוט כי יש בה שלוש מכוניות שונות שמייצגות קטגוריות שונות:

img001.jpg

צולמה בסוף 1991. אבא קיבל לידיו את ה-405 SR 1.9 החדשה (מודל 1992), שמחליפה את הלאנסר 1.5 1989 משמאל. באמצע, אני מנסה לתקן דליפת מים בגג הוויניל של הפיירבירד שלי עם סיליקון לאמבטיה או משהו בסגנון. :oops:

שימו לב לגלגלים של הפיג'ו- מכונית משפחתית (דאז, היום זו "מכונית מנהלים") עם גלגלי 14, וזה נראה בסדר גמור. גם ה-13 על המיצובישי לא נראים רע. אל תשאלו אותי כמה קוטר היה לפיירבירד, אם כי לא אתפלא אם זה היה גם כן 14.

החתול השחור מבשר את העתיד לבוא, לפחות לפיירבירד ולפיג'ו.

עריכה אחרונה על ידי yohai71
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

עכשיו הבנתי למה אתה מתכוון. אנחנו מדברים על שני דברים שונים.

לדעתי פותח השרשור התכוון לניפוח הכנפיים מבחינת צורה ולא להגדלת בתי הגלגלים.

מבחינת גודל בית הגלגל זה לא משנה איזה ג'אנט תשים. הקוטר הכללי ביחד עם הצמיג נשמר זהה, לפחות במידות שהיצרן מאשר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פה אנחנו חלוקים. לדעתי יש הבדל בין ג'אנט קטן לגדול בגלל כל מה כתבתי על בית הגלגל. ברור שיש לזה השפעה דינאמית על הרכב (יותר קטן+צמיג בעל פרופיל גבוה= נוחיות רבה יותר בנסיעה לעומת ג'אנט גדול עם פרופיל נמוך וכו', אבל אנחנו בשרשור על עיצוב).

טוב, חפרתי מספיק בנושא. העיקר שהבנו אחד את השני. :wink:

פורסם
עכשיו הבנתי למה אתה מתכוון. אנחנו מדברים על שני דברים שונים.

לדעתי פותח השרשור התכוון לניפוח הכנפיים מבחינת צורה ולא להגדלת בתי הגלגלים.

מבחינת גודל בית הגלגל זה לא משנה איזה ג'אנט תשים. הקוטר הכללי ביחד עם הצמיג נשמר זהה, לפחות במידות שהיצרן מאשר.

אכן התכוונתי לצורה (ולהבלטה החוצה, אבל לא לקוטר בתי הגלגלים).

פורסם
רגע, אני סוף סוף מתחיל להבין אותך- אתה מדבר על שטח הפח שסביב הגלגל, אבל אני מתכוון (גם) למיפתח סביב הגלגל- לזה התכוונתי בכך שהיצרנים משווקים את הרכב מראש עם מיפתח גדול, כדי שאפשר יהיה להגדיל את הגלגלים לפי הצורך. למשל, בתמונות שהעלית, הגלגלים של ה-307 נראים בסדר כי הם בגודל 17. הנה תמונה של אחד עם 15:

מבין למה אני מתכוון? יחסית ל-306 שהעלית (במקרה שלה גם כן עם גלגלי 15) יש המון חלל סביב הגלגלים והם כביכול הולכים לאיבוד בתוך בית הגלגל. בפשטות- לא מתאימים לגודל של הרכב.

זה שיש יותר פח? ברור, אין וויכוח שיש מגמת ניפוח בשנים האחרונות, כתוצאה מגדילה של המכוניות ביחס לדור הקודם שלהן (אם כי זה הולך ומשתנה ממש עכשיו, יש בלימה מסוימת), וגם מה שציינתי על בתי גלגלים גדולים כחיסכון בכסף.

עריכה: אני אנצל את ההזדמנות להעלות תמונה ישנה שמדי פעם אני משתמש בה בשרשורים שונים, פשוט כי יש בה שלוש מכוניות שונות שמייצגות קטגוריות שונות:

img001.jpg

צולמה בסוף 1991. אבא קיבל לידיו את ה-405 SR 1.9 החדשה (מודל 1992), שמחליפה את הלאנסר 1.5 1989 משמאל. באמצע, אני מנסה לתקן דליפת מים בגג הוויניל של הפיירבירד שלי עם סיליקון לאמבטיה או משהו בסגנון. :oops:

שימו לב לגלגלים של הפיג'ו- מכונית משפחתית (דאז, היום זו "מכונית מנהלים") עם גלגלי 14, וזה נראה בסדר גמור. גם ה-13 על המיצובישי לא נראים רע. אל תשאלו אותי כמה קוטר היה לפיירבירד, אם כי לא אתפלא אם זה היה גם כן 14.

החתול השחור מבשר את העתיד לבוא, לפחות לפיירבירד ולפיג'ו.

היי,

איזו שנה הפיירבירד? ומה המספר לוחית שלה?

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם
למי שמכיר, ה-206 שלוש דלתות XT, שונה מהחמש דלתות לא רק במספר הדלתות, אלא גם בכנפים מנופחות יותר מלפנים, כי ה-XT למעשה משתמשת בבודי של ה-GTI, ששם יש ג'אנטים 16-17. אבל שימו לב שביורשת שלה, ה-207, אין הבדל בין הכנפים של הרגילה ל-GTI, ובאופן טבעי, הגלגלים של ה-207 חמש דלתות הרגילה נראים קטנים על הכנפים המנופחות מדי.

זה כמובן גם עובד הפוך: כבר יצא לי לראות 206 חמש דלתות "משוברות" עם ג'אנטים של 307 XT בגודל 17, וזה נראה פשוט מגוחך, כי הבודי קטן מדי בשביל גלגלים ענקיים כאלה.

הכנפיים בחלק מדגמי 206 מנופחות בגלל צמיגים רחבים יותר ואופסט שונה של ג'אנטים שהגיעו בדגמים אלה.

ברכב בשלי לדוגמא, יש את הכנפיים הרגילות וג'אנט 14" במקור. כשעליתי לג'אנט של XS במידה 15", הגלגלים בלטו החוצה, וכל הג'יפה של החורף הייתה מרוחה על הדלת הקדמית באופן קבוע. :lol:

לאחר מכן עליתי ל-16" של 307 עם אופסט שונה. הגלגל "נכנס" בחזרה פנימה, ולמרות צמיגים רחבים יותר בעוד ס"מ כבר לא בולט.

אגב, על טעם והריח וזה... אבל ג'אנט 17" של 307XSI שדיברת עליו, נראה פנטסטי על כל 206 משולשת דלתות.

פורסם
היי,

איזו שנה הפיירבירד? ומה המספר לוחית שלה?

img319.jpg

אל תטרח לברר מה עלה בגורלה- כבר עשיתי את זה בעזרתו האדיבה של גולש ידוע בפורום אספנות:

...

פונטיאק פיירברד 1974. יובאה לישראל באופן סדרתי, עם 25 יחידות באותה שנת דגם (!). זו היתה כנראה צהובה במקור, פברואר 74 עד 2005, ומנוע שישה ציל' 4100.

כלומר, מתה בשנת 2005.

...

אגב, על טעם והריח וזה... אבל ג'אנט 17" של 307XSI שדיברת עליו, נראה פנטסטי על כל 206 משולשת דלתות.

מסכים, רק אם מדובר ב-XT בעל הכנפיים המנופחות. אבל כמו שכתבת, על טעם וריח...

• תוכן חדש...