Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ברשותי יונדאי i30 שנת 2008.

קניתי את האוטו ב95k קילומטר ועשיתי לו טיפול גדול ב98k שבו הוחלף הכל חוץ ממצתים ונוזל קירור.

עכשיו האוטו עומד על 108k ולפי המוסכניק שלי שהוא גם מוסך מורשה יונדאי אמר לי שכל 15 אלף עושים טיפול. אבל מה אני מרגיש כאילו האוטו טיפה שותה יותר מתמיד וגם גילתי שהיה חסר נוזל קירור והוספתי לבד (לפני שבוע) ומאז הגובה שלו בסדר.

בנוסף לאחרונה אני מרגיש כאילו האוטו מתאמץ יותר וקצת קשה לו להעביר הילוכים.

אני יודע שעכשיו קיץ וכאשר המזגן עובד נורמלי שהצריכה תירד וכדומה אך שאלתי היא האם באמת זה מה שמשפיע על הדלק? על התחושה שלי שהאוטו מתאמץ? ובלי קשר ממליצים לי ללכת להחליף מצתים ולבדוק את מערכת הקירור?

תודה לעונים.

פורסם (נערך)

יש לך ספר רכב במקרה?

כי לפי ספר רכב מ-2011 עושים טיפול כל 20K.

http://www.hyundaimotors.co.il/wp-content/uploads/2014/01/2011-i30.pdf

ומצתים מחליפים כל טיפול שני (40K).

לגבי נוזל קירור:

"תחילה, החלף ב 100,000 ק”מ או 60 חודשים לאחר מכן, החלף כל 40,000 ק”מ או 24 חודשים"

ידוע לך אם הוחלף אי פעם נוזל ? במידה ולא, קפוץ ליונדאי שופ וקנה גלון מרוכז של 2 ליטר נוזל מקורי.

לגבי מזגן, אין ספק שיש לו השפעה ניכרת על צריכת דלק וצריכת כוח מנוע.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם
יש לך ספר רכב במקרה?

כי לפי ספר רכב מ-2011 עושים טיפול כל 20K.

http://www.hyundaimotors.co.il/wp-content/uploads/2014/01/2011-i30.pdf

ומצתים מחליפים כל טיפול שני (40K).

לגבי נוזל קירור:

"תחילה, החלף ב 100,000 ק”מ או 60 חודשים לאחר מכן, החלף כל 40,000 ק”מ או 24 חודשים"

ידוע לך אם הוחלף אי פעם נוזל ? במידה ולא, קפוץ ליונדאי שופ וקנה גלון מרוכז של 2 ליטר נוזל מקורי.

לגבי מזגן, אין ספק שיש לו השפעה ניכרת על צריכת דלק וצריכת כוח מנוע.

היי יש לי ספר ובאמת טיפול גדול כל 20k אך מכייון שאני לא יודע מתי החליפו את המצתים בפעם האחרונה לא כדאי להחליף? (האוטו ברשותי רק שנה וההיסטורית טיפולים שלו דלילה).

גם לגבי הנוזל קירור אני לא יודע אבל אם מחליפים אין צורך לרוקן את כל הנוזל גם מהרדיאטור?

פורסם

אם ככה אז כן, כדאי להחליף מצתים. לפי אוטודאטה מצתים מדגם ZFR5F-11 של NGK.

אכן בשביל להחליף נוזל קירור צריך לרוקן את כולו.

מאיפה אתה בארץ ?

Stay Dirty

פורסם
אם ככה אז כן, כדאי להחליף מצתים. לפי אוטודאטה מצתים מדגם ZFR5F-11 של NGK.

אכן בשביל להחליף נוזל קירור צריך לרוקן את כולו.

מאיפה אתה בארץ ?

באר שבע

• תוכן חדש...