Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני מחפש לקנות רכב שישמש אותי ב 4-5 שנים הקרובות (סטודנט)

עד היום הרכב שנהגתי בו (של ההורים) היה מאזדה 6 2003 2.3 ל' שאני מאוד אוהב לנהוג בו ותמיד לכולם נוח ואני מרגיש עדיין שהרכב חזק על הכביש. ובפורד פוקוס 2007 שאני מאוד לא אוהב (הרכב פלסטיקי ו"קשה"-כל לחיצה על הברקס מקפיצה אחורה, המושבים, הפלסטיקים וכו' ולפעמים יש לי הרגשה ב 100 קמש שאין לאן להוריד את הדוושה יותר)

אני רוצה לקנות רכב נוסף יותר חסכוני וחדש לפי הדגשים הבאים:

* לנסיעות ת"א-חיפה פעמיים בשבוע ונסיעות עירוניות (חיפה ות"א בעיקר).

*יהיה נוח ל 4 אנשים (בדכ טרמפיסטים או חברים) עם ציוד לא מוגזם מדי

*לא יזדחל בכביש 6 (אפשר להגיע איתו עד ל 110-120 קמש) ובעליות של חיפה

ושאר הדברים ככל הניתן: שיהיה כמה שיותר חסכוני בדלק ובטיפולים, ויהיה רכב שנעים להסתכל עליו אבל יותר חשוב שיהיה נעים לנהוג בו

ההתלבטויות כרגע הם בין:

רנו קליאו החדשה 2014 (עם חריגה קטנה מהתקציב)

דור 4 - Expression ידני 1.2 - 75 כ"ס

פורד פיאסטה 2012 1400

Trend אוט' 1.4 - 96 כ"ס

סיאט איביזה 2012-3 1400

[TABLE=class: innerDetailsDataGrid]

[TR]

[TD]Reference ידני 5 דל' 1.4 - 85 כ"ס[/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[/TABLE]

הסיאט איביזה יפה לטעמי למרות שחרושה, אבל מבפנים נראה לי שהיא הכי פשוטה וצפופה.

הפורד פיאסטה קראתי שמומלץ ולמרות הניסיון הרע עם הפוקוס חשבתי לתת לו צ'אנס (את העיצוב החדש עם הגריל אני לא אוהב לכן מדובר על הדגם הישן שגם יותר זול,שיאיר לי עודף)

הרנו קליאו מאוד יפה ומושכת קצת יותר גם מבחוץ וגם מבפנים. אבל האם המנוע 1.2 באמת עדיף מבחינת ביצועים על שאר האופציות? (גם אם אקח לנסיעת מבחן זה יהיה באזור המרכז ולכן לא ממש ישקף)

אשמח לדעת בנוסף:

#אם יש רכבים סחירים יותר מאחרים (בטח ארצה למכור עוד 4-5 שנים).

#האם יותר קשה למכור ידני מאוטומט?

#והאם הביצועים של רכבים מהקטוגוריה הזו עם גיר אוטומטי באמת "מאבדים מהפואנטה" או שיש דגמים מומלצים גם באוטומט? (לפעמים אולי ארצה להחליף עם ההורים והם נוהגים באוטומטי)

תודה לכולם !

פורסם (נערך)

אל תצפה להגיע ל 110 בעליות עם הקליאו.

הרכב לא חסכוני בעליות.

רעשי רוח חזקים במהירות של 100 קמ"ש.

באופן כללי הרכב מרגיש עצל וחלש.

מרגישים כל אבן בכביש, מתרסקים על פסי האטה. הנוסעים לידי מתלוננים על נסיעה לא נעימה.

עריכה אחרונה על ידי adi78
פורסם

עדי, שום רכב לא חסכוני בעליות שהן מאמץ עבור כל רכב, למי יותר ולמי פחות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אולי אני לא מעודכן, אבל איך בדיוק קליאו 2014 נכנסת עם 'חריגה קטנה' בתקציב 60K? תגדיר קטנה(?)

מהאופציות הנ"ל הייתי שומט את האיביזה, ומתכוונן אל עבר הפיאסטה.

אם אתה אוהב אבזור ומראה, אתה יכול להעיף מבט גם על פונטו איבו ידנית בגרסאות המאובזרות. אובדן ערך היסטרי גורם לה להיות מעניינת בתור רכב יד2. אבל היא ממש לא מטוס/ספורטיבית (וגם שאר האופציות שהעלת לא).

ואני מוכרח לציין שדווקא עקב הדברים שרשמת, אני בכלל הייתי עושה סיבוב פרסה ומסתכל על בראבו 2011 סנסיישן. מנוע 1.4 מוגדש 120 כ"ס עם כוח זמין החל מסל"ד נמוך, מאובזרת יופי (רק חסר חלון גג לדעתי והאבזור היה מושלם), מאוד נוחה לנהיגה עירונית ובינעירונית - אין בכלל השוואה בינה לבין שאר האופציות בבינעירוני, וירידת הערך המשוגעת שלה ממקמת אותה ישר בתקציב שלך. החסרונות הם בדמות פחות חסכון בדלק (1:13 בינעירוני, 1:11~ משולב) וגיר רובוטי שאינו אהוד בארץ (תפעולית מרגיש כמו גיר ידני - אם אין לך בעיה עם רכבים ידניים זה דוקא לא אמור להיות בעיה).

אם היא מסקרנת אותך אני ממליץ להריץ חיפוש כאן בפורום, תוכל לראות הרבה אוהדים והרבה סולדים, לסנן את הביקורת לפי טעמך האישי ולהסיק האם היא מדברת אליך.

מדבריך עולה שאתה באזור חיפה ועושה נסיעות (טכניון?), אם תרצה לעשות גיחה לאזור רמת ישי תוכל להתרשם משתי ההמלצות שלי ולראות אם מי מהן בכלל מדברת אליך.

בהצלחה!

(נ.ב. למה 'דחפתי' את הבראבו כשדיברת במקור על סופר מיני: ביקשת רכב חזק, נוח לנהיגה, שנראה טוב, מחזיק טוב בינעירוני ועליות, וחסכוני. מלבד חסכוני הוא עולה בסדרי גודל על שאר האופציות ולא דורש חריגה בתקציב)

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מהאופציות שהעלת, קליאו. אבל לא חדשה, אלא 2013-14 משומשת עם מנוע 0.9 טורבו. משמעותית חסכוני מה-1.2 ולא חלש ממנו. בתקציב שלך גם תוכל לקנות את הגרסה היותר מאובזרת.

האיביזה מכונית סתמית, משעממת, ודי מגעילה למען האמת. אם כבר איביזה, אז בגלל TSI+DSG, למרות שגם זה יתרון מפוקפק.

הפיאסטה שאתה מדבר עליה היא עצלנית ועגלתית. ממש לא "110-120 וגם בעליות". שכח מזה. לפחות הגרסה האוטומטית נמכרה עם אבזור קצת פחות מעליב מאשר הידנית בשנתונים הללו.

מאחר שהכנסת לשיקולים את הפיאסטה הידנית, אני מניח שאתה מוכן לשקול רכב משומש. אז אני אציע לך את אותה הפונטו (ולא בראבו, שסתם תהיה גדולה מדי) שהציע אוריו אבל בגרסת המולטיאייר דינאמיק (1.4 105 כ"ס) שתהיה קצת יותר זריזה מהפונטו 1.4 הרגילות שהן באמת לא שיא החוזק. יש גם גרסת טורבו אבל היא תהיה אוברקיל מטורף וגם פחות נוחה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אם הבנתי את המשפט נכון הרצון ל120 קמ"ש הם בכביש 6 ולא בעליות של חיפה, אולי אני טועה?

אני אישית ממש לא התרשמתי מהקליאו החדשה (אומנם נסעתי על 1.2 טורבו רובוטית), אבל אני לא מאמינה שיש הבדל מהותי בין הגרסאות בתא הנוסעים ונוחות הנסיעה.

עם הפיאסטה המדוברת אין לי ניסיון, אבל שמועות על עצלנות יתרה שמעתי גם בתקופה שחיפשתי סופר מיני.

את האיביזה הייתי ממליצה לך להחליף בפונטו איבו משנת 2012. היא תהיה יותר מאובזרת ויותר נעימה גם מבחינת נוחות וגם תא הנוסעים שלה הרבה יותר נעים. הפונטויים זכו לשלוש שנים אחריות (לעומת שנתיים של האיביזה) ככה שיש לך סיכוי לא רע למצוא אחת שעדיין באחריות.

בתקציב הנתון אתה יכול גם למצוא אחת רובוטית ואז לא תהיה לך בעיה להשאיר את האוטו להורים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

תודה לכולם

התכוונתי ל 110 בכביש מהיר כמובן, ולא בעליות של חיפה (:

לגבי הקליאו, המחירון הוא 65 ולכן פזלתי לכיוונה אבל אני מבין שאפשר לקבל תמורה גדולה יותר

הפיאסטה (הישנה) מצאה חן בעיניי מבחוץ ומבפנים ונראת לי בגודל טוב.

הפונטו איבו הכי פחות אהבתי את המראה, כל הרכבים שראיתי נראו חיוורים עם צבע מתקלף ובפנים מאוד פשוטים אבל אבדוק את האופציה וגם של הבראבו. הגיר הרובוטי מומלץ?

אני ממש לא נעול על מכונית קטנה, להפך-שקלתי גם פיגו 308,קיה פורטה או מאזדה 3 - האם לאחד מהרכבים האלה התנהגות כביש טובה יותר משל הקטנות המדוברות? (ברור שיהיו יותר הוצאות על דלק) וגם בראש פתוח לשמוע רעיונות נוספים.תודה!

פורסם
1:6 בעליות של סדום.

מצבך גרוע. אני נסעתי מאילת לבאר שבע וצריכת הדלק הייתה 1;17.2.

(בקליאו דור שלוש עם מנוע כמו שלך)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

על טעם ועל ריח כמובן שאין להתכווח, אבל אתה בטוח שזה:

Fiat-Punto-150-4.jpg

נראה לך יותר פשוט מזה:

Seat_Ibiza_2013_5-door-SE-int-dr.jpg

לגבי המשפחתיות (מאזדה 3, 308, בראבו, פורטה) הן יהיו גדולות, זללניות יותר, ישנות יותר וכנראה שגם האחזקה שלהן מעבר לדלק תהיה קצת יותר יקרה.

הגיר הרובוטי זה עיניין של העדפה אישית.

הייתה לנו פונט איבו 2010 עם גיר רובוטי ועכשיו בראבו 2011. לי אישית אין שום בעיה עם התפעול שלו וגם מבחינת האמינות הוא הוכיח את עצמו על הצד הטוב. יש כאלה שמעדיפים אוטו' פלנטרי, הוא יהיה יותר חלק בפעולתו בתוך העיר אבל גם יגזול קצת מהביצועים של האוטו ודלק מהכיס.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
מצבך גרוע. אני נסעתי מאילת לבאר שבע וצריכת הדלק הייתה 1;17.2.

(בקליאו דור שלוש עם מנוע כמו שלך)

מדובר על העליות נטו עד ערד.

לא עזבתי את הדוושה כל הדרך.

פורסם

חשבתי על רכבים קצת יותר גדולים מהסופר מיני אבל לא כבדים כמו הסדאן..

יש המלצה מבין יונדאי i30 , קיה סיד, אופל אסטרה (ומה הגרסאות האיכותיות יותר מבחינת חומרים והמומלצות)?

שוב תודה!!

• תוכן חדש...