Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

M135i ידנית או אוטומטית?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד לא נולדה תיבת ההילוכים שתגרום לי להעדיף אוט׳ על ידני - למי שאוהב לנהוג, רק גיר ידני גורם למעורבות בנהיגה ולחיבור בין הנהג למכונה

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הרכב בעיקר לשימוש יומיומי, אבל אני כמעט ולא נתקלת בפקקים.

בתשע שנים האחרונות אני עם לאון 1.8T ידנית, כך שהשימוש היומיומי ברכב ידני מוכר לי.

בן, נראה לי שאקח את עצתך ואגיע לאולם תצוגה עם ציוד מלא!

אז רק ידני. ללא ספק.

פורסם

כמובן שבסופו של דבר הבחירה היא אינדיבדואלית, אבל בואי נסתכל מעט על העובדות, את מסתדרת מצויין כבר 8 שנים עם ידני, בקיאה בחסרונות והיתרונות של התיבה הידנית ובכל זאת הסתדרת מצויין עם הלאון, על כן אני לא רואה כל סיבה לעבור לאוטומט.

האופציה היחידה שהיית גורמת לי להעדיף אוטומט היא הימצאות יומיומית בפקקי ענק כמו איילון וכדומה.

פורסם

אני לא מכיר את התיבה של ה135. אני יודע שאומרים עליה שהיא מעולה.

בכל פרמטר אובייקטיבי - האוטומטית עדיפה.

מבחינה סובייקטיבית, תיבה אוטומטית מהירה עם תפעול ידני פותחת מימד אחר של הנאה מידני (כל ההתייחסות שלי מכאן היא לתפעול ידני בלבד). אני הייתי לוקח בכל יום תיבה כמו הDSG6 שבוואגיות הספורטיביות (או דברים מהירים יותר) על פני ידני, כי היא מאפשרת סגנון נהיגה שונה והרבה יותר אגרסיבי על פני תיבה ידנית, שסתם תרגיש מגושמת ומגבילה במכונית מהירה באמת.

זה מאוד תלוי מאיפה את מפיקה את ההנאה שלך - אם זה בתפעול היומיומי, אז כנראה הידנית תהיה טובה יותר. אם זה ממצבי קרב ממש - אז אל תפסלי את האוטומטית. ברור לי שיש משהו מהנה בתיבה הידנית, אבל התיבות האוטומטיות המהירות מהנות בצורה שונה.

אמנם הדמיון לZF8 לא רב, תמסורת הF1 בפרארי 430 סקודריה הייתה יותר מהנה ואמוציונלית בשבילי מכל תיבה ידנית שתהיה אי פעם.

הייתי מאוד שמח לנסות מגאן RS עם תמסורת כפולת מצמדים אגרסיבית.

מעבר לאלמנט הספורטיבי, במקרה הספציפי של ה135, צריך לקחת בחשבון שהאוטו עצמו נותן איכות חיים גבוהה והתמסורת האוטומטית משלימה את זה מאוד. לא היית שוקלת לקחת סדרה 7 ידנית, נניח. אז בהנתן כל זה, אמנם הייתי מתלבט, אבל רק לכמה רגעים ואת ה135 הייתי לוקח כאוטומטית.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

ידני.

אומנם לא נהגתי על הבימרית עם תיבה אוטומאטית (או בכלל, למען האמת), ולמרות שאני מניח שהיא באמת חלקה/מהירה/זריזה/אלוהית כמו שכולם כאן טוענים, עבורי אין כמו תיבה ידנית וקלאץ' - אלא אם התיבה הידנית בבימר גרועה במיוחד, ואני לא מעריך שהיא כזו. בעיני, אגב, בתור מי שכל רכביו עד לנוכחי היו ידניים, וכמי שנסע הרבה מאוד בפקקים, אף פעם לא סבלתי מהידני גם בפקק.

פורסם

זה עניין אישי מאוד. רק את יודעת ממה את נהנית בנהיגה.

אני מניח שכמו שהגיר האוטומאטי של הבימר מעולה, כך גם הגיר הידני והקלאצ׳.

מכונית חלום, בכל מקרה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני חושב,שצריך לקחת בחשבון פרמטר נוסף והוא,סגנון החיים שלך,

כלומר אם את גרה באיזה מושב שנמצא על איזה הר ו80 אחוז מהנסיעות שלך הם בעיקולים ומעט תנועה אז בוודאי שידני,

אבל אם את גרה בלב עיר גדולה ומתניידת לרב בתוכה בשעות העומס,אוטומט יהיה הגיוני יותר ברב הזמן.

Porsche 944 turbo

פורסם (נערך)

עם כל הצער שבדבר, רק את האוטומטית. ה-ZF8 ב-135M וב-235M מעט שונה מה-ZF8 המשמשת את הגרסאות ה"רגילות". היא מהירה יותר ויעילה עוד יותר. ה-ZF8 ומיטב הרובוטיות המצויינות (DCT / PDK וכו') מספקות הנאה שונה מזו אליה את רגילה מהתיבה הידנית.

כפי שאמרתי קודם לכן - אחרי הרבה זמן מאחורי ההגה של 535d (עם ה-ZF8 "ספורט"), אין צל של ספק שזאת התיבה בה אבחר. תיבה מ ש ו ב ח ת. בכל מצב בו תבחרי - ידני, אוט' רגיל, אוט' ספורט - היא מתפקדת ללא דופי, בלי תופעות לוואי המאפיינות תיבות רובוטיות טובות.

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
הרכב בעיקר לשימוש יומיומי, אבל אני כמעט ולא נתקלת בפקקים.

בתשע שנים האחרונות אני עם לאון 1.8T ידנית, כך שהשימוש היומיומי ברכב ידני מוכר לי.

בן, נראה לי שאקח את עצתך ואגיע לאולם תצוגה עם ציוד מלא!

בכיף, עם הכיסאות לא נראה לי שתהיה כל בעיה, העגלה הספציפית שלך זה כבר סימן שא'.

מעבר לכך, ובלי לפגוע כמובן, אני חושב שבשלב הזה את מתחילה סתם לבלבל את עצמך, כלומר באחד הפוסטים העלת את סוגיית התיבה האטומטית כדי, אולי, להתרווח בפקקים, ומאידך, את רושמת שאת כמעט לא נתקלת בהם, ובכל מקרה מזה שנים מתמודדת יפה איתם ועם גיר ידני.

אני פשוט חושב שאת לא תצאי מהדילמה הזו, קל וחומר כאשר התיבה האטומטית כאן הינה מצויינת, מהירה ואמינה. ולכן, בדקי אם הנושא הידני מדגדג לך מידי, אם כן, זה לא באמת משנה כמה האוטומטית טובה, המטרה שלך להנות, ובהתייחס לעובדה שזמן ההמתנה (שכנראה יהיה ארוך לידנית, לא יודע) לא רלוונטי קחי את הידנית. אם הידני כבר לא ממש מדגדג ונוחות היא שיקול, קחי את האטומטית. בקיצור, אין כאן אמת אחת.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

בואו נהיה קצת רציניים. גם אם הרכב מיועד לנס הרים, התיבה האוט' כל כך טובה, שהנהגת תיהנה ללא כל ספק.

יש לי חבר שהיתה לו פורשה חדשה, הוא קנה אותה אוט', הכוונה לגיר רובוטי כפול מצמדים, כאשר מראש, אנשי המכירות של פורשה הסבירו לו שמדובר בתיבה שעדיפה משמעותית על גיר רגיל.

כך זה גם מקובל היום באירופה. כך זה גם במרוצי פורמולה.

אז בשביל מה להיתקע עם גיר רגיל וקלאץ?

ותחשבו על זה

פורסם

הועלתה הסוגיה של סל״ד במהירות שיוט והרעש שנוצר בנסיעה רגועה מחוץ לעיר בידני לעומת האוטומטי (זה בטוח לא יותר גרוע מהלאון עם גלגל תנופה סינגל מאס).

ומה לגבי תחזוקה ותקלות? בגיר ידני אני מניחה שלא צפויות תקלות מיוחדות וגם אם יהיו הן יחסית קלות לתיקון בעוד בתיבה אוטומטית בטכנולוגיה מתקדמת יש יותר פוטנציאל לתקלות.

בכל אופן, לקחתי את כל השיקולים לתשומת ליבי. בשלב ראשון צריך להכניס את המשפחה לאוטו ואם יש בעיה עם זה אני אאלץ לוותר על החלום הזה ולחזור למציאות הקשה של חיי האמהות.

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

פורסם

מצמד הוא לא עסק זול ברכב האלו...

ורוב הסיכויים שאת תחליפי מצמד בידני לפני שהאוטומטי יצטרך שיפוץ. יתרה מזאת - רוב הסיכויים שתמכרי את הרכב לפני שהאוטומטי יצטרך שיפוץ

פורסם

זול או לא, מדובר בבלאי טבעי ואחזקה שוטפת, כמו רפידות.

לאחר כל הדיון הזה, אני נשאר עם ידני.

את עלות המצמד אפשר לבדוק בקלות על ידי מקט , באתר של דלק מוטורס.

עבור e46 העלות היא בין 1400ל2000 ש"ח בחברה בפעם האחרונה שבדקתי.

M-TECH E46

פורסם
הועלתה הסוגיה של סל״ד במהירות שיוט והרעש שנוצר בנסיעה רגועה מחוץ לעיר בידני לעומת האוטומטי (זה בטוח לא יותר גרוע מהלאון עם גלגל תנופה סינגל מאס).

ומה לגבי תחזוקה ותקלות? בגיר ידני אני מניחה שלא צפויות תקלות מיוחדות וגם אם יהיו הן יחסית קלות לתיקון בעוד בתיבה אוטומטית בטכנולוגיה מתקדמת יש יותר פוטנציאל לתקלות.

בכל אופן, לקחתי את כל השיקולים לתשומת ליבי. בשלב ראשון צריך להכניס את המשפחה לאוטו ואם יש בעיה עם זה אני אאלץ לוותר על החלום הזה ולחזור למציאות הקשה של חיי האמהות.

איך את משווה את הרעש שנוצר בלאון לעומת ה M135? זה ליגות שונות לחלוטין.

פורסם

חחח ברור שהרעש שונה, הרעש ב-135 נעים ועמוק בעוד הרעש בלאון בעיקר מפריע לך לחשוב ;)

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

• תוכן חדש...