Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

M135i ידנית או אוטומטית?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רעש? נו באמת, צליל. ל-3.0 6 ציל' טורבו'ז של ב.מ.וו יש צליל נהדר - בתא הנוסעים ומחוץ לרכב.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא מכיר את התיבה של ה135. אני יודע שאומרים עליה שהיא מעולה.

בכל פרמטר אובייקטיבי - האוטומטית עדיפה.

מבחינה סובייקטיבית, תיבה אוטומטית מהירה עם תפעול ידני פותחת מימד אחר של הנאה מידני (כל ההתייחסות שלי מכאן היא לתפעול ידני בלבד). אני הייתי לוקח בכל יום תיבה כמו הDSG6 שבוואגיות הספורטיביות (או דברים מהירים יותר) על פני ידני, כי היא מאפשרת סגנון נהיגה שונה והרבה יותר אגרסיבי על פני תיבה ידנית, שסתם תרגיש מגושמת ומגבילה במכונית מהירה באמת.

זה מאוד תלוי מאיפה את מפיקה את ההנאה שלך - אם זה בתפעול היומיומי, אז כנראה הידנית תהיה טובה יותר. אם זה ממצבי קרב ממש - אז אל תפסלי את האוטומטית. ברור לי שיש משהו מהנה בתיבה הידנית, אבל התיבות האוטומטיות המהירות מהנות בצורה שונה.

אמנם הדמיון לZF8 לא רב, תמסורת הF1 בפרארי 430 סקודריה הייתה יותר מהנה ואמוציונלית בשבילי מכל תיבה ידנית שתהיה אי פעם.

הייתי מאוד שמח לנסות מגאן RS עם תמסורת כפולת מצמדים אגרסיבית.

מעבר לאלמנט הספורטיבי, במקרה הספציפי של ה135, צריך לקחת בחשבון שהאוטו עצמו נותן איכות חיים גבוהה והתמסורת האוטומטית משלימה את זה מאוד. לא היית שוקלת לקחת סדרה 7 ידנית, נניח. אז בהנתן כל זה, אמנם הייתי מתלבט, אבל רק לכמה רגעים ואת ה135 הייתי לוקח כאוטומטית.

למי שנהנה מתיבה ידנית - תמיד אמליץ תיבה ידנית (למעט מקרים בהם הנהג סובל מפקקים רוב הזמן).

נכון שהתיבה הזו של ב.מ.וו מצוינת ונכון שכיום במכוניות על התיבות הן חסרות קלאץ' אבל אל נא תשוו פרארי למכונית ספורט רגילה.

חלק משמעותי בהנאה במכונית הנעה אחורית טובה הוא התגובה של הרכב בעת התהליך העדין (או אגרסיבי :wink: ) של תפעול הקלאץ'.

קצת קשה לי לעשות את זה כאן כי אנחנו כותבים, אבל דמיינו אותי מחקה תפעול של תיבה ידנית:

גז

עזיבת גז מתוזמנת עם לחיצת קלאץ' מתוזמנת עם הורדת היד מההגה לכיוון ידית ההילוכים

עשירית שנייה מאוחר יותר - משיכת/דחיפת הידית למקומה החדש מלווה עם שחרור קלאץ' (עדין כשלא רוצים לטלטל את הרכב, אגרסיבי כשרוצים לזרוק את הרכב לתוך הפנייה או להכניס אותו להחלקה) וגז (שוב - עדין או אגרסיבי לפי הדרישות).

נכון, בתיבה אוטומטית תסעו בקצב קצת יותר מהיר, כמובן (לא משמעותית, אגב) אבל תאבדו חלק מרכזי בתהליך הזה, שמאוד מחבר אתכם למכונה. אין צורך בעדינות ובדיוק בפרטים הקטנים. אפשר פשוט להמשיך ללחוץ פול גז ולהקליק על הידית מאחורי ההגה.

גם בבלימה, אגב, מאבדים חלק מסוים בחווית הנהיגה באוטומט. בתיבה אוטומטית לרוב קשה לשנות את מצבו של הרכב באופן יזום בעת הבלימה, בעוד בתיבה ידנית אם בולמים תוך כדי הורדת הילוכים, אפשר לשחק עם עוצמת החיבור מחדש של הגלגלים למנוע בשביל ליזום טלטול מכוון ברכב (שוב, לא למען מהירות אלא בשביל כיף).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
למי שנהנה מתיבה ידנית - תמיד אמליץ תיבה ידנית (למעט מקרים בהם הנהג סובל מפקקים רוב הזמן).

נכון שהתיבה הזו של ב.מ.וו מצוינת ונכון שכיום במכוניות על התיבות הן חסרות קלאץ' אבל אל נא תשוו פרארי למכונית ספורט רגילה.

חלק משמעותי בהנאה במכונית הנעה אחורית טובה הוא התגובה של הרכב בעת התהליך העדין (או אגרסיבי :wink: ) של תפעול הקלאץ'.

קצת קשה לי לעשות את זה כאן כי אנחנו כותבים, אבל דמיינו אותי מחקה תפעול של תיבה ידנית:

גז

עזיבת גז מתוזמנת עם לחיצת קלאץ' מתוזמנת עם הורדת היד מההגה לכיוון ידית ההילוכים

עשירית שנייה מאוחר יותר - משיכת/דחיפת הידית למקומה החדש מלווה עם שחרור קלאץ' (עדין כשלא רוצים לטלטל את הרכב, אגרסיבי כשרוצים לזרוק את הרכב לתוך הפנייה או להכניס אותו להחלקה) וגז (שוב - עדין או אגרסיבי לפי הדרישות).

נכון, בתיבה אוטומטית תסעו בקצב קצת יותר מהיר, כמובן (לא משמעותית, אגב) אבל תאבדו חלק מרכזי בתהליך הזה, שמאוד מחבר אתכם למכונה. אין צורך בעדינות ובדיוק בפרטים הקטנים. אפשר פשוט להמשיך ללחוץ פול גז ולהקליק על הידית מאחורי ההגה.

גם בבלימה, אגב, מאבדים חלק מסוים בחווית הנהיגה באוטומט. בתיבה אוטומטית לרוב קשה לשנות את מצבו של הרכב באופן יזום בעת הבלימה, בעוד בתיבה ידנית אם בולמים תוך כדי הורדת הילוכים, אפשר לשחק עם עוצמת החיבור מחדש של הגלגלים למנוע בשביל ליזום טלטול מכוון ברכב (שוב, לא למען מהירות אלא בשביל כיף).

זהו. שכנעת אותי :)

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

פורסם

בשבילי רק ידני אבל זה מאוד סובייקטיבי.

לגבי סחירות - מאז הגעת ה E46, במוו ידניות נדירות מאוד במחוזותינו ולרוב מדובר בהזמנה מיוחדת או המרה מקומית.

יש לא מעט חברים שאורבים ביד 2 ומחפשים משושה ידנית - ואלה נמכרות מעל אחיותיהן האוטומטיות והמחירון.

לא הייתי דואג בכוון זה ולדעתי הידנית תהיה הסחירה מבין שתי האפשרויות.

פורסם
זהו. שכנעת אותי :)

זאת הייתה המטרה :wink:

אגב, נהגתי ב-235M אוטומטית לא מזמן ות'כלס - בא לי (אבל ידנית!). יש מצב שעם בוא האביב אקנה אחת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
בואו נהיה קצת רציניים. גם אם הרכב מיועד לנס הרים, התיבה האוט' כל כך טובה, שהנהגת תיהנה ללא כל ספק.

יש לי חבר שהיתה לו פורשה חדשה, הוא קנה אותה אוט', הכוונה לגיר רובוטי כפול מצמדים, כאשר מראש, אנשי המכירות של פורשה הסבירו לו שמדובר בתיבה שעדיפה משמעותית על גיר רגיל.

כך זה גם מקובל היום באירופה. כך זה גם במרוצי פורמולה.

אז בשביל מה להיתקע עם גיר רגיל וקלאץ?

ותחשבו על זה

בשביל הכיף

כבר לא קונים ברכבים כאלו ידני בשביל הביצועים אלא בשביל החוויה.

אף אחד לא "נתקע" עם ידני ברכבים כאלו, אלא בוחר בכך מהעדפה אישית.

נכון, בפורמולה אחת כל אחד ייקח אוטומטי/רובוטי.

מתי פעם אחרונה מדדת זמני הקפה ברכב שאינו קרטינג?

פורסם
אל דאגה, גם אם תקחי את הרכב לשבוע ברינג בגרמניה עדיין יהיו רכבים מהירים ממך.

רואים שאתה לא מכיר את פותחת השרשור :roll:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אגב, נהגתי ב-235M אוטומטית לא מזמן ות'כלס - בא לי (אבל ידנית!). יש מצב שעם בוא האביב אקנה אחת.

שלא תחשוב שזה יעבור ככה... אז ויתרת בזמנו על M3 ולקחת את ה Z. האם מ 235 עדי כדי כך התלהבת? יחסית ל Z יש פה קפיצה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
שלא תחשוב שזה יעבור ככה... אז ויתרת בזמנו על M3 ולקחת את ה Z. האם מ 235 עדי כדי כך התלהבת? יחסית ל Z יש פה קפיצה?

ויתרתי על M3 כי ה-E46 שמצאתי היו ישנות מדי וה-E90 היו או יקרות מדי או פישיות (משחק עם ק"מ וכדומה) והעדפתי לא להסתכן. ה-Z הייתה קנייה בטוחה במידה מסוימת - מספיק חדשה, מספיק זולה ומספיק מהירה.

ה-235 היא בפירוש טובה יותר: הביצועים די דומים (אבל הדליברי עדיף בזכות המנוע המוגדש), ההתנהגות טובה יותר (אף פחות כבד, יותר נימבל) ואמנם אני צריך להוסיף עליה כ-20 אלף יורו אבל אני גם מקבל תמורה עדיפה בדמות רכב חדש (או משומש בן שנה+) ורמת אבזור גבוהה משמעותית.

ברור שהייתי רוצה M אמיתית אבל יש כאן פשרה הגיונית - M אמיתית תהיה או יקרה יותר משמעותית או ישנה יותר משמעותית. ובנוסף, זה לא שאפשר לנצל אותה כמו שצריך באסטוניה, לצערי. סה"כ מדובר במדינה שטוחה ומשעממת לנהיגה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רשמנו... :-)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...