Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני יודע שישנם סיכומים מהעבר על הרכב, אבל רציתי לשתף.. 8)

אז איך הכל התחיל:

לקראת שחרורי מהצבא, כאשר כבר הסתדרתי עם מקום עבודה שיהיה לאחר שחרורי, התחלתי לחפש אופנוע בכדי שאוכל להתנייד לשם.

אופנוע אתם שואלים? כן אופנוע. היה לי בעבר אופנוע, ותמיד רציתי שיהיה לי אופנוע.

אך מה לעשות שרצה הגורל, וממש לקראת השחרור, בעקבות הרמת משקלים כבדים והרמה לא נכונה שלהם. נגרמה לי פירצת דיסק.

ברגע שזה קרה, התחלתי לעכל את העניין שכנראה אופנוע זה לא הרעיון הכי טוב, מכיוון שמספיקה תנועה אחת קיצונית, שלא נדבר על תאונה, ואני שוב לא אוכל לזוז כמה חודשים טובים.

כך שלאור הנסיבות התחלתי לחפש לעצמי רכב. בתחילת החיפושים התעניינתי בכלל באיזו מיני כמו הקיה פיקנטו ודומיה.

אך לאחר התייעצות עם החברה פה בפורום, הבנתי שזה לא הרכב האידיאלי לנסיעות שלי (בכל זאת, תוכננה נסיעה מנתניה לרבדים וחזרה בכל יום).

מפה לשם, חבר טוב מתקשר ואומר שהוא קנה רכב והוא מחכה לי בחוץ לעשות לי סיבוב. הרכב, כמו שכבר ניחשתם, הוא יאריס TS אדומה (שהייתה רכב מבחן בעברה), שמורה ממש ובכלל אהבתי את הלוק הכללי של הרכב...

אז התחלתי לקרוא בפורום על הרכב. ולמזלי ישנו בחור בפורום ( את איתמר כולם מכירים :)) שהוא בעליו של בדיוק אותו רכב. שעשה עליו סיכומים ומדריכים רבים. בקיצור, שיכנע אותי.

אז לאחר חיפוש קצר מאוד, מצאתי את האחת.

להלן הנתונים:

יד שניה, שנת 2005, 87,000 ק"מ, מטופלת כל חייה במוסך מורשה יבואן של טויוטה.

לאחר בדיקה קצרה כבר התבצע זכרון דברים.. וכך התחלנו את דרכינו.

בתחילה התאכזבתי מעט מהרכב, אולי בגלל הרעש החזק שהוא מפיק במהירות מעל 90, ואולי בגלל שזה פשוט לא אופנוע..?

אבל עדיין חיכיתי בסבלנות בכדי ללמוד את הרכב.

בשנה וחצי האחרונות טיפלתי לרוב ברכב בעצמי. זאת בעקבות המדריכים המעולים הנמצאים בפורום ועזרתו של איתמר.

היאריס מאוד קלה לטיפול עצמי, אמינה מאוד וזולה יחסית לספורטיבית לייט.

אינני רושם את הנתונים הכספיים פשוט מכיוון שזו לא מהות הנושא מבחינתי.

עכשיו הגעתי לחלק המעניין, ההנאה מנהיגה:

לאחר שקניתי את הרכב קיבלתי מהוריי מתנה ליום הולדת - קורס נהיגה מתקדמת במסלולים. אשר טמן בחלקו הראשון תכני בטיחות, ולאחר מכן גם כמה סיבובי מסלול וג'מקאנה... נהנתי מאוד!! ורק התחלתי להבין על מה כולם מדברים בכמות הכיף שהרכב הזה מפיק.

כך נוצר מצב שאני רוצה ללמוד עוד את שפת הנהיגה (או בעצם, להנות יותר?;)). ונרשמתי לקורס נוסף, הפעם בנס הרים, שגם היה במסלולים. היה כיף מאוד, אבל עדיין לא הרגשתי שאני מפיק את המירב מהרכב.

זאת עד שהגעתי למדריך אחר, "קונדסון" למי שמכיר, שאת פרטיו ואת שמו אמסור בה"פ למי שרוצה, שעשיתי אצלו כבר כמה קורסים.

יש לומר, שרק אחרי שביצעתי את הקורסים אצלו הצלחתי להבין כיצד ואיך להפיק מיאריס את המירב (או לפחות להתקרב לשם)... כך שאני ממליץ על כך לכולם.

ליאריס שלדה מתקשרת מאוד, ובעקבות היחס משקל:כוח שלה היא מגיבה מעולה אך לא בהגזמה. שלא תבינו לא נכון, יש מקום לטעויות, בעיקר בהיגוי ייתר, שם ליאריס יש ישבן מאוד שמח שגולש לכיוון הקיר מהר מאוד..

היאריס בולמת מעולה. אני מניח שזה הרבה בעקבות המשקל הקל שלה (פחות מטון) והיא מצליחה לעמוד זמן רב בעומס גבוה עד שאיכות הבלימה דועכת. היא סובלת מחוסר כוח לדעתי (106 כ"ס, מאיצה מ - 0-100 ב - 9 שניות, מהירות מרבית 190) אבל מצליחה לחפות על כך בהתנהגות מעולה בכבישים מפותלים. שם בעצם זה השטח שלה.

בסך הכל, היאריס היא רכב מעולה וכייפי, שמתאים למי שרוצה להתנסות בספורטיבית ראשונה, שהיא זולה לתחזוקה, אמינה ומהנה.

אפשר ללמוד עליה את תורת הנהיגה בקלות ובהנאה, לנסוע לאילת עם חברים ותא מטען מלא, ואף להעביר דירה (לא תאמינו כמה היא גדולה הקטנה הזו).

בשנה וחצי האחרונות היא הגיעה לכ - 104,000 ק"מ, שרובם בנסיעה רגוע.

שותה כ- 1:15/16 בנסיעה משולבת, ברובה עירונית וכ- 1:10 בנסיעה ספורטיבית ;)

אני רוצה לומר פה תודה למועדון יאריס המעולה שנוצר בשנה הזו, שחבריו (התותחים יש להדגיש) מונים כ - 26 רכבי יאריס TS.

כן ירבו המפגשים שלנו, אם של נהיגה ואם של אכילה! ;)

בקיצור, אני מאוהב.. ;)

ואני מאמין שעד שאני אפרד מהרכב הזה (אם בכלל) ייקח המון זמן.

שאלות ותגובות התקבלו בברכה.

קצת תמונות:

DSC_0074.jpgDSC_0118.jpg

אמסטרדם.

עריכה אחרונה על ידי amsterdam
תיקון טעות כתיב

חן

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

פורסם

אחלה סיכום לאחלה רכב שיודע להזדקן בכבוד. כבר כמה פעמים החברים שאלו האם הרכב שלי חדש - ואלה לא, כמעט בן 10 - :shock:

פורסם

סיכום מצויין, מזדהה :wink:

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

Shitloads of money, סילחו לי על הצרפתית. הרכב חביב מאד, אפילו מהנה ובהחלט אמין באופן קרוב למוחלט. אבל מאד יקר ביחס לשנתון.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אתה צודק שהמחירון מאוד גבוה.

אבל צריך להבין שהסתכלתי על המחיר בצורה טיפה שונה ---> "הרבה יותר רכב, בפחות כסף" בהשוואה לקיה פיקנטו.

אם זה נכון או לא נכון זה כבר לא כלכך משנה. :wink:

חן

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

פורסם

אחלה רכב, אהבתי את הצבע!

נכון שזה לא הכי הוגן מצדי כי גם אני בהתחלה חשבתי על אחת כזו, אבל האם מבחינת יחס עלות ותמורה הוא באמת שווה את זה?

סתם לדוגמא, ההפרש במחירון בין ה ts ל 206xs משנתונים זהים הוא בסביבות ה 20 אלף שקל!

נקודה למחשבה...

Peugeot 3008 1.6 Premium 2021
Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם

המחירון של היאריס מעולם לא היה מחובר למציאות. יאריס (רגילה, לא TS) משנת 2002-2003 נסחרות סביב ה 25-30K ש"ח :screwy:

מצד שני צריך לזכור שקונים יקר - מוכרים יקר, כך שלמעט עלות הרכישה הראשונית גם מחיר המכירה יהיה בהתאם.

לגבי התמורה, היאריס לטעמי נותנת משהו שקוסם לחובבי נהיגה ולא קיים ברכבים חדשים, בעיקר בשל כל מיני מגבלות בטיחות ואילוצי חסכון בדלק וזיהום אוויר. רכב קל, גיר קצר, מנוע נמרץ, בסיס גלגלים מיניאטורי, חוסר במערכות בטיחות מסרסות, הגה הידראולי עם משקל טוב שמצליח להעביר את מה שקורה מתחתיו - אין היום דברים כאלה. תוסיף לזה שהרכב מזדקן בצורה פנטסטית, צריכת דלק מופתית ואמינות מופלאה ותקבל רכב שיש לו סוג של ערך מוסף. זו לא מכונה לקו ישר, היא לא חזקה וגם לא בטיחותית ומלאת גאדג'טים כמו רכב חדש, אבל יש לה משהו מיוחד.

האם היא שווה את הכסף? זה סובייקטיבי. האם 206XS היא מתחרה ראוייה? בהחלט כן.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

השאלה היא לא כל כך בעניין ה-xs, כמו האם כמה מכוניות יותר ספורטיביות ויותר זולות, ויש כאלה, שבצירוף מחירי תחזוקה ותקלות (שבוודאי יהיו יותר מביאריס) עדיין יסתדרו בתוך מחיר הרכישה שלה או קרוב אליו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כל הכבוד. הלוואי וכולם היו כמוך מתמקצעים ולומדים מבעלי ניסיון בעיקר לפני רכב ספורטיבי ראשון. רובנו הרי יותר חכמים מכולם ואין לנו מה ללמוד מאחרים...מאחל לך עוד הרבה שנים של פניות הדוקות והנאה מהאוטו.

• תוכן חדש...