Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני צריך להחליף זוג צמיגים קדמיים ואני לא מבין גדול בצמיגים לרכב, לקטנוע הייתי בזמנו מתעקש על פירלי ומקסיס היו מחזיקים לי המון זמן ואחיזה מצוינית (במיוחד ה maxis).

אבל בפורד אני לא יודע מה נכון.

ראשית אני רוצה צמיגים בעלי אחיזה טובה ואורך חיים גבוהה.

שנית כמובן התקציב, הציעו לי 500 ש"ח לצמיג RIKEN לא שמעתי עליו, לא יודע אם הוא איכותי או סיני... בעיקרון עד 450 ש"ח לצמיג.

המידות הם 195/65R15.

יש דרך לדעת איפה הוא מיוצר? בצמיגי פירלי יש כאלה שמיוצרים בסין ויש כאלה שלא.

המלצות ומחיר הוגן יתקבלו בברכה :-) וגם פנצ'רמכר מומלץ יתקבל בברכה באזור ראשון-נס-ציונה-רחובות חולן.

פורסם

שלום,

RIKEN אינו מותג צמיגים ידוע או מוכר, ועל פניו מחיר של 500 ש"ח עבור צמיג במידה המבוקשת הוא יקר מאוד.

באתר טייר קלאב זמינים לרכישה מיידית מספר צמיגים במידה המבוקשת.

לדוגמא: Toyo Proxes CF2, צמיג מדגם חדש, תוצרת יפן בעל ביצועים מעולים, במחיר של 365 ש"ח לצמיג, כולל איזון, התקנה ומע"מ. את ההתקנה ניתן לבצע ברשת פנצ'ריות טייר קלאב בפריסה ארצית.

כמו כן, נשמח לסייע לך טלפונית במידת הצורך - מספרי הטלפון וטופס "צור קשר" מופיעים באתר.

פורסם

שמח לשמוע,

מסתבר שהצמיגים שמותקנים אצלי ברכב הם מסוג

TOYO ROXES TPT(כל הארבעה)

יהיה אפשר להתקין שני צמיגים קדמיים מהסוג CF2 כאשר שניים האחוריים הם מסוג TPT?

ומה ההבדלים ביניהם?

פורסם

בפורד פוקוס (כמו במרבית דגמי הרכב) אפשרי בהחלט להתקין זוג Toyo Proxes CF2 כאשר על הסרן האחורי מותקנים צמיגים מדגם אחר. מבחינה בטיחותית, מומלץ להתקין את הצמיגים החדשים דווקא על הסרן האחורי ולא הקדמי.

Proxes TPT הוא דגם קודם של Toyo, שכבר אינו מיוצר ואינו מיובא לארץ. Proxes CF2 הוא דגם חדש, המתוכנן ומיוצר עפ"י הדרישות העדכניות של התקינה האירופאית, ומצטיין בחסכון בדלק, במרחקי בלימה קצרים, בנוחות נסיעה וברמת רעש נמוכה.

פורסם

הייתי ממליץ לך או Continental דגם ContiEcoContact 3 או

צמיג של Goodyear דגם EfficientGrip ששתי הצמיגים יותר טובים מהטויו,

וניתן למצוא אותם עד 350 ש"ח לצמיג, אגב כמו שכתבו פה לפניי המידה שלך

לא אמורה לעבור את מחיר ה- 400 ש"ח לצמיג של חברה טובה ומוכרת.

פורסם
הייתי ממליץ לך או Continental דגם ContiEcoContact 3 או

צמיג של Goodyear דגם EfficientGrip ששתי הצמיגים יותר טובים מהטויו,

וניתן למצוא אותם עד 350 ש"ח לצמיג, אגב כמו שכתבו פה לפניי המידה שלך

לא אמורה לעבור את מחיר ה- 400 ש"ח לצמיג של חברה טובה ומוכרת.

שלום HawHaw,

אין חולק על כך ש- Continental ו- Goodyear הם יצרני צמיגים מצויינים, אך אני בהחלט חולק על קביעתך שהצמיגים מתוצרתם שציינת הם "יותר טובים מהטויו".

לראיה, מבחן השוואתי שבוצע השנה והשווה בין 16 דגמי צמיגים במידה הנפוצה 205/55R16. צמיגי Toyo Proxes CF2 דורגו במקום ה- 4 (מתוך 16 כאמור), כשהם מקדימים צמיגים מתוצרת מישלין, יוקוהמה, בריג'סטון ואחרים, כולל ה- Goodyear EfficientGrip שציינת, שודרג במקום ה- 6. הצמיג מתוצרת Continental אכן דורג במקום הראשון, אך מדובר בדגם Premium Contact 5, המתקדם יותר מ- Eco Contact 3.

היתרון הגדול של Proxes CF2 הוא שמדובר בדגם צמיג חדש, שתוכנן ומיוצר לפי הדרישות העדכניות של התקינה האירופאית, ולכן מציג יכולות משופרות לעומת דגמים קודמים, הן של Toyo והן של יצרנים מובילים אחרים.

פורסם
שלום HawHaw,

אין חולק על כך ש- Continental ו- Goodyear הם יצרני צמיגים מצויינים, אך אני בהחלט חולק על קביעתך שהצמיגים מתוצרתם שציינת הם "יותר טובים מהטויו".

לראיה, מבחן השוואתי שבוצע השנה והשווה בין 16 דגמי צמיגים במידה הנפוצה 205/55R16. צמיגי Toyo Proxes CF2 דורגו במקום ה- 4 (מתוך 16 כאמור), כשהם מקדימים צמיגים מתוצרת מישלין, יוקוהמה, בריג'סטון ואחרים, כולל ה- Goodyear EfficientGrip שציינת, שודרג במקום ה- 6. הצמיג מתוצרת Continental אכן דורג במקום הראשון, אך מדובר בדגם Premium Contact 5, המתקדם יותר מ- Eco Contact 3.

היתרון הגדול של Proxes CF2 הוא שמדובר בדגם צמיג חדש, שתוכנן ומיוצר לפי הדרישות העדכניות של התקינה האירופאית, ולכן מציג יכולות משופרות לעומת דגמים קודמים, הן של Toyo והן של יצרנים מובילים אחרים.

ההשוואה שלך לא נכונה כלל וכלל, אולי במידה 205/55R16 הם כן עדיפים, אבל

הקונטיננטל והגודייר עדיפים על הטויו כמעט בכל פרמטר במידה של פותח השרשור

שהיא 195/65R15, אתה יכול לקרוא ולמצוא מספיק מידע רלוונטי בפורומים בחו"ל.

פורסם

מה שאני לא מבין במבחן שצורף הוא שהציון הכולל של האפישנטגריפ הוא 91, מה שאמור להציב אותם תאורטית במקום השני.

גם אם נכנסים פרטנית לכל צמיג, הגודייר מציגים ממוצע גבוה יותר מה-CF2. יחד עם זאת מדובר על חוות דעת של משתמשים (בפרטני) וישנו הפרש בכמות המדרגים והנסיון על הצמיגים.

• תוכן חדש...