Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ceyal, לא על זה מדובר, מה שצירפת זו תמונה של עכירות, יש את זה לכל רכב עם פנסי פלסטיק, בדרך כלל זהו פוליקרבונט. מסירים את זה ע"י ליטוש.

מה שהחבר'ה מהשירשור הזה מתלוננים עליו זו הופעה של נקודות דמויות טיפה, שכנראה הן מצדו הפנימי של הפנס. את הבעיה הזו אני לא מכיר שקיימת דרך לתקן.

• תגובות 135
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חברים לא מדובר על טיפות וכו.

התופעה המדוברת הינה הופעת סדקים קטנים בחלקו ה-פ-נ-י-מ-י של הפנס. לא יעזור שום פוליש או ליטוש.

לגבי האקלים, אני בטוח שהוא יכול להשפיע גם על חלקו הפנימי של הפנס.

Got To love It

פורסם

אין לי הרבה חיבה לצ׳מפיון מוטורס, אם להיות עדין. ובכל זאת, התופעה מוכרת לי לא רק ברכבים שלהם (שהרבה מהם עברו תחת ידיי בשנים האחרונות).

במכונית הנוכחית שלי (ב.מ.וו סדרה 1 2011) קיים אותו עניין בדיוק.

צר לי, אך לא נראה לי שיש טעם לשבור את הראש על החלפה.

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם (נערך)
הגיר לא מתאים לאקלים, המנוע לא, עכשיו גם הפנסים?

שכחת ,חלונות נופלים ,צבע מתקלף ,הרכב "מתאים לאקלים בארץ " אבל לא אוהב חום .

עריכה אחרונה על ידי Daniel.K
:fadein:
פורסם
זה לא יפאני, זה טורקי :lol:

בגלל זה צריך לקנות טיוטה קורולה שמיוצרת רק ביפן.8)

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה שצ'מפיון זבל, זה ידוע.

זה שהפנסים נסדקים ברכבים שלא מתאימים לאקלים בארץ אפשר להגיד שזה בעיה של הקונה שהוא קנה רכב כזה, אפשר גם להגיד שזה פאק של היבואן שהוא מייבא רכבים כאלה וכביכול מטעה לקוחות.

בקיצור תבדוק אם זה קורה ככה לעוד דגמים בדיוק כמו שלך ותפנו ביחד לצ'מפיון, מקסימום תביעה כללית :)

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
מר alonjp,

אף פעם לא התעניינתי מאיזה פלסטיק הפנסים הרלוונטיים עשויים. אתה מוזמן לקפוץ החוצה ולבדוק בעצמך.

קיטלוג פלסטיקים שונים עובד לפי מספר אותיות: PP,PC, ABC (פוליקרבונייט, פוליפרופליין) וכו.

הפלסטיק שממנו מייצרים פנסים, הוא פלסטיק נקבובי מייצורו ולכן מיושם פילם שמחזיק לאורך שנה-שנתיים לכל היותר.

אם אתה חושב שהפנס מגיע עם שכבת הגנה משמעותית שמספקת הגנה לאורך זמן רב של שנים אתה טועה.

שכבת ההגנה דוהה ונעלמת מהר מאוד בחשיפה לשמש,חומרי ניקוי ומזהמים שונים.

.

שמע, אני לא אתחיל להתפלפל אתך אך רק אומר לך שאתה פשוט רושם שטויות.

פלסטיק נקבובי?!

שכבת הגנה שדוהה?!

חבר, תרשום על מה שאתה מבין בו, פלסטיקה זה לא הצד החזק שלך ככל הנראה..

אגב, אם אף פעם לא התעניינת מאיזה פלסטיק הפנס מיוצר, איך אתה יודע שהוא עשוי פלסטיק "נקבובי" (השד יודע מה זה בדיוק..)?

אגב 2, אמרת פלסטיק זול. אתה יודע במקרה מה מחירו של פולי-קרבונט, או אולי פוליסילוקסן?

אייל, זה לא המקרה.

כאן מדובר על דגרדציה של פני השטח של הפנס כתוצאה מ-UV. ניתן להסיר את השכבה עם פוליש וליישם שכבת הגנה חדשה מ-PU.

במקרה של הסדקים שמדובר עליהם, הם פנימיים בחומר וככל הנראה לא נמצאים על פני השטח בצידו הפנימי של הפנס.

זוהי תופעה שונה לגמרי (נראה כמו stress cracking או crazing) והגורמים שלה שונים (בדר"כ כתוצאה מחום).

ניתן לפתור זאת ע"י בחירה בגריד המתאים.

אני מניח שמישהו פישל בתהליך ביצוע הניסיונות, גם זה קורה. סה"כ גם שם עובדים בני אדם ולא אלים.

פורסם

הייתה לי תופעה דומה עם פנסי אנג'ל אייס שהיו לי על ה 206.

מקדימה לא ראו כלום , אבל כאשר מסתכלים מהצד של הפנס אפשר לראות המון המון סדקים זעירים.

פורסם

טוב אז קצת סדר בעניין:

התופעה הנ״ל בשפה המקצועית נקראת crazing.

בעת הקיפוף של הפלסטיק נוצר ריכוז מאמצים בחלקו הפנימי והמאמץ משתחרר ע״י הסדקים האלו.

התופעה קוראת במירבית הפלסטיקים השקופים ובמיוחד בפוליקרבונט (החומר ממנו עשוי חיפוי הפנסים), קיימת שיטה לצמצם את התופעה (הבדל משמעותי-כמעט ואין סדקים) אך הייצרן מעדיף כנראה לחסוך ולא מיישם את השיטה ובטח לא ישנה אותה כל עוד הוא מצליח לנפנף לקוחות/מבוצע אצלו רכישת פנסים חדשים לאחר מספר שנים.

אין כל קשר בין האקלים והתופעה תופיעה ומופיעה בכל מקום על הגלובוס.

מחר אני אגש למוסך בקשר לזה בגישה קצת שונה ואעדכן.

בן.

Got To love It

פורסם

מעניין, האם נציג{ה} מטעם היבואן רואה או קורא את השרשור הזה.

ואם כן מדוע הוא אינו מגיב...

גם ייתכן שהתייחסותו לנושא הוא: "כל מקרה לגופו".

אבל איך נדע, באם המקרים הללו בודדים, או כוללים את כל רכבי הקונצרן?

פורסם

פלסטיק נקבובי?!

שכבת הגנה שדוהה?!

אגב, אם אף פעם לא התעניינת מאיזה פלסטיק הפנס מיוצר, איך אתה יודע שהוא עשוי פלסטיק "נקבובי" (השד יודע מה זה בדיוק..)?

אגב 2, אמרת פלסטיק זול. אתה יודע במקרה מה מחירו של פולי-קרבונט, או אולי פוליסילוקסן?

אייל, זה לא המקרה.

כאן מדובר על דגרדציה של פני השטח של הפנס כתוצאה מ-UV. ניתן להסיר את השכבה עם פוליש וליישם שכבת הגנה חדשה מ-PU.

במקרה של הסדקים שמדובר עליהם, הם פנימיים בחומר וככל הנראה לא נמצאים על פני השטח בצידו הפנימי של הפנס.

זוהי תופעה שונה לגמרי (נראה כמו stress cracking או crazing) והגורמים שלה שונים (בדר"כ כתוצאה מחום).

אני מניח שמישהו פישל בתהליך ביצוע הניסיונות, גם זה קורה. סה"כ גם שם עובדים בני אדם ולא אלים.

פה תוכל לקרוא על הפלסטיק שנמצא ברכבים.

פה תקרא על פוליקרבונייט

אני מניח שאנגלית אתה יודע ולכן אצטט מהטקסט:

Polycarbonate is a durable material. Although it has high impact-resistance, it has low scratch-resistance and so a hard coating is applied to polycarbonate eyewear lenses and polycarbonate exterior automotive components.

אני מקווה שהבנת על אילו חלקים שקופים וחיצוניים מדובר.

פה תוכל לקרוא על תופעת הפלסטיק הנקבובי

Porous material = חומר נקבובי

אם אתה חושב שזו טעות של של עובדים או ייצור, אז כנראה כל היצרנים שגו.

על קורבט

על Z350 וS2000

פנסי אפטרמרקט של VW

זה קורה להמון רכבים עם פנסי חזית מהפלסטיק הזה, לא משנה היצרן. העניין הוא שיצרנים יפנים ויצרן VAG מרבים לייצר את הפנסים לרכבים החדשים החומר הנ"ל.

שכבת ההגנה הקיימת מקבילה לשכבת הלכה על פח הרכב. לולא השכבה הזו, הפנסים היו דוהים תוך חודשים ספורים.

רוב ערכות הפנסים מציעות עם ניירות השיוף והפולישים השונים גם חומר אוטם בכדי שהתופעה לא תחזור בשנית לאחר תקופה קצרה.

בקשר למחיר הפוליקרבונייט אני לא יודע, לא קניתי ולא התעניינתי אף פעם.

אתה שואל על רכישה סיטונאית? פרטית? אילו שימושים ? גדלים?

עצם העובדה שהשאלה שלך כזו כללית, מראה על בורות.

שנתיים של ניסיון עם לכות, מוצרי דיטיילניג שונים, אוטמים,ציפויים בנוסף לצביעות ותיקון פלסטיקים שונים.

אני יודע דבר או שניים בניגוד אלייך.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם
פה תוכל לקרוא על הפלסטיק שנמצא ברכבים.

פה תקרא על פוליקרבונייט

אני מניח שאנגלית אתה יודע ולכן אצטט מהטקסט:

Polycarbonate is a durable material. Although it has high impact-resistance, it has low scratch-resistance and so a hard coating is applied to polycarbonate eyewearlenses and polycarbonate exterior automotive components.

אני מקווה שהבנת על אילו חלקים שקופים וחיצוניים מדובר.

פה תוכל לקרוא על תופעת הפלסטיק הנקבובי

Porous material = חומר נקבובי

אם אתה חושב שזו טעות של של עובדים או ייצור, אז כנראה כל היצרנים שגו.

על קורבט

על Z350 וS2000

פנסי אפטרמרקט של VW

זה קורה להמון רכבים עם פנסי חזית מהפלסטיק הזה, לא משנה היצרן. העניין הוא שיצרנים יפנים ויצרן VAG מרבים לייצר את הפנסים לרכבים החדשים החומר הנ"ל.

שכבת ההגנה הקיימת מקבילה לשכבת הלכה על פח הרכב. לולא השכבה הזו, הפנסים היו דוהים תוך חודשים ספורים.

רוב ערכות הפנסים מציעות עם ניירות השיוף והפולישים השונים גם חומר אוטם בכדי שהתופעה לא תחזור בשנית לאחר תקופה קצרה.

בקשר למחיר הפוליקרבונייט אני לא יודע, לא קניתי ולא התעניינתי אף פעם.

אתה שואל על רכישה סיטונאית? פרטית? אילו שימושים ? גדלים?

עצם העובדה שהשאלה שלך כזו כללית, מראה על בורות.

שנתיים של ניסיון עם לכות, מוצרי דיטיילניג שונים, אוטמים,ציפויים בנוסף לצביעות ותיקון פלסטיקים שונים.

אני יודע דבר או שניים בניגוד אלייך.

אשתדל לא לרדת לרמתך, אך אם יורשה לי לשאול במה כבודו עוסק ומהיא השכלתך בתחום הפלסטיק?

במקרה יש לי תואר ראשון בהנדסת פלסטיק ותואר שני בפולימרים מאוניברסיטת ספיאנצה ברומא.

אני עובד כבר 10 שנים בתחום מתוכם עבדתי שנה בחברת LyondellBasell הנחשבת למובילה בתחום הפוליאולפינים.

ואתה? דיטיילר?

לא שאני מזלזל, גם דיטיילר יכול ללמוד, אך ברור הוא שאתה שואב את המידע שלך מוויפיקדיה ומאתרי דיטיילינג, וזה ידידי לא מדעי.

הבעיה היא שאתה מתבלבל בין שתי תופעות שונות, וכבר הרחבתי עליהן כך שאין לי כוח לעשות זאת שוב.

אגב, PC עולה בערך 3.5$ לקילו, יש הנחות חוזה אם קונים כמויות של עשרות אלפי טונות והן בדר״כ עד 10 אחוז.

אין לו מידות כי הוא נרכש כחומר גלם בצורת גרגרים (מישהו אמר בורות?).

אני מציע לך להפתח ולהקשיב לדעת אחרים, אולי תלמד משהו על הדרך.

בהצלחה בצביעה ובלכות.

פורסם

פלסטיק נקבובי?!

שכבת הגנה שדוהה?!

אייל, זה לא המקרה.

לאחר בירור מעמיק יותר של התופעה נאמר לי שהסדקים לא נגמרים כתוצאה מהחום אולם החום יכול מעט לזרז את התהליך.

אז אם מישהו טעה בבחירת הפלסטיק, מה אני בתור הלקוח ״הקטן״ אשם? למה אני אצטרך עוד כמה שנים לרכוש פנס חדש במחיר אסטרונומי?

הפנו אותי לבעיה דומה שהיתה ברכבי ניסאן בשנת 2000 שאחרי 6 שנים לא היה ניתן לראות כלום בחושך והוחלפו לאנשים הפנסים בעלות של 1500 ש״ח.

Got To love It

פורסם

בשנת 2000 חלק ניכר מהרכבים היו מצויידים בפנסים אטומים עם הדבקת סיליקון שלא איפשרה לפתוח אותה וכל בעיה דרשה החלפת הפנס קומפלט בעלות גבוהה.

היום רוב הרכבים מצויידים בפנסים עם בקלית שמחוברת לגוף הפנס עם קליפסים וניתנת להחלפה בקלות וללא פגיעה באטימות הפנס וזה גם מוזיל משמעותית את עלות החלפת הבקלית.

זה מעצבן שיש תקלות שהיבואן לא לוקח עליהן אחריות אך יחד עם זאת אני נוטה להאמין שאין צורך בהחלפת פנסים קומפלט אלא רק את הבקלית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...