Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ב- "נימוק נכון" התכוונתי לתשובה עניינית לאחר בדיקת התכנות ולא בשליפה מהמותן (כפי שעשו כאן בתחילה, כפי שיצא לי לחוות בעצמי, לא פעם, וכפי ששנכתב רבות על דפיי הפורום). מהו אותו "נימוק נכון" הפעם - קטונתי ואין לי תשובה.

וכשזה נאמר, תחת ידיי וידי משפחתי עברו לא מעט מכוניות מתוצרת VAG בשנים האחרונות, ובפרט של סיאט, רובן חדשות. בהסתכלות לאחור, בכולן הופיעה התופעה האמורה בשלב כזה או אחר ואולי החמצתי, כמישהו שהוא פדנט בעצמו, את האפשרות לפנות אליהם בבבקשה להחליף את הפנסים במסגרת האחריות.

יחד עם זאת, כפי שכבר אמרתי, בתופעה האמורה נתקלתי גם ברכבים אחרים שברשותי וברשות משפחתי מכל קצות הסקאלה (ב.מ.וו ורנו למשל) ולכן אני מסתכל על זה בפרספקטיבה קצת אחרת, כלומר שכנראה הבעיה היא לא במוצר של צ'מפיון ורק בו.

כמו כן, בפרופורציה הנכונה, ניתן לומר שלא מדובר בבעיה בטיחותית וגם בהיבט האסתטי היקפה מוגבל (רואים ממש רק בחושך כשהאור דולק) ולכן אני לא סגור על זה שהיו מחוייבים להחליף את המנורות. ושוב, יש מצב שאני טועה כאן בגדול (הרבה זמן שלא התעמקתי בכתב אחריות) ולכל אחד שיש את הבעיה המסויימת הנ"ל, ובכל קשתות היצרנים, ניתן להחליף במסגרת האחריות.

בכל מקרה,לטעמי, בעוד תקופה גם הפנסים החדשים כנראה יגיעו לאותו המצב.

ושלא תבין לא נכון, כמו שאמרתי, צ'מפיון, ככלל, חלשים מאוד בפאן השירותי, על כך אני לא חולק.

בן.

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תגובות 135
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי בן,

כן אמרו לי שעוד שנה זה עוד הפעם יחזור לי,

אם היצרן כמובן לא שינה את ציפוי הפלסטיק הפנימי.

אבל סה"כ חמודים, לא שילמתי כלום, החליפו את כל המנורות ואת כל מה שקשור לפנס.

פורסם

שמח בשבילך תתחדש, ובמובן מסוים (ועדיין מסוייג שכן נדרש לחץ ושוטר המדיה החברתית כרגיל, איתם), כל הכבוד להם.

בן.

נ.ב. המסקנה שלי - כנראה שהבעיה הנ"ל לא רק נחלת צ'מפיון ו-VAG וכנראה שאין ממש דרך לפתור אותה לאורך זמן. יחד עם זאת, נראה שהדבר אכן נכלל באחריות ולפחות במסגרתה, על היבואן להחליף את הפנסים (גם בלי מדיה חברתית וגם בלי הפעלת לחץ).

BENJ:

ROY:

פורסם

אפשר לשנות כותרת

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
היי בן,

אתה הוזה, נכון? אנחנו החמודים. CARSFORUM חמודים. לא צ'מפיון...

בלעדי הפורום הזה אף אחד לא היה מחליף לך שם כלום.

אבל מצד שני, זו מחלה ממארת אצל רוב בעלי VAG. איך אמר מאיר אריאל...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אתה הוזה, נכון? אנחנו החמודים. CARSFORUM חמודים. לא צ'מפיון...

בלעדי הפורום הזה אף אחד לא היה מחליף לך שם כלום.

אבל מצד שני, זו מחלה ממארת אצל רוב בעלי VAG. איך אמר מאיר אריאל...

אני יודע אני יודע..

״מי שנדפק פעם אחת-

כבר לא יכול להיגמל מזה״..

פורסם
שמח בשבילך תתחדש, ובמובן מסוים (ועדיין מסוייג שכן נדרש לחץ ושוטר המדיה החברתית כרגיל, איתם), כל הכבוד להם.

בן.

נ.ב. המסקנה שלי - כנראה שהבעיה הנ"ל לא רק נחלת צ'מפיון ו-VAG וכנראה שאין ממש דרך לפתור אותה לאורך זמן. יחד עם זאת, נראה שהדבר אכן נכלל באחריות ולפחות במסגרתה, על היבואן להחליף את הפנסים (גם בלי מדיה חברתית וגם בלי הפעלת לחץ).

נראה לי שאתה מתבלבל קצת.

לא מדובר על תופעת העכירות שמופיעה בחלק מן הפנסים וניתנת להסרה בעזרת פוליש.

מדובר על התפתחות סדקים מיקרוסקופיים בתוך הפנס עצמו, נראה קצת כמו מאות שברים קטנים בפנס.

אני מכיר את התופעה מתחום הפלסטיק, אך זאת הפעם הראשונה שנתקלתי בה בפנסי רכב.

זה נטו קורה כתוצאה מבחירת חומר לא נכון ותהליך ייצור לא אופטימאלי.

לדעתי יצרן צריך להתבייש באיכות כזו ולהחליף באופן יזום את הפנסים.

אגב, תופעת העכירות בדר״כ מתחילה להתפתח רק כעבור 5 שנים לפחות, כאן זה קורה כבר בשנה הראשונה כך שגם מבחינה זו אין להשוות בין המקרים.

מעניין אם עכשיו יחליפו גם לבן את הפנסים..

פורסם (נערך)

מצחיק איך היחס שלך אליהם פתאום השתנה (אני מדמיין פרחים ולבבות..) - וזה עבור שירות שאמור לבוא מהם כמובן מאליו, ללא טירטורים או שיטת מצליח, מדהים איך הלקוחות שלהם מוכנים לבלוע הכל ובסוף כשצ'מפיון "עושים טובה" ומחליפים אז פתאום הכל רגוע?

אני מניח שגם הרכב הבא שלך יהיה מבית היבואן הזה?

הפוסט המקורי שלך -

שלום רב, אחרי שנה וחצי עם האיביזה הFR האדומה נשרפו לי מבפנים הפנסים והתחילו לקבל סדקים קטנים , לצערי צ'מפיון מוטורס אומרים שזה קורה לכל המכוניות ולא מוכנים לקחת על זה אחריות למרות שהרכב עדיין באחריות, בגלל שקורה לכולם אתם מזניחים את הלקוחות שלכם ששילמו לכם מאות אלפי שקלים, פשוט זוועה!

לאחר התיקון -

שלום רב שנית,

היום אני יכול להגיד שהרכיבו לי פנסים חדשים.

שבוע שעבר התקשרו אליי כי כתבתי תלונה בפיסבוק,

והעברתי את התכתובת כאן בפורום במייל,

וחזרו אליי עם תשובה שהם יתבעו את סיאט, ואם לא הם יקחו את הנזק על עצמך,

סהכ מאוד מרוצה, הפנסים חדשים לחלוטין כולל חשמל, מנורות והאטמים.

היי בן,

עריכה אחרונה על ידי semi-t
בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם (נערך)
עידן, זה לא משנה איך הבקלית מחוברת זה משהו שלא אמור לקרות מלכתחילה.

נראה לי תמוהה שייצרן רכב ולא משנה מאיזה חברה ממשיך לייצר פנס באותה הדרך או מאותו הפלסטיק גם לאחר שהוא רואה שיש להמון אנשים בעיה של סדקים. הפנס בסופו של דבר הוא מוצר בטיחותי, הוא אמור לספק ראיה מירבית בלי ליצור סינוור לשאר הנהגים.

הסדקים האלו גורמים לסינוור בגלל שבירה של הקרניים ובנוסף עם הזמן עוצמת האור הפוגעת בכביש יורדת.

מוזר ? היו מקרים מוזרים יותר במולדת הקפיטליזם החזירי כבר לפני הרבה שנים, אפילו היפנים הפנימו את שיטת המצליח, או קודם מכחישים

ואז מנהלים מלחמת חורמה במתלונן עד שמתפשרים, ההבדל הגדול בין אז להיום הוא עליית הכח המטאורית של הרשתות החברתיות, ולפני זה רשתות הטלויזיה ולפני זה העתונות החוקרת, רק שאז אלו היו מוקדי הפצת ידע נקודתיים ואילו היום הפצת הידע היא ע"י ההמון עצמו, הכח חזר אל ההמונים, רק שבישראל ההפנמה של העובדה הזו עוד לא חדרה לכל הארגונים המסחריים.

דוגמה פרודית מהעבר הרחוק לפרשת הפורד פינטו

[video=youtube;-9GGDOUDLhc]

עריכה אחרונה על ידי proxima
פורסם (נערך)
נראה לי שאתה מתבלבל קצת.

לא מדובר על תופעת העכירות שמופיעה בחלק מן הפנסים וניתנת להסרה בעזרת פוליש.

מדובר על התפתחות סדקים מיקרוסקופיים בתוך הפנס עצמו, נראה קצת כמו מאות שברים קטנים בפנס.

אני מכיר את התופעה מתחום הפלסטיק, אך זאת הפעם הראשונה שנתקלתי בה בפנסי רכב.

זה נטו קורה כתוצאה מבחירת חומר לא נכון ותהליך ייצור לא אופטימאלי.

לדעתי יצרן צריך להתבייש באיכות כזו ולהחליף באופן יזום את הפנסים.

אגב, תופעת העכירות בדר״כ מתחילה להתפתח רק כעבור 5 שנים לפחות, כאן זה קורה כבר בשנה הראשונה כך שגם מבחינה זו אין להשוות בין המקרים.

מעניין אם עכשיו יחליפו גם לבן את הפנסים..

ראשית, אני לא חושב שאני מתבלבל שכן ע"פ התמונות שפרסם פותה"ש בתחילת השרשור, אני מתכוון לאותו הדבר - זה נראה כמו נק' קטנות כאלו (לא ממש רואים ביום אבל בלילה נראות כמו כתם כזה), בעוד שבמהלך היום הפנס נראה נקי לחלוטין ולא עכור. אבל אולי אתה צודק, קטונתי.

שנית, כנראה שהחלפת הפנסים עם צ'מפיון לא תעמוד למבחן בטווח הקרוב מבחינתי, שכן ה-VAG האחרונה שהייתה ברשות משפחתי (להוציא את הייטי של אחי) נמכרה לפני כשבועיים (שרשורי רכישה בקרוב -יש הפתעות טובות). כמו כן, הב.מ.וו שלי כבר מחוץ לאחריות (טיזר). מה שכן, הקליאו של אחותי עדיין באחריות לשנה הקרובה אז אבדוק את העניין כשייזדמן לי.

לסיכום,

התופעה האמורה איננה נחלת VAG או צ'מפיון בלבד להבנתי. כמו כן, מניסיוני, היא מגיעה דווקא בשנים הראשונות. האם, ככל שאכן מתגלה במסגרת האחריות, עליה להיות מטופלת? - לא בטוח עקרונית, אבל מעשית, פותה"ש הוכיח שכן.

באשר לדברי ההלל שהגיעו פתאום לצ'מפיון? - צר לי, אני לא שותף להם כי ברמת ההתנהלות, גם הפעם, אין חדש תחת השמש.

בן.

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

ROY:

פורסם

בכתב האחריות אמור להיות כתוב: "...למעט...".

בתוך ה"למעט" אמורים להיות מצבר, צמיגים, מצמד ואולי עוד.

מוזכרים שם פנסים???

ואגב אחריות:

יש לי פיקנטו בת שנתיים (האחריות מלאה לשלוש שנים וחלקית עד שבע).

אחרי כשנה וחצי החליפו לי במסגרת האחריות את הכיסויים של רוב המושבים בגלל כתמי זיעה, כאשר צילמו, אישרו וממש לא ניסו להתווכח (הייתי מופתע שהם בכלל מחליפים).

אז קיה היא לא פולקסווגן, ופיקנטו זה בכלל אלכוהוליסט, אולם לפחות בשטח האחריות צ'מפיון צריכים ללמוד מהם.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

חבל מאוד שצריך לעבור את כל התהליך הזה של העצבים, הפרסום בפורום הגדול ביותר בישראל (הודעה עם 9000 צפיות ומעלה), פנייה בפייסבוק שמי יודע לעוד כמה מאות או אלפי אנשים הגיעה, עד שמקפלים את הזנב בין הרגליים ומכבדים את כתב האחריות.

פורסם

אני עדיין זוכר את הרנו מגאן שהייתה לנו(2006).

ההגה התקלף, פלסטיקים על הדלתות של הידיות התקלפו ועוד...

כל דבר הוחלף במסגרת האחריות בלי היסוסים, ולאף אחד לא היה אכפת שהבעיה תחזור שוב בעוד שנתיים פשוט החליפו(ההגה אפילו הוחלף לאחד מצופה עור).

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי,

בזמן הלילה כאשר הפנסים הקדמיים דולקים שמתי לב ללכלוך שיש בתוך הפנס עצמו, כמו נקודות כאלה

מישהו נוסף נתקל בתופעה? האם זה תקין או שנדרש להחליף את הפנס הקדמי..

אני מצרף תמונה

חשוב להדגיש שביום הסתכלתי על הפנס ולא מצאתי כלום, ורק בלילה כאשר הם דולקים זה מופיע

wyatwxqzzey3.jpg

• תוכן חדש...