Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חדש כאן בפורום.

רציתי לעלות נושא מעניין שחשבתי עליו לאחרונה.

אני רוצה להתקין ברכב שלי לד בר, אין לי רכב שטח, אך אני מסתובב ועובד במקומות מאוד חשוכים במהלך הלילה (לא בכבישים סלולים / דרכים לרכבי שטח - משהו ביניהם, סגנון אפר).

אין טיפה של אור, והאור הגבוהה ברכב עושה עבודה מצוינת (לד מקורי חזק מאוד, מהיצרן הגיע כך כמובן), אך תמיד יש יותר טוב 😅

מבחינת החוק, החוק מציין שניתן להתקין 2 פנסים בלבד (פנסי ערפל בקצרה), שהאלומה תכוון מתחת לאור הנמוך ברכב (בכל נקודה, תחילתה וסופה), בקצרה, תמוקם מתחת לפנסים הראשיים, ובזווית ישרה ומטה (ברוב המקרים).

עכשיו, הגענו למחשבה המעניינת.

אם אני מתקין לד בר על הגחון, מתחת / מעל מספר הרכב, עם תושבת ייעודית, ובמהלך נסיעה בכבישים סלולים מכוון אותו מטה לרצפה - על פי חוק, מותר? לא?

האם לשוטרים מעניין החוק וההתחמקויות האלו? או שהם יתנו דוח / נקודות / הורדה מהכביש על שטויות כאלו ואז יהיה צורך לעלות משפט ולצאת זכאי?

למישהו יש ניסיון?

האם כדאי להשתמש במגנטים חזקים ופשוט לשים על גג הרכב בזמן שימוש ולהוריד? האם באמת כל זה שווה את הטרחה?

אשמח לתגובות בנושא, תודה לכל העונים !!

• אהבתי 1
פורסם
לפני 52 דקות, tan tan כתב:

לא מבין בזה אבל נראה לי שמגנטים חזקים יהיה פחות יעיל בשטח 

תודה על התגובה :)

שטח אקסטרים אני גם מאמין שזה לא ללכת על בטוח, אפשר לחבר מוט גגון ולקדוח אליו. למרות שתראה את כל המוניות והמורי נהיגה עם השלטים ממוגנטים לגג הרכב ולא זזים. השאלה אם שכחתי ונתתי קצת מהירות אם זה עשוי להחזיק 200 קמ״ש לכאורה (לא שאני מגיע למהירויות כאלו, אך תמיד כדאי לקחת מרווח ביטחון).

פורסם

על הגג דווקא זה הרבה פחות יעיל. הסינוור שמגיע ממכסה המנוע הוא נוראי ומרגיש כמו לנסוע בתוך ערפל.

אצלי ברכב התקנתי פס באורך 60 ס"מ, צר מאוד -שתי שורות לדים בחיבור שבין הפגוש לגריל קידמי.

אמנם מדובר על טנדר 4*4 אבל אף פעם לא דיברו איתי בטסט לגבי זה.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

@ErezJP, רבים מהרכבים בישראל מגיעים עם פנסי ערפל קדמיים (יתכן וגם רכבך), כך שתקנה 347 אינה באה לעזרתך.

תקנה 350 א, אוסרת התקנת פנסים נוספים אלא אם ניתן התר מאת רשות הרשוי.

אתה יכול להתקין זרקור בהתאם לתקנה 349.

@Muzic4Ever, עצם זאת שהבוחנים התעלמו מהתקנה זו, אינה הופכת אותה לחוקית.

• אהבתי 3

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

איך זה שכל משאית שנייה בישראל, הפכה למופע נוסע של אורות? 

לדים מרצדים בצבעים שונים, חזקים מאוד, כולל כל מיני חצים ימינה ושמאלה. ביום זה מסנוור אותך, בלילה, זה ממש דופק את הראיית לילה בכבישים חשוכים.

והכי גרוע שזה דברים שנדלקים ונכבים חלקם, ממש פליקר.

• מעניין 2
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

איך זה שהמשטרה לא אוכפת עוד 700 עבירות תנועה ובטיחות שאני רואה כל יום בכביש ?
יש אולי קשר לשר הממונה וסדרי עדיפויותויו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ראשית, יש מגנטים שבהחלט יכולים להחזיר לד בר (ודברים כבדים בהרבה). רק דוגמה

אתה יכול להתקין לד בר גם על הפגוש וגם על פס גגון קדמי רק תדאג שיהיה מגוסה כאשר אינו בשימוש. כך תימנע משוטר תנועה שקם לא טוב לרשום לך דוח (הוא לא צריך לפעול כדי שירשמן לך דוח.

יש כאלה שבאים עם כיסוי.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במקום לד בר, חשבת אולי לשדרג את פנסי הערפל המקוריים ללד? ככה זה יראה פחות חשוד ובולט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...