Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(התלבטות) מזדה - 3 6 סיאקס5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים ,

ב9 שנים האחרונות הייתי שכיר ורוב הפעמים נסעתי במה שקיבלתי מהעבודה , רק בשנים האחרונות הייתה לי את האפשרות לבחור וגדלתי מיונדאי גץ , לפורד פוקוס למזדה 3.

בגדול - תמיד נשארתי פחות או יותר באותו RANGE.

בשנה ומשהו האחרונות הפכתי לעצמאי והמשכתי עם רכב הליסינג עד סוף (2013) - מזדה 3 , אני הייתי נחמד אליה והיא הייתה אליי.

מאז - נולדה לי ילדה ומכיוון שלא רציתי להתחייב שוב ל3 שנים לא לקחתי שום רכב והמשכתי לנהוג על הרכב של אישתי שברשותנו (יונדאי אקסנט 2004 למירב זכרוני).

ובכן , התפתחתי הלאה ולאחר שהפכתי עצמאי גם פתחתי חברה וכרגע עם תזרים המזומנים הרלוונטי בחברה מתאפשר לי לקחת רכב.

אני פחות או יותר ממוקד במזדות והלכתי לסוכנויות השונות על מנת לראות ולהרגיש (עם זאת - לא נהגתי בהן).

האפשרויות הניצבות בפניי הן כמובן גם שאלה של מחיר , אבל אין לי בעיה "להתפנק" מה שנקרא.

1. מזדה 3 החדשה בדגם COMFORT - הבנתי שבשבילה אני אצטרך להמתין אבל היא בהחלט ברת השגה - המחיר שקיבלתי עליה היה 2700 - בכולם אני מדבר על ליסינג פרטי (לא מימוני ולא תפעולי!).

2. מזדה 6 - דגם רגיל - באותו מחיר של המזדה 3 המשופרת - 2700 , אגב הדגם הרגיל של המזדה הוא בערך 2100 - אולי קצת פחות.

3. CX5 - בדגם ה LUXURY - מחירה כבר 3200 , אבל היא "ג'יפון" ויוקרתית יותר למיטב ידיעתי ברמת המחירון.

אז מה חשוב לי ברכב? האיבזור הפנימי כמובן בראש ובראשונה , אני לא בנאדם "שמרביץ" וחשוב לי מאוד שיהיה לי נעים וכיף לנהוג באוטו , אני מאוד אוהב גדג'טים ולכן המזדה 3 מאוד מאוד דיברה אליי ועשיתי את המאמצים על מנת לנסות להשיג התחייבות מהליסינג שישיגו לי את המזדה 3 המאובזרת (או לפחות הצעה) - בזמן סביר .

מבחינת 6 - מאוד אהבתי את הספייס , אבל חשוב לי לציין ששניהן (CX5 ו 6) - נראו הרבה פחות "מאובזרות" מה3 הפשוטה.

כמו כן - מכיוון שיש לי ילדה - חשוב לי שיהיה מקום נורמלי מאחורה (היונדאי אקסנט היא זוועה!) , וכאן המענה הכי טוב למיטב ידיעתי הוא ה6.

אנו מתכננים עוד ילד - ולכן בראייה עתידית - האם המזדה 3 יכולה לאכלס "משפחה" של 2 ילדים אבא ואמא? האם מהבחינה הזו CX5 וה 6 עדיפות ?

אשמח לשמוע את דעתכם , וכמו כן הצעות דומות יתקבלו בברכה !

תודה רבה לכווווולם.

פורסם

3 1500 סמ״ק קומפורט עולה כמו מאזדה 6? זה נשמע קצת מצחיק.

אני גם מתלהב מאבזור וגאדג׳טים אבל אם המחיר זהה הייתי בוחר ב-6 ללא היסוס. מדובר ברכב מקטגוריה גבוהה יותר, מרווח יותר, בעל יחידת כוח גדולה יותר ואבזור שלא נופל בהרבה מה-3 קומפורט.

יכול להיות שקיבלת הצעה ל-3 ספיריט ומישהו התבלבל שם?

פורסם

היי , טעות שלי !

בהחלט מדובר בספיריט (רמת הגימור הגבוהה ביותר) - ולא בקומפורט.

ועכשיו שהטעות תוקנה , עדיין חושב שעדיף את ה6?

פורסם

זה משנה את התמונה כי הספיריט מאובזרת היטב וגם מצויידת באותה יחידת כוח.

אני חושב שעדיין קצת מרגיז שבגלל שמדובר בדגם לא נפוץ בליסינג תשלם עליו מחיר זהה לשל ה-6 הבסיסית למרות פער מחיר של מעל 20K במחירון הרשמי.

אני מציע לך אישית לבדוק הצעות ממספר חברות, ההבדלים יכולים להיות עצומים.

בנוסף אם יש אפשרות לרכישה דרך היבואן תוכל לקבל כל דגם במחיר המציאותי שמייצג את פערי הקטגוריה.

פורסם

כמה דברים שכדאי לבדוק טרם החלטה -

1. עלויות אחזקה -ביטוח/טיפולים/טסט - בדרך כלל ככול שמחיר הרכב עולה גם עלות החלקים גדולה - בגרסאות המאובזרות של מאזדה יש לה צמיגים גדולים בחתך נמוך - צמיג כזה לא זול. צריכת דלק - תהיה דומה יחסית בין הדגמים עם יתרון ככל הנראה ל-3.

2. מקדמה - בליסינג פרטי בדרך כלל ישנה מקדמה - ככל שהרכב יקר יותר היא גדולה יותר.

אם ה-3 מספקת אותך, היא הזולה בחבורה - עסק חדש - מתכנן להרחיב את המשפחה - הייתי הולך עליה כעל האופציה הכלכלית יותר.

פורסם

ראשית כל , שוב תודה

מחיר המחירון של ה3 המשופרת הינו 145k

אני מתכוון לקחת ליסינג ״חברה״ כך שהרכב לא שלי וסביר להניח שלא ארכוש אותו בסוף הליסינג

לגביי מחיר חודשי - מדובר בערך על 2700 ש״ח - הנ״ל כולל ביטוחים וטיפולים ומגבלה של 20k קילומטר בשנה - לרוב הנסיעות שלי הינן באיזור המרכז עם זליגות מדיי פעם לירושליים.

מקדמה - מדובר על 8000 ש״ח (לכל הרכבים אותו דבר במקרה זה)

• תוכן חדש...