Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מקווה לסגור בשבוע הבא עסקת ליסינג על רכב מיני.

מדובר בנהג יחיד, נסועה יומית הלוך חזור כ-40 ק"מ בהגזמה, לפעמים על כביש מהיר ולפעמים על כביש בינעירוני (כביש 1, 431 או כביש בינעירוני 40). רכב ראשון, אז הייתי רוצה להתפנק באיבזור, נוחות חשובה לי. דלק גם כן חשוב, אבל לא מסתכל על הליטר בזכוכית מגדלת (הפרשים קטנים לא מפריעים הרבה בנסועה כזו קצרה). לרוב אני אסע לבד באוטו, אולי פה ושם עם עוד מבוגר או שניים, אבל ממש לא אוטו מלא ולא על בסיס קבוע. בתכלס כל עוד לי כנהג ולנוסע לידי נוח באוטו, אז לא אכפת לי ממי שמאחור :-P. מראה חיצוני ממש לא מעניין אותי.

ידני לא מפריע לי, למרות שעד היום נהגתי על אוטומט. אבל האוטומט לא כזה רחוק במחיר אז הבאתי גם.

המחירים שאני מביא כוללים הכל (ביטוח מלא, טסט שנתי, טיפולים שוטפים, תשלום חודשי), למעט דלק שהוא עלי (ותשלום מקדמה בסך 10K). אני לא שואל אם העסקה בכללי משתלמת, אני כבר סגור עליה, מכיר אותה לטוב ולרע ולי ספציפית היא מתאימה. השאלה היא, עם הפרש מחירים בין דגם לדגם כזה קטן, על מה עדיף לי ללכת?

המחירים הם חודשיים לתקופה של 30 עד 36 חודשים, מה שאבחר. בסוף התקופה אני מחזיר את הרכב ונגמר העניין. אז סחירות, ירידת ערך וכו' לא מעניינים אותי. מדאיג אותי קצת שבחלק מהן אחריות רק שנתיים, כך שבין חצי שנה לשנה אני לא אהיה מכוסה והתיקונים יהיו עלי לרכב שאצטרך להחזיר בסוף. לא יודע עד כמה העניין הזה קריטי!

*אם יש רכב סופר מיני בטווח המחירים של אלה, שגם כן אתם ממליצים עליו, והפרש הדלק הוא לא מטורף, אפשר גם להמליץ ואני אבדוק עם החברה מה המחיר הסופי (אם תקציב הקנייה בכללי תואם, אז המחירים יהיו יחסית זהים אני משער).

האופציות:

1. קיה פיקנטו. LX אוטומט 1340 ש"ח. LX ידני 1313 ש"ח (הידני חושב על בסיס מקדמה נמוכה יותר בטעות, 7.5K, אז תקחו בחשבון).
  2. ספארק LS. ידני 1032 ש"ח
  3. ספארק LT. ידני 1159 ש"ח
  4. סיטיגו. ידני 1196 ש"ח
  5. 107. ידני 1257 ש"ח. אוטומט 1286 ש"ח.

*רציתי גם פנדה, אבל כרגע לא במלאי, אדע בשבוע הבא מה קורה איתה. אז אם היא שחקנית מפתח, כן תחשיבו אותה לבנתיים במשוואה, אם כאופציה ראשונה אז מה עדיף במקומה אופציה שנייה במקרה ולא תהיה זמינה.

מה שהכי נראה לי מבין האופציות האלה זה קודם כל הספארק LT, ואחריה הפיקנטו. שתיהן מאובזרות יפה מאוד, וכמובן שאקח נסיעת מבחן בסוף אחרי צמצום הרשימה.

*הערה קטנה: אין לי כוונה לזלזל באף אחד, מכבד את הדעה של חברי הפורום, ובאתי לכאן כדי להתייעץ ולבדוק איזה רכב מהרשימה הכי יתאים לי. אבל אני מזכיר, לגבי טיב העסקה עצמה, אני לא הגעתי להתייעץ. עשיתי את השיקולים הכלכליים שלי, ואני סגור עליה. אז תודה מראש :-)

פורסם

לדעתי אם אתה מחפש נוח וחסכוני תקח פנדה ועדיפות שניה סיטיגו , הפנדה היא הכי גדולה והיא מרווחת ובעלת תא מטען נדיב , ובנוסף היא מאוד אוטו ( אמנם אין לה אבזור מדהים , אבל עדיין) מכל הבחינות.

מבחינת אבזור הספארק הכי מאובזרת כי יש לה גם חימום במושבים ( שנוקשים ולא כ"כ נוחים) , ואחריה הפיקנטו אבל אף אחת מהמכוניות לא מציעה משהו מיוחד פרט לסיטיגו שבאה עם מערכת שבולמת את הרכב במקרה חירום במהירות עירונית , לכן לדעתי הפנדה לוקחת גם 3 שנים אחריות גם חסכון בדלק וגם נוחות .

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

ה-107 מיושנת ולכן הייתי מוריד אותה מהרשימה.

הסיטיגו הידנית לא רעה, אבל אתה צריך לשאול את עצמך האם אתה מאלה שאוהבים מזגן מקפיא בקיץ. חסר לה פתחי מיזוג במרכז (כלומר יש, אבל הם מקררים את המראה ולא את הנוסעים) ולכן עוצמת המזגן שלה לא מרשימה. אבל מבחינת יכולות בכבישים בין עירוניים, היא אחת מהמצטיינות לדעתי (ביחד עם הספארק).

הספארק משווקת בשני דגמים, 1 ליטר ו-1.2 ליטר. אני מניח שההצעה היקרה יותר היא לדגם ה-1.2 ליטר ולדעתי הוא הדגם העדיף.

הפיקנטו הידנית חלשה מידי לטעמי ולא מומלצת. האוטומטית כבר הרבה יותר טובה אבל קח בחשבון צריכת דלק לא מדהימה וגבוהה יחסית לאלטרנטיבות האחרות שברשימה.

אני לא אהבתי את הפנדה החדשה ולדעתי יש אלטרנטיבות טובות ממנה. לא יודע למה כתבו שהיא מרווחת, כי לדעתי היא לא. וגם המנוע שלה חלש, חלש...

אגב, אם יש לך אפשרות לחכות עוד חודש כנראה שתיפתח לך אופציה נוספת - יונדאי i10 החדשה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

את ה107 אני לא לוקח כל כך ברצינות. בהצעה שקיבלתי היא בין היקרות ולא מציעה יותר מדי לדעתי ביחס לאחרות. צירפתי לרשימה בכל זאת כדי לראות מה דעתכם.

לגבי הסיטיגו, יש לי בעיה די גדולה איתה, תגידו לי אתם אם זה רציני או לא. האחריות היא רק שנתיים, זאת אומרת שבחצי שנה האחרונה (או שנה אחרונה אם אחליט ללכת על עסקה של שלוש שנים במקום שנתיים וחצי) אני אהיה בלי כיסוי אחריות של החברה, וכל פגם שיתגלה ובמצב רגיל מכוסה ע"י האחריות אני אצטרך לתקן על חשבוני, לרכב שיחזור די מהר לחברה! הייתם לוקחים את הסיכון? אני לא יודע עד כמה תקלות שבאחריות נפוצות...

מבחינת המזגן שלה, אני לא מחפש אחד מקפיא, אבל כשאעלה לאוטו בימים חמים מאוד אני כן מצפה שברגע ואפעיל את המזגן הרכב יקורר לטמפרטורה נורמלית די מהר שלא אתחיל להזיע! מהבחינה הזו, הסיטיגו בסדר?

שברולט ספארק רלוונטי רק ה-1200 סמ"ק דגם LT. הדגם החלש יותר גם צירפתי לחינם לרשימה, חוסר האבזור בו צורם יותר מדי!

אז הדגם החזק יותר, מבחינת אבזור אין מה לומר, יש בשפע. נוחות סובייקטיבי, אני אעשה נסיעת מבחן כמובן כדי להחליט, אבל אשמח לקבל עוד דעות על הרכב הזה.

קיה פיקנטו מאובזרת יפה, מעבר לזה אני רואה שהיא בין הרכבים הכי נמכרים בארץ ( לפי כתבה מהיום בווינט). מעבר אני לא מכיר. מחכה לשמוע עוד תגובות

פנדה בהחלט אופציה, אבל עדיין לא בטוח אם היא תהיה זמינה במסלול הזה.

מעבר, אני חופר בפורום לאחור כדי למצוא תשובות.

פורסם

לטעמי רכב המיני המשתלם ביותר במכלול הרחב הכולל אבזור, פרקטיות, בטיחות, מראה, נוחות כללית, (אחריות שפחות רלוונטית לך) וכל פרמטר שתראה לנכון, הוא הפיקנטו שלדעתי זהו רכב המיני הטוב ביותר בארץ- עדיין.

ולהבדיל (באופן מסורתי בעניין זה) מצביקה, אני חושב שהפיקנטו הידנית לא יותר חלשה בצורה משמעותית ובחלק מההשוואות בכלל לא, מאף מתחרה אחרת בקטגוריה. כמובן שאתה מוזמן (וצריך לטעמי) לבצע נסיעת מבחן והן לקרוא כתבות השוואה בעניין.

ד"א באיזו חברה קיבלת את ההצעה הזו? האם זה כולל מע"מ?

לטעמי אם ה"תפעולי" שפרטת כולל גם צמיגים, מצבר, רכב חלופי על כל דבר, מינימום 25000 ק"מ בשנה, והשתתפות עצמית נמוכה (עד 1000 ש"ח) בכל נזק זו בהחלט הצעה טובה.

עכשיו שקראתי שוב, האם זה בשלמה? ולא כולל תיקונים, צמיגים מצבר, רכב חלופי... טוב בתמונה כזו זה פחות משתלם לדעתי אבל כמו שכתבת זו בחירה שלך ואני מכבד את זה. אבל לטעמי תתחיל מלקחת רכב עם אחריות לשלוש שנים, זה היה במקרה שלי -בנתונים האלה, הסנן הראשון שלי. משם זה עניין של טעם...

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

מכיר רק את הפיקנטו האוטומטי.

רכב מאובזר, די נוח, זריז, מהנה לנהיגה ויציב עד מהירויות גבוהות (עד 110-120 על כביש החוף עם רוחות צד...).

כמו שנכתב קודם, הרכב לא ממש חסכוני, אולם אם מדובר על רכב ליסינג בו קובעת הנסועה (אם בכלל...) ולא צריכת הדלק, הרי שרכב זה הוא מועמד ששווה לשקול אותו.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

צריכת הדלק כן משמעותית, כי הדלק עליי! מקריאה בפורום בשעה האחרונה אני מבין שהפיקנטו לא רעה, רק שצריכת הדלק לא משהו. הבנתי גם שעם מזגן (תמיד יהיה דלוק) היא לא סוחבת, אבל מצד שני גם עם מנוע נוכחי באוטו של 5700 אני נוסע כמו סבתא על 80-90 בינעירוני, אולי 100 כביש מהיר. אז משער שאופי נהיגה כזה פותר את בעיית הכוח ועוזר מעט עם צריכת הדלק?

ולמרות מערכת השמע המאובזרת, חלק הגיבו שהיא די עלובה, מישהו יכול לתת דעה על זה?

מדובר בליסינג פרטי דרך חברת אוויס. זה כולל כמעט הכל דרכם: תשלום חודשי, טסט, ביטוח חובה+מקיף של אוויס, הנעה והחזרה לטיפולים תקופתיים, עד 20k ק"מ בשנה שזה מעל ומעבר בשבילי. המחיר הסופי שציינתי כן כולל מע"מ, זה לא שהוא זול במיוחד, פשוט נוח.

לא כולל צמיגים, לא בטוח לגבי המצבר צריך לברר, השתתפות עצמית עד 1600 ש"ח. וכמובן שיש מקדמה(בדוגמאות שהבאתי המקדמה היא 10k, חוץ מאחת שציינתי והיא 7,5k).

יש עסקאות טובות יותר, תלוי ברקע ומצב הבנק, אבל מבחינתי זו הכי זמינה והכי משתלמת.

פורסם

לי יש פנדה ובחרתי בה כי אין לה את הבעיות של הפיקנטו והמיי\סיטיגו, שכבר ציינת. כמובן שגם לה יש חסרונות לעומתן, אבל היא החבילה הטובה והמאוזנת ביותר. שווה לך להמתין בשבילה.

:idea:
פורסם

היא לא מאובזרת כמו הפיקנטו (אבל לא בהרבה פחות) ואין לה את איכות החומרים וההרכבה של המיי\סיטיגו (אבל לא בהרבה פחות). בכל היבט אחר, היא עדיפה.

:idea:
פורסם

באלבר יש עסקאות דומות והם מאוד אגרסיביים מבחינת תמחור. תרים להם טלפון ביום ראשון עם המחירים שקיבלת מאוויס ותבקש הצעה נגדית. לדעתי תופתע לטובה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה, מחר אני אצור קשר גם עם אלבר, לראות מה יש להם להציע.

בנוגע לבחירה, אני עדיין לא משוכנע מה לקחת! אם הנציג מאוויס יחזור אלי מחר עם תשובה חיובית לגבי הפנדה החדשה והיא תהיה בטווח המחירים שציינתי, אז כמעט בוודאות אבחר בה.

במידה ופנדה לא חלק מהמשוואה, מרוב שקראתי הודעות ודעות על סגמנט מכוניות המיני, אני מבולבל עוד יותר מקודם!

כמה דברים שאני לא מוכן להתפשר עליהם, ועכשיו אני גם מוסיף דגש:

*לא פחות מ-3 שנות אחריות!

*אמינות כמה שיותר גבוהה, לא מתאים לי אוטו עם מחלות ידועות, במיוחד כאלה שהיצרן לא מכיר בהן רשמית ולא מכוסות באחריות, ואז אמצא את עצמי מוציא אלפי שקלים על תיקון בעצמי על אוטו שיחזור לחברה במועד מאוחר יותר וכל העסקה תהפוך לבור כלכלי! אף אחד לא יכול להבטיח כלום, אבל הבנתי שיש חברות מהבחינה הזו שמועדות לפורענות.

*חסכון בדלק. לא מעוניין באוטו שעושה 12 לליטר משולב! אם כבר מכונית מיני, אז שתעמוד באחד היתרונות הכי מרכזיים שלה וזה חסכון בדלק!

אני נוהג כמו סבתא, לרוב 80-90 קמ"ש, או עד 100-110 קמ"ש בהגזמה בכביש מהיר. ברמזורים יוצא לאט, תמיד בנתיב הימני, הנסיעות שלי במישור, אין עליות וירידות גדולות, ובכבישים קלילים יחסית גם עכשיו וגם אחרי סיום התואר בסוף השנה הזו (כביש 40 לוד-רחובות, 431 לוד-נס ציונה, לוד-תל השומר או לאחד מבתי החולים בפתח תקווה / תל אביב בכביש 1 וכו'. אז המרחק בק"מ גם יחסית לא ארוך( בהגזמה 60 ק"מ הלו חזור).

אני שומע כל הזמן על חוסר יכולת לסחוב, מחסור בכוח וכו' במכוניות המיני. השאלה היא אם זה רלוונטי לגבי לאור הפרטים שציינתי?

מה גם שהתחלתי לפקפק בצורך של אבזור ברכב. לא יודע באמת עד כמה יהיה חשוב לי יציאות aux USB או שליטה מההגה על על הקול וכו'. יכול להסתפק גם ברדיו פשוט. פתאום החלון חשמלי אחד בספארק 1000 נשמע מספיק וכל הדלות שלה, מתחילה להיכנס לשיקול....

• תוכן חדש...