Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר למזדה 3 2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מעבר לפרמטרים החשמלים של המצבר יש עוד דברים חשובים במבנה המצבר והייתי רוצה לשמוע פרטים נוספים.

1. האם מצברים הרטובים תוצרת שנפ מתאימים להתקנה בתא המטען או/גם מתחת למושב הנוסע ?

קצת ידע כל המצברים בעולם מסוג עופרת חומצה הם "רטובים " כשמם כן הם רטובים משמע עם חומצה יכולים להגיע ב3 תצורות : פקקים / סגורים /agm/ג'ל (רק בפריקה עמוקה -גיבוי) .לשאלתך המצברים של שנפ מתאימים ומאושרים להתקנה ע"י יבואני / יצרני הרכב .

2. האם הפקקים במצברים תוצרת שנפ הינם בעלי אטם למניעת דליפת אלקטרוליט במידה והמצבר מותקן בהטעיה או המצבר שוכב על צידו ?

כן

3. האם למצברים תוצרת שנפ יש מכסה אשר 'ממחזר' את הגזים הנוצרים במידה ומתח הטעינה גבוה מידי וטמפ' הסביבה היא גבוהה ? האם קיים פתח איוורור בצידי המצבר לפליטת גזים רעילים במידת הצורך ?

מכסה כפול ללא פקקים קיים במצברים מסויימים שהדבר טוב לפעולת המצבר , וכמובן שיש פתחי איוורור לפליטת גזים .

** האם לשנפ יש מצברים שניתן לחבר אליהם צינורית לאיסוף גזים רעילים וניתוב הגזים מחוץ לתא המטען או תא הנוסעים כמו שקיים

בדגמים מסויימים ברכבי קונצרן VAG ? (ראה תמונה מצורפת).

כמובן קיים בכל המצברים

4. האם למצברים תוצרת שנפ יש 'עינית הקסם' בחלק העליון של המכסה או בשפה מקצועית "ALI" לניטור מפלס האלקטרוליט במצבר או מצב הטעינה של המצבר ?

בעבר ייצרנו מצברים עם עינית והפסקנו מאחר והעינית מטעה מאחר ונותנת אינדיקציה רק על תא אחד במצבר ולכן לא ניתן להסיק על מצב טעינת המצבר .כמעט כל היצרנים הפסיקו עם זה ( כמדומני נשאר רק ביצרנים התורכים ).

5. האם ניתן לקרוא למצברים תוצרת שנפ "מצברים ללא טיפול" או מצברים בעלי "תחזוקה נמוכה" כפי שמוגדר בתקן ?

כל מצברי שנפ בעלי אישור לתקן " מצבר ללא טיפול " מצויין גם על כל המצברים .

6.

מהי כמות המים שמצברים תוצרת שנפ מאבדים במשך 42 יום ?

בהתאם לתקן הבדיקה העולמי ,אחרת לא נקבל אישור תקן .

תודה על ההתייחסות.

אני שמח שיש מי שרוצה להתעמק קצת יותר ולהבין ...באדום תשובותיי לכל השאלות .

מקווה שעזרתי .

מצברי שנפ/B]

פורסם
מעבר לפרמטרים החשמלים של המצבר יש עוד דברים חשובים במבנה המצבר והייתי רוצה לשמוע פרטים נוספים.

1. האם מצברים הרטובים תוצרת שנפ מתאימים להתקנה בתא המטען או/גם מתחת למושב הנוסע ?

2. האם הפקקים במצברים תוצרת שנפ הינם בעלי אטם למניעת דליפת אלקטרוליט במידה והמצבר מותקן בהטעיה או המצבר שוכב על צידו ?

3. האם למצברים תוצרת שנפ יש מכסה אשר 'ממחזר' את הגזים הנוצרים במידה ומתח הטעינה גבוה מידי וטמפ' הסביבה היא גבוהה ? האם קיים פתח איוורור בצידי המצבר לפליטת גזים רעילים במידת הצורך ?

** האם לשנפ יש מצברים שניתן לחבר אליהם צינורית לאיסוף גזים רעילים וניתוב הגזים מחוץ לתא המטען או תא הנוסעים כמו שקיים

בדגמים מסויימים ברכבי קונצרן VAG ?

4. האם למצברים תוצרת שנפ יש 'עינית הקסם' בחלק העליון של המכסה או בשפה מקצועית "ALI" לניטור מפלס האלקטרוליט במצבר או מצב הטעינה של המצבר ?

5. האם ניתן לקרוא למצברים תוצרת שנפ "מצברים ללא טיפול" או מצברים בעלי "תחזוקה נמוכה" כפי שמוגדר בתקן ?

6. מהי כמות המים שמצברים תוצרת שנפ מאבדים במשך 42 יום ?

תודה על ההתייחסות.

מרק, האמת שהנושא הזה מאוד מרתק, בעיקר תשובתו של אבי משנפ.

אבל לא הצלחתי להבין לאן אתה חותר?

עושה רושם כאילו אתה מנסה להתנגח באבי משנפ...

ומה זה השאלה הזאת: מהי כמות המים שמצברים תוצרת שנפ מאבדים במשך 42 יום ?

אתה יודע להגיד לי כמה מים שתית במשך 42 יום אחורה?

עוד מעט תשאל אותו מה הוא עשה ב 21.12.1985?

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם
מרק, האמת שהנושא הזה מאוד מרתק, בעיקר תשובתו של אבי משנפ.

אבל לא הצלחתי להבין לאן אתה חותר? - באתר של חברת וורטא וגם בחומר טכני שיש ברשותיי יש הסבר מפורט כיצד המצברים של וורטא בנויים ובאיזה טכנולוגיה ובאיזה תקנים המצברים עומדים מה שלא מצאתי באתר של שנפ לכן אני שואל שאלות טכניות מקצועיות.

לדוגמא:

http://www.varta-automotive.com/en-gb/downloads

בכדי לקבל מידע מפורט יותר את צריך להרשם לאתר eTraining.

http://etraining.powerframe.com/login/index.php

http://www.varta-automotive.com/en-gb/support/battery-definitions/

עושה רושם כאילו אתה מנסה להתנגח באבי משנפ... - אתה טועה.

ומה זה השאלה הזאת: מהי כמות המים שמצברים תוצרת שנפ מאבדים במשך 42 יום ? - בתקן DIN/EN קיימת הגדרה חד-משמעית לכמות המים/אלקטורליט שמצבר ללא טיפול יכול לאבד במשך 42 יום בכדי שיקבל הגדרה למצבר ללא טיפול או מצבר בעל תחזוקה נמוכה לכן שאלתי האם המצברים תוצרת שנפ עומדים בהגדרות התקן.

אתה יודע להגיד לי כמה מים שתית במשך 42 יום אחורה? - מה הקשקוש הזה ?

יש לך מה לשאול אותי מבחינה טכנית או את אבי ולתרום לאשכול אז קדימה.

וכפי שאתה רואה אבי לא צריך אותך בתור סניגור.

איזה כייף לי :)

פורסם

אין לי כוח לקרוא הכל, גם אם מנכל שנפ יכתוב פה דברים בפורום, מהנסיון שלי איך שלא יהיה וורטה עולה באיכות באורך החיים ובבניה מהמצברים של שנפ.

ללא טיפול כן טיפול, תקן לא תקן בפועל אחרי שנה חסר אלקטרוליט בכמות נכבדה.

לשפ יש שירות טוב, לוורטה מצברים טובים, מבחינת מותגים כמו פאוור אפ וסטרט אפ יכול היבואן פה להגיד עד מחר שורטה כחול זהה למותגים האלו אבל בפועל המצברים האלו חיים פחות.

מצבר הוא לא כרטיס גירוד של מפעל הפיס אין פה מזל, תקנה איכותי המצבר יאריך ימים תקנה זבל הוא יחזיק בהתאם.

בקיצור לך על ורטה כחול או בוש.

פורסם
אחרי קבלת הפרטים משנפ טוב היה לקבל גם תשובות של וולטה הישראלית .מהו ההבדל ביניהן ולמי עדיפות?

למיטב זיכרוני לא קיים נציג של וולטה בפורום.

פורסם

מקווה שעזרתי .

מרק10 כתב:

קצת ידע כל המצברים בעולם מסוג עופרת חומצה הם "רטובים " כשמם כן הם רטובים משמע עם חומצה יכולים להגיע ב3 תצורות : פקקים / סגורים /agm/ג'ל (רק בפריקה עמוקה -גיבוי) .לשאלתך המצברים של שנפ מתאימים ומאושרים להתקנה ע"י יבואני / יצרני הרכב .

אתה יכול בבקשה להיות ספציפי יותר לגבי איזה מצברים מתאימים להתקנה בתא המטען או מתחת למושב הנוסע ? אשמח לקבל מק"ט.

אני לא שמעתי שייצרן הרכב נותן אישור כזה. מבחינתי ייבואן הרכב בארץ אינו אסמכתא בנושא מצברים.

כן

אפשר לעלות בבקשה תמונות של מצבר סטנדרטי עם פקק שבו יש אטם ?

האם כול המצברים הסטנדרטים שלכם עומדים בדרישה הזו ?

מכסה כפול ללא פקקים קיים במצברים מסויימים שהדבר טוב לפעולת המצבר , וכמובן שיש פתחי איוורור לפליטת גזים .

למה לא כול המצברים הסטנדרטים הינם עם מכסה כפול ומיחזור הגזים לאלקטרוליט ?

כמובן קיים בכל המצברים

אתה יכול להיות ספציפי לגבי הדגמים יש להם פקקים בצידי המצבר. - אשמח לראות תמונה כיצד ניתן לחבר צינורית לניקוז הגזים למצברים סטנדרטיים תוצרת שנפ.

בעבר ייצרנו מצברים עם עינית והפסקנו מאחר והעינית מטעה מאחר ונותנת אינדיקציה רק על תא אחד במצבר ולכן לא ניתן להסיק על מצב טעינת המצבר .כמעט כל היצרנים הפסיקו עם זה ( כמדומני נשאר רק ביצרנים התורכים ).

לא מדוייק. כול רכבי קונצרן VAG גם החדשים ביותר קרי שנת 2013 מגיעים עם 'עינית הקסם' בעלת שני צבעים ולא שלושה כמו בעבר.

כל מצברי שנפ בעלי אישור לתקן " מצבר ללא טיפול " מצויין גם על כל המצברים . - מנסיוני עם מצברי שנפ כולם מאבדים מים ותמיד צריך להוסיף מים מזוקקים.

6.

תודה על ההתייחסות.

מקווה שעזרתי

שלום, יש לי מספר הארות והערות לגבי התגובה שלך.

הערות/הארות בכחול.

לנוחויותך ולנוחיות חברי הפורום צירפתי תמונות של מצבר מקורי שמותקן ברכב שלי (גולף דור 5) עם פקקים בצידי המצבר+פקק עליון עם אטם.

פקק מצבר ורטא.JPG

מצבר.JPG

פורסם
מרק10 כתב:

אתה יכול בבקשה להיות ספציפי יותר לגבי איזה מצברים מתאימים להתקנה בתא המטען או מתחת למושב הנוסע ? אשמח לקבל מק"ט.

כל מצברי שנפ בתקן האירופאי בארגז DIN שזה כל הסדרות שלנו לרכבים אירופאים מתאימים להתקנה מסוג זה ( לדוגמא מקט"ים 26,88,91,29 ועוד ).

אני לא שמעתי שייצרן הרכב נותן אישור כזה. מבחינתי ייבואן הרכב בארץ אינו אסמכתא בנושא מצברים.

כנראה ששוב אתה לא יודע הכל , יבואני הרכב מאשרים את המצברים דרך יצרן הרכב .

כן

אפשר לעלות בבקשה תמונות של מצבר סטנדרטי עם פקק שבו יש אטם ?

מצ"ב תמונות

האם כול המצברים הסטנדרטים שלכם עומדים בדרישה הזו ?

כן כל המצברים לרכבים אירופאיים .

למה לא כול המצברים הסטנדרטים הינם עם מכסה כפול ומיחזור הגזים לאלקטרוליט ?

מאחר ולדעת מומחים לא רק בשנפ במדינות חמות עדיף מצברים עם פקקים .

כמובן קיים בכל המצברים

אתה יכול להיות ספציפי לגבי הדגמים יש להם פקקים בצידי המצבר. - אשמח לראות תמונה כיצד ניתן לחבר צינורית לניקוז הגזים למצברים סטנדרטיים תוצרת שנפ.

נמצא בתמונות

לא מדוייק. כול רכבי קונצרן VAG גם החדשים ביותר קרי שנת 2013 מגיעים עם 'עינית הקסם' בעלת שני צבעים ולא שלושה כמו בעבר.

שוב אתה טועה ומטעה דיברנו על מצברים בAFTER MARKET כמו שהסברתי .אם אתה מבין את המושג שהעיינית נותנת אינדיקציה לתא בודד היא יכולה להטעות ובגדול .!

כל מצברי שנפ בעלי אישור לתקן " מצבר ללא טיפול " מצויין גם על כל המצברים . - מנסיוני עם מצברי שנפ כולם מאבדים מים ותמיד צריך להוסיף מים מזוקקים.

6.

תודה על ההתייחסות.

מקווה שעזרתי

שלום, יש לי מספר הארות והערות לגבי התגובה שלך.

הערות/הארות בכחול.

לנוחויותך ולנוחיות חברי הפורום צירפתי תמונות של מצבר מקורי שמותקן ברכב שלי (גולף דור 5) עם פקקים בצידי המצבר+פקק עליון עם אטם.

הי

אתן שוב תשובות בגוף ההודעה באדום ( ובזה נסיים אם תרצה מרק פנה אליי באישי ).

אבי פרשטמן

מנהל שווק ומכירות

פקק + אטם+פתח גזים.JPG

צינורית ניקוז.JPG

במכסה פקק.JPG

מצברי שנפ/B]

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

רק עכשיו ראיתי שהוספת תמונות.

חבל, דווקא דיון על גבי דפי הפורום עשוי לתרום להעשרת הידע של חברי הפורום.

תודה רבה !

• תוכן חדש...