Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני גם במצדדים בהחלטה הזאת פשוט כי אנשים הם פאסיביים, ואם הם כבר פאסיביים אז למה שלא תרוויח מזה שאר החברה?

הרי בסופו של דבר גם מי שחתום על כרטיס אדי, המשפחה שלו היא זאת שקובעת בסופו של דבר.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

האמת היא שאני אומר לעצמי כבר כמה שנים שאני רוצה להוציא כרטיס אדי אבל פשוט אין לי את הזמן.

הכי טוב לעשות כמו בחו"ל, שאתה מוציא רישיון נהיגה ואומרים לך ישר "אתה תורם איברים?" ואז מסמנים את ברישיון עצמו.

היה אפשר לעשות את זה גם פה בתעודת זהות, כשמחדשים אותה.

זה לא נעים כשכופים את זה ככה אבל האמת? זה לא כל כך ישנה לי אחרי שאני אמות.

פורסם

מי שתורם איברים במקרה של תאונה ישקיעו פחות מאמצים להציל אותו כי אם הוא ימות אפשר להציל עוד 5 אנשים.

טרולולו.

פורסם

אני לא חושב שזו הדרך הנכונה. ולו בגלל שמי מבטיח שאם אני מסמן "לא" זה באמת יסומן כ"לא". אנחנו מדברים על גוף ממשלתי. בטוח יהיו טעויות!

לכם זה אולי לא משנה אבל לאנשים מסוימים זה מאוד משנה! אנשים שמאמינים בגלגול נשמות לא רוצים שיגעו להם באיברים בגלל כמה סיבות (למי שזה חשוב אני יפרט). לאנשים דתיים מסוימים זה מאוד חשוב לא לתרום.

למה לחייב? למה לא להעמיד דוכנים כאלה במקומות הומיי אדם? קניונים, מרכז העיר, דואר וכו'... ככה מי שירצה צריך רק למלא דף אחד ולחתום. 20 שניות! ואתם חתומים, בלי לחייב את כולם לחתום...

רק לצורך העניין אני חתום מגיל 18.

פורסם

כשאני קיבלתי רשיון, בצמוד אליו היה ספח עם שאלה בנוסח: רוצה לתרום? סמן X.

קל ופשוט.

לעומת זאת, מה שגרמן מציעה זה קומבינה הפוכה. יהיה רשום לך: לא רוצה לתרום? סמן X.

זו צורת עבודה של ספאמרים (להסרתך מהרשימה נא לחץ על הלינק). לא רוצה לבזבז את זמני על הסרה מהרשימות שלכם. אם ארצה אתכם, אגיד לכם.

פורסם
עד היום הם לא עשו את זה ובגלל זה אני לא חתום.

משהו אחד זה לחתום על זה כשיש לך 20 שניות ומשהו אחר זה ממש לחפש את הדוכנים שלהם כי אי אפשר למצוא אותם.

זה בדיוק מה שאני אומר! ברגע שהם לא יהיו "בלתי נראים" אנשים יחתמו. כרגע המצב לא כזה...

אגב אני חתמתי דרך האתר שלהם.

פורסם
תראה פולו קלאסיק - את התגובה הזו יריתי. כמו שאין סיכוי לת לנו פטור ממיסים - כך אין סיכוי שדבר כזה יעמוד לביצוע בפועל ביום מן הימים.

אסביר - אין מצב, שישתפו אותך ב"חוזה"/הסכם שלא ברצונך. אין דבר כזה "חוזה מראש" ו"תגיד לי רק אם זה לא מתאים לך, אחרת החוזה הזה תקף" (זה נהוג אולי אצל החברות הסלולריות, בקשר לסיום התוכניות שלהן אבל זה לא יתפוס חוקית). משולל כל הגיון נורמלי ולדעתי משולל גם חוקית.

גם אם חו"ח קרה, ומישהו ש"הוחתם" על "חוזה" כזה, יגיע למצב בו הוא יידרש לתת את אבריו - בלי הסכמת משפחתו - זה לא יקום ולא יהייה!

שלא תבין אותי לא נכון - מי שכן מעוניין לתרום איברים - זה מבורך. כל עוד שזה נעשה מהבנה ומרצון.

נכון שיש חוסר כרוני באיברים שזקוקים להתרמה, אבל מפה לשם - הדרך רחוקה. השיטה הזו לא פחות מנלוזה.

לדעתי - סתם ברווז (לא אתה ברווזנו של הפורום !) עיתונאי ותו לא.

א. לא יכריחו אף אחד, ולא יגררו אף אחד לביה"ח. תפסיקו כולם להתלהם.

ב. אם מישהו מת היום במדינתנו וכן חתום על כרטיס אדי - עדיין צריך אישור משפחה (לידיעתך).

ג. המדינה יכולה לעשות מה שבא לה - לא מתאים לך - כמו שאומרים זבש"ך.

ד. זה חוקי וזה קיים כמו שנאמר במרבית מדינות אירופה - אם זה טוב להם זה טוב גם לנו.

ה. הדבר הזה נעשה לאחר מחקר מקיף שבדק והראה כי הרבה אנשים מוכנים לתרום את איבריהם - רק מה, הם עצלנים מכדי להזיז את הישבן שלהם ולחתום על כרטיס אדי - אתה מבין, ממש צריך לקום מהכורסא ולצלצל בטלפון (אתה יודע כמה אנרגיה זה לוקח)?

ו. אם זה לא מתאים לך פשוט תבקש שיוציאו אותך מהרשימה - הלכו לך 5 דקות מהחיים.

ז. תחשוב שחס וחלילה היית בצד המקבל - אבל מה אין תורמים, מבאס נכון? הרי לחיות ולהמשיך לקטר אתה רוצה לא?

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

אתה גם מפספס את הנקודה.

אין התנגדות לתרומה, אלא לצורה בה זה נעשה.

המדינה לא יכולה לעשות "מה שבא לה". יש חוקי יסוד (אני לא אומר שזה המקרה, אבל המרחק גדול עד "מה שבא לה").

פורסם

הדיון הזה חסר מטרה ממילא.

לכרטיס אדי, גם זה שנמצא אצלי בארנק מגיל 18, אין שום משמעות מלבד היותו הצהרת כוונות של בעליו.

בכל מקרה כאשר אדם מת אם לא השאיר צוואה מפורשת בעניין, מי שמחליט מה לעשות עם גופתו היא משפחתו.

כך שלא משנה אם חתמתם או לא, או המדינה הכניסה למאגר או לא, כל עוד אין חוק שמגדיר את החתימה על הכרטיס כצוואה שחובה למלאה, המשפחה יכולה להחליט אחרת גם אם קעקעתם על גופכם את המילים "תרומת אברים".

להזכירכם, כך היה במקרה של אבי כהן שנהרג בתאונה ולמרות שהחזיק בכרטיס, משפחתו החליטה לא לתרום.

אז לא אתם ולא המדינה חופשיים לעשות בגופתכם מה שתרצו, נכון להיות הזכות הזאת שמורה לשארי בשרכם.

פורסם
א. לא יכריחו אף אחד, ולא יגררו אף אחד לביה"ח. תפסיקו כולם להתלהם.

ב. אם מישהו מת היום במדינתנו וכן חתום על כרטיס אדי - עדיין צריך אישור משפחה (לידיעתך).

ג. המדינה יכולה לעשות מה שבא לה - לא מתאים לך - כמו שאומרים זבש"ך.

ד. זה חוקי וזה קיים כמו שנאמר במרבית מדינות אירופה - אם זה טוב להם זה טוב גם לנו.

ה. הדבר הזה נעשה לאחר מחקר מקיף שבדק והראה כי הרבה אנשים מוכנים לתרום את איבריהם - רק מה, הם עצלנים מכדי להזיז את הישבן שלהם ולחתום על כרטיס אדי - אתה מבין, ממש צריך לקום מהכורסא ולצלצל בטלפון (אתה יודע כמה אנרגיה זה לוקח)?

ו. אם זה לא מתאים לך פשוט תבקש שיוציאו אותך מהרשימה - הלכו לך 5 דקות מהחיים.

ז. תחשוב שחס וחלילה היית בצד המקבל - אבל מה אין תורמים, מבאס נכון? הרי לחיות ולהמשיך לקטר אתה רוצה לא?

א. היום לא, מאיפה אתה יודע מה יהיה השינוי הבא בחוק הזה?

ב. כמו שאמרתי במקומות אחרים - ואם דעת המשפחה מנוגדת לדעת אותו אדם? ואם אין לו משפחה? ואם המשפחה חלוקה בדעותיה?

ג. לא היא לא, בשביל זה יש חוקה, חוקי יסוד, בג"ץ, מגילת העצמאות ויסודות הדמוקרטיה (שילוב כזה או אחר של החמישה).

ד. מי אמר שזה חוקי? מי אמר שזה טוב? בוא נייבא הכל מאירופה - את האבטלה הגואה והסיאסטה של הספרדים, המדינות שפושטות רגל כמו יוון, החופשות השנתיות של הצרפתים, המיסים על הרכבים כמו בדנמרק. יש סיבה שהקימו את גוש האירו - לנסות לדחות את הקץ של פשיטת הרגל של המדינות באירופה, וזה הצליח לדחות בכמה שנים את הנפילה, אבל המצב רק בהתחלה, יוון פשטה רגל, ספרד על סף, פורטוגל גם כן.

בוודאי ובוודאי שבתחום של זכויות אזרח אין מה להסתכל על אירופה כאורים ותומים, בתחום הזה ארה"ב מובילה על מדינות אירופה בפער גדול.

ה. אז הדרך זה בחוק? ואם אנשים יתעצלו ללכת לדואר אז יחוקקו חוק שעל כל בנאדם לעבור בתיבת דואר שלו אחת לשבוע? לאן נגיע אם זו הדרך.

ו. למה אני צריך לבקש שיוציאו אותי מהרשימה? שמר כתב בצורה מדויקת - זו התנהלות של מאפיה, של ספאמרים, לא של מדינה

ז. זה לא רלוונטי אפילו לא בטיפה - יש דרכים אחרות אבל לא על כל דבר קטן לחוקק חוק, בטח לא כשהפגיעה בזכויות האזרח הן קשות.

מעניין מה הייתה התגובה אילו החוק היה טיפה שונה - כל הפלשתינים אוטומטית ייחשבו כתורמי איברים אלא אם כן ביקשו במפורש שלא לתרום.

Be roo

בשביל למנוע מצבים כאלה אתה חותם על צוואה ובה הבקשות שלך

לתרום איברים או לא, לקבור את גופתך או לשרוף או להשליך לים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כמו ששמר אמר, הבעיה היא הדרך בה עושים את הדברים.

מי שרוצה שהעסק שלו יצליח, צריך לפרסם אותו, ומה לעשות שהם לא מפרסמים את עצמם מספיק.

אגב, מישהו היה מוכן אם היה חוק שכל חודש הוא צריך לתרום X (אחוזים מהמשכורת) כסף לעמותה כזאת או אחרת?

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...