Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שרת הבריאות במקרה?

זה שהיא שרת הבריאות לא נותן לה שום זכות על גופי או גופתי.

אם במדינת ישראל היו שירותים מתקדמים לאזרח כמו במדינה מתוקנת זה היה מקובל עלי לקבל חידוש רשיון עם פתק שמבשר שנכנסתי אוטומטית למאגר וכדי להסיר עצמי מהרשימה עלי לשלוח SMS למספר מסויים בציון מס' תעודת הזהות, לקבל SMS חוזר לאישור ושלום על ישראל.

אבל במדינה שהשירותים שלה מבוססים על להתקשר למספר עם מענה אוטומטי שמנותב ל-15 שלוחות שונות וזמן המתנה של רבע שעה עד שמגיעים לתפריט שרוצים כדי לגלות ששעות הפעילו הסתיימו כבר ב-8:30 בבוקר- לא מתאים.

בחזרה למה שכתבתי בהתחלה, שרת הבריאות יכולה להחליט על גופתה, לא על גופתי או גופתך (ושוב אזכיר, אני חתום על אדי כבר בערך 12-13 שנה, אבל חתום מרצוני בלבד).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי הרבה דברים נגד מסי איברים להשתלה מהמת כנגד רצונך.

כמו שכבר כתבו ואתה מסרב להבין, אי אפשר לעשות את זה נגד רצונך כי רק צוואתך קובעת. בהעדרה, שארי בשרך קובעים.

זהו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה פתח לשינויים שיבואו אחר כך. למה אחרי מותי מישהו מהמשפחה שלי צריך להתעסק בזה? ואם אני מת לבד, ואין לי משפחה?

די לסחר בבני האדם שנעשה כאן! אנשים נולדים כדי לחיות ולעשות עם החיים שלהם מה שהם רוצים. לא כדי למות בצבא בגיל 18 כי זה "ערכי", או כדי שיחליטו בשבילם שהם חייבים לתרום את הכבד שלהם. וכן, להשתמש בחוסר מועדות של אנשים זה בגדול לחייב אותם. ככה בדיוק מתנהלות, למשל, חברות הסלולואר (או התנהלו פעם אחרונה שבדקתי), שגובות ממך אוטומטית איזה 20-30 שקלים בחודש דמי ביטוח. כן, אתה יכול לבטל את הסכום. אלא שאלפי אנשים לא עושים זאת, כי הם לא יודעים (למשל עולים חדשים שבקושי דוברים את השפה, כמו סבתא שלי, שאני צריך לפענח לה את החשבונות פעם ב..). האם זה אומר שהם רוצים לשלם מאות שקלים בשנה על ביטוח פלאפון פיקטיבי?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ברכותי על התגובה הכי לא רלוונטית לדיון אי פעם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

איך אוהבים במדינה הזאת להתעסק בקקה, במקום ששרת הבריאות תעשה משהו מועיל - ואני יכול לחשוב על 1001 דברים בתחום הבריאות - כולם מחוייבים לחתום על כרטיס אדי.

זה הרי רעיון מטומטם מהיסוד כי הגוף שלנו ברשותנו

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
ברכותי על התגובה הכי לא רלוונטית לדיון אי פעם.

ברכותי על זה ששוב התרומה שלך לדיון מסתכמת בהתקפה אישית על הכותב. מציע לך בחום לפעמים לקרוא ולהבין את מה שכותבים, לא לחפש איך אתה יכול לכתוב משהו ציני ומתנשא בכוח.

מה לא רלוונטי בדיוק? הטענה שלכם היא שאפשר יהיה לבקש למחוק את עצמך מהמאגר. הטענה שלי היא שיש מיליון מקומות בהם אתה יכול "לוותר" על עוד תשלום או רישום במאגר כזה או אחר, ואנשים לא עושים את זה, כי אין להם את המודעות.

אתה אישית יחד עם יעל גרמן תגיע לסבתא בת ה80 שלי, כדי להסביר לה שהיא עכשיו רשומה במאגר תורמים?

או אולי לעשרות אלפי אנשים אחרים, שלא מבינים בכלל או לא יודעים שזה קורה?

פורסם

אתה אישית יחד עם יעל גרמן תגיע לסבתא בת ה80 שלי, כדי להסביר לה שהיא עכשיו רשומה במאגר תורמים?

יש לסבתא שלך בת ה-80 (שתיהיה בריאה עד 120) רשיון נהיגה בתוקף?

אם לא כנראה שעופר ויעל גרמן לא יצטרכו להגיע לסבתך.

מעבר לזה, קצת פרופוציות, לרוב נמנעים לקחת איברים להשתלה מאנשים מבוגרים.

:wink:

פורסם

סבא שלי בן 80 עם רישיון נהיגה בתוקף והוא גם מחדש אותו (כי הוא נוהג), אבל עברית הוא לא קורא והוא בטח שלא מודע לחוקים שכאלה אם לא מיידעים אותו. וכמו שכבר כתבתי, הם גם לא יטרחו ליידע.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

זה לא עניין של מבוגרים או לא. זה עניין של לתת לי את הזכות המינימאלית והבסיסית ביותר בעולם: להחליט איך ומה אני רוצה לעשות עם הגוף שלי, גם כשאני חי וגם לאחר מכן. האמירה שהמשפחה שלך תקבע היא ריקה מתוכן. יש אנשים שאין להם משפחה, יש אנשים שהמשפחה שלהם לא תעמוד בלחץ, כשיבוא מולם איזה נציג כריזמטי (ועוד מטעם המדינה) וישכנע אותם שככה זה עדיף, יש מיליון ואחד דברים. אם בן אדם לא בא ולא מצהיר באופן מודע שהוא רוצה לתרום - למה לחייב אותו? אתה מסכים שיש סיכוי כזה או אחר שיופיעו במאגר אנשים שלא רוצים לתרום, ולא ימחקו ממנו כי לא יהיו מודעים לזה שרשומים בו, או כי המדינה תהפוך את תהליך ביטול ההרשמה לבלתי אפשרי? למה לעשות את זה? כי זה עוד נקודה בה מדינת ישראל חושבת שאני שייך לה?

בעייני אנשים מסויימים זה אולי נראה מפגר (כמו כל דבר אחר שקשור לדת), אבל יש אנשים שלא רוצים לתרום מתוך אמונה כזו או אחרת, או בכלל מתוך פחד טהור של מה יהיה ביום אחרי שימותו. לבוא ולשכנע או ללמד ילדים מגיל צעיר שזה חשוב ושצריך לתרום - מילא. לנצל את זה שאפשר לסמן V באיזה תוכנת מחשב ורוב האנשים פשוט לא יהיו מודעים לזה, זה מגעיל ולא מכבד את בני האדם בצרוה הבסיסית ביותר.

ותודה על האיחולים לסבתא :) סבתא שלי לא נוהגת, אבל היה לה פעם חבר, שנהג עד יום מותו (70 ומשהו) והוא לא לבד, כמו שאתה בטח יודע.

פורסם
ושוב הבנת הנקרא לוקה בחסר.

אני לא אמרתי לך אל תתרום ואל תרשם וכו'. אני אמרתי שזאת צריכה להיות בחירה שלך בלבד. אין מקום לריבון לבוא ולקבוע ברירת מחדל כזו.

רוצים לעשות טוב? תשכחו מהחוק המפגר הזה שגם אפ יעבור ייפסל בבג"ץ. תשקיעו בחינוך לתרומת איברים מהתיכון, בפירסום. אין עם זה בעיה. ברגע ש"תרומה" נעשית בכפייה היא איננה תרומה. מקסימום מס איברים מהמת.

כמו שיש מס הכנסה, ויש מס על זכייה בהגרלות יש מס מוות, ברגע שאתה מת המדינה לוקחת ממך מיסים בצורת לב, ריאות, רשתית, קרנית, כבד ועוד.

עדיין נשמע לך הגיוני?

קצת עפת על עצמך.

בפעם המאה ואחת - אף אחד לא מכריח אותך לחתום על שום דבר, בסך הכל שינו את בררת המחדל וגם זה איננו סופי כי למשפחה יש זכות ווטו.

אבל אלך איתך ולשיטתך עד הסוף - נניח שיש מס על מתים של קרניות, לב, ראות וכו' - הרי לאן ילך המס הזה? לאנשים בריאים? לקופת המדינה? או להשתלה?

ברגע שתור הממתינים להשתלות יצטמצם - ובוא נודה על האמת, אף אחד לא מתנדב לעבור השתלה סתם כך - אז גם לא יהיה צורך בכל תורמי האברים, והם יחזרו לתפקיד המסורתי שלהם - לשמש מזון לתולעים.

זה שהיא שרת הבריאות לא נותן לה שום זכות על גופי או גופתי.

הבנתי אותך לגמרי, לשרת הבריאות אין שום זכות על גופתך.

מאידך, לשר הביטחון מותר לקרוא לך לשירות של שלוש שנים, לסכן במהלכם את חייך על מטרות חשובות יותר או פחות - וגם בתום התקופה הזו אתה נמצא במאגר הפוטנציאלי של אנשי המילואים שאפשר לגייס בכל עת.

זה בסדר גמור... :shock:

פורסם

הבנתי אותך לגמרי, לשרת הבריאות אין שום זכות על גופתך.

מאידך, לשר הביטחון מותר לקרוא לך לשירות של שלוש שנים, לסכן במהלכם את חייך על מטרות חשובות יותר או פחות - וגם בתום התקופה הזו אתה נמצא במאגר הפוטנציאלי של אנשי המילואים שאפשר לגייס בכל עת.

זה בסדר גמור... :shock:

אם אינך עושה הבדל בין חובות למדינה לבין זכות האדם על גופו זה בסדר גמור.

אם עכשיו שרת הבריאות תחליט שאתה צריך לעשות פירסינג בפיטמה כי זה טוב לך לבריאות, זה גם בסדר גמור?

סליחה, מקובל עלי שיש חובות למדינה, אבל לאדם זכות מלאה על גופו.

פורסם

אחח....

יש פה כמה אנשים שמסרבים להבין דבר מאד בסיסי בדיון הזה.

כמו שאמרתי ואני אומר שוב, אף אחד, אף אחד לא יסתובב בבתי חולים ויחכה שאנשים ימותו כדי לאסוף את החלקים שלהם.

זה לא פאקינג פירוקיה.

יש פה חוסר ידע, וזה בידיוק למה צריך הסברה על הנושא הזה הרבה לפני שמעבירים חוקים בסגנון.

כי בסופו של דבר כולם מתנהגים כמו טוקבקיסטים ב YNET קודם מתלוננים ואח"כ חושבים.

סבא שלי בן 80 עם רישיון נהיגה בתוקף והוא גם מחדש אותו (כי הוא נוהג), אבל עברית הוא לא קורא והוא בטח שלא מודע לחוקים שכאלה אם לא מיידעים אותו. וכמו שכבר כתבתי, הם גם לא יטרחו ליידע.

משפט כזה הוא בידיוק הדוגמא לחוסר ידע בנושא.

אתה מודע לזה שלא "קוצרים" אייברים מכל אחד שמת סתם ככה?

אתה מודע לזה שכבד או לב או ריאה של אדם בגיל מבוגר גם אם הוא היה הכי בריא בעולם היא לא רלוונטית להשתלה.

בידיוק כמו שאתה לא תשים מנוע שעבר 250K קמ ברכב ותצפה שהוא יחזיק עוד 20 שנה.

אתה שוב נגרר לתאוריות קונספירציה.

לגבי זה שלא יידעו, או לא יטרחו, ובכלל מהיום שחוק יעבור כל בנאדם שמחדש רישיון נהיגה יעבור לתא מיוחד שישמור על האיברים שלו .

כמו שכבר כתבו ואתה מסרב להבין, אי אפשר לעשות את זה נגד רצונך כי רק צוואתך קובעת. בהעדרה, שארי בשרך קובעים.

זהו.

זה לדעתי המשפט שמסכם את כל הדיון הזה, אנשים קופצים פה על פגיעה בזכויות אבל מסרבים להבין דבר אחד.

כאן זה עדיין לא צפון קוריאה שהממשל עושה מה שבא לו.

ואם אתם חושבים שכן, אני ממליץ לכם לשים את הכובע מנייר כסף על הראש כי הממשלה גונבת לכם את המחשבות ! :roll:

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם
אחח....

יש פה כמה אנשים שמסרבים להבין דבר מאד בסיסי בדיון הזה.

!

יש דבר בסיסי שאתה מסרב להבין אבל בוא נתחיל מעובדות:

1.גם אם אני חתמתי על אדי מרצוני או הוחתמתי על ידי גברת שרת הבריאות- ההחלטה הסופית בעניין היא רק בידי קרובי משפחתי.

2.אין לזה שום קשר לצוואה, חתימה על אדי מהווה נכונות שלך, בכפוף להסכמת שאר הבשר שלך, לתרום איברים להשתלה.

3.אף אחד לא הולך לקחת איברים להשתלה מקשיש בן 80, "קהל היעד" הינו צעיר בהרבה, כאלה שיש להם איברים בריאים ומתפקדים ושעתידים להיות כאלה לאורך הרבה שנים.

4. הקונספט מאחורי הרעיון של שרת החינוך הוא שיש הרבה הרוגים בתאונות דרכים, מן הסתם אם הם נוהגים הם לא בני 100 אז בואו נצרף אותם למאגר ושישברו את הראש אם בא להם לצאת ממנו.

כל זה מובן וידוע לך ולי.

הדבר שפספסת בכל הדיון הוא שמדברים פה על העקרון של הצעת החוק של שרת הבריאות, זה הכל.

אף אחד לא עוקר איברים מגופות לשם ההנאה, בטח ובטח לא גופות קשישים, אבל יש דרכים לעשות דברים.

אגב, בהתאם לסעיף 4, למה רק נהגים?

יש מספיק אנשים שמתים גם ללא רשיון נהיגה, אז בואו נצרף גם:

1.מי שפותח חשבון בנק חדש.

2.מי שמחובר ברשת סלולר במסלול חיילים.

3.כל סטודנט במדינת ישראל.

4.כל מי שיש לו מנוי לחדר כושר (הם בכלל בריאים אש!).

איפה הגבול, אה?

פורסם

לא אכפת לי איך זה מתנהל ברגע האמת, הנקודה הבסיסית שלי היא שאני לא רוצה להיות מצורף שלא מרצוני לדבר שנוגד את העקרונות שלי. תקראו את הפירוש למילה תרומה, הפירוש לא קשור למה שהחוק הזה מציע.

אני לא רוצה לתרום כל חודש כסף שלא מרצוני, אני לא רוצה לעזור לאדם שנפל ברחוב שלא מרצוני, ובטח שאני לא רוצה לתרום את האיברים שלי שלא מרצוני.

וזה שלא חתמתי על הסכמתי לתרומה, זה אומר שזה לא מרצוני!

אם היו במעמד חידוש\הוצאת הרישיון שואלים אם אני רוצה ומבקשים את הסכמתי להצטרף, סבבה מהלך לגיטימי במליון אחוז וגם מקדש את המטרה. אבל לא בדרך שזה נעשה כרגע.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
י

4. הקונספט מאחורי הרעיון של שרת החינוך הוא שיש הרבה הרוגים בתאונות דרכים, מן הסתם אם הם נוהגים הם לא בני 100 אז בואו נצרף אותם למאגר ושישברו את הראש אם בא להם לצאת ממנו.

התגובה שלך היא דמגוגיה בגרוש.

לא אני ולא אתה ולא אף אחד מהנוכחים בשרשור יודע בידוק מה הנוסח של הצעת החוק אלא רק מה שכתבו בעיתונות הצהובה.

מפריע לך ששרת הבריאות שלך מנסה לחוקק חוקים פופליסטים, סבבה, פעם הבאה אל תבחר בה.

לי מפריע שעד מנסים לעשות משהו חיובי בארץ קמים אנשים וצועקים סתם ככה.

כי מה יקרה אם בעתיד.

דיי,

מאיפה אתה יודע איך היו מחתימים על הכרטיס ובאיזו צורה?

אתה רק מסיק מסקנות מתפיסה שיש לך על המערכת.

כמו שאמרתי כל ההצעה הזו שווה כקליפת השום אם האזרחים לא יקבלו יותר מידע.

בני אדם מטבעם ברגע שהם בקבוצה הם יצוריים מתלהמים ונכנסים לפאניקה בקלות.

אז בטח שבוודאי שברגע שהם שומעים שהממסד מחייב אותם לעשות משהו, ולא משנה אם זה לטובתם בסופו של דבר .

הם קודם כל יצעקו ויגידו שזה לא פייר!

לא אכפת לי איך זה מתנהל ברגע האמת, הנקודה הבסיסית שלי היא שאני לא רוצה להיות מצורף שלא מרצוני לדבר שנוגד את העקרונות שלי. תקראו את הפירוש למילה תרומה, הפירוש לא קשור למה שהחוק הזה מציע.

אני לא רוצה לתרום כל חודש כסף שלא מרצוני, אני לא רוצה לעזור לאדם שנפל ברחוב שלא מרצוני, ובטח שאני לא רוצה לתרום את האיברים שלי שלא מרצוני.

וזה שלא חתמתי על הסכמתי לתרומה, זה אומר שזה לא מרצוני!

אם היו במעמד חידוש\הוצאת הרישיון שואלים אם אני רוצה ומבקשים את הסכמתי להצטרף, סבבה מהלך לגיטימי במליון אחוז וגם מקדש את המטרה. אבל לא בדרך שזה נעשה כרגע.

נוגד את העקרונות שלך?

אף אחד לא מחייב אותך!

אתה יכול לבטל ולשמור את האיבריים שלך אל תתדאג, רק תיידע את התולעים שלא יאכלו כדי שישאר משהו לתחיית המתים.

אתה גם סתם מתלהם לפני שאתה יודע איך הדברים יעבדו, למה?

כי, אתה קופץ למסקנות...

בקיצור, ההצעת החוק הזו פופליסטית ובזויה.

והיא רק פוגמת במאמצים שנעשים על מנת לקדם את המטרה החשובה הזו.

הדרך שבה היא מוצגת בעיתונות היא שגויה.

ואם שרת הבריאות שלנו הייתה באמת חפה מאינטרסים היא הייתה מודיעה על ההצעה הזו בצורה הרבה יותר חכמה.

אבל כנראה שכמו עוד הצעות חוק שביסודם הם חיוביות, אבל הדרך שבהן הן מוצגות שגויה,

היא לא תשרוד הרבה זמן ותשאר זכרון.

אז הסירו דאגה מלבכם האיברים שלכם ישארו אצלכם וייזכו להאכיל משפחות שלמות של תולעים ובקטריות.

בנימה יותר אישית, אני מפציר בכל אחד שיש לו קצת מצפון, ללכת ולחתום על הכרטיס.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

• תוכן חדש...