Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא רוצה לא צריך, בניגוד למדינות במזרח אירופה פה לא קוצרים איברים.

אגב אני כמעט בטוח שהעמותה הזו לא מתקוצבת מהמדינה בכלל.

ואיפה ראית שמבקשים ממך כסף?

קייזר, אני לא חושב שזו צורת חשיבה שגויה.

לאיזה עינינים פרטיים הממשלה דוחפת את האף בכך שהיא נותנת לך אפשרות קלה ונוחה לעזור לזולת?

כסף או איברים, זה לא משנה.

לא מבקשים כסף, כן מצרפים אותך למשהו בניגוד לרצונך. אז עזוב כסף, מוכן שאני אצרף אותך לעמותה ששם תצטרך להתנדב גם אם העמותה נוגדת את ההשקפת עולם שלך?

פירוש למילה תרומה

http://he.wiktionary.org/wiki/%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%94#.D7.AA.D6.B0.D6.BC.D7.A8.D7.95.D6.BC.D7.9E.D6.B8.D7.94

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וכמובן שהמשרד שאחראי על הסרה מרשימת התפוצה יהיה פעיל רק כל יום ג' השלישי בכל חודש בין 12 ועד 12:03.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
שוויצרית

אתה ראית מישהו שמתנגד לזה שיהיו השתלות?

אל תכתוב סתם דברים

אם אין איברים להשתלה אז גם אין השתלות.

טענות כאלה מביאות אותנו בדיוק לאותו המקום שבו נמצאים כל מתנגדי תרומת איברים בשל תחיית המתים ובוא המשיח - שאין השתלות.

אכן קדושת המת על החי...

פורסם
כסף או איברים, זה לא משנה.

לא מבקשים כסף, כן מצרפים אותך למשהו בניגוד לרצונך. אז עזוב כסף, מוכן שאני אצרף אותך לעמותה ששם תצטרך להתנדב גם אם העמותה נוגדת את ההשקפת עולם שלך?

פירוש למילה תרומה

http://he.wiktionary.org/wiki/%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%94#.D7.AA.D6.B0.D6.BC.D7.A8.D7.95.D6.BC.D7.9E.D6.B8.D7.94

כל עוד יש את האפשרות להוציא את עצמי משם מה איכפת לי?

אתה מתעלם לחלוטין מההבדל הקל: לג'ימייל אני נרשמתי, אני נתתי איזה פרטים שרציתי, כנ"ל לפייסבוק ואני ביקשתי להוציא דרכון כדי לטוס לחו"ל, כאן מחליטים בשבילך לשתף מידע לגביך עם עמותה חיצונית, בלי לשאול אותך אפילו (בג'ימייל זה דרגה אחת למעלה שאתה יוזם את ההרשמה).

יש דרגות:

1. אתה מבקש את השירות ולהירשם אליו תוך כדי הסכמה שישמרו את הפרטים שלך (אתה קונה בחנות, אתה נרשם לג'ימייל, לפייסבוק, פותח חשבון בנק ועוד).

2. גוף שאליו נרשמת ואיתו שיתפת פרטים שלך פונה אליך בבקשה להעביר פרטים לצד ג' (חברות השמה, "חברה X רוצה את הקורות חיים שלך, אתה מסכים להעביר אותם?").

3. אתה לא מבקש את השירות, אבל הם פונים אליך ומבקשים שתשתף איתם את הפרטים שלך (רוצה לקנות תמי 4? רוצה לתרום לקבר רחל?).

4. גוף מסוים משיג פרטים לגביך ושומר אותם ללא הסכמתך (המקרה כאן)

5. גוף מסוים מעביר את הפרטים לגביך לגוף אחר ללא הסכמתך

מה זה משנה מה עושים עם הגופה לאחר המוות? זה כבוד המת קיבינימאט הוא עדיין בנאדם, הוא עדיין אזרח של המדינה, יש לו עדיין זכויות! איך זה נראה לך דמוקרטיה? זה שלב אחד מלהגיד "בוא נהרוג את הבנאדם הזה, עם האיברים שלו אפשר להציל 3 אנשים ממוות ולשפר את החיים של עוד 4".

הטענות על חדירה לפרטיות כמו שהראיתי לא מעליבות שום דבר, אתה רוצה לשתף את הפרטים שלך עם עמותה X? כנס לאתר האינטרנט שלהם תמלא את הפרטים שלך ותרשם, אל תכריח אותי להירשם.

זה שיש מידע פרוץ זה לא אומר שאנחנו צריכים להסכים לתרבות כזאת, בטח שלא לעגן אותה בחקיקה.

הלוואי והיינו רבע מארה"ב בכל הנוגע לזכויות אזרח, לך זה נראה פאראנויה? שיבושם לך.

רק אל תבוא בטענות כשאותו מידע ישמש נגדך.

אני בטוח שאתה מודע לזה שגוגל אוספת עלייך כמויות של מידע, אני לא מגזים יש להם מידע שאיפלו ההורים שלך לא יודעים עלייך.\

הלכת מאד רחוק אם העברות מידע לגופי צד שלישי.

כבר היום יש כל מיני מאגרי מידע מסחריים שאתה ואני וכולנו מופיעים בהם אם כל הפרטים שאתה קורה להם חסויים.

(דוגמא אישית, מספר הטלפון שלי שימש לפני יותר מעשור את אבא שלי, עד היום אני מקבל טלפונים מידי פעם מגופים מסחריים כאלה ואחרים שרוצים להציע לו הצעות מכירה).

עוד משהו שאני חייב לשאול, אתה קורא הסכמי רישיון שאתה מתקין תוכנות\נרשם לשירותים?

גם שם יכולים למכור את הפרטים שלך לכל העולם ודודה שלו.

מה שאני בא להגיד, זה שלא משנה לי איך יעשו את זה חייבים להעלות את המודעות לגבי תרומת אייברים, זה קריטי.

יש פה לא מעט אנשים חשוכים שמושפעים מסיפורים על תחיית המתים ובנתיים אנשים שהיו יכולים לחיות חיים מלאים, מתים.

לגבי "זכויות" האזרח שיש בארצות הברית, מספיק חיפוש זריז בגוגל,

ושמה אתה תראה שאם הממסד רוצה הוא יכול לזמבר אותך לא משנה כמה זכויות יש לאזרח, עובדה ציטטו לשיחות של לא מעט תושבים בלי שום אזהרה.

להזכירך יש גם מקום קטן ונחמד שנקרא "גוונטאנמו", רק כדי שתראה עד כמה רחוק ילך הממסד עם הוא רוצה אותך.

פרנקוס העלה פה נקודה שהיא מבחינתי מאד נכונה, מדובר עדיין בגוף פרטי.

וכמו הדוגמא שהוא נתן של אור ירוק,

(שדרך אגב כבר הצליחו להסתנן אם האג'נדה העקומה שלהם לכמה גופים מאד גדולים במשק, דוגמא אישית, יש לנו רכב מהעבודה בבית, מקום העבודה מחייב את ילדי העובדים לקחת "סמינר" של אור ירוק לפני שהם מקבלים הרשאה לנהוג על הרכב.)

זה מאד מרתיע, לזכותם יאמר שעדיין לא התגלו שם שחיתויות.

ובהכרות אישית שלי אם סיפור ההקמה של העמותה אני מאד מאד יופתע אם כן יתגלו שם.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם
אני לא לקיתי בהבנת הנקרא, אני הבנתי טוב מאוד

מצרפים אותך בלי לבקש את הסכמתך להיות תורם איברים

אם אתה לא רוצה אז אתה צריך לבקש שיסירו אותך מרשימת התפוצה (סליחה העמותה) שלהם

בבוא היום אם תמות יבקשו את הסכמת המשפחה שלך, שהדעות שלהם יכולות להיות מנוגדות לשלך, בהנחה שיש לך משפחה

בברירת המחדל אתה תורם איברים פוטנציאלי, ואם לא אז לך תתנתק מהעמותה הזאת לבד

זבש"ך וזה לא מעניין אף אחד שהמדינה רשמה אותך אליהם על דעת עצמה

ועל זה נאמר תיהיה בריא אדוני,

חושב שדווקא אנשים כמוך יבינו את חשיבות הנושא על עצמם וחלילה אני לא מאכל זאת,

אבל יש לי הרגשה שברגע שזה יגע בך תהפוך את כל הארץ ואת כל אירופי בישביל העזרה

וכרגע הינך חושב בראש אטום של "חודרים לי לפרטיות ומחליטים בישבילי איך אני יחיה וימות"

פורסם
רגע, אדי זו עמותה?

במקרה הזה אני מאוד מתנגד למהלך.

זה לא שונה מאשר אור ירוק שהוא גוף פרטי שמשפיע על פעולות הממשלה לפי אג'נדה פרטית.

http://www.agudatadi.org.il/

"אגודת אד"י - העמותה לקידום השתלות בישראל"

עונה לך על השאלה יוסי?

וזה בדיוק מה שאני אומר

זה כמו שיחליטו מחר שאת הפרטים של כל מי שעובר טסט מעבירים ל"אור ירוק" מבלי לשאול את דעתו

אדי זו עמותה אבל את המאגר מחזיק המרכז הלאומי להשתלות שאיננו עמותה/אגודה ואיננו פרטי.

http://www.agudatadi.org.il/

הוא האתר של אגודת אדי. שימו לב שבלחיצה על הורדת טופס או חתימה על כרטיס אדי אתם מועברים לאתר של המרכז הלאומי להשתלות:

http://www.agudatadi.org.il

אז די עם הקונספירציות.

:turn-l:
פורסם
כל עוד יש את האפשרות להוציא את עצמי משם מה איכפת לי?

כי רק בנינו, לא כולם יצליחו לצאת משם.

הרי לא יוודאו שכל אחד שרשום במערכת הזאת גם ידע על כך, לכן יהיו אי אילו אנשים שלא ידעו שהם שם ולכן לא תהיה להם האפשרות לצאת מהמאגר.

אתה מסתכל מנקודת הנחה שאתה תצליח לצאת, אבל מה יקרה אם נפלה טעות ולא הוציאו אותך למרות שביקשת? הרי טעויות יכולות להיות ובנושא כזה אין מקום לטעויות. הם פשוט יוצרים פתח לטעויות ולבעיות עתידיות וככה לא עושים דברים, לא מחליטים לצרף אדם ביום בהיר אחד לאיזה מאגר ללא הסכמתו (ותרשה לי גם ללא ידיעתו).

in the face

with a chair

פורסם
וכמובן שהמשרד שאחראי על הסרה מרשימת התפוצה יהיה פעיל רק כל יום ג' השלישי בכל חודש בין 12 ועד 12:03.

מסכנים,יש להם הפסקה לפחות? :lol:

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

מתעלק על השרשור, אם פלוני חתום על אדי, ופלוני עבר לגור בחו"ל, ומת - האם מתייחסים לזה כאל בקשה גם לקבורה בארץ? או ששולחים רק את האיברים שלו, בהתאם לצורך?

.Your average Notepad

פורסם
כי רק בנינו, לא כולם יצליחו לצאת משם.

הרי לא יוודאו שכל אחד שרשום במערכת הזאת גם ידע על כך, לכן יהיו אי אילו אנשים שלא ידעו שהם שם ולכן לא תהיה להם האפשרות לצאת מהמאגר.

אתה מסתכל מנקודת הנחה שאתה תצליח לצאת, אבל מה יקרה אם נפלה טעות ולא הוציאו אותך למרות שביקשת? הרי טעויות יכולות להיות ובנושא כזה אין מקום לטעויות. הם פשוט יוצרים פתח לטעויות ולבעיות עתידיות וככה לא עושים דברים, לא מחליטים לצרף אדם ביום בהיר אחד לאיזה מאגר ללא הסכמתו (ותרשה לי גם ללא ידיעתו).

אבל סנשיין אתה שוב פעם גולש ל"אם" ומה יקרה "אם"?

בנתיים זה לא קרה, אם כל הרעש ההצעה (הפופליסטית בעיקרה) יוצרת אני בספק אם היא תעבור.

מזכיר את ההצעה עם בתי הקולנוע.

בכל מצב גם היום, אף אחד מאד"י לא בא לבית חולים בחליפה שחורה ושקית ולוקח איבריים גם אם חתמת על כרטיס (ראה ערך מקרה המצער של אבי כהן).

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

ברור שאני גולש לאם, כי אם לא אנחנו בטעות נגיע למצב שהחוק מאושר ואז מה?

כמה שזה נשמע לא הגיוני שהחוק יעבור, אבל אנחנו בישראל ופה יש יותר מידי קומבינות.

in the face

with a chair

פורסם
אבל סנשיין אתה שוב פעם גולש ל"אם" ומה יקרה "אם"?

בנתיים זה לא קרה, אם כל הרעש ההצעה (הפופליסטית בעיקרה) יוצרת אני בספק אם היא תעבור.

מזכיר את ההצעה עם בתי הקולנוע.

בכל מצב גם היום, אף אחד מאד"י לא בא לבית חולים בחליפה שחורה ושקית ולוקח איבריים גם אם חתמת על כרטיס (ראה ערך מקרה המצער של אבי כהן).

גולשים ל"מה יהיה אם" כי עם היכרות עם הבירוקרטיה הישראלית זה לא שאלה של אם אלא שאלה של מתי, בדיוק כמו הרישומון של משרד הפנים שנמצא ברשת לכל דורש ובדיוק כמו המאגר הביומטרי שאם וכאשר הוא ייוסד.

אבל בדבר אחד אני מסכים איתך, מדובר בהצעה פופוליסטית שאין סיכוי שתעבור בכנסת.

פורסם

אנחנו בוחרים ממשלה שתנהיג אותנו ותקבל החלטות מצילות חיים וזאת אחת ההחלטות אם לא היחידה המשמעותית של הממשלה.

זה שממשלה מחליטה לצאת למלחמה נחשב לבסדר? אבל להציל חיים של אחרים זה אסור?

קשה לי להבין אנשים שלא מוכנים לתת מעצמם לטובת הכלל, לא על אנשים כאלה קמה המדינה.

מי שלא רוצה לתרום את האיברים שלא אחרי המוות שלא יתרום, ולא יזכה לתת חיים.

אני עד עכשיו לא מבין אם מדובר בבורות או ביתר מוסריות.

תהיו בני אדם ותחתמו על אדי, אף אחד לא רוצה לחכות שנים להשתלת כבד או כליה.

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם
אם אין איברים להשתלה אז גם אין השתלות.

טענות כאלה מביאות אותנו בדיוק לאותו המקום שבו נמצאים כל מתנגדי תרומת איברים בשל תחיית המתים ובוא המשיח - שאין השתלות.

אכן קדושת המת על החי...

ושוב הבנת הנקרא לוקה בחסר.

אני לא אמרתי לך אל תתרום ואל תרשם וכו'. אני אמרתי שזאת צריכה להיות בחירה שלך בלבד. אין מקום לריבון לבוא ולקבוע ברירת מחדל כזו.

רוצים לעשות טוב? תשכחו מהחוק המפגר הזה שגם אפ יעבור ייפסל בבג"ץ. תשקיעו בחינוך לתרומת איברים מהתיכון, בפירסום. אין עם זה בעיה. ברגע ש"תרומה" נעשית בכפייה היא איננה תרומה. מקסימום מס איברים מהמת.

כמו שיש מס הכנסה, ויש מס על זכייה בהגרלות יש מס מוות, ברגע שאתה מת המדינה לוקחת ממך מיסים בצורת לב, ריאות, רשתית, קרנית, כבד ועוד.

עדיין נשמע לך הגיוני?

Nightstalker

אתה לא רוצה שגוגל יאספו לגביך מידע?

אתה מוזמן להשתמש בבינג, הוטמייל וכו' אתה יודע שגוכל אוספת עליך פרטים ( אנונימיים יש לציין הם יודעים שהמשתמש שלך חיפש תרומת איברים לא מעניין אותם מה השם שלך).

במקרה הזה אין לך בחירה מתנים לך חידוש רשיון לתרומת איברים ( אפילו אם זה לדקה עד שאתה מבקש להימחק) כאילו יש קשר בין הדברים וכאילו לשרת הבריאות בכלל יש סמכות בנושא מסד הנתונים של בעלי הרשיון.

אתה פשוט מסרב להבין את העיקרון של רישום כפוי מול רישום עצמאי. התקנת תוכנה? זו בחירה שלך ואתה תצטרך להתמודד איתה ועם התנאים שלה.

כאן לא שואלים אותך רושמים אותך בכפייה.

לגבי זכויות האזרח בארה"ב חוק הפטריוט הוא הצידוק להאזנות, ואובמה אוכל קש על כך ושיעור התמיכה בו הגיע לשפל של מתחת ל45% עבור נשיא שעדיין לא חצי שנה בקדנציה הנוכחית רק לפני כמה חודשים הוא התמודד.

Polo classic

שוב אין לי דבר וחצי דבר נגד תרומת איברים. יש לי משהו עמוק נגד כפייה של מסי איברים מהמתים.

יובל ומאיפה יגיעו כל הכרטיסים הנוצצים של אד"י עם השם והת.ז. שלך? מה גם שהחוק מדבר על רישום כפוי לאד"י. מבחינת איך שזה נראה יש מסד נתונים גם לאד"י.

Nightstalker שוב

חייבים לגלוש לאם ( למרות שכמו שנאמר זה יותר שאלה של מתי ולא אם), חוק במדינה חייב לתת את הדעת לכל מקרי הקיצון. שאם לא אז מה הוא שווה?

לו החוק היה אומר שאסור לתקוף אדם אחר ללא סייגים המרוויחים ממנו היו העבריינים שמבחינתם גם ככה החוק הוא אות מתה. שומר החוק שניסו לרצוח אותו משלם את המחיר כי מבחינתו החוק עדיין חוק.

לא סתם המתנגדים הגדולים ביותר לחוק דרומי היו עבריינים או מייצגי עבריינים.

נכון שהיום לא באים ולוקחים איברים סתם ככה, תודה לאל אנחנו לא במדינה כזאת. אבל איפה שמים את הגבול?

הצעת החוק הזאת משאירה המון מקום לטעויות ושגיאות שלא ניתן לכפר עליהם אחר כך. אתה תחזיר לגופה אחר כך את הכליה אם יתברר שהתורם ניסה לבטל את חברותו הכפויה באגודה אבל כראוי לרשות ממשלתית הבירוקרטיה לא איפשרה זאת?

ומה לגבי מצב שבו פלוני חידש רשיון רשמו אותו בעל כורחו לאגודה ובצאתו ממשרד הרישוי לקה בליבו? הוא לא רצה שאיבריו ייתרמו, אבל מיסיונרים כאלה ואחרים לחשו על אוזניהם של בני משפחתו בשעתם הקשה ושיכנעו אותם לתרום.

אני נגד זה בדיוק כמו שאני נגד מיסיונרים מהצד השני שמשכנעים משפחות בשעתם הקשה ללכת נגד רצון התורם ( אם כבר דיברת על אבי כהן). המקום הזה צריך להיות נקי מאינטרסנטים ומיסיונרים. החולה רצה לתרום? מצוין. הוא לא רצה? בחירתו החופשית.

פולו קלאסיק

כמו שכבר כתבתי אין לי דבר נגד תרומת איברים.

יש לי הרבה דברים נגד מסי איברים להשתלה מהמת כנגד רצונך.

מה בין מלחמה ללקיחת מסים מגופה? הקשר לא קיים כלל וכלל.

לאיש הפשוט אין את הגישה לנתונים הרלוונטיים להחליט לצאת למלחמה ולרוב גם את הידע.

בהחלט יש לו את הנתונים לגבי עצמו האם הוא רוצה לתרום את איבריו או לאו.

ובדיוק כמו שנאמר - לא רוצה לתרום את איבריך במותך? שיבושם לך אתה צריך לחיות עם ההחלטה. אין מקום לממשלה להחליט זאת עבורך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...