Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברור לכל בר דעת שזה חלק מתוכנית שלבים והרי הודו בזה על גלי הרדיו.

אז יש כאן שתי אופציות:

1. זו לא תוכנית שלבים - ואז הצעת החוק פשוט מפגרת ויוצרת יותר נזק מתועלת (הוכחה: קרא את התגובות של חלק מהאנשים פה שחתומים על אד"י).

2. זו תוכנית שלבים (כמו שהוצהר) - ואז (ללא מכבסת מילים) המדינה טוענת שגופות של נהגיה הן למעשה רכוש שלה לעשות בהם כרצונה, אלא אם כן אותם הנהגים מתנגדים לכך והצליחו להסיר את רישומם מהמאגר.

מי הצהיר שזו תוכנית שלבים?

ויש לך סתירה, אם אפשר להסיר, אזי המדינה לא עושה כרצונה.

גם הניסוח הדמגוגי שלך "אלא אם... הצילחו להסיר", כאילו סימון "V" בטופס זה קושי...

אין כאן כלום.

הצעת חוק פופוליסטית נטו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז מנסים להסביר לך חברי היקר, יש כאן צירוף אוטומטי, ככה אמרו הלוביסטים של החוק בעצמם בגלי צה"ל.

בינתיים לא לי ולא לך יש את נוסח הצעת החוק (לא שזה משנה כי היא תשתנה עוד עשרות פעמים עד לקריאה שלישית אם היא תגיע לשם אי פעם) ולכן אנחנו תלויים במידע הפנימי שמעבירים שרת הבריאות והלוביסטים שלה.

מי הצהיר שזו תוכנית שלבים?

ויש לך סתירה, אם אפשר להסיר, אזי המדינה לא עושה כרצונה.

גם הניסוח הדמגוגי שלך "אלא אם... הצילחו להסיר", כאילו סימון "V" בטופס זה קושי...

אין כאן כלום.

הצעת חוק פופוליסטית נטו.

הלוביסטים הצהירו בגלי צה"ל באותו יום שעלתה ההצעה הזאת לכותרות.

הצהירו במפורש שזו ההתחלה והשלב הבא אמור להיות ביטול התניית אישור המשפחה.

כמובן שבמקרה כזה המחוקק בונה על אנשים שלא יידעו / ישכחו / לא יצליחו לתפוס את הפקידים באותו גוף שאמור להוציא את שמך מהרשימה. נראה לך ראוי?

אתה חי בישראל שאתה קורא לניסוח הזה דמגוגי? לא נפגשת מעולם עם הרשויות בישראל?

אם הצעת החוק פופוליסטית נטו, זה אפילו גרוע יותר, זה משחיר את פני הכנסת והמדינה, זה מוריד את כבוד המחוקקים.

מצד שני, אולי אין כל כך הרבה לאן לרדת כבר

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא ממש.

צבא, חתונה, ב"ל - כל אלה נעשים בחייך ויש לך אפשרות להתנגד להם (תשלם מחיר אמנם (הליכה לכלא צבאי, או חתונה בקפריסין וכו'), אבל יש לך מה לעשות).

גווייתך - תאר לך מצב בו אדם לא קורא את הכתוב (יש הרבה כאלה), משפחתך לא בנמצא, או שלאחר מותך לא מוצאת או לא רוצה להתנגד - בום ! אתה תחת הסכין.

שוב - אין לי שום בעיה עם תרומת איברים, נהפוך הוא, אני מנסה לשכנע את כל מי שאני מכיר לעשות אותו דבר.

מרגיזה אותי הפטרונות והקלות בה המחוקקים מתייחסים אליי כאילו אני רכושם הפרטי.

פורסם

ועוד איך יש כאן בעיה.

בעיה של תוויות, של מיתוג חברתי, אם תרצי לקרוא לזה כך ועוד. בדיוק כמו עם מאגר משרתי המילואים ועוד לפני - מאגר אלו ששירתו בצבא מול אלו שלא. בדיוק כמו הזהות הדתית, ובקרוב יצטרף גם המאגר הביומטרי, אם אני מבין נכון. חלק ניכר מהחיים של כוללנו סובבים או מושפעים מתוויות שמדביקה לנו המדינה.

אבל שוב, הכל מתחיל ומסתיים בזה שאתה חושב שהמטרה היא ראויה ולכן הדרך לא חשובה. אין לי איך לשכנע שהדרך לפעמים חשובה לא פחות מהמטרה.

עריכה:

ראיתי את ההודעה של שמר אחרי. כמובן שהוא צודק במיליון אחוז. המדינה מתייחסת אלינו כאילו אנחנו הרכוש שלה. "משאב אנושי", בשפה יפה יותר. אפשר לגרום לאנשים לחתום על הכרטיס גם בדרך אחרת, נעימה יותר וריכוזית פחות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

תגיד, אתה קורא את השרשור?! המדינה לא קובעת, רק השארים קובעים. חתמת, לא חתמת, אתה במאגר, אתה לא... לא משנה. החל מ-1980 השארים קובעים.

כבר עניתי לטענה זו בתגובה 108:

ועוד פרט - אני מזכיר לכל אלו שאומרים "זה לא נורא, במילא צריך עוד אישור של הקרובים לפני שלוקחים איברים" - אתם זוכרים את מצלמות הרמזור? אלו שהבטיחו שלא ישמשו כמצלמות מהירות, אבל לא הבטיחו לקיים (ובאמת לא קיימו)?

אי אפשר לסמוך על התחייבות של השלטון. כי השלטון מפקח על עצמו (למרות שיש ססמאות שאומרות אחרת, בפועל זה כך), וזה דבר שלא באמת עובד.

דני

פורסם
אז אחרי שבמשך חייך שירתת 3 שנים בצה"ל, שילמת מסים כחוק במשך לפחות 46 שנים, ושמרת על החוק, אין לך שום זכות?

לך זה אולי נשמע סבבה, לי זה נשמע ש"המדינה מעל הכל", בזמן שבדמוקרטיה המדינה צריכה לשרת את האדם (והוא בתמורה, אך לא חד כיוונית).

מערכת היחסים בין האזרח למדינה לא קשורה בכלל לצורת הממשל. אתה מבלבל פה בין שני נושאים שונים.

אני מניח שאתה מתנגד לשירות צבאי בכפיה כמו שקורה היום.

איפה אתה ראית את זה?

ברדיו אחד מהלוביסטים של החוק אמר במפורש שהמטרה זה לצרף אוטומטית למאגר את כולם ובכך להקשות על הרוב הדומם לצאת מהמאגר, ובשלב הבא לאפשר לקיחת איברים מבלי הסכמת המשפחה אם הנפטר לא יצא מהמאגר.

הרי אם אין צירוף אוטומטי אין צורך בחוק, לחידוש הרשיון יצורף לך דף שאלון האם ברצונך לתרום איברים.

ואז אין צורך בחוק, הפעולה עצמה לא חוקית, אבל היא פשוט מחוץ להישג ידה של אותה שרה.

הרי אם היא הייתה מנסה לדחוף דבר כזה שלא דרך החוק היועץ המשפטי שלה היה נותן לה כאפת מציאות

הצירוף למאגר הוא צורת ביטוי, אפשר להגיד צירוף אוטומאטי לקבוצת התורמים אם זה מקל עליך. היום עם חידוש רשיון הנהיגה נשלח לכולם טופס שצריך לסמן בו וי קטן ולמלא פרטים כדי להצטרף לאדי. זה הוכח כלא יעיל ולא עובד. מכיוון שהרבה יותר חשוב לאנשים לא לתרום מאשר כן לתרום, סביר להניח שקבוצת התורמים תגדל מצד אחד, ואלו שזה קריטי להם לא לתרום ימלאו את הטופס.

לדעתי למשפחה אין שום מקום בהחלטה הזאת בכל מקרה במצב החדש

בהצלחה, אבל ברור לך שברגע שלמדינה יש אחריות אפוטרופוסית כלפיך לאחר המוות, אין טעם לצוואה, שהרי צוואה היא זכות אך ורק של הנפטר. ואם לנפטר אין זכויות אין לך צוואה, או שאין טעם לכבד אותה.

12345

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לא אני לא מתנגד לשירות צבאי חובה.

בניגוד ל3 שנים של תרומה, כאן מדובר על פעולה חד כיוונית וללא אפשרות חזרה.

מערכת היחסים בין האזרח למדינה בהחלט מושפעת מצורת הממשל. בדיקטטורה למי אכפת מה האזרח רוצה?

בוודאי שלמשפחה לא צריך להיות say בנושא.

אבל הצירוף האוטומטי לא דמוקרטי.

אתה מודה בעצמך! המטרה היא לתפוס את אלה שעד היום לא רצו לתרום. כלומר לקחת את האיברים שלהם בניגוד לרצונם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הצהירו במפורש שזו ההתחלה והשלב הבא אמור להיות ביטול התניית אישור המשפחה.

זה מצויין.

כל אדם צריך להיות מסוגל לקבוע בעצמו מה יעשו עם גופתו.

כל ההתנייה של השארים היא פאשיזם וקומיניזם וטוטליטריזם ואני לא מבין איך לא יצאת לרחוב להפגין נגד זה מזמן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כי אתה לא תראה אותי יוצא לרחובות להפגין כלל.

גם לא בנושא יוקר המחייה שאני מרגיש יופי, וגם לא מחירי הבתים בארץ שאני חושב לחסוך 5-6 שנים כדי לקחת משכנתא על בית.

וזה כשאני ואשתי נמצאים בעשירון ה-9. יותר מריקי כהן ובעלה.

עדיין לא יצאתי להפגין כי זה לא אני. את ההפגנות שלי אני עושה באינטרנט. גם פה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
את ההפגנות שלי אני עושה באינטרנט. גם פה

סליחה על הבוטות, אבל שווה לתחת.

לאף מנהיג, בוודאי לא בישראל, לא הזיזה מחאה שאין מאחוריה ביטויים פיזיים.

פורסם

אני חושב שהרבה יותר חשוב מ"לסתום חורים" כאלה או אחרים צריך לשנות את הלך הרוח אצל רוב האנשים, זה יעשה את שלו בקלפי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לא אני לא מתנגד לשירות צבאי חובה.

בניגוד ל3 שנים של תרומה, כאן מדובר על פעולה חד כיוונית וללא אפשרות חזרה.

מערכת היחסים בין האזרח למדינה בהחלט מושפעת מצורת הממשל. בדיקטטורה למי אכפת מה האזרח רוצה?

בוודאי שלמשפחה לא צריך להיות say בנושא.

אבל הצירוף האוטומטי לא דמוקרטי.

אתה מודה בעצמך! המטרה היא לתפוס את אלה שעד היום לא רצו לתרום. כלומר לקחת את האיברים שלהם בניגוד לרצונם.

אתה אולי לא, אבל אני מכיר אנשים שכן מתנגדים, ואני מכיר אנשים שנהרגו במהלך אותן 3 שנים. הרבה יותר נורא מתרומת איברים לדעתי...

גם בדיקטטורה יכול להיות קידוש של זכויות אדם ואזרח - למעט בחירות חופשיות לפרלמנט. אבל לא על זה הדיון. תיאורטית בדמוקרטיה יש לאזרחים יכולת לבטא את עצמם.

רוצים לתפוס את אלה שרוצים לתרום אבל לסמן וי בטופס ולשלוח אותו בדואר גדול עליהם.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

בוא ואנסח את זה ככה:

אם על גבי הטופס יהיה כתוב בגדול ומודגש "אם אינך מעוניין להיות תורם איברים, עשה ככה וככה" (או פנה לטלפון\מייל\משהו), ב-3 השפות הנפוצות (לכל הפחות- עברית, רוסית וערבית) אני אסכים אתך לחלוטין.

מה הסיכויים שזה יהיה מודגש וברור היטב לעומת קטן\מוסתר\מאחורי הדף\לא מופיע כלל?:evil:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אתה אולי לא, אבל אני מכיר אנשים שכן מתנגדים, ואני מכיר אנשים שנהרגו במהלך אותן 3 שנים. הרבה יותר נורא מתרומת איברים לדעתי...

לדעתך אולי בגלל זה אנחנו חיים בדמוקרטיה ואם אתה ממש לא רוצה לשרת בצבא זה מאוד פשוט.

גם בדיקטטורה יכול להיות קידוש של זכויות אדם ואזרח - למעט בחירות חופשיות לפרלמנט. אבל לא על זה הדיון. תיאורטית בדמוקרטיה יש לאזרחים יכולת לבטא את עצמם.

כמה דיקטטורות אתה מכיר שמקדשות את זכויות האדם? אמיתיות לא תיאורטיות

פופוליזם מהסוג הנחות ביותר. מנסים לתפוס את אלה שלסמן וי זה גדול עליהם. אבל לשלוח מאסה של אנשים בדרך של שבעת מדורי גיהנום לצאת מהרשימה זה בסדר?

צאו מהסרט שלכם זה עקום מכל כיוון שמסתכלים.

תגובת תמיכה משום מה גורמת לרעיון להיראות מפגר מרגע לרגע

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...