Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדהים לראות את הרכבים שמתחבאים להם באיזורי הפריפריה ולא הרבה יודעים עליהם.

יהיה נחמד אם הוא יוריד את הגגון שלדעתי מכער את הרכב.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מדהים לראות את הרכבים שמתחבאים להם באיזורי הפריפריה ולא הרבה יודעים עליהם.

יהיה נחמד אם הוא יוריד את הגגון שלדעתי מכער את הרכב.

הבעיה היא שדלת תא המטען גם גבוהה ולפי דעתי זה יוצר בעיה.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם
הבעיה היא שדלת תא המטען גם גבוהה ולפי דעתי זה יוצר בעיה.

הכוונה לתוספת ברזל מעל...

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כשהתחלתי לשפץ את האמבולנס שלי (שברולט פרנקלין 1966) , אמרו לי "על פחות מזה מאשפזים".

מאז התחיל להשתקם גם אמבולנס מרסדס, ועכשיו גם הסיטרואן.

עכשיו אני רגוע -- אני לא אהיה לבד במחלקה הסגורה.

הרכב מדהים , ואני תקווה שגם הוא ישוחזר למקורו כאמבולנס.

בקצב הזה כנראה שנפתח תחנת מ.ד.א. בקרוב.

בהצלחה והרבה הנאה בשיפוץ.

צביקה מרגלית

פורסם

פרוייקט בהחלט מעניין.

בהצלחה.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

מדהים שיש כזה בארץ!:shock: המון הצלחה בשיפוץ, ולא לשכוח לעדכן אותנו!!!:-)8) דרך אגב המרצדס שמשפצים- לא זאת שעמדה פעם בבני ברק? -כי עמדה שם מרצדס בצורה כמו הסיטרואן הזאת, גם אמבולנס לשעבר- ואין לי מושג לאן נעלמה!

עכשיו גם לי יש אמבולנס לשעבר- וואנדורה עם גג מוגבה שעשתה גם כן יחסית מעט מאד קילומטרים (גם היא במקור מאותו האיזור!)- היא יחסית חדשה ונרכשה בתור המחסן- אבל כל כך כיף לי לנהוג בה- שאני לא מזדרז להעמיד אותה!:-D:twisted:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים.

קוריוז נוסף: בין מושבי הנהג והנוסע הקדמי לבין החלק האחורי, הכולל מיטה \ אלונקה וכיסא יחיד, מפרידה מחיצה עם חלון סגור.

יום אחד עלה טרמפיסט מאחור. הנסיעה עברה לה על מי מנוחות, הנהג שכח לחלוטין שמאחוריו יושב אדם (חי), והמשיך מעבר ליעד המסוכם.

בשביל הטרמפיסט המסכן זה היה מספיק, הוא התחיל לדפוק בפאניקה על חלון המחיצה. את ההמשך נשאיר לדמיונכם הפרוע...:twisted::twisted:

נאמר רק ששלושתם: הנהג, הטרמפיסט והרכב ניצלו בנס משירותיה של החברה הקדושה.

עדכון - הרכב נגרר אל המקום בו יתבצע השיפוץ, עדכונים ותמונות נוספות יבואו עם התקדמות העבודות. כמובן ע"פ אישורו של בעל הרכב.

כמו כן, האם מישהו מכיר פרטים נוספים \ תמונות של אמבולנס המרצדס שהוזכר כאן?

פורסם

דרך אגב בל"ג בעומר האחרון, לפני כשבועיים, ראיתי בית קברות לסיטרואנים ישנות ובין היתר סיטרואן cx ישנה, אני אעלה תמונות בהמשך.

התברר כי מדובר בבית הבראה ולא בבית קברות :-D ובעל הרכבים שראה את ההודעה שלי ביקש ממני לא להעלות את התמונות. רצונו כבודו.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חלפו להם מספר שבועות. הרכב נגרר מנקודת המרבץ. בוצע יישור קו ראשוני - הוחלפו פילטרים, שמנים, מצבר ומן הסתם גם עוד כמה דברים על הדרך (לצערי אין תיעוד). מנוע ה2.4 ליטר התעורר מתרדמת בת 6 שנים רענן מתמיד ועם חיוך גדול. אחרי הכל, סיטרואן CX נולדה מחדש.

המערכת ההידרו-פנאומטית אשר מצבה היה לא ידוע הפתיעה לטובה. מתברר כי היא פועלת ותקינה לחלוטין, זוכרת עוד איך להרים את הרכב לגבהים מרשימים. כמו כן, לאור דרישת חברי הפורום פורק הגגון החלוד שהזכיר תקופות אפלות.

בעל הרכב טרם קיבל החלטה האם לשפץ את הרכב לייעודו המקורי כאמבולנס או אולי להסב אותו למשהו אחר, אבל כך או כך יש לו די זמן. חצי שנה ועוד יומיים, למען הדיוק. מכיוון שהרישיונות לא הוקפאו, ומכיוון שבימים טרופים אלו אין כל סיבה הנראית לעין לנדב קנס בסך 6 אגרות רישוי, יידחו הטסט והעברת הבעלות ל-1.1.14. הרכב עמד שש שנים, קטן עליו עוד ששה חודשים.

בזמן הזה יתחיל הטיפול הקוסמטי. בטיחות לפני הכל, ולכן ראשית יוחלפו מה שהיו פעם חלונות ממוגנים. החל מסוף שנות ה-80 החלו להתגלות יותר ויותר אבנים בעלות יכולת תעופה לא מבוטלת, בעיקר באזורי יו"ש. בנוסף התגלה כי שמשה סטנדרטית אינה יודעת להתמודד עם התפתחות אבולוציונית זו, מה שהוביל בהכרח להחלפת שמשותיהם של כלי רכב רבים בשמשות ממוגנות - עשויות פוליקרבונט.

הפוליקרבונט הנ"ל לא חף מחסרונות. עם אבנים הוא מסתדר, עם לכלוך ושריטות פחות ועם השמש ממש ממש פחות. אורך חייה של שמשה כזו הוא כ-5 שנים, פלוס מינוס. בפרק זמן זה איכותה יורדת והיא נעשית עכורה עד אטומה עד סכנה בטיחותית, ברמה שלא ניתן לעבור איתה טסט - ובצדק. מסיבה זו הוחלפו לפוליקרבונט רק שמשות הצד. השמשה הקדמית הוחלפה באחרת העשויה שכבת זכוכית כפולה אך זהה חיצונית למקור. השמשה האחורית נשארה מקורית - לא ממוגנת, קראו לזה בזמנו פתח מילוט.

למרבה הצער החלונות המקוריים של הרכב נעלמו ואינם, כנראה אי שם בסוף שנות ה-80 כאשר הורכבו לראשונה חלונות ממוגנים. הפיתרון יהיה אחד מהשניים - החלפה לחלונות ממוגנים חדשים (תהליך מורכב לאור סטטוס הרכב), או שיחזור החלונות המקוריים אצל בעל מקצוע המתמחה בכך - בעל הרכב מספר שמצא כבר אחד כזה באיזור ירושלים.

לחברי הפורום הנכבדים מגיע כמובן גם לצפות בתמונות:

1. היא היתה כבר עם גלגל או שניים במקום שממנו אף אחד עוד לא חזר. היא חוזרת ובגדול, רק את הגגון היא השאירה שם.

2. מראה כללי של החלק הקדמי - נכון, הפרוייקט רק בתחילתו.

3. המחיצה המפרידה בין החלק הקדמי לאחורי. בעבר הפרידה בין חיים למוות.

4. תצפית מהשמשה האחורית. רק לדמיין... טוב נו, גם לי כבר מתחיל להימאס מההומור השחור הזה.

20130529_130105.jpg

20130529_130121.jpg

20130529_130140.jpg

20130529_130154.jpg

פורסם

הסתכלתי בתמונות וניסיתי לחשוב לאיזה יעוד פרט למקורי ניתן להסב את הרכב.

ואז עלתה בי התמונה הבאה, חלון מפריד בין הנוסעים לנהג יש, מרווח ראש גדול יש,

רכב נוח מאד יש, התשובה המתבקשת:.... לימוזין מפוארת.

ספה נוחה בצורת ר' מאחור, בר משקאות, מערכת/ טלביזיה/DVD צפוי עץ/פרקט/שטיח.

כיסאות עור.

רכב מדהים להובלת חתן כלה ואנשי עסקים בסטייל...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לאאאאאאאאאאאאא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock::shock::shock: האוטו הזה פשוט זועק: תשפצו אותי למקור! איזה יפה ומקורי הוא בתור האמבולנס, במיחד בארץ שלא היו אמבולנסים כאלה עוד! 8)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...