Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדכון חדש (אולי כבר נכתב כאן ).

תוספת לרכב אספנות-

יוגדר גם שרכב משא ללא הגבלת משקל!!!

הכוונה למשא כבד מעל 30 שנים.

בנוסף ינתן היתר ליבא רכב עם הגה בצד ימין בתנאי שהוא לא יקבל אישור תנועה בדרך.

בהצלחה

שבת שלום

ירון מאיר

פורסם

בנוגע להגה ימין, דובר בעבר, האם זה בדוק?

ללא רישיון נסיעה האם הרכב חייב במס ככל רכב או שהינו פתור מעצם היותו עציץ (עצוב אבל לא ניסיתי להתבדח)?

אלעד

פורסם

אני חושש שבארצנו גם על עציץ מוטלים מסים....

אפשר גם להגדירו כ"פסל" ואז זאת כבר יצירת אמנות

עודד

פורסם

נשמע כפריצת דרך האם ראש גורר תומך יוגדר גם כאספנות?מדבר על דיאם 800 מודל 73.הסבה מצבאי לאזרחי לצורך העיניין,שופץ אחד כזה אני יודע.

עופר בן צבי

פורסם

היי חברים.

לא ידוע לי על שינוי בתקנות!!

נושא המשאיות הועלה מזה מספר פעמים בפגישותינו עם נציגי משרד התחבורה, הובטח שהנושא יטופל ותקבענה ישיבות בנושא.

פגישת מעקב בנושא תתקיים ל"כשיתפנו" הרלוונטים בנושא במשרד התחבורה...

לגבי הגה בצד ימין-גם נושא זה הועלה במספר ישיבות, ההחלטה של מנכ"ל משרד התחבורה ושל הגורמים האחרים שהשתתפו בדיונים, לא להרשות ליבא רכבים עם הגה ימני ואלו שבארץ ימשיכו לנוע.

בנושא זה הוצאנו מספר מכתבים, הבאנו דוגמאות ממקומות אחרים בעולם, בשלב זה ללא הצלחה.

יבוא רכבים כ"פסל"-עדיין לא איבדנו התקווה בנושא יבוא הרכבים עם הגה ימני לנסיעה בכבישי הארץ, ולפיכך לא ראינו מטרה נעלה לקדם נושא יבוא רכבים עם הגה ימני ללא יכולת תנועה בכביש. בכל מקרה בשיחות שהתקיימו בנושא, לא הגענו להסכמה בנושא המיסוי ולפיכך הוחלט לדון בנושא בהמשך.

נחום

I am a strong believer in luck and I find the harder I work the more I have of it... Benjamin Franklin

פורסם

נו באמת, הגיע הזמן שאפשר יהיה לעשות רישוי אספנות לכל משאית...

איך בודקים אם יש משהו בידיעה?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

עד כה ,מה שרשמתי היה נכון.

המתן חודשיים ותראה איך זה צץ...

אני מוריד את הכובע בפני אותם חברה שעוסקים במלאכה לשינויים טובים בנושא אספנות.

יישר כח.

מאיר ירון

פורסם

מה נכון??? -ממתי??? ירון- מאיפה הנתונים? עופר- הדי-אם המדובר לא קשור בכל מיקרה- כי אין ולא היה לו מעולם רישוי אזרחי- אז אי-אפשר להפוך אותו ל"אספנות" בכל מיקרה- אלא-אם מתיישהו ייתקבל חוק שמאפשר להפוך גם "יוצאי צה"ל" לאספנות- זה, שצבעו אותו בצבעים האזרחיים לא מוסיף לו רישוי.:-(

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

ייייש, אם זה נכון, אני רץ לעשות רישיון למעל 16 טון.

מצד שני שאלה, מדוע לחייב אדם לעשות רישיון למעל 16 טון כאשר ברצונו לנהוג במשאית אספנות מורשית מעל 16 טון שלעולם לא תקח משא של מעל 100 ק"ג?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מדבריך אפשר להבין שיש לך איזה חלום בתחום. או שאתה ציני?

ולגבי הרשיון, לא שאני מזלזל בכישוריך כנהג, אבל עדיין, תשאיר לנו, לנהגי המשאיות את קצת הכבוד הזה...

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

חס וחלילה, זוהי לא ציניות כלל וכלל. זוהי תגובה של התרגשות מלווה בדמעות של שימחה. אם אכן נכון הדבר, אחת המשאיות הפטריוטריות תעלה על הכביש. אני זוכר איך הצבא גייס אותה לסחוב מטען בכמה מלחמות.

הרבה פרטים בהמשך כאשר הדבר יהפוך לרלוונטי.

למרבה האירונייה הדבר ידרוש ממני להוציא רישיון למשאית מעל 16 טון למרות שבפועל היא לעולם לא תצטרך לשאת משקל של מעל 100 ק"ג.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
ייייש, אם זה נכון, אני רץ לעשות רישיון למעל 16 טון.

מצד שני שאלה, מדוע לחייב אדם לעשות רישיון למעל 16 טון כאשר ברצונו לנהוג במשאית אספנות מורשית מעל 16 טון שלעולם לא תקח משא של מעל 100 ק"ג?

קבל תיקון:

דרגת רשיון C1= עד 12 טון משקל כולל

דרגת רשיון C= מעל 12 טון משקל כולל

אין סיכוי שבעולם שישונה סטטוס הרשיון כך שחבל שתחלום.

מעבר לכך - כמורה לנהיגה אומר לך , זה סוג אחר לגמרי של נהיגה , בלי קשר למשקל הכולל בין אם המשאית ריקה או עמוסה.

צביקה מרגלית

פורסם

צריך לעשות כאן הפרדה בין הפיכת רכב המצוי בארץ לרכב אספנות לבין יבוא של רכב אספנות.

תקנות התעבורה מתייחסות בעיקרון לרכב שמצוי בארץ, החקיקה שמסדירה יבוא של רכב היא בחוק אחר שמגדיר מהו יבוא אישי (איזה צו כלשהו) ומה שנאמר לי פעם ע"י איזה עמיל מכס שמבין בעניין הזה שמשאית או אוטובוס לא יכולים להיות יבוא אישי כי זה לא רכבים שנועדו לשימוש אישי אלא לשימוש מסחרי. חוץ מזה שלפי התקנות אי אפשר לייבא רכב כלשהו עם מנוע דיזל לפני 1993 ואז כל רכב אספנות בעשר שנים הקרובות אי אפשר לייבא עם מנוע דיזל ורוב המשאיות והרכב הכבד האחר הוא עם מנוע דיזל.

אני חושב שצודקים שלא נותנים לייבא רכבים עם הגה בצד ימין, גם ככה לא יודעים לנהוג במדינה הזאת ...

פורסם

נחום, רציתי להגיד מילה טובה על המאמצים שאתה משקיע למען כל ציבור האספנים בארץ, זה ראוי להערכה.

אגב, מיהם אותם רלוונטים שימחכים שיתפנו ? כל כך עסוקים שם ? אה נכון, קראנו לאחרונה במה הם עסוקים שם ... :lol:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000835527

• תוכן חדש...