Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

המשטרה אכן מאבטחת, אך רק לאחר התערבות בית_המשפט, וגם שם, הפלא ופלא, הצעדה עברה ברחוב צדדי, עם הגבלה על מספר המשתתפים, הגבלה על נשיאת שלטים ואיומים (גם מצד חברי כנסת ערבים) ומידע מודיעיני לגבי אלימות קשה והתפרעויות עקב הצעדה.

הטיעון השני שלי מאוד רלוונטי. לא טענתי שהסיטו את הצעדה בכדי למנוע עומס, אלא הבאתי הסבר למה ההתעקשות לצעוד דווקא בכביש הכי מרכזי בשעות אחר הצהרים לא תתרום ל"מוניטין" של הקהילה, ואף תזיק להם.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

״אבל יהודים צועדים זה בהכרח שירי מוות לערבים״.

בישוב ערבי?

בהכרח כן.

חלאס עם ההתממות בשקל וחצי.

מה מטרת הצעדות של החברים בן ארי, בן גביר ואחרים שנדחות כל פעם? לחלק חיבוקים? לדרוש זכויות לעצמם בתור מיעוט, שהחוק לא מכיר בכל הזכויות שלו?

די נו, באמת, די. אני מבין שאחרי הטפות של שנים של כל מיני שמעון ריקליסים ויותם זמריים וליצנים אחרים זה אולי אפילו נשמע לך אמין, אבל ההשוואה בין הזכות של בן גבירים לצעוד בטייבה לבין הזכות של הומואים לצעוד בבאר שבע, היא בערך כמו ההתבכיינות של מוסלמים קיצוניים על ״גזענות״, בכל פעם שמישהו מבקש או מצפה מהם לכבד אנשים אחרים, או מצביע על קיומו של טרור איסלמי בעולם.

לא כולם פועלים ממניעים שווים, לא כולם נהנים מזכויות שוות, לא רדוקציה בשקל היא נכונה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני, התחלתי לקרוא לאחרונה את הפייסבוק של ריקלין.

הגעתי למסקנה שיש שתי אפשרויות: או שהימין בארץ הוא מיעוט קטן ומסכן שנרדף ע"י גוש שמאל אלים, או שהבן אדם חי על סמי הזיה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני לא אתווכח לגבי הצורך שלהם לצעוד דווקא בכביש הכי מרכזי בבאר שבע בשעות העומס, אבל בתור תושב באר שבע לשעבר, אני יכול להגיד לך שאם היו סוגרים לי את רגר בחמישי אחר הצהרים (או למען האמת בכל אחר צהרים אחר באמצע השבוע) בגלל הפגנה, הייתי מקלל את האמהות של כל אחד ואחת בהפגנה הזאת, עד האחרונה שבהן ללא יוצא מן הכלל.

יותר מזה, לא רק שזה לא היה גורם לי להזדהות איתם ועם המטרות שלהם, אלא להיפך. ולא משנה אם זה מצעד הגאווה, מצעד להב"ה או המצעד של מעריצי מלחמת הכוכבים.

הטיעון הזה לא הפריע לעיריית באר שבע לסגור את רגר שני ערבים ברצף לפני חודשיים. חגיגות האליפות ביום שני ומירוץ הלילה בשלישי.

Sent from my Le Max using Tapatalk

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
״אבל יהודים צועדים זה בהכרח שירי מוות לערבים״.

בישוב ערבי?

בהכרח כן.

חלאס עם ההתממות בשקל וחצי.

מה מטרת הצעדות של החברים בן ארי, בן גביר ואחרים שנדחות כל פעם? לחלק חיבוקים? לדרוש זכויות לעצמם בתור מיעוט, שהחוק לא מכיר בכל הזכויות שלו?

...

לא כולם פועלים ממניעים שווים, לא כולם נהנים מזכויות שוות, לא רדוקציה בשקל היא נכונה.

יבגני, חלאס עם הצביעות.

לדעתך דבר אחד פרובוקציה בשקל, ודבר שני זה "דרישת זכויות". לאחר הדבר הראשון זה דרישת זכויות, והאחר זה פרובוקציה. הכל תלוי בנקודת המבט ובהשקפה שלך.

מה שכן זהה בשני המקרים זה קבוצות קיצוניות (למרות שבמקרה של אום אל פאחם דובר על התפרעויות המונים, מה שלא היה צפוי, לפי הידוע לי, עקב המצעד בבאר שבע, אלא התרעות יותר נקודתיות), שמנסות לכפות את דעותיהן על קבוצות אחרות בחברה, ולמנוע מהן לממש את זכויותיהן למחות/לצעוד.

אלימות זאת אלימות, ולא משנה איך תנסה לסובב את זה. זה שלדעתך הצעדה באום אל פאחם זה פרובוקציה נטו, לא מצדיק בשום צורה ואופן את האיומים מצד המגזר הערבי (וחברי הכנסת שלו). כנ"ל לגבי המצעד בב"ש.

גדי, זו אמירה מתנשאת ומתחמקת.

אני מציע שתתן לקהילה להחליט איך לקדם את המוניטין שלה.

שיחליטו, אני רק נותן את דעתי בתור צופה מהצד.

פורסם

פינדר, אני עשיתי לו hide די מזמן, וגם לשאר הוגי הדעות של הימין, שרוכבים על אותו הגל ומשתמשים באותה הלוגיקה הרדודה.

אבל האמת שהם מייצגים בעייני תופעה מרתקת של שיח מתקרבן ועיוור לסביבה, שעובד כל כך טוב, עד שאתה יכול לראות שהוא הפך בהדרגה פחות או יותר לגרסה הרשמית של המרכז - ימין בארץ להבנת המציאות, אפילו כאן בשרשור.

אני לא יודע אם ריקלין חושב שהוא באמת קורבן של השמאל, יכול להיות שכן. אני חושב שבשורה התחתונה הוא וחבריו פשוט עושים שימוש באותו הרלטיביזם הפוסט קולוניאליסטי, שהם כל כך אוהבים לשנוא, ומאפשר להציג פרספקטיבות הזויות כמעט על המציאות כלגיטימיות. דוגמא לזה אפשר לראות, למשל, בטענה שמשמעים כבר יותר ויותר שהקורבן האמיתי של רצח רבין זו הציונות הדתית ומתנחליה ביו"ש, ולא... רבין. דוגמאות אחרות ראיתי לאחרונה גם בשרשור על בוכריס, ובמקומות אחרים שהתלוננו על רדיפה נגד איזה קצין דתי, ש"רק" אמר שחילוניים פחות שווים בעיניו. כמובן, גם ההשוואה של גדיק6 פה בין מצעדי איתמר בן גבירים לבין אלו של ההומואים זו דוגמא נוספת.

כמובן, זה לא היה עובד אם אנשים היו קצת פחות בורים, ולא חיים בעולם בו זו היא כמעט הנחה אקסיומטית שכל סיפור שמציג משהו שקשור לנרטיב הישראלי באור רע הוא "שקר", ובהתאם כל מי שמהלל אותנו בלי הפסקה, נתפס כ"מבין" או "יודע" ודבריו לא נבדקים אף פעם. אבל זה המצב, אפילו כאן, עם האישומים התדירים שאני סופג ב"בורות", עד לכמעט האשמות בכך שאני מסלף ציטוטים.

פורסם

מזכיר לי דיון אחר שהיה לי בשרשור על בוכריס, עם מישהו שהשווה בין נשים שמאוימות באונס והטרדות, לעומת גברים ש"מותקפים" בהאשמות שווא, ע"י נשים נקמניות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

וכמובן, ההשוואה בין ציבור שסובל מאפליה ואלימות, על רקע נטייה מינית, לבין ציבור שסוגרים לו את שדרות רגר...

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
במקום לדבר על החיים עצמם :wink:

במקום לדבר על זה ששודדים אותנו בצורה שיטתית, במקום לדבר על זה שהסכסוך שמקיז את דמינו הוא סכסוך מתוחזק היטב מחד, אך נטוע בשנאה עזה לנוכחותינו כאן מאידך, במקום לדבר על זה שהכלכלה נמצאת בנקודה שבה הרווחה היחסית שבה אנחנו חיים נשענת על צעדים נואשים של "הרחבה כמותית" (שזה שם יפה להדפסת כסף) וריביות שליליות וכל סטרס נוסף ימוטט את המשק, ועוד ועוד...

אבל מירי רגב עשתה תרגיל לסמולנים, הידד...

לא כועס, סתם מוציא קיטור... :lol:

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מירי רגב וכל השטויות זה חלק בלתי נפרד מזה. הסכסוך שמקיז את דמנו מתוחזק בין היתר באמצעות השטויות האלה שגם אירוע של תרבות הופך למריבות של ימין ושמאל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אבל האמת שהם מייצגים בעייני תופעה מרתקת של שיח מתקרבן ועיוור לסביבה, שעובד כל כך טוב, עד שאתה יכול לראות שהוא הפך בהדרגה פחות או יותר לגרסה הרשמית של המרכז - ימין בארץ להבנת המציאות, אפילו כאן בשרשור.

...

כמובן, גם ההשוואה של גדיק6 פה בין מצעדי איתמר בן גבירים לבין אלו של ההומואים זו דוגמא נוספת.

כמובן, זה לא היה עובד אם אנשים היו קצת פחות בורים, ולא חיים בעולם בו זו היא כמעט הנחה אקסיומטית שכל סיפור שמציג משהו שקשור לנרטיב הישראלי באור רע הוא "שקר", ובהתאם כל מי שמהלל אותנו בלי הפסקה, נתפס כ"מבין" או "יודע" ודבריו לא נבדקים אף פעם. אבל זה המצב, אפילו כאן, עם האישומים התדירים שאני סופג ב"בורות", עד לכמעט האשמות בכך שאני מסלף ציטוטים.

יבגני, אם כבר תופעה מרתקת בשרשור הזה, זה ההתנשאות (שלא לומר פלצנות) והצביעות, שלך ושל עוד כמה חברים פה.

הרי זה כבר כל כך מובן מאליו שכולם בורים ורק אתם חכמי הדור, שזה יוצא לכם מבלי שתשימו אפילו לב.

גם עליך הרי אפשר להגיד שכל מה שמציג את הצד הערבי בסכסוך כרע ואת הצד הישראלי כטוב, ישר נתפס בעיניך כ"בורות", וכל ניסיון "לעמוד" על שלנו או לא "לוותר" לערבים נתפס בעיניך כפרובוקציה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

גדי, אני עוקב אחרי השרשור הזה באדיקות, ועוד לא נתקלתי פה בסמולני אחד, שטוען שהצד הערבי כולו טוב והצד הישראלי כולו רע.

גם לא יבגני.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

יבגני, חלאס עם הצביעות.

לדעתך דבר אחד פרובוקציה בשקל, ודבר שני זה "דרישת זכויות". לאחר הדבר הראשון זה דרישת זכויות, והאחר זה פרובוקציה. הכל תלוי בנקודת המבט ובהשקפה שלך.

הוא אשר אמרתי לפינדר.

אתה, כימני ממוצע למדי, חי בעולם של רלטיביזם עקום, בו אפשר להשוות בין קבוצה שמבקשת שיוויון לבין קבוצה שמבקשת הגמוניה (רצוי עם גירוש הצד השני).

הנה, למשל, דיווח על מה שהיה בהפגנה אחת של הימין

הנה אחרת

בהחלט, ניתן לראות דמיון רב להפגנות של הומואים, גם באופן ההתנהלות תוך כדי, גם במסרים המפויסים.

בהחלט, הדרישה של ההומואים להכיר בהם כמי שיכולים להתחתן חוקית, למשל, היא שקולה למסרים של להב"ה, ברוך מרזל ואחרים.

סתם, תהייה: מה תהייה דעתך על הפגנה באירופה מול איזה בית כנסת, כנגד הקהילה היהודית שם?

כמובן, כמובן. אסור להשוות, אני יודע. כשאנשי להבה יוצאים עם סכינים לחפש ערבים, זה שונה כי ככה.

גם עליך הרי אפשר להגיד שכל מה שמציג את הצד הערבי בסכסוך כרע ואת הצד הישראלי כטוב, ישר נתפס בעיניך כ"בורות", וכל ניסיון "לעמוד" על שלנו או לא "לוותר" לערבים נתפס בעיניך כפרובוקציה.

אפשר, אבל זה לא יהיה נכון. הסכמתי אפילו איתך בשתי הזדמנויות שונות כשהצבעת על איזה סטטוס מפגר שפרסמו אנשי מרצ, או משהו לא מדויק שפרסם איזה פעיל שמאל. יותר מזה, אתה יכול למצוא פה 30 ציטוטים שלי בהם אני כותב פעם אחר פעם שאין לי הרבה חיבה לפלסטינאים.

יבגני, אם כבר תופעה מרתקת בשרשור הזה, זה ההתנשאות (שלא לומר פלצנות) והצביעות, שלך ושל עוד כמה חברים פה.

הרי זה כבר כל כך מובן מאליו שכולם בורים ורק אתם חכמי הדור, שזה יוצא לכם מבלי שתשימו אפילו לב.

קרא את דבריו של נהג מתחיל. הבאתי לכם כבר שלוש פעמים קישור המראה שענף הבניה בישראל תלוי במחצבות ביוש, הנמצאות בבעלות ישראלית מגוונת.

כמה אנשים לדעתך פתחו את הלינק? אצל כמה זה ישנה משהו בפרספקטיבה?

למה? יותר קל להתעצבן על ההתנשאות שלי, או לדבר אלימות השמאל מאז רצח רבין או על נאו קומוניזם.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • תוכן חדש...