Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הציפיות מסתם אזרח שיושב בקהל שונות מציפיות משר בממשלה.

שרת התרבות מתנהגת בצורה לא ממש תרבותית. יכול להיות שהיא פשוט מייצגת את החזון שלה לתרבות ישראלית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

שרת התרבות, בעיניי, לא ממש כשירה לכהן בתפקידה. מה בין זה לבין חוסר התרבות של אלה שמתיימרים להיות נאורים ומתורבתים. לא יודע. לא חושב שהבוז שמירי רגב מפגינה לתרבות באשר היא מצדיק ירידה לרמתה. יתרה מכך, לא חושב שמי שיורד לרמתה ראוי להיקרא תרבותי, על אחת כמה וכמה להתהדר בכך. תרבות זאת קודם כל התנהלות. תארים יש גם למירי רגב עצמה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כולם מתיימרים להיות תרבותיים עד שמישהו/משהו מעצבן אותם. ההבדל הוא שכולם לא שרי התרבות.

לדעתי כבודדים יש סיכוי גדול שיתנהגו באופן תרבותי, קהל שלם? אין מצב.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ממש, אבל ממש לא. "תת רמה" = "בדיוק כמו חברי הכנסת האחרים". לא מבין מה לא בסדר בקביעה הזאת.

מה שלא בסדר הוא שהיא כוללנית וחסרת הגיון. היא מניחה ש-120 אנשים שונים הם שווים באיכותם האחד לשני. זה כמו לומר שכל השחקנים בקבוצות שהגיעו לחצי גמר היורו הם שווים ברמתם.

את זה היא דווקא עושה, חרף השיח הרב שהיא מייצרת סביב הנושא.

יכול להיות, לא בדקתי.

כן. אני מצפה ממי שממצב עצמו כאיש תרבות שיתחיל מתרבות שיח, ויתחיל מעצמו. ברגע שאתה נגרר לתת-רמה, אתה מבהיר שאתה לא שונה במאום.

אם שרה במדינת ישראל הייתה מגיעה אליך וצועקת "קאט דה בולשיט" כמו בהמה, היית שותק? אני לא.

אתה עדיין לא אומר למי כן להצביע, וזה די מקביל לתלונות השמאל על כך שהימין לא הגיע לשלום עם הפלסטינים למרות שאין פרטנר. אם אין אלטרנטיבה, למי תצביע?

בבחירות האחרונות ככל הנראה הייתי מצביע למחנה הציוני, ולו בגלל שהוא היה בעל הסיכוי הגדול ביותר להעיף את ביבי. לא הייתי עושה את זה בלב שלם אבל כמו שכבר אמרתי, אני מעדיף לקחת את הסיכון שראש ממשלה חדש יהיה לא טוב, על פני להשאר עם הורס המדינה הנוכחי.

נכון. הוא גם אין-ספור פאדיחות אחרות. אני לא חושב שהנזק שהוא עושה לעצמו (או למפלגת העבודה) הוא בר-תיקון, אבל בכל זאת הייתי במקומו מחליף את צוות היח"צ שלו.

אני גם הייתי בוחר מישהו אחר על פניו. הפואנטה שלי הייתה אחרת - להכליל בנאדם כאילו הוא דבר אחד (מרב מיכאלי היא "פמיניזם קיצוני" ותו לא) זו שטות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה שלא בסדר הוא שהיא כוללנית וחסרת הגיון. היא מניחה ש-120 אנשים שונים הם שווים באיכותם האחד לשני. זה כמו לומר שכל השחקנים בקבוצות שהגיעו לחצי גמר היורו הם שווים ברמתם.

תחליף שווים באיכותם בשווים בתרומתם, ולא תחטא רבות לאמת.

יכול להיות, לא בדקתי.

תבדוק, תתפלא.

אם שרה במדינת ישראל הייתה מגיעה אליך וצועקת "קאט דה בולשיט" כמו בהמה, היית שותק? אני לא.

בעיקר הייתי מתפקע מצחוק, כי זה פשוט אידיוטי. בוודאי שלא הייתי מתלהם, כי אז הייתי מוריד את עצמי לרמה שלה.

בבחירות האחרונות ככל הנראה הייתי מצביע למחנה הציוני, ולו בגלל שהוא היה בעל הסיכוי הגדול ביותר להעיף את ביבי. לא הייתי עושה את זה בלב שלם אבל כמו שכבר אמרתי, אני מעדיף לקחת את הסיכון שראש ממשלה חדש יהיה לא טוב, על פני להשאר עם הורס המדינה הנוכחי.

הבחירה שלך, והמניע שלה, לא יותר טוב מהמניע של מצביעי הליכוד שבחרו ב-Devil they know (להבדיל ממעריצי ביבי). היא אמנם הופכית, אבל ההגיון אותו הגיון ובעיניי זה הגיון חסר. בוחרים בחירה חיובית, לא שלילית.

אני גם הייתי בוחר מישהו אחר על פניו. הפואנטה שלי הייתה אחרת - להכליל בנאדם כאילו הוא דבר אחד (מרב מיכאלי היא "פמיניזם קיצוני" ותו לא) זו שטות

לא תמיד. תקח את מקרה שלי - עבורי מספיק דבר אחד, היותה קומוניסטית, בכדי לפסול אפשרות שאי-פעם אצביע לה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
...

אייל, תודה לך שהוכחת את מה שטענתי, וזכה להתעלמות גורפת.

אני לא "מפמפם" לך שום דבר,בשלב הזה,

מעבר לעובדה שאתה וכמעט וכל שאר מגיבי הימין כאן,

לא ממש... מכירים את החומר שאתם מתווכחים עליו.

ברגע שזה אישי - שוב הסמן השמאלי חושפ.. ערוותו ברבים..

את דעתי על הידע הנבוב שלך.. (מלא החורים) אתה רשמתה, ומראים דפי הדיון.

חבל - כי אין מנגנון הצבעה בדיונים, אשר יבהיר לך את התגובות לתגובות שלי.. מול שלך.

אצלנו קוראים לאדם המתיימר - הפוסל במומו פוסל - בעצם..

ראה את תשובתו המורחבת של א' מהמרכז הישראלי השפוי, ליוסי -

(לא נעים לי להרחיב ולהלבין ברבים, מה עוד שיש לי סטייה כשלך ל GTI)

והלוואי ובאמת תלמד היסטוריה ותתמחה מההיסטוריה.

כך גם תהיה פחות היסטרי בתגובות ובראיית החיים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ברגע שזה אישי, אה?

מה כמו ההמלצות שארד מהארץ? או הטענות שאני לא מרגיש שייך כי אני לא יליד הארץ?

אייל היקר, אין שום דבר 'אישי' או מעליב בציפיה ממך להתייחס לנושא, להכיר את המצע של המפלגה לה הצבעת, או את העובדות הבסיסיות על מצבה החוקי של יוש.

לא אני אשם בסגידתך העיוורת לפרות קדושות לא ברורות, או בחיבתך לפאסיב אגרסיב, או הנטייה לכתוב ברבים,או בחוסר הידע הבסיסי שלך בהסיטוריה של ישראל, שגורם לך לכעוס עלי כשאני מציין עובדנ פשוטה על מצבה החוקי של יוש, או מצביע על סתירות אינהרנטיות קשות בלוקשים שאתה מוכר בעיקא לעצמך.

באשר להמלצה ללימודים - אתה מאחר. במקרה לגמרי אני כנראה האדם היחיד בפורום הזה עם השכלה רלוונטית בתחום, ואפילו הצלחתי לא רע בכלל.

הלוואי וגם אתה ושאר האנשים כמוך - שממש כמו ילדים חושבים שאם אומרים מספיק פעמים שמשהו לא נכון, אז הוא הופך לכזה - תלמדו לחיות עם המציאות העגומה. או לפחות תלמדו לקרוא למי אתם מצביעים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
תחליף שווים באיכותם בשווים בתרומתם, ולא תחטא רבות לאמת.

בטח שאחטא, כי יש שחקנים חסרי תועלת ויש שחקנים שמספקים המון תועלת. וכל השחקנים נמצאים איפהשהוא על הסקאלה. איך אתה לא רואה את זה?

תבדוק, תתפלא.

לא צריך לבדוק, מאמין לך. זה לא מוריד ולא מעלה מכך שהיא תת-רמה.

בעיקר הייתי מתפקע מצחוק, כי זה פשוט אידיוטי. בוודאי שלא הייתי מתלהם, כי אז הייתי מוריד את עצמי לרמה שלה.

לצעוק בוז למישהו שהוא תת רמה לא מוריד אותך לרמה שלו.

הבחירה שלך, והמניע שלה, לא יותר טוב מהמניע של מצביעי הליכוד שבחרו ב-Devil they know (להבדיל ממעריצי ביבי). היא אמנם הופכית, אבל ההגיון אותו הגיון ובעיניי זה הגיון חסר. בוחרים בחירה חיובית, לא שלילית.

זה לא אותו הגיון, וכבר הסברתי הרבה פעמים למה. אם הבחירה היא בין מישהו שדופק לי נוגרה כל יום לבין מישהו שאני לא יודע אם ידפוק לי נוגרה כל יום, אני בוחר באופציה השניה ומקווה לטוב. בטח שלא נשאר עם הראשונה.

לא תמיד. תקח את מקרה שלי - עבורי מספיק דבר אחד, היותה קומוניסטית, בכדי לפסול אפשרות שאי-פעם אצביע לה.

בוא נניח לרגע שהיא אכן קומוניסטית ושמבחינתך זה ביג נו נו. סבבה. עדיין - זה לא כל מה שהיא. אם לא תדע לשקול את כל מעשיה ולהחליט על פיהם, ובמקום זאת תגיד שהיא איכסה בגלל שהיא קומוניסטית, באמת לא תיתן סיכוי לאף חבר כנסת להרשים אותך - על כל אחד תוכל למצוא משהו שאתה לא אוהב...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתה חדש כאן?

רומן אמר כבר מזמן שמבחינתו קיימים פרמטרים בהם כל חברי הכנסת אחד הם - לדוגמא כולם מושחתים, לכן אין מה לצפות מהם שלא יהיו מושחתים, ולכן לומר שX מושחת זה לא סיבה לפסול אותו כי כווולם מושחתים.

סולם בינארי.

היה לנו דיון שלם על זה לפני עשרות עמודים... KEEP UP!

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הבדיחה הרווחת על אסטונים בקרב דוברי הרוסית היא שהם מאד איטיים. Cut him some slack.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בחור בשם נמרוד ניר (אוקיי, בדקתי, מסתבר שהוא הבן-של ג'ודי ניר מוזס שלום קרפי סממה, קיצר כנראה לא שמאלני):

כמה מילים על הספינים האחרונים:

1. בניגוד למה שרבים בשמאל חושבים: מצביעי הימין לא מטומטמים. הם לא קונים את אהבת האחר של השמאל כלפי הפלסטינים, בשעה שחלקים (קטנים ככל שיהיו) מאותו מחנה מפגינים גזענות כלפי מזרחים. הבנאדם מקיש מהפרט אל הכלל; תאהבו ותכבדו אותו והוא יאמין שיש בלבכם אהבה וכבוד גם לשכנים שלנו. ובציטוט הקבוע שלי על חלקים מהמחנה הזה; ככל שאהבו את האנושות, כך שנאו את בני האדם. במובן הזה, המלחמה בגזענות כלפי הפלסטינים מתחילה במלחמה בגזענות כלפי עדות המזרח. כאמור: מדבר בפשטנות מוחלטת וברור לי שרוב המחנה לא בהכרח כזה. אבל יש מספיק לצערי.

2. גם את תשכנעו שמדובר בעשבים שוטים ולא מייצגים בעליל, תבינו שפעם זו הייתה הנורמה. צפו בסרטים שתיארו את עולי המזרח כבני החושך, דברו עם ההורים והסבים על הפרוטקציות, הדיכוי וההסללה שעדות המזרח סבלו. תבינו שלא משנה מה אתם חושבים על ההווה; אנשים עדיין סוחבים טראומות עבר מהגזענות הממסדית ששלטה כאן מקום המדינה. לכן צריך לקחת אחריות, לפעול ברצינות כדי להעביר את המסר: נכון, היינו גזעניים - אבל אנחנו לוקחים אחריות, מכים על חטא ובונים את התנועה מחדש בדרך שתשלב את כולם. עד שלא תהיה אמירה חדה וברורה ברוח הנ״ל; חסם האנטגוניזם לא יסדק.

3. ועם כל זה; פשוט הזוי לראות כיצד כל בנאדם שמתבטא - גם כאלו שאיש לא מכיר ולא נושאים בתפקיד ציבורי - זוכה ליחס מצד פוליטיקאים והופך לכותרות היום בתקשורת. משום מה, לא רואים מדי יום סערות על בני עדות אחרות המתבטאים כלפי שמאלנים ואשכנזים בנוסח ״חבל שהיטלר לא סיים את העבודה״, ״שמאלני טוב זה שמאלני מת״ ומגוון פוסטים גזעניים, אלימים ומסיתים - מדמויות הרבה יותר משמעותיות משני הליצנים האחרונים - רק במחנה השני. להפך; נראה שבצד הזה של המפה לגיטימי להיות גזען ואפילו נושאי תפקידים ציבוריים, מח״כים שמסיתים לרצח, דרך שרים שקוראים לבני אדם מסוימים ״סרטן״ ועד ראש ממשלה שמזהיר מפני הערבים שנוהרים לקלפי. בשיא חדש של ציניות וחוצפה, דווקא אותם גזענים מסיתים, הופכים כל פוסט פייסבוק גזעני כלפי המחנה שלהם - לקמפיין שלם שמשרת את העמקת השנאה בעם, באמתלה של מלחמה באותה שנאה. אורווליוניות משובחת.

לא לגמרי הבנתי את סעיף 2, שכן מבחינה ציבורית אני לא מכיר שום קמפיין גזעני של מרצ / מחנ"צ, במפלגות אלו יש מזרחים לרוב - כולל תפקידי מפתח, ולכן לא מאוד ברור לי מה עוד הם אמורים לעשות בשביל שלא יחשדו בהם כגזענים by default. אבל אני כן מסכים עם רוח הדברים עצמם (רק מאמין שהם כבר יושמו).

סעיף 3 זה בערך מה שאני אומר כאן מלא זמן, ומופתע מעוצמת משקל הנגד. באיזה עולם דמיוני צריך לחיות בשביל שדברים של אושייה לא מוכרת כמו איזה גרבורשר יקבלו משנה תוקף כמו של שר/רה"מ מכהן?

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
באיזה עולם דמיוני צריך לחיות בשביל שדברים של אושייה לא מוכרת כמו איזה גרבורשר יקבלו משנה תוקף כמו של שר/רה"מ מכהן?

אבל זה לא רק מה שהסעיף אומר. הסעיף מתייחס בעיקר לאותם האנשים שאינם מכהנים בתפקידי מפתח ואכן, חלק ניכר מהם באמת מתבטאים בצורה רחוקה מראויה. אלא מה, בעוד שאצל הימין ברור לחלוטין שזה אספסוף ועיקר התגובות הן במדיה החברתית (שם, כידוע, קל מאד לדבר וקשה מאד לעשות מחוצה לה), אותם אנשי שמאל אשר התבטאויותיהם תופסות תאוצה מבטאים אותן כחלק מאיזושהי תפיסת ייצוג ואותה שייכות לחלק ה"נאור" של העם. זה ההבדל.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני רק רוצה לוודא שאני מבין:

כששמאלני אומר משהו מפגר - זה מעצבן, כי הוא חושב שהוא 'נאור' (יענו חכם).

כשימני אומר משהו מפגר - זה שונה, כי... הוא לא חושב שהוא חכם....?

מה פספסתי?

• תוכן חדש...